Η ΑΓΟΡΑ TΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΤΑΝΚΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Οι ρωσόδουλοι επιτίθενται σε όλα τα μέτωπα
Αντίσταση στο παρακράτος, στον πραξικοπηματισμό και στην πολιτική ανωμαλία

Παρατηρούμε σήμερα το ραγδαίο τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι πολιτικές εκκαθαρίσεις τη χώρα μας. Πρώτη φορά αυτές γίνονται η μία αμέσως μετά την άλλη ή και πολλές ταυτόχρονα.
Επίσης πρώτη φορά βομβαρδίζονται τόσο πολύ οι παραγωγικές δυνάμεις που δεν είναι στα χέρια των ρωσόφιλων και πρώτη φορά πραγματοποιούνται σε τέτοια κλίμακα οικονομικές εξαγορές ηγετικών παραγωγικών μονάδων από το φιλοανατολικό κεφάλαιο. Αυτός ο παραγωγικός βομβαρδισμός έφτασε στην αποθέωσή του με τους μαζικούς δολοφονικούς εμπρησμούς-προβοκάτσιες του περασμένου καλοκαιριού. Ποτέ δεν είχαν πραγματοποιηθεί τόσες δολοφονίες με πολιτικό σκοπό στην Ελλάδα μετά τον εμφύλιο. Ποτέ τα τελευταία 45 χρόνια, αφότου άρχισε η ρώσικη πολιτική να διεισδύει στην ελληνική αστική τάξη (με τον Α. Παπανδρέου στην Ένωση Κέντρου στις αρχές του ‘60), οι σοσιαλφασίστες δεν προχώρησαν τόσο γρήγορα όσο τώρα. Τέλος, ποτέ την τελευταία εικοσαετία όσο τώρα τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα με το δυτικόφιλο κορμό τους και τη ρωσόδουλη ηγεσία τους δεν ήταν τόσο παράλυτα. Μόνο τα τρία ρώσικα κόμματα πλέον-το ψευτοΚΚΕ, ο ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ-, τα κόμματα οδηγοί των φασιστικών εκκαθαρίσεων και του παραγωγικού σαμποτάζ, κάνουν πραγματικά πολιτική. Μαζί τους δραστήριοι είναι και οι δύο ομοαίματοι ηγέτες με τους οποίους αυτά συνωμοτούν, οι Καραμανλής και Παπανδρέου.
Αυτές οι εξελίξεις δεν μπορούν να αφήσουν τα πολιτικά πράγματα στο παλιό επίπεδό τους. Δεν μπορεί για καιρό ο παλιός πολιτικός κόσμος να παρακολουθεί αμήχανος τις εξελίξεις. Έτσι οι δυνάμεις που έχουν την πρωτοβουλία σ’ αυτές τις εξελίξεις ετοιμάζουν μεγάλες ανακατατάξεις, για να επωφεληθούν πάλι οι ίδιες από την αμηχανία που έχουν φέρει στο εχθρικό τους στρατόπεδο. Η μήτρα και ο καταλύτης αυτών των ανακατατάξεων βρίσκεται στο νέο ρωσόδουλο κόμμα που οι λαλιωτικοί ετοιμάζουν αργά αλλά σταθερά, για να αποσπάσουν από το πλευρό του ΠΑΣΟΚ το κόμμα του Βενιζέλου. Ήδη ο Συνασπισμός, που προορίζεται να γίνει ο ρυθμιστής και ο οδηγός των μετασχηματισμών και των διασπάσεων του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τους λαλιωτικούς, μεθοδεύει τις δικές του νέες εσωτερικές μεταμορφώσεις, για να είναι ο αναγκαίος κοινός κρίκος όλων των μετώπων του σοσιαλιμπεριαλισμού στην Ελλάδα.
