ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΝΕ
Προτείνουν : Παράνομο το Mall στο Μαρούσι, παράνομοι και οι αναπτυξιακοί νόμοι

Την ώρα που η χώρα έχει χρεωκοπήσει και ο λαός χτυπιέται ανελέητα με μέτρα, που τούτη δω την έσχατη στιγμή χτυπάνε στην κύρια πλευρά τους την ανάπτυξη και θα τον βυθίσουν περισσότερο στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το καθεστώς με συνδυασμένες κινήσεις του συνεχίζει το γκρέμισμα της οικονομίας της χώρας.
Τέτοια κίνηση είναι η εισήγηση του Ν. Ρόζου προς την ολομέλεια του ΣτΕ της 5ης του Μάρτη για να κηρυχθεί παράνομο το ήδη χτισμένο και εδώ και χρόνια σε λειτουργία Mall στο Μαρούσι !!! Πέρα από την τερατωδία της η τελική αυτή εισήγηση γίνεται ορόσημο για έναν άλλο λόγο γιατί αν περάσει εκτός από το κτίριο θα βγει παράνομος, δηλαδή αντισυνταγματικός και ο νόμος 3207/2003 βάσει του οποίου χτίστηκε το κτίριο. Αν αυτό συμβεί θα μπορεί το ΣτΕ να προχωράει σε μια άνευ προηγουμένου ανατροπή οποιουδήποτε αναπτυξιακού νόμου, αφού θα μπορεί πλέον αυτός να κηρύσσεται ως αντισυνταγματικός σε συνδυασμό με άρθρα του συντάγματος όπως το άρθρο 24. Με τη μέχρι τώρα νομολογία μόνο διοικητικές πράξεις μπορούσε να προσβάλει το ΣτΕ.
Η εισήγηση αυτή έφτασε στο ΣτΕ με τον γνωστό συνδυασμένο τρόπο του καθεστώτος: Ο ένας προσφεύγει και ο άλλος εκτελεί. Δηλαδή μια επιτροπή πολιτών διαμαρτυρήθηκε και προσέφυγε στο ΣτΕ. Είναι γνωστό ότι αυτές οι επιτροπές πλαισιώνονται συνήθως από άτομα του Συνασπισμού ή δορυφορικών του οικολογικών οργανώσεων. Απ’ την άλλη το ΣτΕ, βασικά το Ε΄ τμήμα του, συνήθως στελεχώνεται με δικαστικούς με αντιβιομηχανικές και αντιαναπτυξιακές αντιλήψεις.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία της 2/3: «η εισήγηση του κ. Ρόζου διαπιστώνει ότι, η ανέγερση του εμπορικού κέντρου επιφέρει επιδείνωση στο οικιστικό περιβάλλον αλλά και στους όρους διαβίωσης των κατοίκων (σσ.η υπογράμμιση δική μας) κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος, αφού αυξήθηκε ο συντελεστής δόμησης χωρίς να υπάρχει ειδικός πολεοδομικός λόγος που το επιβάλλει. Την προσφυγή στο ΣτΕ έχουν υποβάλει κάτοικοι του Αμαρουσίου που ζητούν να ακυρωθεί ο νόμος».
«Επιδεινώνεται το οικιστικό περιβάλλον και οι όροι διαβίωσης των κατοίκων». Τέτοιες γνώριμες διατυπώσεις χρησιμοποιούν οι ψευτοοικολόγοι στην υπηρεσία του σοσιαλφασισμού. Μ’ αυτά και άλλα παρόμοια επιχειρήματα για δήθεν προστασία της υγείας του λαού οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στο χαμό και την απόγνωση χιλιάδες ανθρώπους εξαιτίας της τεράστιας ανεργίας που δημιουργούν με τη συνειδητή πολιτική της καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων. Έτσι εν ονόματι της «βελτίωσης διαβίωσης» καταργούν την «επιβίωση». Κι αυτό γιατί συνεχίζουν να ταυτίζουν στρεβλωτικά τις παραγωγικές δυνάμεις, απαραίτητο όρο επιβίωσης του λαού, μόνο με τον έναν πόλο, αυτόν του ιδιοκτήτη, καπιταλιστή. Ασφαλώς αυτοί θα πουν ότι ένα Μall δεν είναι παραγωγική δύναμη αλλά ένα εμπορικό συγκρότημα. Αλλά για τους μαρξιστές ένα σύγχρονο καλά οργανωμένο εμπορικό συγκρότημα είναι μέρος του πάγιου εμπορικού κεφάλαιου που από τη φύση του περιορίζει τα τα περιτά έξοδα της καπιταλιστικής παραγωγής, μεταφοράς και κυκλοφορίας γενικά.
Αν αυτά τα αντιδραστικά κινήματα και η τρομακτική μηχανή καταστροφής της χώρας που λέγεται ΣτΕ, αναθαρρημένη από την «κυβέρνηση Μπιρμπίλη», δεν καταγγελθούν και ιδιαίτερα αν δεν εκκαθαριστούν οι κατεδαφιστές του ΣτΕ με ένα παλλαϊκό κίνημα η αποεπένδυση της Ελλάδας θα είναι μέσα στην βαθιά κρίση ζήτημα λίγων χρόνων.