ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στην απόλυση του Κούλογλου από τη ΕΡΤ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της συμφωνίας Καραμανλή-Πούτιν στο Κρεμλίνο και έγινε η πρώτη κίνηση που προσδιορίζει όσο καμιά άλλη το νέο αφεντικό της χώρας και τη φύση του. Ο εξυπηρετικός υπάλληλος του Πούτιν πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής απέλυσε πάραυτα ένα δημοσιογράφο, τον Στέλιο Κούλογλου που τόλμησε να προσβάλει το νέο αφεντικό μέσα στην αποικία του και μάλιστα μέσα από αυτό το ίδιο το κρατικό της κανάλι.

Ο δημοσιογράφο πρόβαλε δύο ντοκυμαντέρ ενάντια στην Ρωσία του Πούτιν. Το ένα τον Γενάρη και το δεύτερο τον Μάρτη του 2008. Και τα δύο ήταν εξαιρετικά, πολύ διαφωτιστικά και πολύ καλά τεκμηριωμένα. Σε αυτά, ιδιαίτερα στο δεύτερο, ο Πούτιν αποκαλυπτόταν σαν επί κεφαλής ενός εγκληματικού φασιστικού και μαφιόζικου καθεστώτος και σαν κατά συρροή δολοφόνος και προβοκάτορας, πολιτικά υπεύθυνος για την ανατίναξη από την ΚαΓκεΜπε μια σειράς ρώσικων πολυκατοικιών που έθαψαν κάτω από τα ερείπιά τους εκατοντάδες ρώσων πολιτών. Αυτή η σφαγή του επέτρεψε να ρίξει την ευθύνη στην τσετσένικη αντίσταση και λίγο μετά να ξεκινήσει τον γενοκτονικό του πόλεμο εναντίον της Τσετσενίας. Επίσης ο Πούτιν αποκαλυπτόταν σαν εντολέας της δολοφονίας της Πολιτόφσκαγια και μιας σειράς άλλων ρώσων αντιπολιτευομένων δημοσιογράφων καθώς και της δολοφονίας με ραδιενεργό πολώνιο του ρώσου αντιφρονούντα Λιτβινένκο. Τέλος καταγγελλόταν σαν δικτάτορας που έβαλε κάτω από τον έλεγχο του όλα τα ΜΜΕ της χώρας και σαν σκοτεινός προστάτης μιας νέας καγκεμπίτικης μαφιόζικης ολιγαρχίας. Ιδιαίτερα το δεύτερο ντοκυμαντέρ γελοιοποιούσε τους ύμνους που έκανε ο Καραμανλής υπέρ της στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία και υπέρ του ίδιου του Πούτιν και σκίαζε σοβαρά το γιορτινό χαραχτήρα της ελληνο-ρωσικής συμφωνίας που υπογραφόταν 15 μέρες αργότερα από την προβολή του.

Οι ρωσόδουλοι της χώρας προσπαθούν και θα προσπαθήσουν περισσότερο στο μέλλον να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να του κρύψουν ότι ο δημοσιογράφος απολύθηκε γι αυτά ακριβώς τα ντοκυμαντέρ. Ακόμα θα επιχειρήσουν και ήδη επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη της απόλυσης όχι στον πρωθυπουργό αλλά στο πολιτικό επιτελείο της ΕΡΤ που είναι εκείνο που έχει τη λιγότερο φιλορώσικη και την πιο φιλοευρωπαϊκή ειδησεογραφία ανάμεσα σε όλα τα άλλα κανάλια και να ζητήσουν την απόλυση αυτού του επιτελείου. Ήδη ο ΣΥΝ μέσα από τα ανώνυμα μετωπικά του κανάλια μαζεύει υπογραφές συμπαράστασης στον Κούλογλου που όχι μόνο δεν λένε τίποτα για την αληθινή αιτία της απόλυσης, αλλά ζητάνε την παραίτηση του επικεφαλής της ΕΡΤ Παναγόπουλου. Βέβαια ο τελευταίος τους διευκολύνει στο έργο τους γιατί έδειξε μια άθλια αυταρχική στάση που ωστόσο δεν μπορεί να είναι άσχετη με τις εντολές που πήρε από τους πολιτικούς προϊστάμενούς του. Έτσι αυτός έδιωξε ουσιαστικά χωρίς να επειχειρήσει να δώσει έστω κάποιες κατά συνθήκη ψεύτικες εξηγήσεις προς το πλατύ δημοκρατικό κοινό που παρακολουθούσε και γενικά εκτιμούσε πολιτικά και δημοσιογραφικά τον Κούλογλου.

