ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ-ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΚΤΟΡ ΜΠΟΥΤ

Έχουμε κατ επανάληψη γράψει ότι η δράση των ισλαμοφασιστικών αποσπασμάτων της Αλ Κάιντα υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιστών και στρατοκρατών του Κρεμλίνου. Η εκτίμησή μας αυτή που βγαίνει από τα δεδομένα της ανάλυσής μας για την παγκόσμια πολιτική κατάσταση επιβεβαιώνεται τώρα και μέσα από πιο συγκεκριμένα στοιχεία. Τέτοια στοιχεία ήρθαν στο φως με την εξέλιξη της υπόθεσης του 42χρονου ρώσου κατασκόπου Βίκτορα Μπουτ, του επονομαζόμενου και ως εμπόρου του θανάτου ο οποίος διακινούσε όπλα σε σοσιαλφασιστικές οργανώσεις και δίκτυα. Συνελήφθη το Μάρτη του 2008 στην Ταϊλάνδη τη στιγμή που διαπραγματευόταν μία συναλλαγή, από αμερικανούς πράκτορες που του παρουσιάστηκαν σαν εκπρόσωποι του κολομβιανού αντάρτικου. Η Μοντ της 13/8 γράφει:
Γεννήθηκε στη Ντουσανμπέ, στο Τατζικιστάν, μετά σπούδασε στο στρατιωτικό ινστιτούτο ξένων γλωσσών της Μόσχας, τυπικό εκτροφέα των μελλοντικών στελεχών εξωτερικής κατασκοπίας της σοβιετικής KGB. Αρκετά διανοούμενος, παθιασμένος με τη λογοτεχνία και πολύγλωσσος κατέχει οκτώ γλώσσες τοποθετήθηκε στην Αγκόλα σαν τεχνικός του σοβιετικού στρατού.
Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ο Βίκτορας Μπουτ, που δε θα ταν τότε πάνω από 30 ετών, ασχολήθηκε με τις επενδύσεις, αγοράζοντας σε χαμηλή τιμή τρία αεροσκάφη εμπορευμάτων σοβιετικής κατασκευής. Δημιούργησε μία επιχείρηση αεροπορικών μεταφορών, την Air Cess, που στη δεκαετία του 90 συμπεριλάμβανε έως και 160 αεροσκάφη και πάνω από 1000 άμεσους και μη συνεργάτες, σύμφωνα με έρευνα ρωσικής εφημερίδας πριν από μερικά χρόνια.
Επίσημα, οι συναλλαγές του Βίκτορ Μπουτ παρέμεναν ανθηρές χάρη στις μεταφορές κατεψυγμένων κοτόπουλων και φρέσκων λουλουδιών ανάμεσα σε νότια Αφρική και τις χώρες του Κόλπου. Η μικρή του αυτοκρατορία μεταφορών, που απαρτίζεται από ένα πλέγμα εταιρειών κι έναν εναέριο στόλο που κυκλοφορεί σε πολλές χώρες, θα του επιτρέψει να γίνει απαραίτητος. Σήμερα, κατηγορούμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες για πώληση όπλων σε τρομοκρατικά κινήματα, μεταξύ των οποίων οι FARC και η Αλ Κάιντα, ο Βίκτορ Μπουτ έχει επίσης συνεργαστεί με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων, μία υπηρεσία του ΟΗΕ για την οποία έκανε παραδόσεις, αλλά και ως υπεργολάβος για τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ.
Οι πιλότοι της επιχείρησής του, συχνά προερχόμενοι από την πρώην ΕΣΣΔ, έχουν τη φήμη ότι μπορούν να προσγειωθούν σε οποιαδήποτε πίστα.
Αντιμέτωπος με τις αμερικανικές κατηγορίες, ο Βίκτορ Μπουτ αρνείται διαρκώς ότι διακινούσε όπλα, δηλώνοντας άγνοια για το περιεχόμενο του φορτίου που μετέφερε ο στόλος του προς όφελος αγνώστων πελατών.
Πριν τη σύλληψή του στην Ταϊλάνδη, ο Βίκτορ Μπουτ ζούσε με τη γυναίκα και την κόρη του στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία, όπου διέθετε διαμερίσματα στη Μόσχα και την Αγ. Πετρούπολη.
Πρόσφατα η ταϊλανδέζικη δικαιοσύνη παρά τη σχετική συμφωνία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και ΗΠΑ αρνήθηκε την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δικαστεί με τις κατηγορίες του εξοπλισμού τρομοκρατικών οργανώσεων και της συνωμοσίας σε βάρος αμερικανών πολιτών, με το σκεπτικό ότι το δικαστήριο δε μπορεί να δικάσει έναν ξένο για ενέργειες που έχουν διαπραχθεί στο εξωτερικό ενάντια σε ξένους.
Κι εδώ έρχεται η πραγματική αποκάλυψη για το βρώμικο ρόλο της Μόσχας πάνω στο θέμα, που έγκειται στον τρόπο με τον οποίο το ίδιο το επίσημο ρωσικό κράτος αντιμετώπισε την απόφαση της Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με τη Μοντ: Από την έκδοση της ετυμηγορίας, η Ρωσία δήλωσε ικανοποιημένη, με το στόμα ενός εκπροσώπου του ρώσικου υπουργείου εξωτερικών. Απ την αρχή της διαδικασίας, η Μόσχα αξιώνει τον επαναπατρισμό του υπηκόου της κι ο Βίκτορ Μπουτ δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία στη Ρωσία. Από την πλευρά της, η Ουάσιγκτον δήλωσε απογοητευμένη και εξαπατημένη από την απόφαση, αλλά ελπίζει στην επέμβαση της ταϊλανδέζικης κυβέρνησης πάνω στην υπόθεση. Ο ρωσικός τύπος βιάστηκε, την Τρίτη 11 Αυγούστου, να αναγγείλει την επικείμενη άφιξη του Βίκτορα Μπουτ σε ρωσικό έδαφος.
