ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Αφού εισέβαλαν στη Γεωργία και τη διαμέλισαν, οι ρώσοι σοσιαλιμπεριαλιστές προσπαθούν τώρα να επιβάλουν τα τετελεσμένα της ωμής εισβολής τους στη διεθνή κοινότητα.
Τον περασμένο Οκτώβρη έγινε στη Γενεύη μια συνδιάσκεψη υπό την αιγίδα της ΕΕ, του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ για την κατάσταση στην περιοχή. Εκεί η ρωσική αντιπροσωπεία απείλησε με αποχώρηση εάν ο ΟΑΣΕ δεν έστελνε χωριστή αποστολή παρατηρητών σε Αμπχαζία και Ν. Οσετία, αν δηλαδή δεν αναγνώριζε τις δύο αυτές επαρχίες σαν «ανεξάρτητες». Ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις και ο εκβιασμός δεν πέρασε.
Βεβαίως μέσα στους σχεδιασμούς των Ρώσων ιμπεριαλιστών είναι και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει για φέτος αναλάβει την προεδρία του ΟΑΣΕ. Όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Οικονομία (22/1), σε συνάντηση που είχε με την ελληνίδα ομόλογό του, ο ρώσος υπουργός εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του στις ελληνικές προτάσεις σε σχέση με την ειρήνευση στον Καύκασο και την ευρωπαϊκή ασφάλεια: “Η Ελλάδα θα προχωρήσει ως «έντιμος συνομιλητής» και δεν πρόκειται να θίξει τις «κόκκινες γραμμές» καμιάς πλευράς, έκανε σαφές η κ. Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Λαβρόφ χαρακτήρισε την ελληνική πρόταση «ρεαλιστική», που λαμβάνει υπόψη τη ισχύουσα κατάσταση” (…) “Η υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας το δύσκολο του εγχειρήματος, είπε: «Πρέπει να συμφωνήσουμε και οι 56 χώρες του ΟΑΣΕ, χώρες με διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά με κοινές αρχές και αξίες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού υπαρκτά προβλήματα, όπως είναι η παρουσία του ΟΑΣΕ στην Γεωργία και τη νότια Οσετία»”. Με απλά λόγια, η ελληνική προεδρία υποσχέθηκε στους Ρώσους ότι θα βρει μια συμβιβαστική φόρμουλα έτσι ώστε να γίνει αποδεκτός από όλους ο διαμελισμός της Γεωργίας. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Ρωσία έχει εμποδίσει τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ και της ΕΕ να εισέλθουν στη Ν. Οσετία, που παραβιάζει κατάφωρα τη συμφωνία εκεχειρίας και δεν αποχωρεί από τα εδάφη που κατέλαβε, και που μάλιστα σχεδιάζει την αποστολή εκεί 7.600 στρατιωτών, δηλ. μιας δύναμης πολλαπλάσιας εκείνης που διέθετε στην περιοχή πριν τον πόλεμο.
Και σα να μην έφτανε αυτό, η γενικά δυτικόφιλη αλλά και πάντα γλοιωδώς συμμορφούμενη προς την καραμανλική φιλορώσικη πολιτική Μπακογιάννη υποσχέθηκε να προωθήσει τη ρωσική ανάμιξη σε ζητήματα ακόμα πιο καίρια για την Ευρώπη, όπως είναι ο σχεδιασμός της ευρωπαϊκής ασφάλειας! Ο ρώσος υπουργός “Διατύπωσε επίσης την ευγνωμοσύνη του στην Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών για την υιοθέτηση της πρότασης του προέδρου Μεντβέντεφ για προώθηση του διαλόγου, προκειμένου να ξανασχεδιαστεί η «αρχιτεκτονική ασφαλείας» της Ευρώπης. «Κοινός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε, ώστε η ασφάλεια κάθε πλευράς να μην αποβαίνει εις βάρος κάποιας άλλης», είπε”.
Στην πραγματικότητα, την επίσημη ελληνική διπλωματία δεν την ενδιαφέρει καμιά ευρωπαϊκή ασφάλεια. Την ενδιαφέρει μονάχα η προώθηση των ρωσικών συμφερόντων μέσα και έξω από την Ευρώπη. Απόδειξη ότι ενώ δεν έκανε το παραμικρό για να εμποδίσει την εισβολή ή για να αποτρέψει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από το Κρεμλίνο, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ήταν να διασφαλίσει την παροχή φυσικού αερίου από την Τιφλίδα προς την κατεχόμενη Ν. Οσετία, μια κίνηση για την οποία ο εκπρόσωπος της Μόσχας εξέφρασε την εκτίμησή του (στο ίδιο).