Όλες αυτές οι γρήγορες κινήσεις και οι θεαματικές ανακατατάξεις έχουν τη ρίζα τους και το γενικό τους οδηγό στην ανοιχτή και ακόμα πιο θεαματική προσχώρηση της Ελλάδας στο άρμα του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού. Αυτήν την ανοιχτή προσχώρηση σηματοδοτούν οι πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραψε ο Καραμανλής στη Μόσχα. Η μαζική εισαγωγή των ρώσικων τανκς στον ελληνικό στρατό, η οποία σε πολιτική και συμβολική γλώσσα μεταφράζεται στην εισαγωγή της ρώσικης γλώσσας στα σχολεία, δεν αποτελούν ένα ποσοτικό, αλλά ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα για τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά πράγματα. Από δω και μπρός οι ρώσοι σοσιαλιμπεριαλιστές και οι άνθρωποί τους στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα και να αποσπάσουν όλη την εξουσία στη χώρα, ειδικά στο στρατό, γιατί δεν πρέπει να αφήσουν τους αντιπάλους τους, βασικά τους δυτικόφιλους αστούς, να συνέλθουν από την έκπληξη, να συγκροτηθούν πολιτικά και να αντισταθούν σε αυτούς.
Αυτά που ετοιμάζουν οι σοσιαλφασίστες συνωμότες για τη χώρα μας δε θα τα έχουμε ξαναδεί. Το μεγάλο ζήτημα είναι να τα εμποδίσουμε. Κάποια από αυτά δεν τα προλαβαίνουμε, επειδή οι συνειδητές αντιφασιστικές δυνάμεις είναι εξαιρετικά αδύναμες, αλλά τα μακρινότερα μπορούμε να τα προλάβουμε εξαιτίας της εμπειρίας που θα έχουν αποκτήσει οι μάζες από τα πρώτα μεγάλα χτυπήματα του κύριου εχθρού και από την προηγούμενη εμπειρία δεκαετιών. Άλλωστε, η τελευταία έχει ήδη δημιουργήσει την ΟΑΚΚΕ, που είναι εδώ για να εξηγεί τα φαινόμενα και να ενώνει σε μια κοινή πολιτική βάση τις όποιες αντιστάσεις του λαού και της Αριστεράς στις μάχες που έρχονται. Δε θα κάνουν πια οι αντιδραστικοί μικροαστοί ριζοσπάστες ό,τι θέλουν. Δε θα μπορούν να παριστάνουν πια τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις με τον αντιαμερικανισμό και τον αντικαπιταλισμό τους σαν ουρές στις διαδηλώσεις και στα κινήματα του σοσιαλφασισμού, όταν ο μόνος καθεστωτικός ιμπεριαλισμός θα είναι ο ρώσικος και το πιο μεγάλο, το πιο αρπακτικό και πολιτικά το πιο ισχυρό μεγάλο κεφάλαιο θα είναι το ρώσικο. Όλο και πιο δύσκολα θα μπορούν να εμφανίζονται σαν αναρχικοί, σαν επαναστάτες μαρξιστές ή σαν αντιφασίστες, όταν η κεντρική πολιτική τους πρακτική ταυτίζεται με εκείνη του νεοναζιστικού ΛΑΟΣ και όταν η «Αριστερά», με την οποία συνεργάζονται στην πράξη σε όλα τους τα κινήματα, συναλλάσσεται ανοιχτά με αυτό. Πραγματικά, δε θα μπορούν για πολύ καιρό ακόμα να κοροϊδεύουν την επαναστατική διανόηση και τη νεολαία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη διαλεκτική. Οι ποσοτικές αλλαγές θα γίνουν κάποια στιγμή ποιοτικές, κι αυτό μοιραία θα εκφραστεί στη συνείδηση των ανθρώπων. Οι σοσιαλφασίστες συνομώτες προχωράνε εδώ και χρόνια χωρίς ο πολύς κόσμος να τους καταλαβαίνει. Αλλά τώρα, αφού είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν γρήγορα, η συνομωσία τους θα φανεί. Είναι υποχρεωμένοι να χτυπηθούν σε σχετικά λίγο χρόνο με πολύ κόσμο. Είναι υποχρεωμένοι να δράσουν πραξικοπηματικά. Είναι υποχρεωμένοι να μεταχειριστούν διαδικασίες ανοιχτού φασισμού, δηλαδή να βγάλουν στην επιφάνεια το παρακράτος που για δεκαετίες έχουν κατασκευάσει και να χωθούν βαθιά μέσα στην πολιτική ανωμαλία. Η Ελλάδα δε θα γίνει με τη θέλησή της υποτελής ενός ναζισμού.