ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας οργιάζει

Το Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζει ακάθεκτο το αντιβιομηχανικό του έργο, μέσα στα πλαίσια της γενικότερης υπονόμευσης της παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας από το ρωσόδουλο μπλοκ εξουσίας. Οι αποφάσεις του ΣτΕ τα τελευταία χρόνια κινούνται πάνω στην πολιτική του βιομηχανικού σαμποτάζ και έχουν γίνει ένα από τα καταστροφικότερα για τη χώρα εργαλεία αυτού του σαμποτάζ. Καταγράφουμε δύο από τις πρόσφατες αποφάσεις του.

Το ΣτΕ δολοφονεί τον τουρισμό μεγάλης κλίμακας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας στις 10/1: «Αντισυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η νομοθετική ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα χαρακτηρισμού μιας περιοχής, ανεξαρτήτως αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου, ως Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) χωρίς να έχει προηγηθεί συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός».
Ο συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός είναι απίθανο να υπάρξει στο άμεσο μέλλον στη χώρα μας, αφού ούτε το Εθνικό Κτηματολόγιο έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Αυτό λοιπόν ουσιαστικά σημαίνει ότι καταργείται το νομοσχέδιο για τις ΠΟΤΑ, που φτιάχτηκε κυρίως για να απελευθερωθεί η δεσμευμένη για τουριστικές επενδύσεις γη, δηλαδή για να μην πραγματοποιηθεί καμιά μεγάλη τουριστική επένδυση. Σε προηγούμενο άρθρο της Νέας Ανατολής είχαμε επισημάνει ότι ένας από τους στόχους των δολοφονικών εμπρησμών του καλοκαιριού, αλλά και των πρόωρων εκλογών, ήταν η ματαίωση του νομοσχέδιου για τις ΠΟΤΑ. Αυτό ήταν και ένα βασικό αίτημα του ΣΥΝ, που επίσης πατούσε πάνω σε αυτούς τους εμπρησμούς για να δυναμώσει την τερατωδώς αναπτυσσόμενη εγκληματική σαμποταριστική του πολιτική.

Το ΣτΕ ακυρώνει πάλι την εκτροπή του Αχελώου και σκοτώνει το θεσσαλικό κάμπο

Για πέμπτη φορά το ΣτΕ προσπαθεί να ακυρώσει την εκτροπή των νερών του Αχελώου προς το θεσσαλικό κάμπο. Η απόφασή του αυτή διευκολύνθηκε, όπως γίνεται συνήθως, από ένα ψευτοοικολογικό κινηματάκι, που ως Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου με μερικές χιλιάδες αφίσες έδωσε στο ΣτΕ το αναγκαίο πρόσχημα της «πίεσης της κοινής γνώμης». Εννοείται ότι από την άλλη μεριά δεν υπήρξε κανένα αντίστοιχο και αντίρροπο κίνημα από τους εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και γενικότερα τους κατοίκους του θεσσαλικού κάμπου, που διψάνε κυριολεκτικά γι’ αυτό το έργο, υπέρ του έργου και κατά των καταστροφικών αποφάσεων του ΣτΕ . Βλέπετε, οι ίδιοι που δημιουργούν ένα κίνημα αισχρής μειοψηφίας για να σαμποτάρουν κάθε μεγάλο έργο είναι οι ίδιοι που διαβρώνουν και παραλύουν την πραγματική θέληση των μεγάλων πλειοψηφιών που θέλουν αυτό το έργο. Δε θα βρεί κανείς πουθενά στην Ελλάδα ακόμα και την πιο μικρή αυθόρμητη απόπειρα αυτοοργάνωσης του λαού στην οποία να μην έχουν κάνει εισοδισμό και να μην την έχουν διαβρώσει και σκοτώσει τα στημένα καθαρματάκια του πεντακομματικού καθεστώτος κορυφής.
Πρόκειται για πελώρια, για ασύλληπτα χτυπήματα, που ο λαός τα βιώνει ως αύξηση του κόστους των αγροτικών προϊόντων και ως πληθωρισμό. Φωνάζουν οι ψευτοαριστεροί για πληθωρισμό που τάχα τον προκαλούν οι κερδοσκόποι, την ώρα που ο κύριος στρατηγικός παράγοντας του πληθωρισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι η δυσανάλογα μεγάλη αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, η οποία με τη σειρά της οφείλεται κύρια στο χτύπημα των μεγάλων αγροτικών υλικοτεχνικών υποδομών, χτύπημα που μειώνει την παραγωγικότητα της γεωργίας και αυξάνει τις τιμές παραγωγής. Η εκτροπή του Αχελώου όχι μόνο θα έλυνε το πρόβλημα ύδρευσης της Λάρισας, αλλά και το οξύ πρόβλημα λειψυδρίας των καλλιεργειών της θεσσαλικής πεδιάδας, που αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό γεωργικών προϊόντων στη χώρα μας.
Η θεσσαλική γη χρόνο με το χρόνο στεγνώνει κυριολεκτικά, καθώς ο υπόγειος υδάτινος ορίζοντας πέφτει δραματικά και όλο και πιο υφάλμυρο νερό αντλείται από όλο και πιο βαθιές και δαπανηρές γεωτρήσεις. Κι όμως, η ποσότητα του νερού που θα αντληθεί από τον Αχελώο αντιστοιχεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις (Βήμα, 30-7-2006), μόνο στο 15-20% των νερών του που χύνονται στη θάλασσα.
Η εκτροπή του Αχελώου έχει σχεδιαστεί να συνοδεύεται και από μια σειρά φράγματα, στα οποία πρόκειται να γίνουν υδροηλεκτρικά εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς καμιά μόλυνση για το περιβάλλον και το κυριότερο χωρίς καμιά εξάρτηση από το πετρέλαιο ή το ρωσικό φυσικό αέριο με το οποίο λειτουργούν μια σειρά εργοστάσια της ΔΕΗ και πολλές μεγάλες βιομηχανίες.
Αυτή τη φορά το ΣτΕ φτάνει στην κτηνωδία να εισηγείται την παραπομπή του θέματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού θεωρεί ότι παραβιάζεται η Οδηγία για τη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων, οδηγία που έχει ήδη ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο της Ελλάδας. Είχε προηγηθεί στα τέλη του Οκτώβρη σταμάτημα των πληρωμών για το έργο αυτό, και για πολλά άλλα, από το υπουργείο Οικονομίας, δηλαδή από τον άνθρωπο του Καραμανλή Αλογοσκούφη, από πόρους του Γ΄ Κοινοτικού πλαισίου στήριξης. «Από το νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό οι εργολάβοι ζητούν 38 εκατ. ευρώ για εκτελεσθέντα έργα στην εκτροπή του Αχελώου. Επειδή όμως δεν μπορεί να τα εισπράξει από το υπουργείο Οικονομίας, οι εργολάβοι δήλωσαν ότι εγκαταλείπουν το έργο» (Ελευθεροτυπία, 31-10-07).
Πραγματικά, πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει κάτι να κάνουμε γι’ αυτό. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να μιλήσουμε στο θεσσαλικό κάμπο.

Το γραφειοκρατικό σαμποτάζ εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις >>