ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΗΔΕΣ - ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

• Μέτρα για την ενότητα με τους δημοκράτες κατοίκους
• Όχι στους ψευτικούς φίλους των μεταναστών και την προβοκατό-ρικη πολιτική τους
• Όχι στο φαιοκόκκινο δίπολο

Ξεκίνησαν τα βιολιά στον Άγιο Παντελεήμονα. Την Τρίτη 7 του Ιούλη είχαν συγκέντρωση οι ναζήδες χρυσαυγίτες με τους πιο δεξιούς κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα με σύνθημα το «έξω οι μετανάστες από την περιοχή». Την ίδια ώρα οργάνωσαν μια αρκετά μαζική πορεία προς τη συγκέντρωση αυτή οι μεταναστευτικές οργανώσεις που ελέγχουν οι ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους αναρχικούς και αναρχοφασίστες με σύνθημα «άσυλο για όλους τους μετανάστες». Οι ναζήδες ήταν λίγοι αλλά οι μόνοι οργανωμένοι στρατιωτικά και με σχέδιο σύγκρουσης. Η αστυνομία έκανε την κατάλληλη αποχή την κατάλληλη στιγμή για να διευκολύνει τους ναζήδες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι τελευταίοι με αιφνιδιαστική επίθεση κατάφεραν να διαλύσουν ένα ανέτοιμο μπλοκ πολλαπλάσιου όγκου. Οι ναζήδες θριαμβολογούν για την προαποφασισμένη από το καθεστώς «νίκη» τους και ξέρουμε ότι ο ναζισμός στρατολογεί ακριβώς μέσα από τέτοιες «νίκες». Ο τύπος με ελάχιστες εξαιρέσεις έπνιξε το γεγονός.

Το δίπολο συνθλίβει τη δημοκρατία

Αύριο η σύγκρουση αυτή θα επαναληφθεί με τρόπο ώστε το μπλοκ των δήθεν «φίλων των μεταναστών» να πάρει τη ρεβάνς. Αυτές οι συγκρούσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, έχουν γίνει κι όλας αιματηρές και διεξάγονται πίσω από την πλάτη των μαζών με την έννοια ότι ο πλατύς δημοκρατικός κόσμος δεν συμμετέχει και δεν γνωρίζει τίποτα γι αυτές. Όμως τα δύο στρατόπεδα φτιάχνονται και ιδιαίτερα φτιάχνεται και μαζικοποιείται το φασιστικό-ρατσιστικό στρατόπεδο. Ο Αγ. Παντελεήμονας εξελίσσεται μαζί με το πρώην Εφετείο της Ομόνοιας αργά και μεθοδικά σε κεντρική πολιτική προβοκάτσια του σοσιαλφασισμού. Από εκεί ξεκινάει ο διπλασιασμός της δύναμης του ΛΑΟΣ, από εκεί ο πολλαπλασιασμός της οργανωτικής και εκλογικής δύναμης της Χ. Αυγής, των μόνων νόμιμων ναζιστών της ΕΕ, από εκεί η μεγάλη ώθηση του αντιμεταναστευτικού ρατσισμού στη χώρα μας. Αν άμεσα δεν δημιουργηθεί ένας πραγματικά δημοκρατικός πόλος αντίστασης στο φασιστικό μπλοκ ΛΑΟΣ- Χρ. Αυγής στο κοντινό μέλλον αυτό θα παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Οι Ρώσοι βέβαια δεν θα αφήσουν ποτέ τους καθαρούς φασίστες και ακόμα περισσότερο τους ανοιχτούς ναζί να κυβερνήσουν μόνοι τους τη χώρα όσο αυτή θα είναι στην ΕΕ κατ’ αρχήν για να μην εκτεθεί και αχρηστευτεί η ελληνική διπλωματία. αλλά και από στρατηγική άποψη. Πιστεύουμε ότι η Ρωσία δεν θα θελήσει να διογκωθεί μόνη της εκείνη η συνιστώσα