ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όταν ο Καραμανλής έκανε τη συμφωνία της ντροπής για την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην Κίνα το 2006 με τις πλάτες των Γ. Παπανδρέου, ψευτοΚΚΕ, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ, γνώριζε καλά όπως και το υπόλοιπο καθεστώς ότι ανοίγει μία πόρτα από την οποία δεν θα πέρναγε μόνο η COSCO. Αφού εγκαταστάθηκε στο λιμάνι το κινέζικο κρατικοφασιστικό καθεστώς διαπραγματεύεται τώρα με την κυβέρνηση ένα πακέτο απόβασης στη χώρα.

Σε σχέση με την προφανή βαρύτητα της απόβασης στο λιμάνι του Πειραιά πρέπει εδώ να σημειώσουμε επιπλέον τα εξής:
-Στη Μεσόγειο η COSCO μία εταιρεία που έχει στη διοίκησή της έμπειρα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του ψευτοκομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, έχει παρουσία μόνο στο τέρμιναλ της διώρυγας του Σουέζ και στο λιμάνι της Νάπολης. Και στις δύο περιπτώσεις έχει μετοχική συμμετοχή μέχρι 25% σε σχήματα όπου μετέχουν και άλλες εταιρείες αλλά και το Δημόσιο των δύο κρατών. Σε ανακοίνωσή της στις 7 Οκτωβρίου 2009 για την ανάληψη της διαχείρισης του προβλήτα ΙΙ και του (υπό κατασκευή) ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, η COSCO υπογράμμισε ότι είναι το «πρώτο αποκλειστικής ιδιοκτησίας εξωχώριο κοντέϊνερ τέρμιναλ, που αναλαμβάνει να διαχειριστεί».
-Οι κινέζοι σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν το λιμάνι της Νάπολι και της Κωνσταντινούπολης στο οποίο έχουν επίσης περιορισμένη παρουσία και να συγκεντρώσουν όλα τα φορτία τους που προορίζονται για τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη στον Πειραιά. Ο Πειραιάς μετατρέπεται έτσι σε κεντρική πύλη της Κίνας στην Ευρώπη, ή αλλιώς η Κίνα αποκτά μία ναυτική βάση με εντελώς αποικιακούς όρους στην Ελλάδα.
-Το 70% των προϊόντων που διακινούνται στην ελληνική αγορά είναι εισαγόμενα, συνεπώς η παράδοση του λιμανιού στην Cosco τη χρίζει αυτόματα έναν από τους βασικούς μονοπωλιακού τύπου ρυθμιστές των τιμών της Ελληνικής αγοράς!

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται σε άρθρο της εφημερίδας Κόσμος του Επενδυτή της 24-27/12, ο πρόεδρος της COSCO, Γουέι Τζιανφού θα έρθει στην Αθήνα στις 19 Γενάρη για να συναντηθεί με τον Γ. πρωθυπουργό Παπανδρέου. Η συνάντηση αυτή θα έχει σαν αντικείμενο την επικύρωση της νέας συμφωνίας την οποία διαπραγματεύεται στο σκοτάδι το υπουργικό επιτελείο για την εφαρμογή της σύμβασης και αφορά την προβλήτα Ι. Επίσης «θα δρομολογήσει και μία γενικότερη συμφωνία για την επέκταση των επενδύσεων της Κίνας στην Ελλάδα». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα: «Οι Κινέζοι είναι ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι ανέλαβαν πριν από λίγες μέρες τη διαχείριση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, κόβουν τιμολόγια με το λογότυπό τους και έχουν τον πλήρη έλεγχο της «αυλής» του ΟΛΠ, χωρίς να υπάρχουν από πλευράς εργαζομένων αντιδράσεις και νέες κινητοποιήσεις». Φρόντισαν γι’ αυτό τα πουλημένα συνδικάτα που προσχώρησαν εθελοντικά στην αυλή της COSCO και κατάφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στον ΟΛΠ. Τώρα οι Κινέζοι εμφανίζονται πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν όχι μόνο τον ΟΛΠ για τις επενδύσεις που σχεδιάζει με το ανάλογο τίμημα βέβαια, που δεν μπορεί να είναι άλλο από την εκχώρηση αυτών των επενδύσεων, αλλά και το ίδιο το κράτος. Συγκεκριμένα, αυτοί θα είναι οι νέοι «σωτήρες» της χώρας αφού θα αγοράσουν «ένα ειδικό ομόλογο» που θα εκδοθεί μόνο για αυτούς (!) «πενταετούς ή δεκαετούς διάρκειας) αξίας περίπου 5 δις ευρώ» οπότε «θεωρείται βέβαιο ότι θα αναστραφεί θεαματικά το κλίμα στις αγορές για την Ελλάδα, μειώνοντας σημαντικά το κόστος δανεισμού της χώρας». Ωστόσο, η Κίνα δεν έρχεται για να αγαθοεργήσει στην Ελλάδα όπως πανηγυρίζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας. Έρχεται για να την εξαρτήσει με κάθε τρόπο και όποια λεφτά δώσει θα πληρωθούν από το λαό και τη χώρα στο δεκαπλάσιο. Όποιο κονδύλι και να δοθεί, θα περάσει στη διαχείριση της πεντακομματικής καθεστωτικής συμμορίας που λυμαίνεται τη χώρα και δεν θα αναστρέψει κανένα κλίμα στις αγορές. Άλλωστε αν δώσουν τα λεφτά οι κινέζοι ξέρουν που θα τα δώσουν. Αλλιώς δεν θα τα έδιναν.

