ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
Πρέπει να τους εμποδίσουμε αλλιώς η Ελλάδα θα γίνει σύντομα μια ναζιστική χώρα

Μπροστά στο ολοένα αυξανόμενο ρεύμα του αντισημιτισμού και του εθνορατσισμού σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και τις βίαιες επιθέσεις των ναζιστών, η ΟΑΚΚΕ είχε κάνει κεντρικό προεκλογικό της σύνθημα στις πρόσφατες διπλές εκλογές το σύνθημα να βγουν εκτός νόμου οι ναζιστές. Την τελευταία περίοδο αποδεικνύεται πόσο είναι αναγκαία η πάλη για το εκτός νόμου για να περιφρουρηθεί κάποιο ελάχιστο επίπεδο δημοκρατίας στη χώρα, και πόσο είναι εξίσου αναγκαία η αποκάλυψη των προστατών των ναζιστών, ιδιαίτερα του ΛΑΟΣ, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων που κρατάνε τους ναζιστές στη νομιμότητα και καλύπτουν με τη σιωπή τους το φιλοναζιστικό χαρακτήρα του ΛΑΟΣ. Και όλοι αυτοί μαζί ενωμένοι κατηγορούν τη Γερμανία για ναζιστική την ώρα που αυτά τα καθάρματα εκεί ίσα που τολμάνε να ξεμυτίσουν και φυλακίζονται.

Την τελευταία περίοδο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ναζιστική βία που εκδηλώνεται όλο και πιο ανοιχτά, διακόπτοντας εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας με αστυνομική προστασία. Θα αναφερθούμε εδώ στα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά. Το πιο σημαντικό μπορούμε να πούμε η επίθεση σταθμός του ναζισμού στην Ελλάδα είναι η επίθεση τους σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελοκήπους. Η άλλη επίθεση πρόκληση ήταν σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή για το νομοσχέδιο της ιθαγένειας.