του φασισμού που η ανάπτυξη της είναι δεμένη με τον επιθετικό εθνικισμό, γιατί αυτός έχει τα δικά του τρελά όνειρα και τη θέληση για τη δικιά του κυριαρχία και επέκταση. Υπάρχει δηλαδή πάντα ο κίνδυνος ο ρωσόδουλος Καρατζαφέρης και τα κνιτοειδή που έχει πρόσφατα στρατολογήσει να μην είναι σε θέση να ελέγχουν απόλυτα ένα πολύ μαζικό ΛΑΟΣ που αυτόματα θα είναι γεμάτο και ήδη είναι γεμάτο διάφορες φράξιες και γραμμές (Όλοι είναι φασίστες, αλλά άλλοι είναι οι ακροδεξιοί εθνικιστές Βορίδης και Αϊβαλιώτης, άλλος ο σοβινιστής αντισημίτης Βελόπουλος, άλλοι οι ναζήδες Γεωργιάδης-Πλεύρης). Μόνο η «Χρυσή Αυγή» σαν καθαρά ναζιστική-ρατσιστική θα είναι πάντα πιο πολύ αφοσιωμένη στον άρειο νέο Χίτλερ Πούτιν παρά σε οποιαδήποτε Μεγάλη Ιδέα. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι για να την δείχνει κανείς στον κόσμο, είναι μόνο για βία στους μετανάστες και στις μειονότητες, και πάνω απ όλα για ταγματασφαλίτικες φρικαλεότητες.
Γι αυτό το λόγο πάντα η Ρωσία θα κρατάει ισχυρό σαν αντίβαρο του όποιου ΛΑΟΣ τον στρατό των «αντιεθνικιστών» που είναι συνήθως οι πρώην κνίτες πράκτορες καθώς και το χειρότερο είδος τροτσκιστών, όλων δηλαδή εκείνων που αγαπάνε κάθε ιμπεριαλισμό που θα είχε την ευγενή καλοσύνη να εξοντώσει το έθνος τους αν αυτό επιμένει να υπάρχει σαν τέτοιο και να του αντιστέκεται. Αυτοί σήμερα αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του πόλου ΣΥΝ-αναρχισμός -αναρχοφασισμός.
Σε αυτή τη λογική έχει ήδη διαμορφωθεί το σοσιαλφασιστικό τεχνητό και προβοκατόρικο δίπολο, δηλαδή η καλοδουλεμένη και καθοδηγημένη από το ίδιο βαθύ πολιτικό κέντρο αντίθεση των ΛΑΟΣ-Χρ. Αυγή από τη μια μεριά και των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ- Αναρχισμού-Αναρχοφασισμού από την άλλη. Το δίπολο αυτό έχει σα στόχο να συνθλίψει μέσα του κάθε αντίσταση στο φασισμό και στο σοσιαλφασισμό υποχρεώνοντας το λαό να ενταχθεί στον ένα ή στον άλλο πόλο . Το χαρακτηριστικό του στημένου διπόλου είναι ότι ο ένας πόλος ενισχύει και δεν αδυνατίζει τον άλλο και όλοι μαζί απορροφούν τα πάντα στη ρώσικη σοσιαλφασιστική πολιτική. Πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι παρόλη την τελικά κοινή στρατηγική και την κοινή καθοδήγηση τους οι δύο πόλοι δεν έχουν την ίδια σύνθεση στη βάση τους. Κι αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι πόλοι σαν πολιτικοκοινωνικά ρεύματα υπάρχουν αντικειμενικά, προκύπτουν αυθόρμητα μέσα από την κοινωνία και την ταξική πάλη. Αυτό που κάνει ο σοσιαλιμπεριαλισμός είναι απλά να εντοπίζει έγκαιρα αυτά τα ρεύματα, να διεισδύει μέσα σε αυτά με ανθρώπους του, να παίρνει με αυτούς την καθοδήγησή τους και να τα σπρώχνει πάντα με μέτρο και με τρόπο το ένα ενάντια στο άλλο ώστε να τα ενισχύει αμοιβαία και όχι να τα αδυνατίζει.

