ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ Δ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Νέος Κόλαφος για τον Καρατζαφέρη και το ΛΑ.Ο.Σ

Στις 9 το πρωί της Κυριακής της 13 Σεπτέμβρη ο Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Μέγκα, ότι ο ναζιστής Δ. Ζαφειρόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην Αχαΐα σε αυτές τις εκλογές. Αυτός ήταν ο επίλογος μιας μάχης που έδωσε την τελευταία βδομάδα η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία για να αποκαλυφθεί το ΛΑΟΣ για μια ακόμα φορά σαν κόμμα- φωλιά ναζιστών και φιλοναζιστών και για να ακυρωθεί η υποψηφιότητα Ζαφειρόπουλου και να μην μπει για πρώτη φορά στη Βουλή ανοιχτό και μάλιστα ηγετικό στέλεχος του ναζισμού στην Ελλάδα.
Θυμίζουμε ότι ο Δ. Ζαφειρόπουλος ήταν ως τα 2006 υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος της Χρ. Αυγής για δήμαρχος της Αθήνας. Εκείνη την εποχή όμως χώρισε τα τσανάκια του με την Χρ. Αυγή γιατί ηγήθηκε ενός ρεύματος εντός της που επεδίωξε ανοιχτή συμμαχία με τους χουντικούς. Αυτοί με στελέχη όπως ο Παττακός και ο Ζουρνατζής αρθρογραφούσαν ήδη στη χουντική εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος που ο Ζαφειρόπουλος είχε αναβιώσει και έγινε ο εκδότης της. Στο βάθος της σύγκρουσης είναι το γεγονός ότι η Χρ. Αυγή είναι ένα ρωσόδουλο πουτινικό απόσπασμα, ένα είδος σύγχρονων ταγματασφαλιτών, ενώ οι χουντοναζί του Ζαφειρόπουλου, που όπως όλοι οι φασίστες στον κόσμο είναι επίσης ρωσόφιλοι, παίζουν κύρια με τον ελληνικό εθνοφασισμό. Με λίγα λόγια ο Δ. Ζαφειρόπουλος δεν ήρθε καθόλου σε οποιαδήποτε ιδεολογική σύγκρουση με τη Χρ. Αυγή, αλλά αντίθετα συνεχίζει να καυχιέται για τους αγώνες του μέσα στη ναζιστική συμμορία.
Ο Καρατζαφέρης πιστεύοντας ότι ο Δ. Ζαφειρόπουλος ήταν αρκετά ξεπλυμένος από το χρυσαυγίτικο παρελθόν του και ποντάροντας κυρίως στο ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια προστατεύουν σκανδαλωδώς το ΛΑΟΣ από τις αποκαλύψεις σχετικά με το φιλοναζισμό ηγετικών στελεχών του (όπως απόδειξε το πνίξιμο της δίκης Πλεύρη στα κανάλια), προώθησε αθόρυβα την υποψηφιότητα του Ζαφειρόπουλου στην Αχαΐα γιατί ποτέ δεν την ανήγγειλε κεντρικά. Επίσης η υποψηφιότητα αυτή σκεπάστηκε από το θόρυβο που έκανε ο Καρατζαφέρης σχετικά με την καταδικασμένη από την αρχή υποψηφιότητα Ψινάκη. Κατά τη γνώμη μας ο Καρατζαφέρης έβαλε μπροστά τον Ψινάκη σαν ένα προσωπείο αστικού φιλελευθερισμού για το ΛΑΟΣ όχι απλά σε εσωτερικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο για να μπορεί να δουλέψει από κάτω την οργάνωση των ναζιστών και χουντικών που μέσω των κυπατζίδων και των αστυνομικών του ΛΑΟΣ θα διεισδύσουν και θα διαβρώσουν το βασικότερο κρατικό μηχανισμό για τους φασίστες, την ασφάλεια και την ΚΥΠ.
Όμως όλα δεν μπορούν να κρύβονται. Κάποιος πρέπει να σπρώχνει την εκλογή του υποψήφιου. Έτσι η τοπική οργάνωση νεολαίας της Πάτρας του ΛΑΟΣ την ανήγγειλε στην ιστοσελίδα της όπως την ανήγγειλε και ο Ελεύθερος Κόσμος. Η Αντιναζιστική αντιλήφθηκε αυτή την υποψηφιότητα αρκετά γρήγορα, δηλαδή λίγο μετά αφότου ανακοινώθηκε στον Ελεύθερο Κόσμο. Αυτό γιατί είχε παρακολουθήσει μέσα στην ίδια εφημερίδα τους εγκάρδιους δεσμούς που είχε αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο με τον εκδότη της ο Καρατζαφέρης με συνέντευξη του και συνεντεύξεις στελεχών του στη χουντοφυλλάδα. Επίσης η Αντιναζιστική είχε την εμπειρία των νομαρχιακών εκλογών του 2002 όπου πάλι στη ζούλα ο Καρατζαφέρης είχε χώσει τέσσερα στελέχη της Χρ. Αυγής στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του. Τότε πάλι η Αντιναζιστική είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο, πράγμα που είχε κυριολεκτικά κάψει το συνδυασμό του Καρατζαφέρη.