Η επίθεση των «Αυτόνομων Εθνικιστών» στους Αμπελοκήπους

Στις 10/1, 30 φασίστες με μάσκες που εμφανίζονται ως «Αυτόνομοι Εθνικιστές» εισβάλλουν σε αντιρατσιστική εκδήλωση στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων που αφορά το νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.
Στις 23/1 διοργανώνεται στην οδό Πανόρμου συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην οποία επιτίθενται 50 τραμπούκοι.
Συλλαμβάνονται 44 άτομα κατά των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος για την διάπραξη αδικημάτων από δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπα. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Από αυτούς, δύο κατηγορούνται επιπλέον για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένας για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή, οκτώ για εξύβριση και ένας για ηθική αυτουργία για τις παραπάνω πράξεις.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Δημ. Παπαγεωργίου, συντάκτης της «Ελ. Ώρας» και αρχισυντάκτης του «Ελ. Κόσμου» που εκδίδει ο ναζιστής Ζαφειρόπουλος, τον οποίο ο Καρατζαφέρης προόριζε για βουλευτή Αχαΐας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αλλά η απόπειρα του ανακόπηκε από την καμπάνια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας.
Ο Δημ. Παπαγεωργίου προφυλακίστηκε γιατί είχε προηγούμενη καταδίκη.
Σύμφωνα με την «Ελ. Ώρα» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Καρατζαφέρης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χρυσοχοΐδη δηλώνοντας του ότι θεωρεί αιτία πόλεμου την κράτηση του Παπαγεωργίου.
Σε άρθρο του Ελεύθερου Κόσμου στις 30/1 υπάρχει ρεπορτάζ για τη συγκέντρωση του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει το άρθρο, «ο Καρατζαφέρης έθεσε τον Δημήτρη Παπαγεωργίου υπό την πολιτική και νομική προστασία των δικηγόρων βουλευτών του κόμματος, Θάνου Πλεύρη και Μάκη Βορίδη, ζητώντας τους να τον υπερασπιστούν σαν να ήταν μέλος του ΛΑ.Ο.Σ.». Πιο κάτω διαβάζουμε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης «απευθύνθηκε στη συνέχεια στον Χρυσοχοίδη, λέγοντας: «Να ξέρει ότι αν συνεχίσει θα μας βρει απέναντί του μέσα και έξω απ’ τη βουλή!»
Τη μέρα των επεισοδίων ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης χαρακτήρισε τη συγκέντρωση ως «ακραία πρόκληση αυτοτιτλοφορούμενων αντιρατσιστών» και την αντισυγκέντρωση σαν «ακραία απάντηση».
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδης καταδίκασε τις συλλήψεις και μίλησε για «κλίμα τρομοκρατίας εις βάρος οιουδήποτε θα ήθελε να αντισταθεί στους επαγγελματίες αντιρατσιστές».
Έτσι, το ΛΑΟΣ χρησιμοποιώντας σαν προμετωπίδα τη σύλληψη του Δημ. Παπαγεωργίου πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση μίας ναζιστικής ομάδας όπως οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές» που στην ιστοσελίδα τους εμφανίζουν συνδέσμους με καθαρά ναζιστικές συμμορίες όπως οι “Blood & Honour” (Αίμα και Τιμή). Χαρακτηρίζουν τον Δημ. Παπαγεωργίου «σύντροφο, φίλο και συναγωνιστή» τους και ζητάνε την απελευθέρωσή του. Εξάλλου, συμπαράσταση στον Δημ. Παπαγεωργίου δηλώνει και η ΧΑ.
Τα υπόλοιπα τέσσερα κόμματα εξασφαλίζουν στο ΛΑΟΣ την κάλυψη της σιωπής για τη συμμαχία του με τους ναζιστές. Καμία καταγγελία, κανένας σχολιασμός, καμία αναφορά, αποκλεισμός από την τηλεοπτική είδηση.
Στάση σιωπής κρατάει και ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που από τη μία κάνει συλλήψεις τις οποίες δεν υπερασπίζεται πολιτικά απέναντι στο ΛΑΟΣ και από την άλλη προστατεύει τη ΧΑ όταν επιχειρεί να διαλύσει εκδηλώσεις.
Έτσι οικοδομείται σταθερά και αθόρυβα το φαιοκόκκινο καθεστωτικό μέτωπο. Δεν υπάρχει άλλωστε καλύτερη απόδειξη για τη διακομματική πολιτική κάλυψη στο ΛΑΟΣ και στους ναζιστές από την αθώωση του Κ. Πλεύρη και τη δίωξη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας. Με αυτό τον τρόπο το καθεστώς καλλιεργεί το έδαφος του αντισημιτισμού και του μονόπλευρου αντιδυτικισμού που οδηγεί τη χώρα δέσμια στη νεοτσαρική ρωσία και τη σοσιαλιμπεριαλιστική Κίνα. Αν δεν ήταν νόμιμη η ΧΑ δεν θα μπορούσε να κάνει συγκέντρωση στα γραφεία της στον Πειραιά υπέρ των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών!

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Βήματος, η ομάδα των «Αυτόνομων Εθνικιστών» προήλθε από τα σπλάχνα των ναζιστών της ΧΑ. Σε ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, οι κάτοικοι μίλησαν για πυρήνα χρυσαυγιτών που στρατολογούσε μέλη από το σχολείο της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους 44 συλλήφθηκαν 13 ανήλικοι. Η δράση των ναζιστών στην περιοχή ξεκίνησε με δύο-τρία άτομα και τώρα υπάρχει μία ομάδα 10-15 ατόμων (!) που επιτίθεται σε μετανάστες και σε «διαφωνούντες» κατοίκους. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν να μαζεύονται στην πλατεία Πανόρμου, ενώ το «στέκι» τους δεν μπορεί να μην είναι γνωστό στην αστυνομία η οποία τους αφήνει εντελώς ανενόχλητους. Η ναζιστοφωλιά των Αμπελοκήπων ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όμως δεκάδες άλλες ναζιστοφωλιές σε όλη τη χώρα αναπτύσσουν την εγκληματική τους δράση την ώρα που το κράτος με διακομματική συναίνεση παραχωρεί στους πολιτικούς οργανωτές αυτής της βίας την τηλεόραση για να κάνουν προεκλογική προπαγάνδα και τους επιτρέπουν να εμφανίζονται σα νόμιμο πολιτικό κόμμα και να μαζεύουν χιλιάδες ψήφους. Και μετά η αστυνομία συλλαμβάνει τους κουμπουροφόρους υποψήφιους βουλευτές για «παράνομη οπλοκατοχή»! (πρόσφατο περιστατικό στο οποίο αναφερόμαστε παρακάτω).