Ενάντια στο δίπολο ξεκινώντας από τους ναζιστές και μετά ενάντια στους ψευτο-αντιεθνικιστές

Ο πόλος ΛΑΟΣ-ΧΡ. Αυγή περιλαμβάνει τα πιο δεξιά, τα πιο συντηρητικά και τα πιο αντιδραστικά πολιτικά στοιχεία μέσα στην κοινωνία και μέσα στο λαό σε ότι αφορά τη λαϊκή βάση τους. Ειδικά στην περίπτωση της Χρ. Αυγής συναντάμε εδώ τα παιδιά των πιο φασιστικών στοιχείων της αστυνομίας και του στρατού, και τα πιο πωρωμένα, ηθικά και ψυχολογικά ακρωτηριασμένα μικροαστικά και λούμπεν στοιχεία. Πρόκειται για εκείνα που είναι σε θέση να επιδείξουν τη μεγαλύτερη κτηνωδία, δειλία και σαδιστική απανθρωπιά, αφού μπορούν να δείρουν ομαδικά, να μαχαιρώσουν και να σκοτώσουν –αν τους επιτρεπόταν- έναν άοπλο και φτωχό άνθρωπο μόνο και μόνο γιατί γεννήθηκε με άλλο χρώμα και άλλη εθνικότητα. Ο πόλος ΣΥΝ-αναρχισμός-Αναρχοφασισμός δεν έχει τέτοια στοιχεία στην συντριπτική του πλειοψηφία. Ο αναρχοφασισμός έχει μόνο ένα μέρος εγκληματικού και τραμπούκικου λούμπεν που είναι ότι πρέπει για να μετατρέπει την αντιπάθεια του λαού στους σπαζοτζαμάκηδες και τους εμπρηστές σε βαθύ μίσος.
Όμως πρέπει σε όλο αυτό το δίπολο οι δημοκράτες να ξεχωρίσουν ότι αυτό από το οποίο πρέπει να ξεκινήσουν είναι αυτό που δεν πρέπει επ ουδενί να δεχτούν να υπάρχει ελεύθερο στη χώρα, εκείνο που δεν πρέπει να επιτρέψουν να είναι νομικά, αστυνομικά, πολιτικά και ηθικά νόμιμο. Αυτό είναι η Χρ Αυγή. Αυτοί είναι η επιστροφή ενός τέρατος που η κτηνωδία του έχει αποκαλυφθεί στην ανθρωπότητα και ειδικά στη χώρα μας, μια χώρα καταχτημένη και βασανισμένη από το τέρας αυτό. Δεν επιτρέπεται να ζήσουμε ξανά αυτό τον εφιάλτη για να διδαχτούμε από αυτόν σαν λαός. Αυτή είναι η διαφορά της Χρ. Αυγής από το ΛΑΟΣ που εξαπατά και τμήματα του απλού λαού και όχι κατ ανάγκη φασιστικά. Αυτή είναι η διαφορά της ιδιαίτερα από τα ψευτοΚΚΕ, ΣΥΝ και τους αναρχικούς κάθε είδους που συσπειρώνουν συχνά μέσα τους -αν και όλο και λιγότερο- πολλούς προοδευτικούς ανθρώπους.
Η απαγόρευση λοιπόν της Χρ. Αυγής πρέπει να μπει στο κέντρο της πολιτικής πάλης ΟΛΩΝ των δημοκρατών και ΟΛΟΥ του λαού.

Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να αποκαλυφτεί και να τσακιστεί η γραμμή του ΛΑΟΣ που ήδη έχει αδράξει τις μάζες. Χωρίς να τσακιστεί το ΛΑΟΣ δεν μπορεί να τσακιστεί η Χρ. Αυγή γιατί το ΛΑΟΣ είναι ο προστάτης της και ταυτόχρονα το πλατύ της πολιτικό μέτωπο. Αλλά για να νικηθεί το ΛΑΟΣ πρέπει να απελευθερωθούν από το δίπολο οι δημοκράτες, δηλαδή πρέπει να νικηθεί η γραμμή του «αντιεθνικιστικού» και δήθεν «φιλομεταναστευτικού» ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-αναρχισμού και αναρχοφασισμού. Η δικιά τους γραμμή είναι «μέσα όλοι οι μετανάστες». Αυτή η γραμμή υποστηρίζεται από τις κρυφορατσιστικές και αντεργατικές θεωρίες του τύπου «οι μετανάστες κάνουν δουλειές που δεν κάνουν οι ντόπιοι εργάτες» ή άλλες του τύπου «τα μεροκάματα τα σπάνε τα αφεντικά και όχι οι μετανάστες οι οποίοι στο κάτω-κάτω αν δεν τα σπάσουν πως θα ζήσουν;» Αυτή η γραμμή των ανοιχτών συνόρων συν την θεωρία και πρακτική της μαύρης εργασίας, που την επέτρεψαν τα συνδικάτα και την προώθησε και το ψευτοΚΚΕ πιο μουλωχτά, είναι σήμερα και είναι εδώ και είκοσι χρόνια ο μεγαλύτερος προβοκάτορας υπέρ του αντιμεταναστευτικού ρατσισμού, ο μεγαλύτερος προβοκάτορας υπέρ του ΛΑΟΣ και της Χρ. Αυγής. Μόνο με τα ανοιχτά σύνορα στη χώρα και στην ανοιχτή μαύρη εργασία στα εργοστάσια, στα εργοτάξια και στα χωράφια μπόρεσε να δημιουργηθεί τόσο βαθύ ταξικό μίσος στους έλληνες εργάτες, ειδικά τους ανειδίκευτους κατά των μεταναστών. Αυτό το μίσος απελευθερώνει σήμερα ο σοσιαλιμπεριαλσμός μέσω του ΛΑΟΣ που βγαίνει με το σύνθημα: «κλειστά σύνορα» αλλά εννοεί «έξω οι μετανάστες». Το εννοεί λέγοντας ότι όταν οι μετανάστες τελειώσουν τη δουλειά τους πρέπει να φεύγουν, δηλαδή να μην μένουν νόμιμα στη χώρα και να μην γίνονται πολίτες της. Και τι σημαίνει όταν τελειώνει η δουλειά τους σε μια εποχή κρίσης που υπάρχουν όλο και πιο λίγες δουλειές; Σημαίνει ότι ήρθε η ώρα του «έξω οι μετανάστες». Αυτό το λέει ανοιχτά η Χρ. Αυγή.
Σε αυτή τη ρατσιστική υστερία των ψευτοπατριωτών και «εθνικιστών» οι «αντιεθνικιστές» και «φίλοι των μεταναστών» απαντάνε με τα «ανοιχτά σύνορα».
Και πότε απαντάνε έτσι; Όχι πια το 1990 όπου η ελληνική αστική τάξη άνοιγε τα σύνορα για να έχει τζάμπα εργατικά επειδή οι «αντικαπιταλιστές», οι «αντιεθνικιστές», οι «οικολόγοι» κλπ σαμπόταραν όλες τις μεγάλες βιομηχανικές επενδύσεις και τους εκσυγχρονισμούς στη γεωργία. Όχι δηλαδή τότε που εμπόδιζαν τη πιο σύγχρονη αυτοματοποιημένη καλλιέργεια και την αντικαθιστούσαν με τα αλβανικά μεροκάματα της πείνας, οπότε τουλάχιστον αξιοποιούσαν την εγκαταλελειμμένη γη και καλλιέργειες, δηλαδή τότε που γενικά αντικαθιστούσαν τις μηχανές και την έρευνα με τα φτηνά εργατικά. Ζητάνε «ανοιχτά σύνορα» και τώρα δα πάνω στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας, δηλαδή πάνω στην καταστροφή του πάγιου κεφάλαιου και στην μάξιμουμ ανεργία, η οποία ακόμα θα δυναμώσει. Δηλαδή ξυπνάνε και δυναμώνουν το παλιό μίσος που τώρα αυθόρμητα ξαναφουντώνει μέσα στην εργατική τάξη, όπου όλο και περισσότερο ακούει κανείς το τρομερό αλλά τόσο εύκολο στην σύλληψη και στη προπαγάνδα του: «πρώτα οι έλληνες εργάτες και μετά οι μετανάστες αν υπάρξει νέα δουλειά, πρώτοι να απολυθούν οι μετανάστες και μετά οι έλληνες αν μειωθεί η δουλειά».

