ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

H OAKKE καλεί τους φίλους συναγωνιστές να στηρίξουν την καμπάνια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην αθώωση του ναζιστή Κ. Πλεύρη και να ζητήσουν την ανατροπή της σκανδαλώδους απόφασης του Εφετείου Αθηνών στέλνοντας την επιστολή που δημοσιεύουμε εδώ στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Είχαμε ενημερώσει στο προηγούμενο φύλλο τους αναγνώστες μας* για την τεράστια πολιτική σημασία που έχει η αθωωτική για το ναζιστή απόφαση – προάγγελος φασισμού. Η απόφαση αυτή μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με αναίρεση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όπως έχουμε επισημάνει το πολιτικό καθεστώς έχει τεράστια ευθύνη για την αθώωση του ναζιστή. Για να ανοίξει λοιπόν ο δρόμος στα δικαστικά μέσα ανατροπής της απόφασης πρέπει να προηγηθεί η πολιτική της καταδίκη από την κυβέρνηση και τα κόμματα.
Για το σκοπό αυτό η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία ξεκίνησε στα τέλη Απρίλη τη διεθνή καμπάνια της με κάλεσμα στους δημοκράτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό και τα κόμματα να καταδικάσουν την αθώωση του ναζιστή και τη νομιμοποίηση της ναζιστικής βίας και προπαγάνδας που αυτή συνεπάγεται. Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας προτείνει την αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής προς τον πρωθυπουργό και ενημερώνει για το γενικότερο πολιτικό και δικαστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λήφθηκε η αθωωτική απόφαση με ένα εκτεταμένο σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι αντισημίτικες τοποθετήσεις των δικαστών που υποστήριξαν την αθώωση του ναζιστή (Λαζαράκος, Παγουτέλη, Ματζούνης) καθώς και οι άθλιες τοποθετήσεις του συνηγόρου του ναζιστή και βουλευτή του ΛΑΟΣ, Θ. Πλεύρη, στο δικαστήριο. Όλη η πληροφόρηση για τη δίκη και την καμπάνια βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΑΠ “www.antinazi.gr”.
Η καμπάνια της ΑΠ είχε θερμή απήχηση στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό όπου η είδηση της αθώωσης έχει γίνει γνωστή και έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου, του Ελληνογερμανικού Συνδέσμου, του Κέντρου Βίζενταλ, μία σειρά δημοσιεύσεις σε εφημερίδες της Γερμανίας , και το εξαιρετικό άρθρο του καθηγητή Ανδρέα Πανταζόπουλου που έγραψε σε συνεργασία με το γνωστό για την πάλη του ενάντια στον αντισημιτισμό ευρωπαίο διανοούμενο Pierre-Andre Taguieff. Από αυτό το άρθρο παραθέτουμε εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
<<Η αθώωση του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009, από το Εφετείο Αθηνών, ο οποίος δικάστηκε για το βίαια εβραιοφοβικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», κατέχει εμβληματικό χαρακτήρα. Η καθημερινοποίηση του αντιεβραϊκού λόγου καταλήγει, έτσι, να θεωρείται δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης, και μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε να αναρωτιόμαστε εάν στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός συγχέεται με την ελευθερία της έκφρασης. Η εν λόγω κατάσταση θα μπορούσε ίσως να αποδοθεί με ένα σύνθημα του τύπου «Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης χωρίς εβραιοφοβία» ! Η εβραιοφοβία γίνεται, έτσι, ανθρώπινο δικαίωμα.
Εύλογα, λοιπόν, οδηγούμαστε στο ανησυχητικό ερώτημα πώς γίνεται στη σύγχρονη Ελλάδα να μένουν ατιμώρητοι λόγοι που έχουν χαρακτήρα σαφώς ρατσιστικό εναντίον των Εβραίων, που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους, τη θρησκεία τους, την ιστορία τους και το Ολοκαύτωμα και που υποκινούν το μίσος και τη βία. Πρόκειται άραγε για ελληνική εξαίρεση; Η ανεκτικότητα αυτή που επέδειξε η ελληνική δικαιοσύνη, αντίστοιχη με αυτήν που επιδεικνύουν και τα ρωσικά δικαστήρια, πόρρω απέχει της αυστηρότητας με την οποία δικαιολογημένα εφαρμόζουν τον νόμο τα γαλλικά δικαστήρια>>.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι και στο εσωτερικό υπήρξαν κάποια άρθρα καταγγελίας της απόφασης που δημοσιεύτηκαν στον τύπο.
Η επιστολή διαμαρτυρίας και το ενημερωτικό σημείωμα της ΑΠ έχουν ήδη διακινηθεί σε εκατοντάδες ευρωπαϊκές οργανώσεις μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου “icare”.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η πρωτοβουλία αντιφασιστών ρώσων να μεταφράσουν την επιστολή στη ρώσικη γλώσσα και να τη διακινήσουν σε μαζικό επίπεδο. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πιο πειθήνιου στον Πούτιν ευρωπαίου πρωθυπουργού να κατακλυστεί με επιστολές διαμαρτυρίας στη ρώσικη γλώσσα που καταγγέλλουν τον ανατολικού τύπου φασισμό που έρχεται στην Ελλάδα!