Άλλη μία εκδήλωση σε κλειστό χώρο στο κέντρο της πρωτεύουσας στο στόχαστρο των ναζιστών

Θυμίζουμε ότι η πρώτη επίθεση της Χρ. Αυγής σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, ήταν αυτή που έγινε παραμονές ευρωεκλογών ενάντια στην παρουσίαση του ελληνο-μακεδονικού λεξικού που διοργάνωσε το «Ουράνιο Τόξο». Η αστυνομία έμεινε σε ρόλο θεατή ενώ το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της «Χρ. Αυγής» χωρίς αυτή η συμμορία να ενοχληθεί με οποιονδήποτε τρόπο από τις αρχές.
Η δεύτερη επίθεση σε συγκέντρωση βιβλίου από τους προφανώς συνδεόμενους με τη «Χρ. Αυγή» ναζιστές που έχουν βαφτιστεί «Αυτόνομοι Εθνικιστές» έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκουρογιάννη για το Κυπριακό. Η ΧΑ «χαιρέτισε» την επίθεση και οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές», ανέλαβαν την ευθύνη στην ιστοσελίδα τους.
Η τρίτη πρόσφατη επίθεση έγινε στις 8/2 στην εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Προς ένα νέο καθεστώς ελληνικής ιθαγένειας» που έγινε στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής στην Πλατεία Κολοκοτρώνη. Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» που αποτελεί απάντηση στο αντίστοιχο φασιστικό «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι».
Ενώ είχε ξεκινήσει η εκδήλωση ομάδα περίπου 30 ναζιστών της Χρ. Αυγής με επικεφαλής το γνωστό Παναγιώταρο, που είχαν μπει στην αίθουσα χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, διέκοψαν την εκδήλωση φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Στην ομάδα των ναζιστών ήταν και ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς του σοβινοφασιστικού «Στόχου». Η επίθεση αποθανατίστηκε από την κάμερα του διαδικτυακού καναλιού «tvxs» που κάλυπτε την εκδήλωση. Παραθέτουμε την περιγραφή από το ρεπορτάζ του tvxs : «Ομιλητής της εκδήλωσης με τίτλο: «Προς ένα νέο καθεστώς ιθαγένειας», ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αποχωρεί από το πάνελ λόγων ανειλλημμένων υποχρεώσεων. Ξαφνικά, ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές και διοργανωτές της εκδήλωσης, άρχισε να δέχεται τις αποδοκιμασίες ομάδας οργισμένων ατόμων. Αιφνής αμέσως, ξεπρόβαλλαν από το συγκεντρωμένο πλήθος και άλλα -προφανώς- μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.
Κάποιοι πήραν το μικρόφωνο της συζήτησης, και αφού καταλόγισαν στους διοργανωτές ότι δεν φιλοξένησαν «την άλλη άποψη», άρχισαν να φωνάζουν με μένος ρατσιστικά συνθήματα».