Η προβοκάτσια Καραμανλή-Ερντογάν με εργαλείο τους μετανάστες

Οι ψεύτικοι φίλοι των μεταναστών το λένε αυτό την ώρα που η μαζική λαθρομετανάστευση που είχε μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια 10 χρόνια δυνάμωσε ξαφνικά μετά το 2006. Και δυνάμωσε πιστεύουμε από μια συνειδητή προβοκατόρικη πολιτική Ερντογάν-Καραμανλή. Δεν θα μπορούσε δηλαδή να υπάρξει αυτή η ξαφνική μεταναστευτική έκρηξη αν η κυβέρνηση Ερντογάν δεν νομιμοποιούσε το λαθρεμπόριο μεταναστών από τις ακτές της Τουρκίας προς τη Ελλάδα και αν οι κυβερνήσεις Καραμανλή δεν έδειχναν τέτοια ασύλληπτη αδιαφορία για μια παράνομη εισροή μεταναστών που πήγε από μερικές χιλιάδες στα 2005 στις 60.000 το 2006, στις 100.000 το 2007 και στις 150.000 το 2008. Κι όμως είχε υπογραφεί το 2001 συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και σε Τουρκία ότι η δεύτερη έπρεπε να πάρει αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει τη λαθρομετανάστευση.
Αν η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε να σταματήσει αυτή τη ροή δεν είχε παρά να κάνει πρώτης γραμμής πολιτικό ζήτημα ανάμεσα στις δυο χώρες αυτή τη συμφωνία, να την κάνει, όπως έκανε τελευταία, επίσης ζήτημα σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας και να νομοθετήσει την βαριά καταδίκη των δουλεμπόρων που τώρα σχεδόν δεν τιμωρούνται. Νομίζουμε ότι αυτά δεν τα έκανε επίτηδες ο Καραμανλής ώστε από τη μια να ασκεί η κυβέρνηση Ερντογάν τους εκβιασμούς της για την εισδοχή της Τουρκίας στην ΕΕ απειλώντας την με μεγάλα μεταναστευτικά κύματα και από την άλλη δεν το έκανε για να φουντώσει ειδικά μέσα στην Ελλάδα την ξενοφοβία και το ρατσισμό και έτσι να δώσει στο ΛΑΟΣ τη μεγαλύτερη δυναμική που έχει σήμερα κόμμα στην Ελλάδα. Ακόμα και αν αυτό το τελευταίο δεν ήταν ένα συνειδητό σχέδιο ήταν οπωσδήποτε μια συνειδητή πολιτική προβοκάτσια από τον ΣΥΝ να σπρώχνει στην άκρη της και να διευκολύνει αυτήν τη συσσώρευση του μεταναστευτικού πληθυσμού στην Ελλάδα έξω από κάθε παραγωγική ανάγκη φτιάχνοντας μια βόμβα.
Γιατί η συσσώρευση αυτού του νέου μεταναστευτικού πληθυσμού γίνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας επειδή αυτό το ρεύμα δεν έχει αυταπάτες ότι θα απορροφηθεί σήμερα για μεροκάματο από την Ελλάδα όπως το προηγούμενο μεγάλο του 90, αλλά κυρίως δοκιμάζει τη τύχη του προς την ΕΕ. Για να ταξιδέψει όμως προς τα εκεί πρέπει να βρει τα χαρτιά του ασύλου από την Αθήνα. Οι σοσιαλφασίστες λένε ότι πρέπει σε όλους να δοθεί άσυλο γιατί είναι άνθρωποι που φεύγουν να γλυτώσουν από τους πολέμους που κάνουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε Ασία και Αφρική, οπότε η Ελλάδα πρέπει να απαιτήσει από την ΕΕ να τους δώσει άσυλο. Η αλήθεια είναι ότι για το αίμα εκεί ευθύνονται οι ΗΠΑ και ελάχιστα οι χώρες της ΕΕ. Όμως πολύ πιο πολύ ευθύνονται οι σοσιαλφασιστικοί γενοκτονικοί βομβιστικοί στρατοί του άξονα. Κυρίως όμως αυτό δεν είναι κύμα προσφύγων που πάει να ξεφύγει από μια πολεμική ζώνη, οπότε πρέπει να πάρει άσυλο, γιατί τέτοιοι προσφυγικοί πληθυσμοί, συνήθως γυναικόπαιδα, μαζεύονται στα σύνορα των εμπόλεμων περιοχών. Επίσης οι έντονες πολεμικές συνθήκες υπήρχαν στο Ιράκ ανάμεσα στο 2003 και το 2006 και όχι μετά, το ίδιο και στο Σουδάν, το ίδιο και στη Σομαλία. Μόνο στο μικρό πληθυσμιακά Αφγανιστάν δυνάμωσε η φυγή μετά το 2006.
Σήμερα λοιπόν στην Αθήνα πρόκειται για κανονικούς οικονομικούς μετανάστες νέους άνδρες στη πλειοψηφία τους που είναι δύσκολο να βρουν δουλειά σε χώρες με φασισμούς και πολέμους και που δεν είναι συνήθως οι πιο εξαθλιωμένοι κάτοικοί τους αλλά αυτοί που μπορούν να διαθέσουν από 3000 έως 25.000 δολάρια που θέλει η πληρωμή των λαθρεμπόρων. Υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιων μεταναστών που φεύγουν όταν μπορούν να φύγουν και όταν έχουν σοβαρές εγγυήσεις ότι θα πετύχουν το στόχο τους. Αν δεν τις έχουν τότε μένουν στη χώρα τους. Αυτό βέβαια δεν είναι λύση από μόνο του, αλλά ούτε είναι λύση να δημιουργηθούν συνθήκες φασισμού στις ανεπτυγμένες χώρες που είναι οι προορισμοί των μεταναστών.

