Ο ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Συντριπτικές για το ναζιστή Πλεύρη ήταν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας στην επανάληψη της δίκης του Πλεύρη στο Εφετείο μετά από την ακύρωση της δίκης που είχε αρχίσει πριν δύο μήνες στις 14/1 και αναβλήθηκε. Αυτή τη φορά ο Πλεύρης έχασε τελείως την ψυχραιμία του και αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο.

Θυμίζουμε ότι με την έφεση ο Κ. Πλεύρης επιχειρεί να ανατρέψει την πρωτόδικη καταδίκη του σε 14 μήνες για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 και συγκεκριμένα για το πλήθος των αποσπασμάτων του φιλοχιτλερικού αντισημιτικού βιβλίου του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» που θέλουν να προκαλέσουν ρατσιστικό μίσος και βία κατά των εβραίων πολιτών της χώρας μας. Σε αυτό ο ναζιστής καλεί επανειλημμένα στην εξόντωση των εβραίων και υμνεί με πάθος τον Χίτλερ και τα SS λέγοντας ότι «οι σημαίες του Γ΄ Ράιχ θα κυματίσουν ξανά».
Στο προηγούμενο φύλλο της Νέας Ανατολής είχαμε ενημερώσει τους αναγνώστες ότι ύστερα από συνεχείς αναβολές η δίκη ορίστηκε να συζητηθεί 14/1 και ήταν πρώτη σε σειρά.
Η συζήτηση της 14/1 ξεκίνησε κανονικά και συνεχίστηκε στις 20 και στις 23 με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν καταρρίψει όλα τα επιχειρήματα του Κ. Πλεύρη και των συνηγόρων του. Τότε, στις 28/1 μετά από τρεις μέρες δίκης και πριν ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης, ο Κ. Πλεύρης πρόβαλε μία προσχηματική δικαιολογία για να ζητήσει την αναβολή την οποία το δικαστήριο δέχτηκε με μειοψηφία ενός μέλους! Συγκεκριμένα ο Κ. Πλεύρης επικαλέστηκε άγνοια (!) του σκεπτικού της μειοψηφούσας εφέτη Παγουτέλη στη δίκη του Δεκέμβρη στην οποία και καταδικάστηκε, ενώ το αντισημίτικο αυτό και αθωωτικό για το ναζιστή σκεπτικό των 32 σελίδων είχε κυκλοφορήσει από μέρες στο διαδίκτυο. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της δίκης του Γενάρη ήταν όταν κάποια στιγμή ο K. Πλεύρης ρώτησε τη μάρτυρα κατηγορίας της ΑΠ σ. Α. Στάη ποια είναι η θέση της για τον Στάλιν και εκείνη του είπε μέσα σε χειροκροτήματα των δημοκρατών ότι «η ανθρωπότητα θα του χρωστάει ευγνωμοσύνη γιατί σας πήγε τσουλώντας μέχρι το Βερολίνο».
Στην επανάληψη της δίκης ήταν ακόμα πιο συντριπτικές για το ναζιστή Πλεύρη οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τελείως την ψυχραιμία του και να αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο και στο δικαστήριο και στους δημοκράτες που είχαν γεμίσει τη δικαστική αίθουσα.
Καταπέλτης ήταν και αυτή τη φορά η σ.Άννα Στάη που εξετάστηκε πρώτη. Επανέλαβε τις αποκαλύψεις για τις πλαστογραφήσεις του Πλεύρη για το Ταλμούδ και τους Εβραίους και έφερε νέα στοιχεία για τις «πηγές» του εκτρωματικού βιβλίου του στις οποίες συγκαταλέγονται γνωστοί αντισημίτες με καταδίκες στις ευρωπαϊκές χώρες όπως ο Ντεγκρέλ, ο Ζούντελ και ο Γκαροντί. Ο Πλεύρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην αποκάλυψη των ψεύτικων στοιχείων που εμφανίζονται σαν «ιστορικές αλήθειες» στο βιβλίο με στόχο να πείσουν τον αναγνώστη για την αναγκαιότητα της γενοκτονικής εξόντωσης των Εβραίων. Επέμεινε στην άρνηση του Ολοκαυτώματος αλλά η μάρτυρας τον γελοιοποίησε όταν ανέφερε την περίπτωση του Λόχτερ, μίας «πηγής» του βιβλίου, γνωστού απατεώνα δήθεν μηχανικού, που συμπέρανε ότι δεν υπήρξαν θαλάμοι αερίων στο Άουσβιτς από ξύσματα που αφαίρεσε λαθραία από τα τοιχώματα του στρατοπέδου!
Ο ναζιστής καταπτοημένος θυμήθηκε τις παλιές του υπηρεσίες στη χούντα και κατηγόρησε τη μάρτυρα ότι είναι «κομμουνίστρια» με αποτέλεσμα να γελοιοποιηθεί στο δικαστήριο.
Στο τέλος της εξέτασης ο Πλεύρης ρώτησε τη μάρτυρα γιατί δεν μήνυσε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» που κυκλοφορεί ξανά στα ελληνικά. Ακολούθησε ο εξής διάλογος :
Πλεύρης: «Γιατί δεν μηνύσατε και τον Αδόλφο Χίτλερ για το βιβλίο “Ο Αγών μου”»;
Στάη: «Δεν μηνύονται παρά μόνο οι συγγραφείς. Να τον αναστήσετε και θα τον μηνύσουμε».
Πλεύρης: «Άμα σηκωθεί από τον τάφο θα σας τακτοποιήσει».