Τότε η αποκάλυψη είχε φτάσει αρκετά γρήγορα στα τηλεοπτικά κανάλια. Τώρα όμως το ΛΑΟΣ προστατεύεται πολύ καλύτερα γιατί οι ρωσόδουλοι έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη έχοντας κάνει μεγάλες εκκαθαρίσεις στα δύο δυτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και έτσι ελέγχουν πολύ περισσότερο τα δελτία ειδήσεων για θέματα ύψιστης σημασίας, ιδιαίτερα εκείνα των ιδιωτικών καναλιών. Έχει αποδειχτεί ότι η πολιτική προστασία του ΛΑΟΣ είναι τέτοιο ζήτημα ύψιστης σημασίας. Και είναι τέτοιο γιατί από τα τρία πρακτόρικα κόμματα ψευτοΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ το τελευταίο που είναι και το πιο ανοιχτά ρωσόφιλο- είναι εκείνο που προορίζεται για να διεισδύσει και ήδη δραστήρια συνδέεται με την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες. Αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει για λόγους μορφής ούτε ο ΣΥΝ ούτε το ψευτοΚΚΕ.
Το αποτέλεσμα αυτής της κάλυψης ήταν ότι επί 4 μέρες η είδηση δεν έβγαινε στον αέρα παρά τις αλλεπάλληλες αποστολές σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της καταγγελίας της Αντιναζιστικής από τις 7 του Σεπτέμβρη (δημοσιεύεται σε αυτό το φύλλο), παρά τα τηλεφωνήματα της στα επιτελεία των παρουσιαστών, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς έδειξαν ένα έντονο ενδιαφέρον και ανησυχία για το γεγονός. Ήμασταν σίγουροι ότι ήταν κομμένη από τα πάνω. Το λέμε αυτό γιατί και ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι δεν υπάρχει είδηση που θα μπορούσε τόσο πολύ να απασχολήσει το τηλεοπτικό κοινό όσο ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το κόμμα που έχει τον αέρα στα πανιά του ετοιμάζεται να χώσει έναν ναζιστή στην ελληνική Βουλή.
Παρόλη αυτή την άρνηση η είδηση έκανε τον δρόμο της στον τύπο. Στις 10 δημοσίευσε την είδηση η εφημερίδα Ελευθεροτυπία που παρόλη τη γενικά αρνητική της γραμμή, στέκεται πολύ καλά στο αντιναζιστικό ζήτημα χάρη κυρίως σε ορισμένους συντάκτες της. Από εκεί το ζήτημα έγινε γνωστό και διαδόθηκε σε κάποια μπλογκς. Στο σημείο αυτό έσπασε τον αποκλεισμό εικόνας το πιο μαζικό τηλεοπτικό ιντερνετικό μέσο, η τηλεόραση TVXS του Στέλιου Κούλογλου που πήρε συνέντευξη από τη συντρόφισσα Άννα Στάη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας για το ζήτημα (Την αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ). Αυτή τη συνέντευξη το κανάλι το TVXS τη δημοσίευσε στο διαδίκτυο με το ταυτόχρονο κάλεσμα να προωθηθεί. Από κει η είδηση έφτασε σε όλους τους κοινωνικο-πολιτικούς χώρους που έχουν επαφή με το διαδίκτυο μέχρι και σε ιστοσελίδα των φιλάθλων της Παναχαϊκής. Ταυτόχρονα με το TVXS και το ραδιόφωνο Στο Κόκκινο που παρά τη στενή του σχέση με τον ΣΥΝ έχει επίσης κρατήσει πολύ καλή στάση και στη δίκη του Πλεύρη, πήρε συνέντευξη από τη συντρόφισσα Α. Στάη και έφερε στη επιφάνεια το ζήτημα Ζαφειρόπουλου. Λίγο μετά ακολούθησε και ο ραδιοσταθμός Σκάι.
Εκεί άνοιξε το πρώτο ρήγμα στην τηλεόραση με την αναφορά στο απογευματινό δελτίο του Μέγκα έστω με δυο γραμμές για μια καταγγελία που κάνουν αντιναζιστικές οργανώσεις ότι στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας του ΛΑΟΣ είναι υποψήφιος ο πρώην υπαρχηγός της Χρ. Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλος. Αυτό ήταν πολύ λίγο αλλά πολύ σημαντικό. Το ζήτημα δεν μπορούσε πια να πνιγεί. Δύο μέρες μετά, την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα ο δημοσιογράφος ρώτησε έναν κατά τα άλλα περιχαρή και άνετο Καρατζαφέρη αν αληθεύει ότι στην Αχαΐα κατεβαίνει υποψήφιος ο Ζαφειρόπουλος. Αμέσως ο Καρατζαφέρης συνοφρυώθηκε και απάντησε: ο κύριος Ζαφειρόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος στα ψηφοδέλτιά μας και έκοψε κάθε παραπέρα συζήτηση γι αυτό το θέμα. Ο αδίστακτος αυτός οπορτουνιστής δεν ήταν διατεθειμένος να ξαναπάθει αυτό που έπαθε το 2002 και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Έτσι ακαριαία ποδοπάτησε το νέο του απόκτημα πολύ πιο γρήγορα από όσο το είχε προωθήσει.
Λίγη ώρα μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας η ιστοσελίδα του Ελεύθερου Κόσμου αντικατάστησε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του εκδότη της με τη διαμαρτυρία του τέως υποψήφιου ότι είχε ξοδέψει λεφτά για τα γραφεία και το υλικό της προεκλογικής εκστρατείας που ήδη είχε ξεκινήσει αφού ο ίδιος ο Καρατζαφέρης τον κάλεσε να κατεβεί με το ΛΑΟΣ.
Κοντολογής μια ακόμα απόπειρα του ΛΑΟΣ να προωθήσει τους ανοιχτούς ναζιστές σε θέσεις εξουσίας είχε οικτρά αποτύχει. Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι η κορυφή του πεντακομματικού καθεστώτος είναι φασιστική αλλά ο λαός δεν είναι καθόλου, γι αυτό η εξουσία του πρώτου είναι εξαιρετικά εύθραυστη.