Οι σαμποταριστές θέλουν να εξοντώσουν το Σουφλιά για να ματαιώσουν την ψήφιση του νέου χωροταξικού και την αναθεώρηση του άρθρου 24

 

 

Eδώ και καιρό είναι σε εξέλιξη μια εκστρατεία για την εξόντωση του Σουφλιά. Είναι διακομματική, και γίνεται με βασικό εργαλείο την στοχευμένη ασφαλίτικη έρευνα για την ανακάλυψη μιας οποιασδήποτε παρανομίας ή παράβασης στην προσωπική του ζωή. Η αναζήτηση και η καρατόμηση με σκάνδαλο είναι η κλασσική μέθοδος με την οποία ο φασισμός εξοντώνει τον πολιτικό του αντίπαλο. Αυτό γίνεται γιατί του είναι αδύνατο να τον νικήσει στο επίπεδο της πολιτικής δράσης του και προσπαθεί να τον εξοντώσει εμφανίζοντάς τον ηθικά τρωτό στο προσωπικό-ατομικό.

 

Ο λόγος που  θέλουν να εξοντώσουν τον Σουφλιά είναι βασικά για να σαμποτάρουν το νομοσχέδιο για το χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας που ήδη πια αυτός κατέθεσε στις 17 Απριλίου στη Βουλή. Το χωροταξικό είναι μια βασική προγραμματική πολιτική της ΝΔ για απόδοση περισσότερης γης στην παραγωγή και στην οικιστική ανάπτυξη που σήμερα ασφυκτιούν από την έλλειψή της και ταυτόχρονα ένας γενικός αναπτυξιακός σχεδιασμός της ρημαγμένης αυτής χώρας από το παραγωγικό σαμποτάζ του σοσιαλφασισμού. Και εδώ δεν πρόκειται για κάποιο χωροταξικό που φιλοδοξεί να αναπτύξει γρήγορα τις παραγωγικές δυνάμεις αλλά για ένα σχεδιασμό που σκοπεύει να ξεμπλοκάρει τις επενδύσεις που εμποδίζει το σημερινό νομικό πλαίσιο. Πρόκειται για ένα χωροταξικό που δειλά το προωθεί η καταπιεσμένη ιδιωτική αστική τάξη και που φυσικά δεν μπορεί να το υποστηρίξει με σθένος απέναντι στο  σοσιαλφασισμό που σήμερα περιλαμβάνει 5 πολιτικες ρωσόδουλες ηγεσίες. Το ζήτημα εδώ βέβαια δεν είναι αν το χωροταξικό του Σουφλιά είναι το καλλίτερο δυνατό για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων αλλά ότι δίνει ένα δυνατό χτύπημα στο νομικό επίπεδο στο παραγωγικό σαμποτάζ του σοσιαλφασισμού.

 Στο πρόγραμμα της ΝΔ αναφέρεται ότι:  Δίνουμε προτεραιότητα στην σωστή χωροταξική κατανομή των διαφόρων παραγωγικών, επενδυτικών και λοιπών ανθρώπινων δραστηριοτήτων με δυο στόχους: (α)Tην προστασία του περιβάλλοντος και (β) τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας λειτουργίας της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας. Προς το σκοπό αυτό η N.Δ. θα ολοκληρώσει το Eθνικό Xωροταξικό Σχέδιο με γρήγορο ρυθμό και θα το εξειδικεύσει σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. (τα έντονα γράμματα από το πρόγραμμα).