Όμως ο αληθινός κίνδυνος δεν είναι οι Παναγόπουλοι που εκτελούν εντολές. Είναι οι Καραμανλήδες και ΣΥΝασπισμοί που τις δίνουν κρυφά από το λαό ακόμα και από τα θύματα.

Σε αυτή τους την πολιτική απόκρυψης του ενόχου αλλά και της αντιστροφής του διευκολύνονται ήδη από το ίδιο το θύμα του διωγμού, που σαφώς αφήνει ως τώρα να εννοηθεί ότι η απόλυσή του οφείλεται κυρίως σε ένα ντοκυμαντέρ που γύρισε για την γενιά των 700 Ευρώ στην Ελλάδα και δευτερευόντως για ένα ντοκυμαντέρ που επρόκειτο να γυρίσει για την Κίνα. Σύμφωνα με τον Κούλογλου ο διευθυντής της Τηλεόρασης της ΕΡΤ Γόντικας του ζήτησε να ματαιώσει την εκπομπή για τα 700 Ευρώ πριν του ανακοινώσει την απόλυσή του. (Ελευθεροτυπία 13/5). Το ότι έτσι εξηγεί ο ίδιος ο απολυμένος δημοσιογράφος την απόλυσή του δεν είναι κάτι που δεσμεύει και εμάς που βλέπουμε τα πράγματα κάτω από μια διαφορετική πολιτική σκοπιά από τη δικιά του. Γιατί η ως τώρα ιδεολογικο-πολιτική γραμμή των εκπομπών του Κούλογλου είναι μια πολιτική ΚΚΕ εσωτερικού, που σημαίνει μια γραμμή εντός ΣΥΝ και υπό την προστασία του ΣΥΝ. Νομίζουμε ότι αυτή η γενική πολιτική αντίληψη του Κούλογλου επέτρεψε στους ρωσόδουλους να τον ξεφορτωθούν χωρίς να φοβηθούν ότι θα ξυπνήσουν συνειδήσεις, δηλαδή ότι θα γίνουν ύποπτοι ως φορείς ενός νέου φασισμού που επιβάλει στη χώρα μας το αφεντικό τους. Εκεί ακριβώς πάτησε ο ΣΥΝ για να γίνει ο επικεφαλής μιας χλιαρής προς το παρόν- πολιτικής κινητοποίησης για την επαναφορά του Κ. και για να τον εκπροσωπήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και στη συνέχεια στην Ευρωβουλή. Πως όμως θα ήταν δυνατό να παλέψει ο ΣΥΝ για τον Κούλογλου αν αυτός εξηγούσε τον αποκεφαλισμό του με τον φασισμό του Πούτιν και του Καραμανλή την ώρα που ο ρωσόδουλος στην ηγεσία του ΣΥΝ είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που έκανε μια τόσο ανεπιφύλακτα θερμή υποστήριξη στην συμφωνία για τον South Steram, όπως ήταν και το κόμμα που υποστήριξε πιο θερμά από όλα τη συμφωνία για το Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη; Ή μήπως θα έριχνε ο ΣΥΝ την ευθύνη της αποπομπής σε έναν Καραμανλή τον οποίο πριν λίγους μήνες δήλωνε στη Βoυλή ότι θα στήριζε αποφασιστικά απέναντι σε όσους τον εκβιάζουν (εννοώντας το σκάνδαλο με το DVD);