Ανεξάρτητα από την αγορά του ομολόγου η κυβέρνηση θα δώσει ένα σωρό φιλετάκια στους αδηφάγους κινέζους σοσιαλιμπεριαλιστές.

Το πρώτο και καλύτερο τέτοιο φιλέτο δεν θα μπορούσε παρά να είναι η τεράστια έκταση των 200 στρεμμάτων των Λιπασμάτων που επιτέλους θα «αναπλαστεί» μετά από δέκα χρόνια! Δούλεψε το καθεστώς υπομονετικά, έχυσε αίμα η «17Ν» με τις δολοφονίες Μποδοσάκη και Βρανόπουλου, κατεδάφισε το εργοστάσιο ο Λαλιώτης, σαμπόταρε τη μετατροπή του χώρου σε ναυτιλιακό κέντρο ο ΣΥΝ με τους αυτόνομούς του και τους «οικολόγους» του, για να έρθει η ώρα της Κίνας οπότε όπως είναι γνωστό δεν τίθεται ζήτημα ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τότε, όλα γίνονται λουλουδένια. Τα κτίρια που θα κτίσει ο Γουέι Τζιανφού θα ταιριάζουν περίφημα με το περιβάλλον και θα προσθέτουν μία αιθέρια νότα στη θέα του απέραντου γαλάζιου του Σαρωνικού.
Επίσης, το σήμα κατατεθέν του ΟΛΠ το εκθεσιακό κέντρο στην Ακτή Μιαούλη σχεδιάζεται να μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο!
Υπάρχουν όμως και πιο μεγαλόπνοα σχέδια : «Οι Κινέζοι δεν αποκλείεται να αναλάβουν τη διαχείριση του τέρμιναλ του Θριασίου Πεδίου, που αναμένεται να συνδεθεί σιδηροδρομικώς –μέσω τούνελ, το οποίο ήδη κατασκευάζεται με το Ικόνιο. Η απόσταση Θριασίου Πεδίου – Ικονίου θα διανύεται με το τρένο σε οκτώ λεπτά. Μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, τα κινέζικα προϊόντα θα προωθούνται στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στις χώρες της Βαλκανικής και στο Δούναβη, όπου θα μεταφορτώνονται για την Κεντρική Ευρώπη και τη Ρωσία».

Έχει όμως και άλλα καλούδια το καλάθι όπως :
-«Η δραστηριοποίηση των Κινέζων στην αξιοποίηση 20 τουλάχιστον δημόσιων ακινήτων ή ακόμα και ολυμπιακών εγκαταστάσεων, που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παραχωρήσει προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό»
- «Η προσέλκυση Κινέζων τουριστών σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας, που μπορούν να φθάσουν ετησίως το ένα εκατομμύριο»
- «Η επανεξέταση της μεγάλης επένδυσης στο Τυμπάκι του Ηρακλείου, που προβλέπει κατασκευή λιμένα και μαρίνα στη νότια Κρήτη, και τον εκσυγχρονισμό και εκμετάλλευση του αεροδρομίου του Ηρακλείου».

