Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΤΑΧ

Για την πραγματική πολιτική φύση του παλαιστίνιου προέδρου Μ. Αμπάς και του διορισμένου από αυτόν πρωθυπουργού Σ. Φαγιάντ έχουμε γράψει στο παρελθόν. Έχουμε γράψει ότι είναι πιόνια του ρωσικού σοσιαλιμπεριαλισμού τοποθετημένα μέσα στο γενικά πιο προοδευτικό παλαιστινιακό στρατόπεδο, εκείνο της Φατάχ, και ότι κύριος στόχος τους προς το παρόν είναι να προωθήσουν την ενότητα κι όχι τη ρήξη με τους ανοιχτούς ναζί ισλαμοφασίστες της Χαμάς. Πρόσφατα ήρθε στο φως μια είδηση που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας.
Γράφει λοιπόν η Μοντ της 28/9 ότι στη Ραμάλα, την έδρα του Φαγιάντ, έχει συγκροτηθεί μια αστυνομική δύναμη που ονομάζεται «αστυνομία ηθών». Πρόκειται για ένα κανονικό ισλαμοφασιστικό σώμα που περιπολεί τους δρόμους της πόλης με σκοπό τη σύλληψη και την τιμωρία όσων παραβιάζουν τους κανόνες της ισλαμικής θρησκείας, π.χ. όσους δεν τηρούν τη νηστεία. «Από την έναρξη του ραμαζανιού, στα μέσα Σεπτέμβρη», λέει ο αξιωματικός Αμίν Τιτί, «έχουμε συλλάβει είκοσι πέντε άτομα. Όσοι αρνούνται να δεσμευθούν δημόσια ότι θα τηρήσουν τη νηστεία μεταφέρονται ενώπιον του δικαστηρίου». Ο νέος αυτός θεσμός της Δυτικής Όχθης σε τίποτα δε διαφέρει από τις φασιστικές πολιτοφυλακές της Χαμάς που οργιάζουν στη Γάζα και ασκούν τρομοκρατία στον πληθυσμό.
Το νέο μέτρο αναμένεται να διαδοθεί και σε άλλες πόλεις της περιοχής, βάζοντας έτσι τη σφραγίδα του προβοκάτορα Αμπάς και του υπαλλήλου του Φαγιάντ στην εσωτερική και κοινωνική ζωή των Παλαιστινίων.