Δεν πιστεύουμε ότι ο ΣΥΝ θα θελήσει να ξαναφέρει τον Κούλογλου στην ΕΡΤ εκτός αν αυτός αρνηθεί την δημοσιογραφική του ανεξαρτησία και συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις σε όλη την καθεστωτική γραμμή. Αυτό που θα κάνει σίγουρα ο ΣΥΝ σε συνεργασία με το λαλιωτικό ΠΑΣΟΚ θα είναι να χρησιμοποιήσει τον Κούλογλου για να ξεπαστρέψει τους αντιΣΥΝ και φιλοδυτικούς μέσα στην ΕΡΤ. Ήδη στις 12 του Μάη μια μέρα πριν την ανακοίνωση της αποπομπής του Κούλογλου η εφημερίδα του Λαλιώτη, η φασιστική αντι-σημιτική και ανοιχτά ρωσόδουλη Αυριανή έγραψε ένα ανυπόγραφο άρθρο σε πλαίσιο με χαρακτηριστικά άρθρου σύνταξης το οποίο καταγγέλλει ένα

γεγονός άκρως προκλητικό, βαναύσως επιθετικό κατά της προσωπικότητος του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κώστα Καραμανλή, υπονομευτικό της κυβέρνησής του, εχθρικό προς τις προσπάθειές του να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια συμφέρουσα στη χώρα εξωτερική πολιτική! Και εξηγούμεθα πάραυτα, τονίζοντας ότι σε προχθεσινή εκπομπή της Δημόσιας μάλιστα τηλεόρασης, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός με τον γνωστό απλό, καθαρό και γλαφυρό του τρόπο να διατυπώνει θετικές απόψεις, κρίσεις, γνώμες θετικές, χωρίς κολακείες και υπερβολές, για τον Ρώσο Πρόεδρο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ σε μηδενική σχεδόν χρονική απόσταση, μεταδίδεται από την ίδια δημόσια ελληνική (;) τηλεόραση βιογραφικό ρεπορτάζ αφορών και αυτό τον κ. Β. Πούτιν, όπου ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτηρίζεταισυνεργάτης της ρωσικής Μαφίας, καταχραστής δημοσίων χρημάτων, μιζαδόρος, με λίγα λόγια, η ελληνική δημόσια τηλεόραση εμφανίζει τον κ. Β.Πούτιν σαν άνθρωπο του υποκόσμου, την στιγμή κατά την οποία την ίδια προσωπικότητα τον Ρώσο ηγέτη, θερμά εγκωμιάζει, με λόγια ειλικρινή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός!

