ΤΟ ΚΑΛΟΚΡΥΜΕΝΟ ΚΟΛΟΣΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ GOLDMAN SACHS

Ήρθε τελευταία πολύ λίγο στην επιφάνεια μέσω του ξένου τύπου ένα σκάνδαλο που θα μπορούσε να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό κάτω από άλλες περιστάσεις θα ήταν το μεγάλο θέμα σε όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά δελτία, θα είχε διεθνή απήχηση και θα είχε περιπλέξει σε πρωτοφανή βαθμό τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και την προσπάθειά της να βρει δανειστές. Αυτό λοιπόν το σκάνδαλο προς το παρόν πνίγηκε και στην εσωτερική και στη διεθνή του διάσταση. Πνίγηκε με έναν τρόπο που αποδεικνύει ότι στη χώρα μας δεν λειτουργεί στοιχειωδώς η αστική δημοκρατία επειδή υπάρχει στην πράξη μόνο ένα κόμμα με πέντε ηγεσίες το οποίο ασκεί την απόλυτη δικτατορική εξουσία του σε όλα τα μαζικά μέσα ενημέρωσης.

Τι έχει συμβεί λοιπόν; Τι καταφέρνουνε και κρύβουν οι φαιοκόκκινοι δικτάτορες της ενημέρωσης;
Κρύβουν ότι επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους της χώρας μας, του ΟΔΔΗΧ, τοποθετήθηκε πριν 17 περίπου μέρες ο πιο βασικός από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι από την πλευρά της Ελλάδας για την εξαπάτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2001 με την απόκρυψη του ελληνικού δημόσιου ελλείμματος ώστε η χώρα μας να μπει στο Ευρώ. Αυτή η απόκρυψη έγινε με τη βοήθεια της αμερικάνικης επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs που πήρε για τις εξαιρετικά πολύπλοκες και βρώμικες υπηρεσίες της το ποσό των 300 εκατομμυρίων Ευρώ. Ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε αυτήν την υπόθεση από ελληνικής πλευράς είναι ο Πέτρος Χριστοδούλου σαν υπεύθυνος τότε αγορών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας ενώ τρία χρόνια νωρίτερα το 1998 ο ίδιος ήταν σημαντικό στέλεχος της Goldman Sachs.
Το όνομα του Χριστοδούλου σαν διαχειριστή αυτής της μεγάλης, τουλάχιστον πολιτικής και ηθικής απάτης σε βάρος της ΕΕ, ήρθε στην επιφάνεια τρεις μέρες αφότου αυτός διορίστηκε πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ήρθε όταν η Fed, η αμερικάνικη ομοσπονδιακή, δηλαδή η κεντρική εκδοτική τράπεζα, άρχισε να ερευνάει τη βρώμικη αυτή συναλλαγή της Goldman Sachs υπέρ του ελληνικού κράτους και σε βάρος της ΕΕ μόλις αποκαλύφθηκε από τους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Στις έρευνες της η Fed ανακάλυψε ότι ο Χριστοδούλου έπαιξε τον βασικότερο ρόλο σε αυτή τη συναλλαγή και άρχισε να ερευνά γι αυτόν. Ιδιαίτερα άρχισε να ερευνά το ρόλο του το 2009 όταν αυτός επέβλεψε τη δημιουργία στο πλευρό της Goldman Sachs της λονδρέζικης εταιρίας Τitlos για να μεταφέρει το χρέος του ισολογισμού της Ελλάδας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Η έρευνα της Fed για τον Χριστοδούλου ήρθε στο φως από τη γαλλική Monde που με σημαντικό άρθρο της στις αρχές του Μάρτη αναφέρθηκε στα δίκτυα πολιτικής επιρροής της Goldman Sachs στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Στις 3 του Μάρτη το ελληνικό «Βήμα» έγραψε δικό του άρθρο στο οποίο παρατηρούσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση που έβαλε τον Χριστοδούλου σε αυτή τη θέση. Όμως την επόμενη Κυριακή δεν υπήρχε αναφορά ούτε από το Βήμα ούτε από αλλού για σκάνδαλο και καθαίρεση του Χριστοδούλου. Το μόνο που υπήρχε γι αυτόν είναι τα καλά σχόλια από πολλές πλευρές επειδή αυτός ήταν που έριξε προχθές στην αγορά τα κρατικά ομόλογα των 5 δις που αγοράστηκαν πρόθυμα και ταυτόχρονα αποκάλυψαν το ψηλό επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας. Το τελευταίο το χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου στη διπλωματική του περιφορά στην ΕΕ και απαίτηση για άμεση δανειοδότηση –που πάντα με απατεωνίστικο θράσος την ονομάζει πολιτική στήριξη.
Δεν είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς αυτήν την καθολική πολιτική προστασία του Χριστοδούλου. Ο Χριστοδούλου ανήκει σύμφωνα με την Monde σε ένα πανευρωπαίκό δίκτυο μεσαζόντων της Goldman Sachs. Επικεφαλής του Δικτύου αυτού για όλη την Ευρώπη σύμφωνα με την Monde είναι ο Peter Sutherland, μεγάλο πολιτικό και οικονομικό στέλεχος της ΕΕ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και πρόεδρος ως χθες του πετρελαϊκού κολοσσού της ΒP. Ταυτόχρονα όμως ο Sutherland είναι «ο απαραίτητος άνθρωπος» σύμφωνα με την Monde για τις σχέσεις των 27 χωρών της ΕΕ με τη Ρωσία. Όπως είδαμε και στην Βικιπαίδεια πρόκειται για έναν αρχιυφεσιακό, θερμό υπερασπιστή της ενσωμάτωσης της Ρωσίας αλλά και της Κίνας στις δυτικές οικονομίες. Η στενή του σχέση με τον σοσιαλιμπεριαλισμό ανταμείφθηκε όταν επί της προεδρίας του η Ρωσία του Πούτιν διάλεξε την BP για τη δημιουργία ενός κοινού πετρελαϊκού κονσόρτσιουμ με τη ρώσικη TNK για την άντληση ρώσικων υδρογονανθράκων. Όταν οι σχέσεις του τοπικού επικεφαλής της BP στη Ρωσία και της ΤΝΚ οξύνθηκαν με ρώσικη ευθύνη, ο Sutherland έσβησε αμέσως τη φωτιά υποχωρώντας στις απαιτήσεις του Μεντβέντεφ. Επίσης ο Sutherland υπήρξε ο βασικός αρχιτέκτονας για την είσοδο της Κίνας στον ΠΟΕ.

