ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Όχι στη συμμετοχή των ναζιστών της «Χρ. Αυγής» στη διακομματική για τις ευρωεκλογές

Η ΟΑΚΚΕ έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών τη συνημμένη επιστολή με την οποία τον καλεί να μην προσκαλέσει το ναζιστικό και δολοφονικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» στη συνεδρίαση της διακομματικής που θα αποφασίσει για τον τηλεοπτικό χρόνο. Ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα στα κόμματα - πλην του ΛΑΟΣ που έχει κατέβει στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 με μέλη της ΧΑ- να μην δεχτούν τη συμμετοχή των ναζιστών στη συνεδρίαση της Διακομματικής και να απαιτήσουν από τον υπουργό να μην απευθύνει πρόσκληση σε αυτούς.
Είναι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο το οποίο έχει επανειλημμένα καταγγείλει η ΟΑΚΚΕ να αναγνωρίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και από όλα τα πολιτικά κόμματα μέχρι στιγμής η συμμετοχή των ναζιστών στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που αποφασίζει για τον τηλεοπτικό χρόνο και την προεκλογική προβολή των κομμάτων. Είναι ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη νομιμότητα τους.
Θυμίζουμε ότι η ΟΑΚΚΕ έχει αποχωρήσει από κάθε προεκλογική συνεδρίαση της Διακομματικής στην οποία συμμετέχει το ναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» αφού έχει κάνει έκκληση για την αποβολή της. Την ίδια στάση έχει κρατήσει και έχει αποχωρήσει από αυτές τις συνεδριάσεις και το Ουράνιο Τόξο.