«Έμεινε στα λόγια η πράσινη Ελλάδα»

Αυτός είναι ο τίτλος ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε σε ειδικό ένθετο του Βήματος (6 Δεκέμβρη). Τίτλος εύγλωττος, αφού περιγράφει μέσα σε λίγες λέξεις αυτό που χρόνια τώρα φωνάζει η ΟΑΚΚΕ: ότι το σοσιαλφασιστικό μπλοκ σαμποτάρει συνειδητά τις επενδύσεις που θα ανακούφιζαν, κάπως, την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν τα κατώτερα και μεσαία στρώματα του πληθυσμού.
Τι λέει το άρθρο;
«Επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται εγκλωβισμένες στον γραφειοκρατικό κυκεώνα της πολυνομίας. Σύμφωνα με την Greenpeace, η ανάπτυξη των ΑΠΕ, των φιλικών προς το περιβάλλον κατασκευών και η βιολογική γεωργία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στη χώρα μας από 256 ως 400.000 νέες θέσεις εργασίας ως το κρίσιμο έτος 2020, αριθμός που προσεγγίζει το 8% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας και αναμένεται να καλύψει τις απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας από την οικονομική κρίση. Επιπροσθέτως, η υιοθέτηση “πράσινων πολιτικών” στην ενέργεια νομοτελειακά θα πυροδοτήσει και αναζητήσεις για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής από την ημεδαπή βιομηχανία. (…) Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, “ τα φωτοβολταϊκά αποτελούν μια εν δυνάμει αγορά 4 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια”.

Την ώρα, λοιπόν, της οξύτατης οικονομικής κρίσης, δείτε τι εμπόδια έχουν εφεύρει για να εμποδίσουν την επένδυση σε φωτοβολταϊκά ενός μη επαγγελματία: «Για ένα απλό νοικοκυριό τέτοιες επενδύσεις είναι για τα ελληνικά δεδομένα αδύνατες. Και αυτό διότι το νοικοκυριό πρέπει να ανοίξει βιβλία στην Εφορεία, να εγγραφεί στον ΟΑΕΕ και στο Εμπορικό Επιμελητήριο και να υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ επί μία εικοσαετία».

Την ώρα που άλλες χώρες, οι οποίες δε φημίζονται για τη μεγάλη τους ηλιοφάνεια, όπως η Γερμανία, επενδύουν σε φωτοβολταϊκά με ταχύτητες Φόρμουλας 1 και επιδοτούν ακόμη και τα απλά νοικοκυριά, εδώ πάμε ακόμη με τον αραμπά.
Τι άλλο σημαίνουν όλ’ αυτά αν όχι συνειδητό σαμποτάζ στην οικονομία;