Οι κινέζοι έρχονται να εγκατασταθούν σαν κατακτητές στα ερείπια του Πειραιά που άφησαν πίσω τους οι σαμποταριστές μέσα από τη μεθοδική εγκληματική τους επίθεση επί 30 χρόνια σε κάθε παραγωγική μονάδα και σε κάθε επενδυτικό σχέδιο που δεν ωφελούσε το ρωσοκινέζικο άξονα. Θέλουν τώρα να σαρώσουν και ότι έχει μείνει όρθιο.

Ένας από τους βασικούς στόχους τους φαίνεται ότι είναι τώρα η Ζώνη στην οποία ετοιμάζει να βάλει ταφόπλακα το καθεστώς, αφού έχει χρόνια δουλέψει εντατικά γι’ αυτό ο Περισσός, για να μπορέσουν οι κινέζοι της COSCO «να αξιοποιήσουν τους χερσαίους χώρους του ευρύτερου λιμένα Πειραιά για κέντρο συναρμολόγησης μηχανημάτων και εργαλείων». Αυτό το σχέδιο αναλύεται σε άλλο άρθρο του Κόσμου του Επενδυτή της 5-6/12 όπου περιγράφεται πως έχει διαμορφωθεί ένα αρνητικό κλίμα από τη συρρίκνωση της επισκευής σε Πέραμα και Κερατσίνι που επιδεινώθηκε από τη φρικαλέα απόφαση της ΚΣΤ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων να κλείσει την Κυνοσούρα γιατί ξαφνικά ανακάλυψε εκεί αρχαία δίνοντας άλλο ένα πλήγμα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Η απόφαση αυτή ήταν προφανώς αποτέλεσμα καθεστωτικού σχεδιασμού. Τώρα ο ΟΛΠ εξετάζει σοβαρά την πρόταση του κνιτοκρατούμενου Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που «εισηγείται να υπάρξει ενιαίος φορέα στις ναυπηγοεπισκευές και στα τρία ναυπηγεία (Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου) και να μη δίδονται άδειες για επισκευές σε ντόκους, αλλά μόνο μέσα σε ναυπηγεία. Εξάλλου, οι μόλοι του Κερατσινίου και του Περάματος είναι μέσα στους σχεδιασμούς του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς να μετατραπούν σε χώρους εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων». Αντί να αναπτύξουν την επισκευή στον Πέραμα για να προσελκύσουν τα πλοία, αντί να κάνουν δεξαμενές, αντί να καταγγείλουν το ψευτοΚΚΕ σα δυνάστη που στραγγαλίζει τη Ζώνη, αποφασίζουν να την ξεφορτωθούν για να εναποθέτει ο ΟΛΠ εμπορευματοκιβώτια και να συναρμολογεί η COSCO τα μηχανήματα και τα εργαλεία της !
Σε αυτά τα σχέδια «κόντρα στους κεντρικούς σχεδιασμούς» αντιδρά όπως αναφέρεται ο Μίχας που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία σα νομάρχης Πειραιά να προτείνει στον ΟΛΠ στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους της Ζώνης να συνεργαστούν για ένα σχέδιο για τη σωτηρία της ναυπηγοεπισκευής Ζώνης. Θα δούμε γιατί στο ζήτημα της COSCO κάτι είπε στη αρχή ο Μίχας και τίποτα δεν έκανε, τουλάχιστον αποτελεσματικό, στο τέλος.
Τόσο οι σαμποταριστές όσο και οι κινέζοι αποικιοκράτες δεν έχουν υπολογίσει τις λαϊκές αντιστάσεις που μοιραία θα εκδηλωθούν στα σχέδια τους. Στην Κίνα οι σοσιαλφασίστες περνάνε δύσκολες ώρες από τις διαρκείς εξεγέρσεις του ηρωικού κινέζικου λαού που δεν ξεχνάει την παρακαταθήκη της μαοϊκής επανάστασης και της μεγάλης δημοκρατικής εξέγερσης της Τιεν Αν Μεν. Είναι αναπόφευκτο να περάσουν το ίδιο δύσκολες ώρες και στην Ελλάδα από την αντιφασιστική κινητοποίηση του λαού και των δημοκρατών.