Με μια  άδεια οικοδομής ξεκίνησε πριν καιρό ο Τριανταφυλόπουλος για την εκστρατεία ηθικής εξόντωσης του Σουφλιά στη χώρα των πάνδημων οικιστικών παρανομιών και παραβασεων. Η εκστρατεία αυτή συνεχίζεται. Επειδή οι παραβάσεις, αν υπάρχουν, δεν πρέπει να είναι χοντρές γιατί αλλιώς ο Σουφλιάς θα είχε ήδη εξοντωθεί, τελευταία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ βρέθηκε ένοχος από τις πέντε κομματικές ηγεσίες και τα ελεγχόμενα από αυτές ΜΜΕ για το ότι ρεζιλεύει όπως λένε διεθνώς τη χώρα γιατί με ευθύνη του  αποπέμφθηκε τάχα η Ελλάδα από την συμφωνία του Κιότο για το περιβάλλον. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας μετρά την ποσότητα των ρύπων με ένα σύστημα μέτρησης που δεν είναι αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία, σύμφωνα με τις νομικές δεσμεύσεις της απέναντι στη συμφωνία του Κιότο, απειλεί τη χώρα με κυρώσεις χωρίς να την αποκλείει βέβαια από τη συμφωνία του Κιότο. Όταν το σύστημα μέτρησης προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Επιτροπής που είναι εναρμονισμένες με αυτές του ΟΗΕ κλείνει το ζήτημα. Παραβίαση της συμφωνίας του Κιότο σημαίνει ότι μια χώρα εκπέμπει ρύπους πάνω από το ποσό που η συμφωνία προβλέπει γι αυτήν. Η βιομηχανικά ρημαγμένη Ελλάδα όμως αντιμετωπίστηκε στη συμφωνία του Κιότο σαν υπό ανάπτυξη χώρα και γι αυτό έχει δικαίωμα παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων ρύπων που δεν τις ξεπέρασε ποτέ και δεν θα τις ξεπεράσει ακόμη και αν συνεχίσει να καιει λιγνίτη και λιθάνθρακα για τις αυξημένες ενεργειακές της ανάγκες. Αποπομπή μιας χώρας από την συμφωνία του Κιότο, όπως διακηρύσσει το καθεστώς και τα συντονισμένα μ αυτό ΜΜΕ, είναι αδιανόητη όταν οι προσδοκίες των χωρών που συμμετέχουν σ΄ αυτή τη συμφωνία είναι όπως λένε να σώσουν τον πλανήτη από την περιβαλλοντική καταστροφή. Μόνο το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς των πέντε κομματικών ηγεσιών και τα επιστρατευμένα ΜΜΕ μπορούν να κατασκευάζουν την αποπομπή ή να δίνουν έμμεσα την εικόνα της αποπομπής από μια τέτοιου είδους συμφωνία για να χτυπήσουν τον Σουφλιά που υλοποιεί το στοιχειώδες αυτό αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ. Ταυτόχρονα με την παραπομπή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σύστημα μέτρησης η χώρα παραπέμπεται και για το γεγονός ότι 350 βιομηχανίες δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις της Επιτροπής για τον έλεγχο της εκπομπής ρύπων. Για το γεγονός αυτό δεν διαμαρτυρήθηκε καμιά ηγεσία για τον Σουφλιά. Αντίθετα ικανοποιήθηκαν όταν έβαλε υπέρογκα πρόστιμα σ αυτές τις βιομηχανίες με την πίεση του Συνασπισμαίου γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Ξανθόπουλου.

Το νομοσχέδιο του Σουφλιά για το χωροταξικό δίνει τις γενικές αρχές ανάπτυξης όλων των τομέων της οικονομίας. Η εφαρμογή του χωροταξικού προϋποθέτει όμως την αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος για την απελευθέρωση γης και την απόδοσή της στην παραγωγή, στην βιομηχανία στον τουρισμό και στην οικιστική ανάπτυξη. Την απελευθέρωση γης όμως με όποιο τρόπο και αν γίνεται αυτή και την οποιαδήποτε αναπτυξιακή στρατηγική τη σαμποτάρουν το  ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ και έτσι προσπαθούν να ακυρώσουν και τον οποιοδήποτε χωροταξικό σχεδιασμό. Αυτό το κάνουν γιατί η έλλειψη γης αυξάνει το κόστος των επενδύσεων υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, μπλοκάρει γενικά την οικονομική ανάπτυξη και απομακρύνει τη χώρα από τη δύση.