Οι σοσιαλιμπεριαλιστές του Κρεμλίνου έχουν κάθε λόγο να χαίρονται που ο πράκτοράς τους και δολοφόνος χιλιάδων αμάχων της Νέας Υόρκης επιστρέφει με ασφάλεια στην πατρίδα, ενώ την ίδια στιγμή ο αμερικανικός στρατός ψάχνει απεγνωσμένα τα ίχνη των εγκεφάλων της σφαγής στα βουνά του Πακιστάν και του Αφγανιστάν ζητώντας μάλιστα από τη σύμμαχο Ρωσία να τους επιτρέψει την είσοδο εκεί μέσω του ρώσικου εδάφους και του εδάφους των πρώην σοβιετικών δορυφόρων της.
Στην πραγματικότητα, οι σχέσεις της Ρωσίας με το δολοφονικό ισλαμοφασισμό δεν περιορίζονται απλά στον εξοπλισμό της Αλ Κάιντα. Στο μεγάλο κείμενό μας για την προβοκάτσια των δίδυμων πύργων και την αμερικάνικη εισβολή στο Αφγανιστάν του 2002 η Νέα Ανατολή παρέθετε στοιχεία από το βιβλίο του δημοσιογράφου Michael Griffin Δρέποντας τον Ανεμοστρόβιλο (Reaping the Whirlwind, Pluto Press) που αποκάλυπταν την ύπαρξη συντονισμού ανάμεσα στις διάφορες σοσιαλφασιστικές και οργανώσεις και την Αλ Κάιντα. Γράφει λοιπόν το βιβλίο:
Ο σκοτεινός χρηματιστής (Μπιν Λάντεν) έγινε ολοκληρωτικά μέρος της Διεθνούς Χεζμπολάχ, ενός πανισλαμικού τρομοκρατικού συμπλέγματος που το συνέλαβε ο νέος ιρανός αρχηγός της εξωτερικής αντικατασκοπίας Μεχντί - Τσαμράν και που είχε σαν προορισμό να καταφέρει ακριβή πλήγματα στην καρδιά των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας, και της Αιγύπτου. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης στο Κομπάρ (στη Σαουδική Αραβία το 1995) και της δολοφονίας μιας γυναίκας διπλωμάτη των ΗΠΑ στην Αίγυπτο, ήταν ικανοποιητικά προωθημένα για να ενσωματωθούν στη νέα στρατηγική του Τσαμράν, η οποία τυπικά αποκαλύφθηκε από τον πνευματικό ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Καμενεί στην Προσευχή της Παρασκευής στις 7 Ιούνη του 1996 και περιγράφτηκε σαν εκείνη που φέρνει το Τζιχάντ σε όλες τις ηπείρους και τις χώρες. Δύο εβδομάδες αργότερα αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε μια τρομοκρατική συνάντηση κορυφής στην Τεχεράνη η οποία τράβηξε αντιπροσώπους ισλαμικών ομάδων από όλο τον κόσμο.
Ανώτατοι διοικητές από εννιά καλά εγκατεστημένες οργανώσεις που περιλαμβάνουν την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, το FPLP, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τη Λιβανική Χεζμπολάχ, την Αιγυπτιακή Τζιχάντ, την Χαμάς, το κουρδικό ΡΡΚ και το Κίνημα Ισλαμικής Αλλαγής στον Κόλπο, συμφώνησαν να ενοποιήσουν τις χρηματικές τους πηγές και να τυποποιήσουν την στρατιωτική εκπαίδευση των μελών τους σε 30 περίπου χώρες για να κατοχυρώσουν μια διαλειτουργικότητα. Εκλέχτηκε μια επιτροπή από τους Μπιν Λάντεν, Ιμαντ Μουγκανίζια της Λιβανικής Χεζμπολάχ και Άχμαντ Σαλάχ της αιγυπτιακής Τζιχάντ που θα συναντιόνταν κάθε μήνα κάτω από την προεδρία του Τσαμράν για να συντονίσουν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες.
Τέτοιου είδους αστυνομικά και κατασκοπευτικά στοιχεία σαν τα τελευταία δεν μπορεί κανείς να τα εμπιστευθεί 100%, όμως όταν μπορούν να συσχετιστούν με την πολιτική στρατηγική ανάλυση που ενώνει μεταξύ τους λογικά τα πιο αναντίρρητα διεθνή γεγονότα, τότε έχουν κι αυτά τα στοιχεία το δικό τους αποδεικτικό βάρος. Ιδιαίτερα η περίπτωση του Μπουτ είναι εξαιρετικά αποδεικτική της ρώσικης εμπλοκής στην υπόθεση της ισλαμοναζιστικής τρομοκρατίας από την ώρα που επίσημα το ρώσικο κράτος ανέλαβε δραστήρια την διπλωματική προστασία αυτού του καγκεμπίτη έμπορα όπλων. Αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή των αποκαλύψεων. Όσο θα πλησιάζει ο παγκόσμιος πόλεμος που σχεδιάζουν οι μονοπωλιστές του Κρεμλίνου και θα οξύνεται ο ανταγωνισμός των υπερδυνάμεων, αλλά και η αντίσταση των χωρών του τρίτου κόσμου τόσο θα συμπληρώνεται το παζλ των δεδομένων που φανερώνουν την ισχυρή διασύνδεση ανάμεσα στο ρωσικό καθεστώς και την παγκόσμια ισλαμοφασιστική τρομοκρατία.