Τον ίδιο στόχο, την εκκαθάριση των μη ρωσόδουλων μέσα στην ΕΡΤ, αλλά με πιο λεπτό τρόπο, είχε και η καίρια πολιτική πράξη που προετοίμασε το έδαφος μέσα στην ΝΔ, για την εκπαραθύρωση κατ αρχήν του Κούλογλου. Πρόκειται για την προβοκατόρικη καταγγελία της προβολής του ντοκυμαντέρ στην ΕΡΤ από τον πιο μαζικό πολιτικό σχολιαστή της χώρας, τον εύστροφο κακεντρεχή κουτσομπόλη Λαζόπουλο. Αυτός έχει εκσφενδονιστεί στα ουράνια σαν ιδιοφυής σατιρικός γιατί με ελάχιστες εξαιρέσεις η πολιτική του γραμμή είναι η κυρίαρχη εθνική γραμμή, που σήμερα είναι η προπαγανδιστική γραμμή του ΣΥΝ. Αυτή η γραμμή έχει γίνει εθνική γιατί ελάχιστοι μέσα στην αστική τάξη έχουν τολμήσει να την χτυπήσουν στ αλήθεια και όποτε το κάνανε εξαφανίστηκαν. Η διαφορά ανάμεσα στην μαζικότητα του ΣΥΝ και του Λαζόπουλου είναι ότι ο ΣΥΝ είναι πολύ πιο αντιπαθητικός από όσο η προπαγανδιστική γραμμή του ενώ ο Λαζόπουλος είναι πολύ πιο συμπαθής. Ο Λαζόπουλος λοιπόν δεν υιοθέτησε το περιεχόμενο του ντοκυμαντέρ του Κούλογλου, αλλά πρόβαλε ένα μικρό απόσπασμά του στην εκπομπή του και μετά το σύγκρινε με τους κατοπινούς ύμνους του Καραμανλή στον Πούτιν κατά την επίσκεψη στο Κρεμλίνο. Μετά γελοιοποίησε τον Καραμανλή τονίζοντας πόσο τον διαψεύδει και τον εξευτελίζει η κρατική, η δικιά του δηλαδή ΕΡΤ. Έτσι πρόσφερε στον Καραμανλή μια πολιτική δικαιολογία μέσα στη ΝΔ για την εκπαραθύρωση του Κούλογλου και ίσως αργότερα για το ξεφόρτωμα του Παναγόπουλου. Στο σώου του μετά την εκπαραθύρωση ο Λαζόπουλος έκφρασε τη λύπη του αν έγινε η αιτία γι αυτήν και κάλεσε, όπως θα έκανε και κάθε Συνασπισμαίος ή φίλος του Λαλιώτη (που είναι ακριβώς το ίδιο), σε συμπαράσταση στο θύμα και καταγγελία της απόλυσης. Για την ουσία του ντοκυμαντέρ, για τον Πούτιν, για τον Καραμανλή και το φασισμό τους ο Λαζόπουλος δεν είπε κουβέντα. Ασφαλώς δεν είναι ένα αστείο του Λαζόπουλου η αιτία ενός τέτοιου αποκεφαλισμού, όμως είναι ένας μικρός και χαρακτηριστικός κρίκος μιας πολιτικής προβοκάτσιας που η αρχή της είναι πολύ πέρα και πολύ πάνω από αυτόν τον ίδιο.

Το βασικό λοιπόν για τους δημοκράτες είναι να υπάρξει από σήμερα κι όλας ένα κίνημα καταγγελίας της απόλυσης του Κούλογλου που μπορεί να είναι αποτελεσματικό μόνο αν προβάλλει τους πραγματικούς πολιτικούς λόγους και ενόχους της απόλυσής του και απαιτήσει τη δικιά τους πολιτική καταδίκη. Ένα τέτοιο κίνημα κατά του αποκεφαλισμού πρέπει να απαντάει στα βασικά επιχειρήματα των αποκεφαλιστών περί 700 Ευρώ, και δευτερευόντως περί Κίνας και περί Αμερικανών. Σχετικά με το τελευταίο κάποιος δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση στον Ρουσόπουλο αν η απόλυση του Κούλογλου οφείλεται σε αμερικάνικη πέιση.

Σχετικά με τα 700 Ευρώ. Είναι εντελώς απίθανο ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιοδήποτε κομμάτι της αστικής τάξης θα συγκλονιζόταν από ένα οποιοδήποτε ντοκυμαντέρ για τους χαμηλούς μισθούς. Εδώ δεν συγκλονίστηκε κανένας και δεν υποχώρησε καμιά κυβέρνηση στο ασφαλιστικό μετά από επανειλημμένες διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και μετά από χιλιάδες ώρες παραθύρων όπου όλοι οι δημαγωγοί πασών των αντιπολιτεύσεων μιλούσαν για ώρες για τις συντάξεις και τους μισθούς πείνας, μετά από διακαναλικές ομοβροντίες και χιλιάδες δελτία ειδήσεων που παίζουν και ξαναπαίζουν τη φτώχεια του λαού κλαίγοντας πάνω από τα οπωροκηπευτικά, μετά από το πάγιο φαινόμενο ενός πρωθυπουργού και ενός υπουργού οικονομίας που ανακοινώνουν στη χώρα (όπως στις 14/5) μπροστά σε όλους τους βιομήχανους και λοιπούς καπιταλιστές ότι ο υπεύθυνος της φτώχειας του λαού είναι η ακρίβεια και ότι την ευθύνη της ακρίβειας την έχουν οι βιομήχανοι που επίτηδες σηκώνουν τις τιμές για να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη. Πραγματικά μπορεί να πιστεύει έστω και ένας εχέφρων άνθρωπος ότι ο Κούλογλου απολύθηκε σαν προστάτης των φτωχών ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες και ακόμα ισχυρότερους επαγγελματίες και επιδεξιότερους τέτοιους προστάτες τους;

