Οι εθνοεκκαθαριστές θέλουν τη Σερβία ρώσικη επαρχία

Έχουμε γράψει πολλές φορές στη Νέα Ανατολή πως ο σέρβικος σοβινισμός είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, πως η Ρωσία έθεσε υπό την προστασία της αυτό το σοβινισμό και πως το κράτος των εθνοεκκαθαριστών διατήρησε την εξουσία στη Σερβία με τον Κοστούνιτσα, που είναι ένας άνθρωπος της Ρωσίας.
Τις τελευταίες εκλογές στη Σερβία τις κέρδισε το ταυτόσημο με την εθνοκάθαρση σέρβικο Ριζοσπαστικό Κόμμα με ηγέτη τον Τόμισλαβ Νίκολιτς, που αναπληρώνει τον κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου στο δικαστήριο της Χάγης, το διαβόητο Βόισλαβ Σέσελι. To Ριζοσπαστικό Κόμμα δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία και δε σχημάτισε τελικά κυβέρνηση, όμως ο Τόμισλαβ Νίκολιτς κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής.
Με αυτή του την ιδιότητά έβγαλε λόγο στη σέρβικη βουλή και είπε τα εξής: «Προτιμώ να δω τη Σερβία να γίνεται ρώσικη επαρχία παρά μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Η Ρωσία θα βρει τρόπο να ενώσει τα ευρωπαϊκά έθνη που θα εναντιωθούν στην ηγεμονία της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ελπίζω πως η πλειοψηφία στη Σερβία θα αγωνιστεί για την ένταξη σε έναν τέτοιο οργανισμό, όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» (Βήμα, 10/5/2007). Να πώς οι σοβινιστές «υπερπατριώτες» γίνονται τα πιο σιχαμερά ξενόδουλα υποκείμενα, προκειμένου να υπηρετήσουν το ανώμαλο πάθος τους για βίαιες προσαρτήσεις.
Ο Νίκολιτς περιγράφει ωμά τη νεοναζιστική στρατηγική με την οποία η Ρωσία σκοπεύει να «ενώσει» τα ευρωπαϊκά έθνη που εναντιώνονται στην ηγεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. Έτσι ακριβώς ο Χίτλερ ονόμασε τη σκλαβιά της Ευρώπης την οποία επέβαλε, «ένωση» των ευρωπαϊκών εθνών ενάντια στην ιμπεριαλιστική Αγγλία και στους απάτριδες μπολσεβίκους. Ο Νίκολιτς λέει αυτό που δεν τολμάει να πει η ίδια η Ρωσία, ούτε βέβαια οι ντόπιοι υποτακτικοί του Κρεμλίνου στη χώρα μας, που δε θέλουν να ξυπνήσουν την Ευρώπη, αλλά δουλεύουν νυχθημερόν με απαράμιλλο ενθουσιασμό, για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ρώσικη επαρχία, με πρώτο και καλύτερο το δραστήριο διακομματικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παπούλια.