Η πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 24 του συντάγματος που ελευθερώνει γη για την παραγωγή και την οικιστική ανάπτυξη τους βρίσκει όλους αυτούς να διαφωνούν. Ο μοναδικός που συναντά περισσότερες δυσκολίες στην προσπάθεια του σοσιαλφασισμού για τη δέσμευση της γης είναι βέβαια ο ρωσόδουλος Καραμανλής γιατί πρέπει να το κάνει κρυφά για να μην εκτίθεται στη δύση, στην κοινωνία αλλά και στο κόμμα του που έχει υποτίθεται και τη θέση της αναθεώρησης του άρθρου 24 του συντάγματος. Αυτός όμως αλλά και όλοι οι υπόλοιποι κρύβονται πίσω από τους καπνούς των δολοφονικών προβοκατόρικων πυρκαγιών του περασμένου χρόνου, φωτιές που έβαλαν ακριβώς εκείνοι που ήθελαν να σαμποτάρουν το χωροταξικό αλλά και τις συγκεκριμένες τεράστιες τουριστικές επενδύσεις στην Ηλεία. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που σαμποτάρουν πολιτικά το χωροταξικό είναι οι ίδιοι που κάλυψαν πολιτικά τους φυσικούς εμπρηστές με το να να αποπροσανατολίσουν το λαό λέγοντας ότι οι χιλιάδες ταυτόχρονοι εμπρησμοί ήταν αυτοανάφλεξη λόγω ζέστης ή οικοπεδοφάγοι (που ως γνωστό δεν είναι πανελλαδικά οργανωμένοι ώστε να συντονίζουν τους εμπρησμούς τους), με το να πνίξουν όλες τις έρευνες για την σύλληψη των δολοφόνων εμπρηστών ακόμα και εκεί που αποδείχτηκαν απόλυτα οι εμπρησμοί, και με το να αποπέμψουν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης που είπε ότι επρόκειτο για γενικό εμπρηστικό σχέδιο. Αυτές οι φωτιές υπηρέτησαν άμεσα την πολιτική του σαμποτάζ κάθε επένδυσης και ειδικότερα των τουριστικών ενώ χρησιμοποιούνται και σήμερα για την ακύρωση του χωροταξικού, την καταψήφιση της αναθεώρησης του άρθρου 16 και την αφαίρεση ήδη υπάρχουσας οικοδομήσιμης γης. Ο ίδιος ο Καραμανλής δεν έπαψε να δηλώνει ότι, ότι είναι καμένο θα αναδασωθεί (ανεξάρτητα από το αν το καμένο είναι δάσος ή όχι) ! Το βασικό πάντως είναι οι αυτές οι δηλώσεις επικύρωναν ξεκάθαρα την επίσημη θέση του σοσιαλφασισμού ότι τις φωτιές τις έβαλαν οικοπεδοφάγοι. Αυτές οι δηλώσεις και πρακτικές του Καραμανλή, ιδιαίτερα η αποπομπή του Πολύδωρα, έδωσαν ξεκάθαρα το στίγμα της απόλυτης ταύτισης αυτού του υπαλλήλου του Πούτιν με το αντιπολιτευτικό μέτωπο της καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων και του όποιου τύπου ανάπτυξης της χώρας. Για το ζήτημα έχουμε τοποθετηθεί αναλυτικά στο φύλλο του Αυγούστου του 2007.

Γενικά ο Σουφλιάς προσπαθεί να υποστηρίζει επενδύσεις που μπλοκάρουν στις χρήσεις γης από την υπάρχουσα νομοθεσία με την οποία μπορεί να ανακαλύψει κανείς ότι προάστια των Αθηνών χαρακτηρίζονται ακόμα νομικά σαν δασικές εκτάσεις. Πρόσφατα το ΠΕΧΩΔΕ απελευθέρωσε 112.000 στρέμματα γης σε διάφορες πόλεις και τακτοποίησε αρκετές εκκρεμότητες των σχεδίων πόλεως μιας 25ετίας.  Σε ότι αφορά το άρθρο 24 πρέπει να θυμίσουμε τα εξής.

Το άρθρο 24 του Συντάγματος, από το 1975 ονόμαζε δασική έκταση τα πιο άγονα ξεροβούνια και εκτάσεις της χώρας και στα ηπειρωτικά και στα νησιά, εκτάσεις που βρίσκονταν έξω από δάση σε περιοχές μεγάλης τουριστικής αξίας, ακόμα και εκτάσεις που εδώ και δεκαετίες έχουν μπει στο σχέδιο πόλης. Το άρθρο 24 αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα κατά της ανάπτυξης της χώρας, ένα πρόσχημα για να κολλάνε όλες οι μεγάλες επενδύσεις στα δασαρχεία και, όσες γλιτώνουν από αυτά, στο 5ο τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας. Το άρθρο 24 με το να στερεί τη γη από την παραγωγή και την κατοικία αυξάνει τις τιμές της λόγω της μικρής προσφοράς της και το αποτέλεσμα είναι ένα αφύσικα μεγάλο μέρος των επενδύσεων να δαπανάται για την απόκτηση γης προς εγκατάσταση και όχι για εξοπλισμό και μηχανήματα. Αυτό φαίνεται από τους ισολογισμούς των εταιρειών και ειδικά από την ανάλυση του παγίου κεφαλαίου τους. Η γη κηρύσσεται με την πολιτική των ρωσόδουλων σε σπανιότητα, ο ιδιοκτήτης παράσιτο εισπράττει υπερβολικά ενοίκια και τιμές πώλησης της γης και το κόστος της παραγωγής αυξάνει υπερβολικά.

