ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ «ΜΕΝΓΚΕΛΕ»

Στα πλαίσια της ελληνο-κινεζικής συμμαχίας που προωθούν για τη χώρα μας οι υπέρμαχοι της φιλοανατολικής πολιτικής εντάσσεται και η πρόσφατη συμφωνία για αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, η οποία κυρώθηκε στις 14/11 από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η είδηση από μόνη της δε θα είχε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εάν δεν ήταν ήδη γνωστή η φρικιαστική πρακτική του κινεζικού σοσιαλφασιστικού καθεστώτος να δολοφονεί κρατουμένους με σκοπό την πώληση των οργάνων τους.
Η πρακτική αυτή, που δεν απέχει και πολύ σε κτηνωδία από τα πειράματα σε βάρος αιχμαλώτων που διεξήγε ο ναζί γιατρός Μένγκελε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της χιτλερικής Γερμανίας, έχει ευαισθητοποιήσει πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόλα αυτά η ελληνική Bουλή επικύρωσε τη συμφωνία για τις μεταμοσχεύσεις μέσα σ’ ένα πνεύμα ομοψυχίας. Ο μόνος βουλευτής που αντιστάθηκε ήταν ο Α. Γεροντόπουλος της ΝΔ, που είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη «προς μια χώρα όπου δολοφονούνται άνθρωποι για τη μεταμόσχευση οργάνων» (Ελευθεροτυπία, 15/11). Τότε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής μοσχευμάτων, λόγω της μεγάλης απόστασης ανάμεσα στις δύο χώρες, κι η εξήγηση αυτή ικανοποίησε το σώμα.
Έτσι από δω και στο εξής οι κινέζοι δολοφόνοι θα μεταδίδουν την πλούσια πείρα τους στους έλληνες γιατρούς και οι τελευταίοι θα συμβάλλουν με τη δική τους στη δολοφονία και άλλων δύστυχων αιχμαλώτων του κινέζικου χιτλερισμού.