Οι κάποιοι ήταν ο Χατζηπαρασκευάς και ο Παναγιώταρος. Στη ναζιστοσελίδα της ΧΑ μεταφέρουν ως εξής τους «λόγους» τους: «Την πρώτη παρέμβαση έκανε ο εκδότης του Στόχου Σάββας Χατζηπαρασκευάς διαμαρτυρόμενος για τον παραλληλισμό των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας με τους λαθρομετανάστες. Στην συνέχεια ακούστηκαν συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ενώ πήρε τον λόγο και το μέλος του Π.Σ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Παναγιώταρος, ο οποίος τους είπε: «Ωραία δημοκρατία έχετε… Δεν ακούστηκε καμμία αντίθετη άποψη. Το κατάντημά σας φαίνεται από το γεγονός ότι μέλη των αντιρατσιστικών οργανώσεων και κομμάτων της άκρας αριστεράς χειροκροτούν τον πρόεδρο του συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων! Άξιος ο μισθός σας! Φαίνεται πως όλους σας κάτι σας ενώνει…». Ενώ ο Παναγιώταρος και το συνάφι του μπορούν να ενωθούν μόνο με το πολεμικό κρατικο-μονοπωλιακό κεφάλαιο του άξονα Ρωσίας – Κίνας. Είναι «ανόθευτοι» χιτλερικοί «αντικαπιταλιστές».
Επειδή ανήκουν πια στο επίσημο καθεστώς για αυτό ακριβώς είχαν και ειδική μεταχείριση από την αστυνομία που αυτή τη φορά όχι μόνο περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή αλλά και περιφρούρησε την έξοδο των ναζιστών από την αίθουσα για να διασφαλιστεί η ανενόχλητη αποχώρηση τους!
Η Ελληνική Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε ότι: «Την εκδήλωση επιχείρησε να ματαιώσει ομάδα νεοναζιστών με κραυγές και βανδαλισμούς. Τα άτομα αυτά, ανάμεσά τους πρωτεργάτες στα τελευταία κρούσματα ρατσιστικής βίας, στελέχη της Χρυσής Αυγής και των αυτοαποκαλούμενων “Ανένταχτων Πατριωτών”, κατέλαβαν για μερικά λεπτά το βήμα αλλά αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες που είχαν γεμίσει τα έδρανα της Παλαιάς Βουλής και τελικά απομακρύνθηκαν μετά από επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε και τελείωσε σύμφωνα με το πρόγραμμα».
Και αυτή τη φορά η επίθεση δεν πέρασε στις ειδήσεις.
Παρέμβαση στη Βουλή για το επεισόδιο έκανε ο Τσίπρας απαιτώντας από ΛΑΟΣ και ΝΔ να καταδικάσουν τη βία των «ακροδεξιών». Το ΛΑΟΣ δεν καταδίκασε καμία επίθεση ενώ ένας βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι το κόμμα του «καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται», δήλωση με την οποία φάνηκε να ικανοποιείται ο Τσίπρας! Τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει ο αρχηγός ενός κόμματος που εκπροσωπεί πολιτικά την προβοκατόρικη βία και που δεν έβγαλε κουβέντα σε όλη τη διάρκεια της δίκη Πλεύρη όταν στα έδρανα της υπεράσπισης αγόρευε ο Θ. Πλεύρης υπέρ του δικαιώματος να προπαγανδίζεις την εξόντωση λαών;
Λίγες μέρες αργότερα στα ψιλά πέρασε η είδηση ότι «υποψήφιος βουλευτής» (!!!) της Χρ. Αυγής συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλου. Στο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας (22.2.2010) αναφέρεται ότι «Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που πραγματοποιούσαν περιπολία, εντόπισαν το βράδυ του Σαββάτου ένα τζιπ να κινείται ύποπτα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και το ακολούθησαν. Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί την παρουσία των αστυνομικών, σταμάτησαν μπροστά από καφετέρια της περιοχής. Ο συνοδηγός κατέβηκε από το Ι.Χ. και με γρήγορο βηματισμό μπήκε σε αυτή και συγκεκριμένα κινήθηκε απ’ ευθείας στην τουαλέτα, όπου έκρυψε στον κάδο απορριμμάτων ένα 9άρι πιστόλι, μάρκας Ζάσταβα, με γεμιστήρα των εννέα φυσιγγίων.
Το πιστόλι βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς που τον ακολούθησαν, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ανήκε στον οδηγό του τζιπ, ο οποίος το είχε δώσει στο συνεπιβάτη του για να το κρύψει. Οδηγός και συνοδηγός συνελήφθησαν, ενώ ύστερα από έρευνα στο όχημα βρέθηκαν φυλλάδια και άλλο έντυπο υλικό της «Χρυσής Αυγής». Την επόμενη ημέρα η αστυνομία έκανε έρευνα στα γραφεία της Χρ. Αυγής όπου φυσικά δεν βρήκε τίποτα. Προφανώς ο συλληφθείς θα είναι υποψήφιος βουλευτής και στις επόμενες εκλογές όπου το καθεστώς θα κατεβάσει τη ΧΑ και θα της δώσει ξανά και την τηλεόραση να μιλήσει αφού προηγούμενα ο υπουργός τύπου την καλέσει να συνεδριάσει με τα άλλα κόμματα για τη δημοκρατική κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου!!!!!