ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΙΤΛΕΡ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Αφού ισοπέδωσαν και κατέσφαξαν την Τσετσενία, αφού εισέβαλαν απρόκλητα και διαμέλισαν τη Γεωργία, αφού εξασφάλισαν νέες στρατηγικές θέσεις σε όλες τις ηπείρους, και αφού χάλκεψαν βαριές αλυσίδες ενεργειακής ομηρίας μιας Ευρώπης που έχει μπει σε βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση, οι ρώσοι μιλιταριστές-μονοπωλιστές κάνουν το μεγάλο βήμα προς τον παγκόσμιο πόλεμο. Αναγγέλλουν τον άμεσο μαζικής κλίμακας εξοπλισμό και την αναβάθμιση του οπλοστασίου τους αρχίζοντας από το 2011.
Πρόκειται για κάτι που μοιάζει με το 1936 της χιτλερικής Γερμανίας. Το μόνο που μένει στη Ρωσία για την εξαπόλυση αυτού του πολέμου είναι ο πολιτικοστρατιωτικός έλεγχος του Πακιστάν για το κατέβασμα του στρατού της στις θερμές θάλασσες. Γι αυτό ήδη φροντίζει η αντιτριτοκοσμική προβοκατόρικη προεδρία Ομπάμα-Κλίντον επιτιθέμενη στο Πακιστάν και επεμβαίνοντας βάναυσα στα εσωτερικά του υπέρ των ρωσόφιλων ισλαμοφασιστών τύπου Σαρίφ.
Ο ρώσος πρόεδρος σε συνάντησή του με εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας δήλωσε στις 17/3: «Από τα 2011 θα ξεκινήσει ένας μεγάλης κλίμακας επανεξοπλισμός του στρατού και του ναυτικού. Βασικός στόχος είναι να αυξηθεί η μαχητική ετοιμότητα των δυνάμεών μας, πριν απ’ όλα των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων. Πρέπει να είναι ικανές να επιτελέσουν όλους τους στόχους τους απαραίτητους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Ρωσίας». Σχετικά με αυτό ο επικεφαλής της δύναμης στρατηγικών πυραύλων, Ν. Σολοφτσόφ, εξήγησε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι από το Δεκέμβρη – που λήγει η ισχύς της συμφωνίας ΣΤΑΡΤ-1 – η χώρα του θα ξεκινήσει να αναπτύσσει πυραύλους νέας γενιάς RS-24 πολλαπλών κεφαλών που θα μπορούν να διαπεράσουν την αντιβαλλιστική ασπίδα των ΗΠΑ.
Ο Μεντβέντεφ δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί διαρκώς να επεκτείνει τη στρατιωτική του υποδομή προς τα ρωσικά σύνορα και πρόσθεσε ότι «Η ανάλυση της στρατιωτικο-πολιτικής κατάστασης στον κόσμο δείχνει ότι παραμένει ένα σοβαρό ενδεχόμενο σύρραξης σε ορισμένες περιοχές». Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια απειλή και ένα στυγνό εκβιασμό απέναντι στις χώρες και τους λαούς της ανατολικής Ευρώπης που θέλουν να ξεφύγουν από την επιρροή του Κρεμλίνου. Πρόκειται για την απειλή «αν το επιχειρήσετε θα σας ισοπεδώσουμε». Αλλά είναι και ένας εκβιασμός απέναντι στο ΝΑΤΟ για να μην δεχτεί ποτέ αυτές τις χώρες στους κόλπους του. Οι εμπρηστές του νέου επικείμενου παγκόσμιου πολέμου δεν είναι το ΝΑΤΟ, είναι οι ίδιοι οι ρώσοι σοσιαλιμπεριαλιστές που με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους στην ουσία απειλούν όλη την Ευρώπη με καταστροφή, ισοπέδωση, και με θάνατο.
Τα μονοπώλια της Δύσης με επικεφαλής εκπρόσωπό τους τον μοιραίο καιροσκόπο Ομπάμα και τη ρωσόδουλη Κλίντον δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για όλα αυτά. Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, ερμήνευσε τις δηλώσεις Μεντβέντεφ σαν προοριζόμενες για «εσωτερική κατανάλωση» (βλ. Μοντ, 19/3). Λίγο πιο πριν, στις 5/3, το ΝΑΤΟ είχε εξαγγείλει την επανάληψη των κανονικών επίσημων επαφών του με τη Ρωσία, που είχαν διακοπεί κατά την ωμή επέμβαση της τελευταίας στη Γεωργία. Το θέμα είναι ότι οι λαοί δεν θα πρέπει να επαναπαυτούν και να αφήσουν το μέλλον τους στους δυτικούς μονοπωλιστές. Οι λαοί δεν θα πρέπει να αφήσουν να συμβούν πολλές Γεωργίες και πολλές Τσετσενίες, πολλές Βοσνίες και πολλά Νταρφούρ προκειμένου να αντιδράσουν. Θα πρέπει να καταγγέλλουν τη στάση των δυτικών ιμπεριαλιστών, και οι ίδιοι σε συμμαχία με τις χώρες του τρίτου κόσμου να προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τη νεοχιτλερική λαίλαπα και την καταστροφή που ετοιμάζονται να φέρουν στον πλανήτη μας τα ερπυστριοφόρα και οι αναβαθμισμένοι πύραυλοι των ρώσων σοσιαλιμπεριαλιστών.