H προεκλογική συγκέντρωση της ΟΑΚΚΕ

Στα πλαίσια της προεκλογικής της καμπάνιας, η ΟΑΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά με κεντρικό ομιλητή το σ. Ηλία Ζαφειρόπουλο, γραμματέα της ΚΕ, στις 28 Μάη και κεντρικό σύνθημα το: Ανάπτυξη-Δημοκρατία σε μια ενωμένη δημοκρατική ΕΕ ανάχωμα στη νεοχιτλερική Ρωσία.
Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών οι σύντροφοι μας, συναγωνιστές και φίλοι που καταχειροκρότησαν την ομιλία του σ. Η. Ζαφειρόπουλου.
Στην αρχή ο σ. Η.Ζ χαιρέτισε τους απολυμένους των Λιπασμάτων και το δεκάχρονο ηρωϊκό αγώνα τους που πριν από λίγες μέρες κέρδισε μία μεγάλη νίκη για την αποκατάσταση τους με την ψήφιση του νόμου για την επιδότηση των μεγαλύτερων μέχρι και τη συνταξιοδότηση, έναν αγώνα που όπως είπε θα αποτελέσει κάποια στιγμή έμπνευση για τους εργαζόμενους και για όλο τον ελληνικό λαό.
Αναφέρθηκε στην παρωδία στην οποία έχουν μετατραπεί οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα, όπου κανένας δεν ασχολείται με την πολιτική της Ευρώπης. Αποκάλυψε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της εκστρατείας των φαιοκόκκινων ενάντια στη συνθήκη της Λισσαβόνας που επιχειρεί να ενώσει σε δημοκρατική βάση την Ευρώπη για να μπορεί να αυτονομηθεί απέναντι στις ιμπεριαλιστικές ΗΠΑ και πάνω απ όλα να αντισταθεί στη νεοναζιστική Ρωσία. Κατέρριψε τη δημαγωγία των σοσιαλφασιστών για την κρίση και τη θεωρία ότι αρκεί να ανοίξουν τα σεντούκια των καπιταλιστών και να μοιραστούν στο λαό, για να τελειώσουν τάχα όλα τα προβλήματα του. Κατάγγειλε την καθεστωτική πολιτική του παραγωγικού σαμποτάζ στην οποία επικεφαλής είναι το ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ, και την πεντακομματική στήριξη στους ανατολικούς κρατικοδίαιτους ολιγάρχες (Βγενόπουλο, Κόκκαλη, Γερμανό, Μπόμπολα, Μυτιληναίο) που απομυζούν τον κρατικό προϋπολογισμό είτε με απευθείας αναθέσεις, είτε με χάρισμα επιχειρήσεων όπως η Ολυμπιακή. Ξεσκέπασε την πολιτική της διάσπασης των εργατών με τη ραγδαία εισαγωγή μεταναστών με μαύρο μεροκάματο με σκοπό να αντιρροπιστεί το παραγωγικό σαμποτάζ, και στιγμάτισε τις ευθύνες των συνδικάτων και των ψευτοαριστερών κομμάτων για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Απεύθυνε κάλεσμα για την ενότητα των ελλήνων και των ξένων εργατών στη βάση του ίσου μεροκάματου για ίση εργασία και με την εξασφάλιση πολιτικών δικαιωμάτων για τους παλαιότερους μετανάστες. Αναφέρθηκε στη ρατσιστική δημαγωγία του ΛΑΟΣ ενάντια στους μετανάστες και στο φιλοναζιστικό χαρακτήρα αυτού του κόμματος που αποκαλύφθηκε μέσα από τη δίκη Πλεύρη.
Έχοντας να αντιμετωπίσουμε την τρομακτική φίμωση των μικρών κομμάτων στις ευρωεκλογές, αποφασίσαμε να διαθέσουμε το ελάχιστο πεντάλεπτο που μας διέθεσαν και που παίχτηκε μεταξύ δύο και τέσσερις στη νύχτα, στην καταγγελία αυτής της φίμωσης και στην παραπομπή των τηλεθεατών στη μαγνητοσκοπημένη προεκλογική μας συγκέντρωση μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Οι αναγνώστες της Νέας Ανατολής μπορούν να δουν την ομιλία του συντρόφου στο www.oakke.gr ή να την προμηθευτούν σε DVD επικοινωνώντας μαζί μας στο 2105232553 ή στέλνοντας e-mail στο [email protected]