ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Οι απολυμένοι των Λιπασμάτων δέχθηκαν μία απρόκλητη και αήθη επίθεση από μέλη του ΠΑΜΕ που επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους έξω από το υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Σταδίου. Οι απολυμένοι των Λιπασμάτων (Επιτροπή Αγώνα και Σωματείο) είχαν οργανώσει από μέρες τη συγκέντρωσή τους και την είχαν ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι. Ξαφνικά εμφανίστηκε μία πορεία διαμαρτυρίας των εργατών της Επισκευαστικής Ζώνης Περάματος που βρίσκονται σε μεγάλη ανεργία εδώ και μισό χρόνο και δίκαια ζητάνε τουλάχιστον ένα έκτακτο επίδομα οικονομικής ενίσχυσης.
Οι εργάτες της Ζώνης είχαν προγραμματίσει την δική τους συγκέντρωση έξω από το υπουργείο απασχόλησης στην οδό Πειραιώς. Επειδή η υπουργός δεν ήταν εκεί αποφάσισαν να πάνε στα γραφεία του υπουργείου στη Σταδίου. Είδαν από μακριά τους συγκεντρωμένους των Λιπασμάτων που κρατούσαν ντουντούκα, φώναζαν συνθήματα και είχαν αναπτύξει ένα μεγάλο πανώ κατά μήκος του πεζοδρομίου ακριβώς μπροστά στην πύλη του υπουργείου. Οι επικεφαλής της πορείας της Ζώνης, στελέχη του ψευτοΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Πουλικόγιαννη, αντί να σταματήσουν την πορεία έστω και ένα λεπτό και να μιλήσουν με τους λισπασματιώτες, παραμέρισαν βαδίζοντας με φόρα το πανώ των Λιπασμάτων και επιτέθηκαν σε μέλη της Επιτροπής Αγώνας που τους ζήτησαν να σταθούν για λίγο και να γίνει κάποια συνεννόηση. Μάλιστα όρμησαν σε αυτούς και τους έπιασαν από το λαιμό και τους έσπρωξαν στα καγκελα του πεζοδρομίου, ενώ την ίδια ώρα η προπορεία της πορείας που ήταν κυρίως μέλη του ΠΑΜΕ έσπρωξαν τους απολυμένους των Λιπασμάτων και σταμάτησαν τη διαδήλωσή τους για να πάρουν αυτοί θέση μπροστά στην πόρτα του υπουργείου. Δέκα λεπτά μετά έφυγαν και από εκεί γιατί έλειπε η υπουργός που ήταν στη Βουλή.
Ο μεγάλος όγκος των εργατών της Ζώνης και κάποια μέλη του ΠΑΜΕ δεν ακολούθησαν τη διοίκηση του Σωματείου τους σε αυτήν την βαρβαρότητα. Αργότερα στις ερωτήσεις των μεταλλεργατών γιατί έγινε αυτή οι επίθεση τα μέλη του ΠΑΜΕ απάντησαν ότι κινήθηκαν έτσι γιατί ήθελαν να εισβάλουν στο υπουργείο πριν έρθουν τα ΜΑΤ και ότι οι λιπασματιώτες τους έκλεισαν τάχα το δρόμο. Αλλά πως το κατάλαβαν αυτό τα μέλη του ΠΑΜΕ αφού δεν έκαναν καμιά συζήτηση με τους Λιπασματιώτες και από πού κι ως που μπορεί ένα οποιοδήποτε σωματείο να προβαίνει σε οποιαδήποτε επίθεση σε ένα υπουργείο χωρίς να λογαριάσει μια διαμαρτυρία που ήδη εξελίσσεται μπροστά σε αυτό; Ποιος εργαζόμενος δεν θα συζητούσε με τους συναδέλφους του που βρίσκονταν πιο πριν εκεί και μάλιστα στα πλαίσια ενός γνωστού σε όλους δίκαιου και μακρύ αγώνα ;
Στην πραγματικότητα τα περί μπούκας στο υπουργείο ήταν ένα πρόσχημα γιατί οι ειδικοί φρουροί που ήταν εκεί δεν ξεπερνούσαν τους 15 και θα τους ήταν αδύνατο να εμποδίσουν 400 και πάνω μεταλλεργάτες αν αυτοί ήθελαν να σπάσουν τη γραμμή τους. Απλά το ψευτοΚΚΕ δεν ήθελε τη δοσμένη στιγμή μια βία που θα χάλαγε τις εξαίρετες σχέσεις του με την κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Απλά νόμισε πως βρήκε μια ευκαιρία να ποδοπατήσει τον αγώνα των Λιπασμάτων εκμεταλλευόμενο τον πολύ μεγαλύτερο αριθμό των διαδηλωτών της Ζώνης (περίπου 300 άτομα) και τον μικρότερο των Λιπασμάτων (35 