Η δίκη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας αναβλήθηκε για τις 20 Απρίλη.
Να είμαστε πάλι όλοι εκεί!

Η δίκη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που είχε οριστεί για τις 12 Απρίλη δεν ξεκίνησε καν λόγω ωραρίου και η διαδικασία διακόπηκε για τις 20 Απρίλη.

Με καμπάνια αφισοκόλλησης που ξεκίνησε δύο εβδομάδες πριν τη δίκη, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία κάλεσε όλους τους δημοκράτες σε συμπαράσταση.
Ήταν συγκινητικό το κύμα της συμπαράστασης των δημοκρατών δημοσιογράφων που έκφρασαν τη διαμαρτυρία τους με σημαντικά δημοσιεύματα στις εφημερίδες τους, ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε στα μπλογκ και τα μηνύματα συμπαράστασης δημοκρατικών πολιτών.

Η αφίσα της ΑΠ είχε τίτλο «Αθώωσαν το Ναζισμό. Δικάζουν τους Δημοκράτες» και υπότιτλους «Η φασιστική δίωξη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας δεν θα περάσει. Όρισαν μάρτυρα κατηγορίας το ναζιστή Κ. Πλεύρη για να …υπερασπίσει το κύρος της δικαιοσύνης!» Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία απεύθυνε κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν στο πλευρό της, να απαιτήσουν την αθώωσή της και να ανακόψουν την πορεία του σταδιακού και υπόκωφου εκφασισμού της δικαιοσύνης και ολόκληρης της πολιτικής ζωής.
Ήδη με την άσκηση της δίωξης στα τρία μέλη της ΑΠ εκδηλώθηκαν αντιδράσεις. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) που εκπροσωπεί τους έλληνες εβραίους έκδωσε ανακοίνωση στις 19/02/2010 στην οποία εκφράζει «την αποδοκιμασία του, την απογοήτευσή του και την ανησυχία του για τη συστηματική, χάριν εκφοβισμού, προσφυγή του Κ. Πλεύρη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με σκοπό να «φιμώσει» τη φωνή ελεύθερων δημοκρατών πολιτών που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στη σε βάρος του δίκη για το αντισημιτικό του βιβλίο «Εβραίοι - ΄Ολη η Αλήθεια». Το Τέρμιναλ 119 με ανακοίνωση που δημοσίευσε την ιστοσελίδα του (www.terminal119.gr) με τίτλο «Οι ναζί καίνε συναγωγές, οι αντιναζί δικάζονται αναφέρει: «Θέλουμε να εκδηλώσουμε ανεπιφύλακτα την αμέριστη και άνευ όρων αλληλεγγύη μας στα τρία μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που διώκονται μόνο και μόνο επειδή είχαν το «θράσος» να αντιπαρατεθούν με τη νεοναζιστική βαρβαρότητα και να στηρίξουν τους Έλληνες Εβραίους τη στιγμή που αυτοί απειλούνται από τον βόθρο των νοσταλγών της «Τελικής Λύσης». Η επίθεση ενάντια στην συναγωγή των Χανίων απλά μας υπενθυμίζει πόσο επίκαιρο είναι το να καταπολεμά κανείς σήμερα τον φασισμό σε αυτήν την χώρα. Επίσης δηλώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εκθέσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τη σαπίλα της ελληνικής δικαιοσύνης. Καλούμε όσες/όσους διατηρούν ακόμη αντιφασιστικές ευαισθησίες να πράξουν παρομοίως».
Μόλις έγινε γνωστή η παραπομπή στο ακροατήριο το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι έκδωσε ανακοίνωση με την οποία κάλεσε σε αλληλεγγύη στην απαράδεκτα δικαζόμενη Αντιναζιστική Πρωτοβουλία.

Ακολούθησε ένα μπαράζ άρθρων από τους δημοκράτες δημοσιογράφους σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, τα οποία δεν μπορούμε να αναδημοσιεύσουμε όλα σε αυτό το φύλλο. Οι αναγνώστες μας μπορούν αν θέλουν να τα διαβάσουν στην ιστοσελίδα της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας (www.antinazi.gr). Εδώ αναδημοσιεύουμε το σημαντικό άρθρο του Ριχάρδου Σωμερίτη με τίτλο «Όταν δικάζονται οι αντιναζιστές» από το Βήμα της Κυριακής, 11/4, παραμονή της δίκης. Αλλά υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά σχόλια και άρθρα για τη δίκη, όπως το πολύ εύστοχο και τολμηρό άρθρο του Δ. Γουσέτη στην Καθημερινή της 7/4 με τίτλο «Ας σταματήσει ο διεθνής εξευτελισμός» που μετά από εκείνο της Άννας Φραγκουδάκη στα Νέα της 2/4 με τίτλο «Κρίσιμη Δίκη» που πρωτοέβαλε το ζήτημα του εκναζισμού της χώρας έσπασαν τη σχετικά παγωμένη ατμόσφαιρα ενθαρρύνοντας τους δημοκράτες φίλους της Α.Π, ή το άρθρο του Ανδρέα Πανταζόπουλου στην Ελευθεροτυπία της 9/4 με τίτλο «Η δίκη» για τη ρουτινοποίηση της ναζιστικής ιδεολογίας, ή το άρθρο της Τέτας Παπαδοπούλου στην Ελευθεροτυπία της 9/4 που εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή άμεσα στην Α.Π τη θερμή συμπαράστασή της με τίτλο «Α και Δ, όπως Απίστευτη Δίκη», και τελικά το διεσδυτικό άρθρο αναφοράς του Τάκη Καμπύλη στην Καθημερινή της Κυριακής της 11/4 με τίτλο «Παλαιά και νέα ακροδεξιά».
Επίσης ο πρώτος σχολιασμός της ανακοίνωσης μας έγινε σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, 29/3 από τον Χρ. Ζέρβα με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Κατηγορούμενοι τώρα από κατήγοροι».
Η Άννα Στάη, μέλος της ΑΠ ενάντια στην οποία έχει ασκηθεί δίωξη, μίλησε για τις κατηγορίες στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και έδωσε συνέντευξη στον Ηλία Κανέλλη στο ραδιοσταθμό 9,84.
Στο ακροατήριο της 12 Απρίλη η δίκη ήταν στο πινάκιο με τον αριθμό 8 και δεν συζητήθηκε. Σε μία διαδικασία όπου οι προηγούμενες υποθέσεις είχαν πλήθος μαρτύρων το δικαστήριο έφτασε μέχρι και την υπόθεση με αριθμό 5. Στο ακροατήριο έδωσαν δυνατό παρόν πολλοί δημοκράτες σε συμπαράσταση στην ΑΠ.

Καλούμε ξανά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να στηρίξουν την ΑΠ με την παρουσία της στο δικαστήριο στις 20 του Απρίλη, να απαιτήσουν την αθώωση των άδικα διωκόμενων μελών της και να παλέψουν μαζί της για την αναχαίτιση της νεοναζιστικής λαίλαπας. Η δίκη γίνεται στο Β΄ Τριμελές Εφετείο, στις 20 Απρίλη ώρα 9.00 (Εφετείο Αθηνών, Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, 2ος όροφος, αίθουσα 80 Β).