ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ:

ΟΙ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Είναι γνωστή η συμπάθεια των σοσιαλφασιστικών κομμάτων, απέναντι στο ψευτοαριστερό αντάρτικο (FARC) της Κολομβίας. Είναι επίσης γνωστοί οι δεσμοί του τελευταίου με το ποινικό έγκλημα και η τρομερή βία που ασκεί στον πληθυσμό. Πέρσι οι κολομβιανές αρχές εξολόθρευσαν τον υπαρχηγό των FARC Ραούλ Ρέγες και κατάσχεσαν τον υπολογιστή του. Μέσα εκεί βρέθηκαν στοιχεία που φωτίζουν παραπέρα τους δεσμούς της εν λόγω συμμορίας με το ποινικό έγκλημα. Βρέθηκε μεταξύ άλλων επιστολή του Ρέγες προς άλλους διοικητές της οργάνωσης, που αφορά σε μία συμφωνία με τη μαφία ναρκωτικών του Μεξικού.
Στα μέσα του 2007 η ηγεσία του αντάρτικου δέχτηκε επίσκεψη από εκπρόσωπο ενός μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών, με το οποίο συμφώνησε την απευθείας πώληση στους μεξικανούς βαρόνους της κοκαΐνης που παράγεται στις ελεγχόμενες από αυτό περιοχές και που ως τότε διοχέτευε σε μεσάζοντες, κερδίζοντας έτσι πολλά δις δολάρια ετησίως. Η αρχική συμφωνία αφορούσε τη διακίνηση πέντε τόνων κοκαΐνης και ακολούθησε τη διακοπή των σχέσεων ανάμεσα στα μεξικανικά και τα κλασικά κολομβιανά καρτέλ, που οφείλεται στην αθέτηση των οικονομικών υποσχέσεων που είχαν δοθεί στα δεύτερα.
Όπως γράφει στην επιστολή του αυτός ο αυτοαποκαλούμενος «μαρξιστής-λενινιστής»: οι μεξικανοί μαφιόζοι «προσφέρουν στο FARC τη διακίνηση του προϊόντος σε Μεξικό και Ευρώπη». Κάθε κιλό που στέλνεται στο Μεξικό «κοστίζει 3.500 δολ. και το πουλά στην τιμή των 9.000. Αυτό είναι ένα κέρδος 5.500 δολ. Για να στείλεις το προϊόν στην Ευρώπη και να πάρεις πίσω τα χρήματα, θα κοστίσει 15.000 δολ. και το πουλά στα 30.000 δολ. Το κέρδος θα είναι 15.000 δολ.». Ο διοικητής των ανταρτών προτείνει την «επένδυση» 125.000 δολ. από την οργάνωση για τη δοκιμαστική μεταφορά 100 κιλών κοκαΐνης στο Μεξικό (Bloomberg News, 10/1). Το FARC στη συνέχεια θα επανεπένδυε τα μισά από τα κέρδη και θα έστελνε άλλα 140 κιλά πίσω. Σημειώνουμε εδώ ότι η οργάνωση ελέγχει σε μεγάλο βαθμό και την παραγωγή του ναρκωτικού, καθώς ορισμένοι διοικητές του, όπως είναι ο διαβόητος Σολάρτε, που έχει παρομοιαστεί με το γνωστό βαρόνο Εσκομπάρ, διαχειρίζονται εργαστήρια παραγωγής κοκαΐνης.
Η παραπάνω συμφωνία ενισχύει όχι μόνο το αντάρτικο της Κολομβίας, που εξοπλίζεται με χρήματα που κερδίζει από το ναρκοεμπόριο, τις επιτάξεις περιουσιών, τις απαγωγές πολιτών και πάνω απ’ όλα από τη στήριξη (οικονομική και πολιτική) που χαίρει από το σοσιαλφασιστικό καθεστώς Τσάβες της Βενεζουέλας, αλλά ενισχύει σημαντικά και τα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, όπως είναι εκείνα της Τιχουάνα, της Σιναλόα κ.ά., τα οποία αποτελούν μάστιγα για το λαό του Μεξικού έχοντας απλώσει παντού τη νεοφεουδαρχική τους εξουσία μέσα από αμέτρητες δολοφονίες. Μόνο από τις αρχές του 2008 περίπου 11.000 άτομα έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από τη μαφία των ναρκωτικών. Στην προσπάθειά της να ελέγξει την κατάσταση η κυβέρνηση της χώρας έχει κατεβάσει στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες.
Η αποκάλυψη αυτού του πολύ σημαντικού εγγράφου φωτίζει μία από τις βασικές αντιφάσεις του σοσιαλφασισμού, την αντίφαση λόγια-πράξη, ενώ δηλαδή κηρύσσει την ανθρώπινη απελευθέρωση, στην πράξη φέρνει την κτηνωδία και το θάνατο για τις μάζες.