ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΗΓΕΜΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Λίγο πριν τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004, που έγιναν όπως είναι γνωστό στη χώρα μας, η κυβέρνηση Σημίτη ψήφισε ειδική διάταξη στη Βουλή στο πολυνομοσχέδιο για τους ολυμπιακούς αγώνες -μια ειδική φωτογραφική διάταξη- έτσι ώστε η κινεζική ΖΤΕ να μπορέσει να προμηθεύσει τον ΟΤΕ με τον απαραίτητο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για την ευρυζωνική σύνδεση όλων των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο internet. Η ειδική διάταξη ήταν απαραίτητη έγινε διότι θα έπρεπε ο εξοπλισμός του ΟΤΕ να είχε πιστοποίηση CE (Ευρωπαϊκής Ένωσης) , πράγμα που δεν είχαν τα κινέζικα προϊόντα. Έτσι, άρχισε η κινεζική διείσδυση στον ΟΤΕ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής στις 13/12: «Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι η ευρυζωνικότητα (στην Ελλάδα) βασίζεται σε κινεζική τεχνολογία». Με τη φράση αυτή, στέλεχος της αγοράς τηλεπικοινωνιών συνοψίζει την κινεζική εισβολή προμηθευτών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο ίδιος επισημαίνει ότι, τουλάχιστον στο δίκτυο του ΟΤΕ, πίσω από κάθε ευρυζωνική σύνδεση υπάρχει μια τηλεπικοινωνιακή διάταξη κινεζικής τεχνολογίας που υποστηρίζει την πρόσβαση του χρήστη στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, πολλές «αρτηρίες» δεδομένων του ΟΤΕ πλέον βασίζονται σε κινεζική τεχνολογία, ενώ στο μέλλον πιθανώς να βασίζονται και πολλές «αρτηρίες» των δικτύων κινητής, εφόσον καταλήξουν οι τρέχοντες διαγωνισμοί σε Wind και Vodafone».
Σήμερα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών δραστηριοποιούνται δύο κινεζικές εταιρείες. Η ΖΤΕ που προαναφέραμε και η Huawei. Η τελευταία εκτός από τον ΟΤΕ κάνει δουλειές και με τη Vodafone. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς θεωρείται ότι σχεδόν το 100% των συσκευών πρόσβασης (data cards/USB sticks) σε δίκτυα δεδομένων κινητής που λειτουργούν σε φορητούς Η/Υ είναι κινεζικής τεχνολογίας (ZTE, Huawei).
Η εισβολή αυτή των κινεζικών εταιρειών στην ελληνική αγορά δεν έγινε χωρίς την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης. «Στις περισσότερες αυτές επιχειρήσεις το κράτος είτε είναι μέτοχος είτε επιδοτεί τις εξαγωγές τους λέει στέλεχος της αγοράς τηλεπικοινωνιών, υπογραμμίζοντας τις χαμηλές τιμές πώλησης τηλεπικοινωνιακού υλικού» (Καθημερινή, 13/12).

Βλέπουμε ότι μετά την απόκτηση από την κινεζική COSCO του λιμανιού του Πειραιά, οι κινέζοι σοσιαλφασίστες βάζουν στο χέρι και τις τηλεπικοινωνίες. Η κυβέρνηση του ρωσόδουλου Καραμανλή άνοιξε παραπέρα το δρόμο σε αυτήν την εισβολή των κινέζων σοσιαλιμπεριαλιστών. Η κυβέρνηση του επίσης ρωσόδουλου Παπανδρέου τους στρώνει το δρόμο. Όσο το μαύρο μέτωπο των ρωσόδουλων θα είναι στην εξουσία τόσο και μεγαλύτερα δεσμά θα περνούν στο λαό μας και τόσο η χώρα μας θα εξαρτάται από το ναζιστικό άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν. Οι ρώσοι μας έχουν ήδη εξαρτήσει ενεργειακά, οι κινέζοι μας εξαρτούν τηλεπικοινωνιακά.
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι η κινεζική κυβέρνηση λογόκρινε με την ανοχή ακόμα και τη βοήθεια των παχύδερμων δυτικών ιμπεριαλιστών την πρόσβαση των κινέζων δημοκρατών στο Διαδίκτυο στερώντας τους έτσι τη δυνατότητα να ενημερώνουν τον πλανήτη για τα εγκλήματα του κινέζικου ναζισμού.
Είναι χρέος κάθε δημοκράτη να αντισταθεί σε αυτή την επέλαση.