άτομα). Σημειώνουμε ότι τα Λιπασματα έχουν καταγγείλει το ΠΑΜΕ για το ότι καταψήφίσε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά ψήφισμα συμπαράστασης όλων των άλλων παρατάξεων υπέρ της ηρωϊκής απεργίας πείνας στον καύσωνα του 2007, καθώς και το «ΚΚΕ» για το ότι την ίδια στιγμή αμφισβητούσε με άρθρο στο Ριζoσπάστη τη γνησιότητα της απεργίας πείνας. Παλιότερα το ψευτοΚΚΕ είχε προσπαθήσει να πετάξει έξω το Σωματείο των Λιπασμάτων από το γραφείο που του είχε παραχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Οι τραμπούκοι νόμισαν ότι η πράξη τους θα μείνει αναπάντητη γιατί έτσι έχουν μάθει: Σπρώχνουν, ποδοπατούν, καπελώνουν τους πάντες επειδή σπάνια κάποιος τους καταγγέλλει ανοιχτά στο λαό γι αυτό. Οι απολυμένοι των Λιπασμάτων όμως δεν το ανέχτηκαν αυτό γιατί αν το έκαναν θα υποβίβαζαν τον αγώνα τους και το δημοκρατικό κύρος που έχει στο λαό. Τα Λιπάσματα δεν άσκησαν ποτέ βία γιατί αυτό δεν το εγκρίνουν οι μάζες σε αυτήν την φάση αλλά δεν ανέχονται και βία από κανέναν. Έτσι η Επιτροπή Αγώνα και το Σωματείο έβγαλε και τοιχοκόλλησε στον Πειραιά, στην Αθήνα και μέσα στην Επισκευαστική Ζώνη εκατοντάδες αφίσες καταγγελίας για αυτήν την επίθεσή. Οι εργάτες και οι δημοκράτες του Πειραιά ιδιαίτερα εκείνοι της Επισκευαστικής Ζώνης ακόμα και μερικά μέλη του ΠΑΜΕ πραγματικά εξοργίστηκαν με αυτό που έκανε η ηγεσία τους και οι τραμπούκοι ήταν σαν βρεγμένες γάτες.

Δημοσιεύουμε παρακάτω την αφίσα της Επιτροπής Αγώνα και του Σωματείου Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Την Πέμπτη 12 Φλεβάρη οι Απολυμένοι των Λιπασμάτων Δραπετσώνας είχαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πανό έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης στην Σταδίου. Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα το νομοσχέδιο που αφορά την αποκατάσταση τους. Δύο ώρες αργότερα ξεκίνησε προς το χώρο του Υπουργείου μια πορεία των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που πρόβαλε το δίκαιο αίτημα του έκτακτου επιδόματος λόγω της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει την Ζώνη. Μόλις η πορεία έφτασε στο χώρο του υπουργείου οι επικεφαλής της, που ήταν μέλη του ΠΑΜΕ δεν σταμάτησαν στιγμή, απέφυγαν οποιαδήποτε συνεννόηση με τους συγκεντρωμένους των Λιπασμάτων, επιτέθηκαν ωμά, ποδοπάτησαν και με βία διέσπασαν το μπλοκ των Λιπασμάτων και μάλιστα προπηλάκισαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα για να βρεθούν εκείνοι μπροστά στο υπουργείο. Επικεφαλής της επίθεσης ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Πουλικόγιαννης. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι μεταλλεργάτες γενικά δεν ακολούθησαν αυτήν την επίθεση όπως και αρκετά μέλη του ΠΑΜΕ.
Τα Λιπάσματα διεξάγουν ένα εννιάχρονο δίκαιο και ειρηνικό αγώνα που έχει αποκτήσει τον σεβασμό σε όλο τον Πειραιά και σε όλη τη χώρα. Είναι δικαίωμα της ηγεσίας του ΠΑΜΕ να αρνούνται μόνοι, αυτοί μέσα σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, να υποστηρίξουν αυτόν τον αγώνα. Όμως το να ασκούν βία πάνω στον αγώνα μας και να επιχειρούν να στρέψουν εναντίον μας άλλους αγωνιζόμενους εργάτες είναι κάτι το πρωτοφανές, που δεν θα μείνει ούτε κρυφό ούτε αναπάντητο από τους δημοκρατικούς ανθρώπους και τους εργαζόμενους στη χώρα.
Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.