Η αναθεώρηση του άρθρου 24 προβλέπει ότι μπορεί να αλλάξει η χρήση δασικών εκτάσεων (όχι δασών) σε περιπτώσεις χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού της Χώρας που προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθρου 24, ώστε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να θεωρείται δεδομένη η συνδρομή δημοσίου συμφέροντος και να επιτρέπεται η μεταβολή του προορισμού των δασικών εκτάσεων ( η υπογράμμιση δική μας).

 

Η αναθεώρηση του άρθρου 24 στη βάση αυτής της λογικής της απελευθέρωσης της γης επιτρέπει στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο του Σουφλιά, που κατατέθηκε σαν σχέδιο νόμου στις 17Απριλίου του 2008, να απελευθερώνει ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες κάθε περιοχής περισσότερη γη για την βιομηχανία τον τουρισμό και την οικιστική ανάπτυξη.

Δίνουμε παρακάτω αποσπάσματα από το άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τον νέο χαρακτηρισμό των δασών και των δασικών εκτάσεων για τις αρχές απόδοσης γης στον τουρισμό και την βιομηχανία. Αυτά τα αποσπάσματα  δείχνουν καθαρά ότι το σχέδιο νόμου της χωροταξίας του Σουφλιά για να μπορεί να σταθεί προϋποθέτει την αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος σύμφωνα με την προηγούμενη αρχή της συνδρομής του δημόσιου συμφέροντος και της μεταβολής του προορισμού των δασικών εκτάσεων. Διαβάζουμε στο νομοσχέδιο:  Για την προστασία των δασών, των δασικών εκτάσεων και της βιοποικιλότητάς τους προωθείται η κατάρτιση δασολογίου, δηλαδή η χαρτογράφηση των δασών και των δασικών εκτάσεων....Ωστόσο κρίσιμο θέμα για την προώθηση του δασολογίου αλλά και για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, είναι ο προσδιορισμός του χρόνου λήψης των αεροφωτογραφιών που θα αποτελέσει τη βάση χαρακτηρισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων. Να σημειώσουμε ότι το ψευτο ΚΚΕ (αν το κτηματολόγιο δεν σαμποταριστεί από τους λαλιώτηδες που έφαγαν και 80 δις δρχ χωρίς να δώσουν κτηματολόγιο), απαιτεί χρόνο λήψης των αεροφωτογραφιών από τον καιρό που ανακαλύφτηκε η φωτογραφία. Γι αυτό και όσοι είναι ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 24 είναι και ενάντια στο χωροταξικό σχέδιο του Σουφλιά αλλά και στην τρέχουσα πολιτική του που είναι η απελευθέρωση γης. Τώρα διαβάζουμε από το νομοσχέδιο για τον τουρισμό ...Ανάληψη ενεργειών και υιοθέτηση δράσεων που συνδέονται με την εξυπηρέτηση του τουρισμού βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής, της έντασης και του είδους της τουριστικής δραστηριότητας, της γεωμορφολογίας και της ευαισθησίας των πόρων. ( οι υπογραμμίσεις δικές μας). Το άρθρο 24 που δεν θέλει να αναθεωρήσει ο σοσιαλφασισμός δεν αναγνωρίζει καμιά ιδιαιτερότητα σε οποιαδήποτε σύγχρονη δραστηριότητα. Χονδρικά οι μόνες δραστηριότητες που επιτρέπονται σύμφωνα με αυτό είναι αυτές του έτους 1975 που ψηφίστηκε το σύνταγμα! Ανάλογα διαβάζουμε για την βιομηχανία:

  -Χάραξη χωρικής πολιτικής για τη βιομηχανία με αφετηρία την αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και χωρικών αναγκών του τομέα και των επί μέρους κλάδων του.

-Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικόιτητας στο βιομηχανικό τομέα μέσω κατάλληλων χωρικών ρυθμίσεων και με εστίαση σε δραστηριότητες που καλύπτουν τοπικές ανάγκες 'η παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε διεθνείς αγορές.

Πίσω λοιπόν από την οικοδομική άδεια του Σουφλιά και πίσω από την δήθεν παραβίαση της συμφωνίας του Κιότο κρύβεται ο ανελέητος πόλεμος του σοσιαλφασισμού ενάντια στην παραγωγή και στην ανάπτυξη της χώρας. Κρύβεται η σχεδιασμένη κορύφωση του παραγωγικού σαμποτάζ, ή καλύτερα το παραγωγικό σαμποτάζ που έχει γίνει η επίσημη πολιτική της πραγματικής κυβέρνησης, της χώρας, που είναι από τότε που έγινε αρχηγός της ΝΔ ο Καραμανλής, το συντονιστικό των πέντε ρωσόδουλων πολιτικών αρχηγών.