Ενάντια στη θεωρητική δικαιολόγηση των «ανοιχτών συνόρων»

Οι σοσιαλφασίστες έχουν παγκόσμια τη θεωρία ότι πρέπει οι λαοί των ανεπτυγμένων χωρών να δεχτούν τους μετανάστες των φτωχών χωρών γιατί είναι και αυτοί μαζί με τις αστικές τους τάξεις συνυπεύθυνοι για την πείνα και τους πολέμους. Γιατί σύμφωνα με αυτή τη θεωρία η σημερινή πείνα των χωρών του τρίτου κόσμου οφείλεται στην εκμετάλλευση των ιμπεριαλιστικών χωρών και μάλιστα όλου του πληθυσμού κάθε ιμπεριαλιστικής χώρας. Είναι γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστικές χώρες εκμεταλλεύονται τις τριτοκοσμικές χώρες, αλλά άλλο τόσο είναι αλήθεια ότι οι μεγαλύτεροι πια εκμεταλλευτές των λαών των τελευταίων μετά την κατάχτηση της πολιτικής τους ανεξαρτησίας, οι μεγαλύτεροι υπεύθυνοι για την πείνα και την παραγωγική και κοινωνική καθυστέρησή τους είναι οι ντόπιες αστικές τάξεις, ιδιαίτερα οι πιο σοσιαλφασιστικές και πιο μιλιταριστικές. Από την άλλη οι προλετάριοι σε κάθε χώρα δούλεψαν σκληρά σα δούλοι τουλάχιστον δύο αιώνες πριν από το προλεταριάτο των χωρών του τρίτου κόσμου, έκαναν πολλές επαναστάσεις, και αντιστάθηκαν σε πολλούς φασισμούς και πολέμους για να αποσπάσουν ένα καλό μέρος από την αξία της σύνθετης και σχετικά πιο παραγωγικής δικιάς τους βιομηχανικής εργασίας. Αυτή που «πάχυνε» πολύ είναι η εργατική, ιδιαίτερα η συνδικαλιστική και πολιτική εργατική αριστοκρατία στις χώρες αυτές η οποία πουλήθηκε στις μονοπωλιακές αστικές τάξεις και είναι τμήμα τους αλλά είναι εξαιρετικά μειοψηφική. Για τους μαρξιστές και τους συνειδητούς ταξικούς εργάτες σε κάθε χώρα η μετανάστευση από τις φτωχές χώρες στις πλούσιες με όρους μαζικά εισαγόμενης και λαθραίας εργατικής δύναμης που έχει σαν κύρια χρήση της το σπάσιμο του μεροκάματου και των εργατικών καταχτήσεων της ανεπτυγμένης χώρας δεν είναι ένας προοδευτικός παράγοντας, και δεν αποτελεί λύση ούτε για τη μια χώρα ούτε για την άλλη. Η μετανάστευση είναι πρόοδος όταν φέρνει σε επαφή την εργατική τάξη των διαφορετικών χωρών με όρους ταξική ενότητας οπότε σπάει την εθνική στενότητα του κάθε προλεταριάτου, δυναμώνει τον διεθνισμό του, και αναπτύσσει την πολιτική κουλτούρα της σχετικά πιο καθυστερημένης εργατικής τάξης.
Αυτή τη στιγμή δεν διανύουμε μια τέτοια περίοδο σε ότι αφορά την μαζική παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη. Με τόσο ψηλό το επίπεδο της ανεργίας η μαζική εισαγωγή μεταναστών είναι συνταγή καταστροφής της ταξικής ενότητας των εργατών της Ευρώπης ιδιαίτερα της ταξικής ενότητας μεταξύ ντόπιων εργατών και εγκατεστημένων παλιότερων μεταναστών. Η Ευρώπη, όπως και η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να δέχεται σε αυτή τη φάση μετανάστες για την επανένωση των οικογενειών και να δίνει γενναιόδωρα πολιτικό άσυλο σε δημοκράτες που διώκονται σε φασιστικές χώρες. Εκεί που διαχωρίζεται ο φασισμός ιδιαίτερα από τη δημοκρατία δεν είναι σήμερα με κανένα τρόπο τα «ανοιχτά σύνορα» αλλά είναι κυρίως η απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων στους εγκατεστημένους μετανάστες αρχίζοντας από την μόνιμη παραμονή τους. Οι εθνορατσιστές στη πραγματικότητα δεν ενοχλούνται από τους πολλούς μετανάστες και τα φτηνά μεροκάματα. Ίσα-ίσα αυτό ακριβώς θέλουν. Εκείνο που τους ενοχλεί είναι τα πολιτικά δικαιώματα και η μόνιμη παραμονή που τους εμποδίζουν να είναι εκβιαστές των μεταναστών και δουλοχτήτες τους. Τους τρομοκρατούν και τους καλούν να φύγουν ακριβώς για να τους υποτάσσουν πιο εύκολα. Εκείνο που τους ενοχλεί πάνω απ όλα είναι η διεθνική ενότητα του ντόπιου και του μεταναστευτικού προλεταριάτου και το τσάκισμα των σοβινιστικών ρατσιστικών μύθων της εθνοτικής υπεροχής του ντόπιου εργάτη από τον μετανάστη. Όταν νέες διαρκώς φουρνιές μεταναστών μπαίνουν σε μια αγορά εργασίας με ήδη μεγάλο εφεδρικό στρατό ανέργων τότε η φλόγα του ρατσισμού φουντώνει και καίει και θάβει οριστικά τα πολιτικά δικαιώματα και τη μόνιμη παραμονή των παλιότερων μεταναστών.
Αλλά αυτού του είδους η μετανάστευση δεν είναι λύση ούτε για τους φυγάδες των φτωχότερων χωρών. Το να γίνουν αυτοί τμήμα των εθνικών γκέτο στην ανεπτυγμένη χώρα δεν θα αναπτύξει αλλά θα χτυπήσει την ταξική τους συνείδηση και βασικά το διεθνισμό τους και θα τους ρίξει στα νύχια των σοβινιστικών συμμοριών του δικού τους έθνους και στα νύχια των χειρότερων παραδόσεων και προκαταλήψεων των εκμεταλλευτικών τάξεων των χωρών τους αλλά και του ιμπεριαλισμού γενικότερα. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή εδώ η τελευταία φουρνιά των μεταναστών από την Ασία, που βρίσκονται μάλιστα κάτω από την άμεση «προστασία» του ΣΥΝ, πραγματοποίησε την πρώτη αντιδραστική διαδήλωση μεταναστών μουσουλμάνων στην Ελλάδα κραδαίνοντας το κοράνι και ασκώντας βία. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες εκείνο για το οποίο πρέπει να παλεύουν οι εργάτες των φτωχών χωρών είναι για την πολιτική δημοκρατία στη χώρα τους, για την ανάπτυξη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και ενάντια στις πολεμικές φασιστικές συμμορίες και καθεστώτα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος σωτηρίας. Μόνο έτσι θα ξεφύγουν οι ίδιοι και οι χώρες τους από τη φτώχια.
Όσο για τους εργάτες των ανεπτυγμένων χωρών θα πρέπει ακριβώς ανάλογα να υποστηρίζουν αυτούς τους αντιφασιστικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και άμεσα, δηλαδή υλικά και πολιτικά με υποστήριξη στα κινήματα τους και έμμεσα μέσα από την πάλη τους ενάντια στους μονοπωλιστές ιμπεριαλιστές της δικιά τους αστικής τάξης, ενάντια στις στρατιωτικές και πολιτικές επεμβάσεις των δύο υπερδυνάμεων και πιο πολύ ενάντια στον παγκόσμιο νεοναζιστικό άξονα και τα τσιράκια του παντού στον κόσμο.

