ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ.Τ.Ε
ΟΧΙ ΟΙ 800 ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Άλλο ένα έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες σε βάρος της εργατικής τάξης. 800 εργάτες βρέθηκαν χωρίς δουλειά γιατί στελέχη του Συνασπισμού έκαναν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της ανέγερσης εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.
Η περιοχή αυτή είναι γεμάτη βιομηχανικά ερείπια. Το ΣτΕ αποφάσισε -όπως κάνει πάντα σε παρόμοιες προσφυγές- να σταματήσει το έργο. Τα ίδια έχουν κάνει και σε άλλες περιπτώσεις ο ΣΥΝ (μαζί με φιλικούς του οικολόγους) και το ψευτοΚΚΕ με την κάλυψη ηγετικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δημιουργώντας χιλιάδες ανέργους και καταστρέφοντας την οικονομία της χώρας. Κάτι αντίστοιχο με το Βοτανικό κάνουν και στη Δραπετσώνα. Αφού με επικεφαλής τον ΣΥΝ έκλεισαν το εργοστάσιο των Λιπασμάτων και οδήγησαν στην ανεργία 380 εργάτες εμποδίζουν τώρα την ανέγερση συγκροτήματος γραφείων και εμπορικών κέντρων στο χώρο του πρώην εργοστασίου. Συχνά όταν γκρεμίζουν και εμποδίζουν κάθε μεγάλη επένδυση, ιδιαίτερα βιομηχανική επικαλούνται την ανάγκη για πάρκα. Μόλις πετύχουν το στόχο τους δεν επιμένουν για τα πάρκα και παντού αφήνουν μπάζα, συντρίμια και ανεργία.
Να λίγα παραδείγματα των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι σαμποταριστές οι οποίοι πάντα βοηθιούνται στο έργο τους από το ελεγχόμενο από τους ίδιους βιομηχανοκτόνο Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας:
Ματαίωση του Εκσυγχρονισμού της Πετρόλα. Διακοπή του στρατηγικής σημασίας για τη γεωργία έργου της Εκτροπής του Αχελώου. Σταμάτημα της ΒΙΠΕ Τανάγρας όπου θα κατασκευάζονταν 300 εργοστάσια. Ματαίωση κατασκευής μιας σειράς εργοστασίων της ΔΕΗ όπως τώρα του εργοστάσιου λιθάνθρακα στο Αλιβέρι, και των εργοστασίων στα Βάτικα Λακωνίας και στον Αστακό. Προσπάθεια να κλείσουν τα μεταλλεία εξόρυξης της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια και στο Μαντούδι. Κλείσιμο των νταμαριών του Μαρκόπουλου. Ματαίωση της επένδυσης της Μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική και στη Θράκη. Προσπάθεια ματαίωσης ΚΕΛ Ασπροπύργου. Κλείσιμο του εργοστάσιου της Τζένεραλ Μέταλ στην Αυλίδα. Καταστροφή του εργοστάσιου των Πετροχημικών στο Μεσολόγγι. Κλείσιμο των μεταλλείων Σκαλιστήρη στην Εύβοια.
Αφήνουμε το κλείσιμο πολλών εργοστασίων με τη μέθοδο της απεργίας μέχρις εσχάτων πάνω σε κρίση του εργοστάσιου, όπως της Πιρέλι, της Γκουντ Γίαρ και άλλων πολλών. Η πιο βασική μέθοδος για την παρεμπόδιση χιλιάδων επενδύσεων είναι ο χαρακτηρισμός όλων των εκτάσεων της χώρας ως δασικών, ως προστατευόμενων (Ραμσάρ, Νατούρα), ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κλπ. Όλα αυτά κυρίως με προσφυγές του ΣΥΝ και στημένων επιτροπών κατοίκων.
Το συνειδητό κλείσιμο των πιο μεγάλων εργοστασίων και η ματαίωση νέων μεγάλων βιομηχανικών αλλά και τουριστικών και εμπορικών κτιριακών επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια είναι η κύρια αιτία της στρατηγικής αποβιομηχάνισης και αποεπένδυσης της Ελλάδας και γι αυτό της χρεωκοπίας της.
Το παραγωγικό σαμποτάζ γίνεται με τη γενική πολιτικο-ιδεολογική θέση ότι οι μεγάλες επενδύσεις γίνονται για τα κέρδη των μεγάλων καπιταλιστών και σε βάρος του λαού, οπότε είναι καλό να ματαιώνονται. Όποιος τις υποστηρίζει κατηγορείται από τον ΣΥΝ και το ψευτοΚΚΕ ότι είναι όργανο του καπιταλιστή-επενδυτή. Αυτή είναι μια αντεργατική, αντιμαρξιστική και προβοκατόρικη θέση. Από την καπιταλιστική επιχείρηση δεν παράγεται μόνο το κέρδος αλλά και ο μισθός των εργατών. Γι αυτό οι συνειδητοί εργάτες δεν ζητάνε ποτέ να κλείσει μια επιχείρηση ή να ματαιωθεί μια επένδυση. Σε επαναστατικές εποχές ζητάνε να περάσει η επιχείρηση στα χέρια των εργατών. Σε άλλες εποχές ζητάνε καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ψηλότερη αμοιβή από τον καπιταλιστή ιδιοκτήτη και να μην καταστρέφεται το περιβάλλον και η υγεία του λαού. Χωρίς να υπάρχει άλλωστε η μεγάλη επιχείρηση δεν υπάρχει σύγχρονη εργατική τάξη, ούτε ταξική πάλη, ούτε σοσιαλιστική επανάσταση. Οι μόνοι που θέλουν να κλείνει μια οποιαδήποτε επιχείρηση είναι οι αντίπαλοι καπιταλιστές ή οι αντίπαλοι ιμπεριαλισμοί. Στην Ελλάδα ο ιμπεριαλισμός που θέλει να κλείνει επιχειρήσεις είναι ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός. Αυτός και οι άνθρωποί του που διοικούν τον ΣΥΝ και το ψευτοΚΚΕ επιτρέπουν επενδύσεις και μάλιστα σκανδαλωδώς χαριστικές μόνο από ενός είδους καπιταλιστές, αυτούς που έχουν σχέση με τη Ρωσία, όπως τους Κόκκαλη, Μπόμπολα, Γερμανό, Μυτιληναίο, ή επενδύσεις απ ευθείας από τη Ρωσία και τη φιλική της Κίνα (αγωγός πετρελαίου, λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης). Όλες τις άλλες επενδύσεις από ιδιώτες ή από το κράτος τις καταργούν. Έτσι ενώ είναι οι πρώτοι που ευθύνονται για την αποβιομηχάνιση και αποεπένδυση της Ελλάδας ρίχνουν την ευθύνη στην ΕΕ ότι τάχα δεν θέλει τη βιομηχανία στην Ελλάδα. Όμως δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί μόνο η Ελλάδα χρεωκόπησε ανάμεσα σε όλες τις χώρες της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να καταστρέψουν κι άλλο την εργατική τάξη και το μέλλον της χώρας. Να συμπαρασταθούμε όλοι στους εργάτες του Βοτανικού και στους εργάτες κάθε εργοστασίου που πάνε να γκρεμίσουν οι σαμποταριστές.