Σημείωση: Στο προηγούμενο φύλλο της Νέας Ανατολής έχει γραφτεί εκ παραδρομής ότι η εφέτης Παγουτέλη υποστήριξε ότι το τσαρικό πλαστογράφημα με το όνομα «πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» έχει ιστορική αξιοπιστία. Αυτό το υποστήριξε ο εισαγγελέας Ματζούνης. Η Παγουτέλη έχει ωστόσο κάνει άλλες πολύ χειρότερες αντισημιτικές τοποθετήσεις.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Προς τον
Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή
Γραφείο Πρωθυπουργού
Αθήνα
————
Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
Έκπληκτοι και με βαθιά ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι το Εφετείο της Αθήνας στις 27 Μάρτη 2009 αθώωσε τον ρατσιστή και υμνητή του Γ’ Ράιχ, Κωνσταντίνο Πλεύρη για το βιβλίο του «Οι Εβραίοι Όλη η αλήθεια», ανατρέποντας την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή 14 μηνών με 3ετή αναστολή.
Θεωρούμε αδιανόητο το ότι υπήρξε δικαστήριο μιας δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας που 60 χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία έκρινε ότι η εξύμνησή της και το κάλεσμα σε επανάληψή της, δεν παραβιάζουν την αντιρατσιστική νομοθεσία!
Κρίθηκε δηλαδή ότι αποσπάσματα όπως τα παρακάτω (που είναι λίγα μόνο από τα δεκάδες του κατηγορητηρίου), δεν αποτελούν προτροπή σε βία, μίσος και διακρίσεις κατά των Εβραίων και δεν τους προσβάλλουν:
- «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»
- «…Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει…»
- «…Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα που λέγονται Ιουδαίοι….φθάνει η ώρα των αντιποίνων»
- «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη»
- «…Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά δικαιολογεί τας πράξεις των Ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει»
- «…Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο την Ευρώπη από τους Εβραίους» κ.λπ
- «…Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι»
- (κάτω από φωτογραφία του Άουσβιτς): «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον»
- «…δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, παράσιτα, διαφθορείς…της ελεεινής Εβραίλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς»
- «Το ΖΥKLON B δεν ήτο παρά ένα δηλητηριώδες αέριον χρήσιμον δια τας απεντομώσεις των στρατοπέδων συγκεντρώσεως…όλα τα άλλα είναι παραμύθια της προπαγάνδας»
- «Η Εβραϊκή πτωματολογία στην περίπτωση του Άουσβιτς απεδείχθη εξ αρχής ψευδεστάτη»
- «…Απελευθερωθείτε από την Εβραϊκήν προπαγάνδα, που σας εξαπατά με τα ψεύδη περί στρατοπέδων συγκεντρώσεως, θαλάμων αερίων, «φούρνων» και τα άλλα παραμύθια του ψευτο-ολοκαυτώματος..»
- -«Η μόνη οδός σωτηρίας των Εβραίων είναι να παύσουν να ονειρεύωνται την παγκόσμιον κυριαρχίαν… Αλλοιώς ο αφανισμός τους θα συμβεί ολοκληρωτικώς και δια παντός. Το πολύ-πολύ θα εναπομείνουν μερικαί χιλιάδες που θα κόβουν τα πουλάκια τους και θα περιμένουν τον Ιεχωβά τους».

Αφού κρίθηκε ότι τέτοιες ανατριχιαστικές φράσεις δεν εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο (927/79) τότε αυτός ουσιαστικά καταργείται και μαζί του ποδοπατείται και η Διεθνής Αντιρατσιστική Σύμβαση που η Ελλάδα έχει υπογράψει.
Πιστεύουμε ότι η αθωωτική απόφαση της 27 του Μάρτη 2009 δεν αφορά στενά την λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης. Αφορά τη δημοκρατία στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αν αυτή η απόφαση παγιωθεί θα σημαίνει ότι ένα βαρύ σύννεφο θα σκιάζει από δω κι εμπρός όλη την Ευρώπη καθώς σε μια γωνιά της το πιο ξέφρενο, το πιο ωμό ρατσιστικό και αντισημιτικό κάλεσμα σε εξόντωση, θα έχει την επικύρωση της νομιμότητας, οπότε και οι βιαστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ζωής θα έχουν παντού μια ανυπολόγιστων επιπτώσεων πολιτική και ηθική ενθάρρυνση.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτό να μη συμβεί. Ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλης της Ευρώπης δεν μπορούν να ξεχάσουν και δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν τις ανείπωτες οδύνες τους και τους κοινούς αγώνες τους ενάντια στο ναζισμό.

Κύριε Πρωθυπουργέ
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μια τέτοια νομιμοποίηση του ρατσισμού, δηλαδή μια τέτοια κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, εσείς και η κυβέρνηση της οποίας ηγείσθε δεν θα την επιτρέψετε. Γι αυτό σας καλούμε να καταδικάσετε πολιτικά αυτή την απόφαση και να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα που βρίσκονται μέσα στις θεσμικές σας δυνατότητες για την ανατροπή της.


Μπορείτε να στείλετε την επιστολή μέσω e-mail με αντιγραφή του κειμένου της προτεινόμενης επιστολής και επικόλληση του (copy & paste) στην ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στη διεύθυνση: «http://www.primeminister.gr/ιndex.php?option=com_contact&task=view&contact_id=1&Itemid=3».
Μπορείτε επίσης να στείλετε ταχυδρομικά την επιστολή στη διεύθυνση: <<ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού, Αθήνα ΤΚ 106-74>>.
Μπορείτε να ζητήσετε από τα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση για την αθωωτική απόφαση, στα εξής e-mail: ΝΔ : [email protected], ΠΑΣΟΚ: [email protected], KKE: [email protected], ΣΥΡΙΖΑ: [email protected], [email protected]