Στάη: «Θα σας τακτοποιήσουν οι δημοκράτες πριν προλάβετε να κάνετε κιχ...».
Σε αυτή τη στιγμή της δίκης έπεσαν όλα τα προσωπεία, όχι μόνο του ναζιστή Κ. Πλεύρη που θέλει να πλασάρεται για «εθνικιστής» αλλά και του υπερασπιστή του, βουλευτή του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρη που με τη σιωπή του επικρότησε το διακαή πόθο του πελάτη του, που είναι ο ίδιος και για όλους τους εγχώριους και τους απανταχού ναζιστές, δηλ την «ανάσταση του Χίτλερ».

Στη συνέχεια κατάθεσε η Ρένα Κούτελου που επέμεινε στη μεθοδολογία του Πλεύρη να συλλέγει και να ενοποιεί και τις πιο παλιές αντισημίτικες κατηγορίες ενάντια στους Εβραίους από το βάθος του χρόνου έως τη σύγχρονη αντισημιτική πλαστή θεωρία περί «εβραιοσιωνισμού» που αποβλέπει στο να στοχοποιήσει σήμερα όλους ανεξαίρετα τους Εβραίους σαν «άξιους αφανισμού». Επισήμανε ότι το βιβλίο επαναλαμβάνει τη χιτλερική θεωρία περί κυριαρχίας της «Αρίας Φυλής» και προτρέπει σε διακρίσεις κατά των «αλλοφύλων».
Τόνισε επίσης τις διαστρεβλώσεις που γίνονται μέσα στο βιβλίο ώστε κάθε φράση που έχει ειπωθεί ενάντια στο συγκεκριμένο εβραϊκό πληθυσμό μίας συγκεκριμένης εποχής να εμφανίζεται σαν άλλοθι για μια χιτλερική γενοκτονική αντισημιτική εκστρατεία. Ενώ η μάρτυρας προσπαθούσε να τεκμηριώσει αυτή τη θέση της, δέχτηκε επίθεση από το ναζιστή που της είπε ότι «μας γεμίσατε πύον» ενώ προσπάθησε να της πάρει τα έγγραφα που κρατούσε στα χέρια της. Σε αυτό το σημείο δέχτηκε τις πολύ έντονες παρατηρήσεις της έδρας.
Στο τέλος της εξέτασης του τρίτου μάρτυρα κατηγορίας Λάμπη Κατσιάπη, ο Κ. Πλεύρης συνέχισε το επιθετικό του παραλήρημα.
Να σημειώσουμε ότι η έδρα κράτησε μια δημοκρατική διαδικασία έχοντας την ίδια πρόεδρο που ανέβηκε στην έδρα στη δίκη του Γενάρη.
Στο επίκεντρο της δίκης βρέθηκε η προσπάθεια από τον Κ. Πλεύρη να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά των μαρτύρων της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας κατηγορώντας την Α.Π ότι βρίζει τη δικαιοσύνη. Αναφέρθηκε δηλαδή στην καταγγελία της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας για τις πρωτοφανείς αντισημιτικές ακόμα και φιλοναζιστικές θέσεις που διατυπώθηκαν στη μακριά πορεία αυτής της δίκης από τον εισαγγελέα της δίκης του Σεπτέμβρη Λαζαράκο, τη μειοψηφούσα εφέτη της δίκης του Δεκέμβρη Παγουτέλη και από τον εισαγγελέα Ματζούνη που τοποθετήθηκε υπέρ της αθώωσης του Πλεύρη στο πόρισμα για τον εισαγγελέα Μουζακίτη ο οποίος πέρασε από πειθαρχική εξέταση επειδή κάθισε το ναζιστή στο σκαμνί! Η Άννα Στάη υπεράσπισε με σθένος τις καταγγελίες της ΑΠ κατά των συγκεκριμένων δικαστών. Η Ρένα Κούτελου επισήμανε για όσους δικαστές ενδεχόμενα θα θεωρούσαν αυτές τις καταγγελίες σαν καταγγελίες της δικαιοσύνης ότι είναι οι φορείς τέτοιων θέσεων στη δικαιοσύνη που αμαυρώνουν την εικόνα της και πλήττουν το κύρος της. Η απόπειρα από την πλευρά του Κ. Πλεύρη να στρέψει το δικαστήριο ενάντια στους μάρτυρες κατηγορίας έπεσε στο κενό.
Με την εξαίρεση του ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, και της δημοσίευσης από κάποιες άλλες εφημερίδες ενός σύντομου δελτίου του ΑΠΕ, η πρώτη μέρα της δίκης επιχειρήθηκε ως συνήθως να πνιγεί ξανά στη σιωπή, λόγω της σταθερής στάσης του πολιτικού καθεστώτος να καλύψει το ναζιστή σαν προστατευόμενο του ΛΑΟΣ. Όμως η φιλοχιτλερική δήλωση του Πλεύρη που προαναφέραμε ξεσήκωσε ξαφνικά μεγάλο θόρυβο στα μπλογκς αφυπνίζοντας τα δημοκρατικά αντανακλαστικά και μεταδόθηκε σα σχόλιο και σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του City FM. Έτσι έστω και για λίγο έσπασε το εμπάργκο στην ενημέρωση σχετικά με τη δίκη.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11/3 σε αίθουσα του τέταρτου ορόφου του Πενταμελούς Εφετείου με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων κατηγορίας από το ΚΙΣ και το ΕΠΣΕ. Καλούμε όλους τους δημοκράτες να είναι εκεί.