Ακόμα λιγότερο βέβαια μπορεί να απολύθηκε ο Κ. σαν αντιαμερικάνος. Ο Κούλογλου είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που βοήθησε τόσο πολύ τους ρωσόδουλους να ανεβούν στην εξουσία δουλεύοντας τόσο επίμονα τον μονόπλευρο, και συχνά συνωμοτικό αντιδραστικό αντιαμερικανισμό μέσα στην Αριστερά. Αφού δεν απολύθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο Κούλογλου που οι αμερικάνοι είχαν αρκετά ισχυρότερες θέσεις και στην Ελλάδα και παγκόσμια θα απολυόταν τώρα που ο Καραμανλής βάζει βέτο στο ΝΑΤΟ για τη Μακεδονία και ποδοπατεί όλες τις αμερικάνικες επιλογές στους ενεργειακό; Στην πραγματικότητα τόσο πολύ τον προστάτευε τον Κ. το νέο καθεστώς για αυτήν την κύρια πλευρά της δουλειάς του που του επέτρεψε να βγάζει καμιά φορά και την αντι-υπερδυναμική ΕΚΚΕ-τζίδικη πλευρά του. ΄Ετσι η ομάδα του έκανε παλιότερα ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την Τσετσενία και πρόβαλε και μια μικρή σειρά πολύ καλών ντοκυμαντέρ για τον πόλεμο στη Βοσνία. Ταυτόχρονα η ΕΡΤ του επέτρεπε και κλασσικά αντικομμουνιστικά ντοκυμαντέρ που παρόλο που κάνουν ζημιά κυρίως στον επαναστατικό κομμουνισμό ενοχλούν σήμερα και τους δημαγωγούς ψευτοκομμουνιστές και γι αυτό εξόργιζαν το ψευτοΚΚΕ (που τώρα δεν κρύβει τη χαρά του για τον αποκεαφαλισμό).

Σε ότι αφορά το ντοκυμαντέρ για την Κίνα που ήθελε να κάνει ο Κούλογλου, αυτό προφανώς θα ανησυχούσε τους κινέζους σοσιαλφασίστες γι αυτό και οι εδώ κυβερνητικοί δεν έδιναν στον δημοσιογράφο τα αναγκαία έγγραφα για το ταξίδι του. Αλλά η κινεζόφιλη γραμμή του καθεστώτος είναι σε ευθεία αναλογία με την ρωσόδουλη γραμμή του και κυρίως είναι συνέπειά της. Δεν μπορεί να ενοχλεί αυτό το καθεστώς ένα μελλοντικό ντοκυμαντέρ κατά της Κίνας, που είναι σύμμαχος τους ακριβώς επειδή είναι σύμμαχός της Ρωσίας, και να μην τους κάνει έξαλλους ένα υπαρκτό ντοκυμαντέρ κατά της ίδιας της Ρωσίας. Το ότι υπάρχει μια στενή πολιτική σχέση ανάμεσα στα δύο ντοκυμαντέρ είναι σίγουρο. Αλλά το να απολύουν στην Ελλάδα κάποιον για την όποια αντικινέζικη γραμμή του και να του χαρίζονται για την αντιρώσική είναι απλά γελοίο.