Συγκεκριμένα μέτρα μεταναστευτικής πολιτικής σήμερα

Βέβαια αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη και η παράνομη μετανάστευση από τις φτωχές στις πλούσιες χώρες δεν θα σταματήσει από τις απαγορεύσεις και μόνο. Θα σταματήσει σαν μια γεμάτη κινδύνους και παράνομη διαδικασία με τις αλλαγές των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών, με την έναρξη της μείωσης των εθνικών ανισοτήτων σε διεθνή κλίμακα, δηλαδή με την παγκόσμια αντιιμπεριαλιστική και σοσιαλιστική επανάσταση που η διαδικασία της ήδη έχει ξεκινήσει μαζί με τα πισωγυρίσματά της.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπουμε ποτέ τους παράνομους μετανάστες σαν εχθρούς. Για αυτό θα πρέπει να δίνουμε πάλη να μην τους κακομεταχειρίζονται οι κρατικές αρχές ιδιαίτερα η όλο και πιο εκφασισμένη ελληνική αστυνομία και ειδικά τα νέα της σώματα, όπως αυτά των ειδικών φρουρών, που ασκούνται στην κτηνωδία πάνω τους. Ούτε μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτήν την αστυνομία και σε αυτό το κράτος να κατοχυρώσει τις επιχειρήσεις σκούπα που έχουν γίνει μια μέθοδος για την ταπείνωση και διαρκή παρενόχληση από την αστυνομία κάθε ανθρώπου που η φάτσα του δεν θυμίζει έλληνα. Κυρίως πρέπει να δώσουμε έμφαση και να ξεκινήσουμε άμεσα κίνημα για την απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων και ιθαγένειας στους εγκατεστημένους μετανάστες.
Όμως από την άλλη και ειδικά για να προχωρήσει άμεσα το τελευταίο πρέπει κάθε κυβέρνηση να πάρει σαφή πολιτικά μέτρα και να τονίσει σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν δέχεται την παράνομη μετανάστευση. Αυτό σημαίνει όπως είπαμε πολιτικά μέτρα ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν αν συνεχίσει να διευκολύνει τους δουλεμπόρους και πολύ αυστηρή τιμωρία των δουλεμπόρων που συλλαμβάνονται. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνεται αυστηρή και πυκνή επιτήρηση των συνόρων θαλάσσιων και χερσαίων. Αν αυτά τα μέτρα παρθούν με συνέπεια δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει μαζική εισροή λαθρομεταναστών. Γενικά η κίνηση των λαθρομεταναστών είναι έντονη μόνο προς προορισμούς όπου ντόπιες ισχυρές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις την επιδιώκουν. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην οποία να δίνεται η εσωτερική πολιτική πάλη σχετικά με τα «ανοιχτά σύνορα» τόσο καθαρά όσο στις ΗΠΑ. Εκεί βλέπει κανείς πως οι μεγαλύτεροι θιασώτες της μαζικής μετανάστευσης, παράνομης ή όχι, είναι οι γαιοκτήμονες και φάρμερ του Νότου καθώς και οι καπιταλιστές της ελαφριάς βιομηχανίας που έχουν ασταμάτητη βουλιμία για το σπάσιμο του μεροκάματου.