Να λοιπόν πως εξηγείται αυτή η προστασία όχι απλά του Χριστοδούλου αλλά και της Goldman Sachs από την κυβέρνηση και σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό καθεστώς. Ξέρουν καλά αυτοί οι ρωσόδουλοι ότι ήταν μέσω της G.S που η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπάθησε να πάρει το κινέζικο δάνειο των 20 δις Ευρώ πριν την τσιμπήσουν οι δυτικοί και η υπόθεση χαλάσει. Να γιατί δεν τους νοιάζουν τα αλλεπάλληλα διεθνή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την ίδια ώρα, ακόμα και προχθές, που η G.S πρότεινε στην Ελλάδα μια νέα κομπίνα για την απόκρυψη του χρέους, σπεκούλαρε στη χρεωκοπία της χώρας μας παίζοντας μαζί με άλλες διεθνείς τράπεζες στην άνοδο των ελληνικών spreads και των CDS (ασφαλίστρων κινδύνου). Αν δεν είχαν αυτές τις ειδικές σχέσεις με τα ανατολικά αφεντικά των 5 κομμάτων η G.Sachs και οι άνθρωποί της θα ήταν τα πιο μισητά όντα στη χώρα και όλοι θα πίστευαν αμέσως ότι είναι αυτοί οι «παλιοεβραίοι» που έχουν καταστρέψει τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή οι έλληνες πράκτορες των νέων Χίτλερ δεν θα κατηγορήσουν την Goldman Sachs για τα δικά τους εγκλήματα αλλά ότι η μόνη αρχή τους είναι ακριβώς η υπεράσπιση της ρώσικης στρατηγικής. Αυτό που θέλουν τώρα από τους ελεεινούς αμερικάνους σπεκουλαδόρους μονοπωλιστές της Goldman Sachs είναι να συμμετέχουν και αυτοί στην πολιτική περικύκλωση της ΕΕ και ειδικά της Γερμανίας από το μέτωπο Ρωσίας-ΗΠΑ για να υποχρεωθεί η ΕΕ να διατηρήσει την Ελλάδα μέσα στο Ευρώ, δηλαδή να τη δανειοδοτήσουν την ώρα που οι ρωσόδουλοι θα χώνουν τους ανατολικούς κρατικοφασίστες μέσα στη χώρα. Προς το παρόν προπομποί αυτής της εισόδου είναι οι μικρές χώρες του Κόλπου που είναι γέφυρες με το Ιράν και τη Ρωσία , κυρίως το φιλορώσικο Κατάρ, η βάση του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου Αλ Ταζίρα, που μόλις χθες πήρε άδεια για μια γιγαντιαία επένδυση στον Αστακό. Σε αυτή την είσοδο μια Goldman Sachs και ένας Χριστοδούλου είναι καθαρό χρυσάφι.