Άλλωστε από καθαρά πρακτική άποψη είναι η Ρωσία που νοιάζεται πάνω απ όλους, και μάλιστα πολύ, να μην δεχτεί ένα βαθύ πολιτικό πλήγμα την ώρα της αρχής της επίσημης εγκατάστασης της στην Ελλάδα σαν ηγεμονικής δύναμης. Πιστεύουμε μάλιστα ότι και τη Ρωσία και τον εγκάθετό της Καραμανλή δεν τους απασχολούσε τόσο ο Κούλογλου και τα συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ, όσο το να μην ξεθαρρέψει η φιλοδυτική αστική τάξη με την ατιμώρητη προβολή αυτών των ντοκυμαντέρ και αρχίζει να αυθαδιάζει στην κρίσιμη αυτή περίοδο όπου το αφεντικό ναι μεν ήρθε αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να ασκήσει την ανοιχτή δικτατορία του. Γι αυτό κάνανε την απόλυση άμεσα, επιδεικτικά και χωρίς πολλές εξηγήσεις μετά από το δεύτερο ντοκυμαντέρ το οποίο απέδειξε ότι το πρώτο δεν ήταν μια απλή σύμπτωση για τον Κούλογλου και πιθανά για εκείνους μέσα στην ΕΡΤ που κατακεραυνώνει η Αυριανή. Γι αυτό και οι σοσιαλφασίστες δεν περιμένανε να περάσει κάποιος καιρός να ξεχαστεί και να απομακρυνθεί κάπως η πραγματική αιτία της και μετά να κάνουν την απόλυση. Ο Κούλογλου διώχτηκε με τις κλωτσιές και ταπεινώθηκε επίτηδες με την αντιΠουτινική εκπομπή νωπή για να χρησιμεύσει η περίπτωσή του σαν παραδειγματισμός για όσους τολμήσουν να διαπράξουν την ίδια ιεροσυλία. Αυτή την μέθοδο τρομοκράτησης ακολουθεί με τους δημοσιογράφους ο Πούτιν και στην ίδια τη Ρωσία.

Βεβαίως αυτό έπρεπε να γίνει χωρίς να ξυπνήσει σε πρώτη φάση η πλατειά λαϊκή και δημοκρατική μάζα, αλλά μόνο οι ενδιαφερόμενοι αστοί, δηλαδή οι άλλοι καναλάρχες, οι εκδότες, οι βασικές πολιτικές φράξιες μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.

Αλλά το τι σχεδιάζουν οι προβοκάτορες αυτοί σε λίγο για όλο το λαό καταγράφεται σαν τελική επωδός στο παραπάνω άρθρο της φασιστο-Αυριανής που κραδαίνει πάνω από το κεφάλι όσων τολμήσουν να αμφισβητήσουν το νεοναζί Πούτιν την γνωστή παλιά κατηγορία: η βρώμικη επιδίωξη διασυρμού ενός ηγέτη μιας φίλης χώρας όπως η Ρωσία συνιστά εθνική προδοσία. Τουλάχιστον .

Πραγματικά αυτό που χαρακτηρίζει κάθε εποχή υποτέλειας είναι ότι η υποτελής χώρα γεμίζει εθνοπροδότες που είναι αυτοί ακριβώς που αρνούνται την υποτέλεια ενώ με τα ρούχα του πατριώτη ντύνονται οι ρουφιάνοι και οι δοσίλογοι στην υπηρεσία του κυρίαρχου. Βέβαια τελικά η ζωή φέρνει τα πράγματα στα ίσια τους. Γιατί ο λαός υποφέρει τόσο πολύ από τέτοια καθάρματα και τα αφεντικά τους, θυμώνει τόσο πολύ με το τόσο μεγάλο θράσος τους που στο τέλος τα στέλνει στη σκοτεινή τρύπα που τους αξίζει. Ο αποκεφαλισμός του Κούλογλου είναι η αρχή αυτής της διαδικασίας.