Σχετικά με το μεταναστευτικό στο κέντρο της Αθήνας

Κάτω από αυτό το γενικό πρίσμα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και στον Άγιο Παντελεήμονα. Αν το οποιοδήποτε αντιρατσιστικό και αντιΛΑΟΣ-αντιΧΑ κίνημα δεν δεθεί με την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης και ειδικά αυτών των περιοχών στις οποίες τόση πολύ δουλειά έχουν κάνει οι φασιστοναζήδες, δεν έχει πιθανότητες νίκης. Η μεγαλύτερη προσφορά του πόλου ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στους ναζιστές, το μεγαλύτερο έγκλημα του για το οποίο θα τον δικάσει η ιστορία είναι ότι τους βοήθησε να δεθούν με τμήματα του λαού, έστω τα πιο καθυστερημένα, φοβισμένα και συντηρητικά. Και τους βοήθησε επειδή ο ίδιος με την πολιτική του και επικεφαλής των αναρχικών και αναρχοφασιστών, που είναι ότι πιο αντιπαθητικό στο λαό σήμερα μετά από δεκαετίες αναίτιων καταστροφών στην πόλη, βρέθηκε χωρίς μαζική υποστήριξη από τον πλατύ δημοκρατικό κόσμο σε όλη τη Αθήνα και ειδικά στις περιοχές αυτές όπου βάφτισε τους κατοίκους ρατσιστές. Με αυτήν την πολιτική στρέφει το λαό και ιδιαίτερα τη ντόπια εργατική τάξη ενάντια στους μετανάστες που υποτίθεται ότι υποστηρίζει. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να διαδηλώνουν μετανάστες για τα δικαιώματά τους χωρίς να έχουν τους ντόπιους εργάτες δίπλα τους, αλλά να τους έχει ψυχικά το κάθε ΛΑΟΣ και ο κάθε ναζιστής. Δεν υπάρχει χειρότερη προβοκάτσια ενάντιά στους μετανάστες.
Ο λαός δεν είναι στην πλειοψηφία του σε καμιά περιοχή ούτε ρατσιστής ούτε φασίστας επειδή δεν θέλει να γίνει η περιοχή του γκέτο εξαθλίωσης. Κανείς δεν συμπεριφέρεται ρατσιστικά σε περιοχές που οι μετανάστες δεν ζουν σε κατάσταση αθλιότητας και παρασιτισμού αλλά έχουν ενταχθεί στην κανονική κοινωνική ζωή παρά μόνο αν είναι ήδη ρατσιστής. Εκείνο λοιπόν που πρέπει να λείψουν είναι οι συνθήκες αθλιότητας και λουμπενοποίησης των μεταναστών με την υπερσυγκέντρωσή τους και το στοίβαγμα τους κατά δεκάδες σε διαμερίσματα σε λίγες περιοχές του κέντρου της πόλης. Δεν δεχόμαστε την φυλάκιση αυτών των μεταναστών σε στρατόπεδα αφού όπως αποδείχτηκε ήρθαν στο κέντρο της χώρας με την ουσιαστική πολιτική έγκριση όλου του καθεστώτος και των αρχών και με τη συγκεκριμένη προβοκατόρικη μεταναστευτική πολιτική Καραμανλή-Ερντογάν. Αρκεί να σταματήσει τώρα το μαζικό κύμα εισόδου με τα μέτρα που αναφέραμε και μετά μπορεί να λυθεί το ζήτημα για τους μερικές χιλιάδες το πολύ μετανάστες που ζουν άθλια στοιβαγμένοι σε δυο τρεις περιοχές του κέντρου. Γι αυτούς πρέπει να πάρει το κράτος μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης για ανθρώπινη στέγαση-σίτιση και σε αυτήν και σε άλλες περιοχές στα πλαίσια της γενικότερης επιδοματικής πολιτικής της. Αυτή η πολιτική πρέπει να συνδυαστεί και με την πολιτική πάλη ενάντια στο βιομηχανικό και παραγωγικό σαμποτάζ που μόνο αν τελειώσει ή μειωθεί θα δώσει νέες θέσεις εργασίας στο λεκανοπέδιο και φορολογικά έσοδα στο κράτος.
Κυρίως δεν πρέπει να γίνει δεκτό το πρόγραμμα της απομάκρυνσης τους και του εγκλεισμού τους σε στρατόπεδα επειδή δικαιώνει σήμερα τα ΛΑΟΣ-Χρ. Αυγή καθώς γίνεται καθαρά με τη δικιά τους ρατσιστική λογική της τιμωρίας των μεταναστών γιατί τάχα άλλαξαν το εθνικό χρώμα των περιοχών. Αυτοί οι φασίστες ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν άλλαξε απόλυτα και διαπαντός το εθνικό χρώμα των ιστορικότερων και γραφικότερων από τον Άγιο Παντελεήμονα νησιών μας από τους γενικά «άρειους» τουρίστες που τα κατακλύζουν. Άλλωστε γενικά αυτό που νοιάζει τον κόσμο είναι να μην βυθιστούν οι χώροι ζωής τους στην αθλιότητα, στην κακομοιριά και στην εγκληματικότητα.
Σε κάθε περίπτωση το βασικό είναι να δεθεί η πολιτική δημοκρατία με το λαό και κυρίως με τη εργατική τάξη της Αθήνας και του Πειραιά. Αλλά προϋπόθεση για κάθε πολιτική δουλειά στην πόλη είναι το ξωπέταγμα των ναζιστών από τις γειτονιές αυτές και κυρίως η θέση της δολοφονικής συμμορίας της Χρ. Αυγής εκτός νόμου. Αυτό είναι το πρώτο αίτημα δημοκρατίας και ειρήνης στην χώρα που επίσης αποκαλύπτει την αληθινή φύση της ψευτοαριστεράς που παθιασμένα υποστηρίζει ως τώρα τη νομιμότητα των ναζί. Χωρίς αυτό το αίτημα όλα είναι φυλάκιση στο φαιοκόκκινο δίπολο.