ΣΕ ΑΤΥΠΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΑΜΑΣ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Με την εξαγγελία της οικοδόμησης 1600 εβραϊκών κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ η κυβέρνηση του Νετανιάχου μαζί με τον ρωσόφιλο σοβινοφασίστα Λίμπερμαν τορπιλίζει κάθε ειρηνευτική διαδικασία με την Παλαιστινιακή αρχή και παίζει το παιχνίδι των νεοναζί της Χαμάς.
Η εξαγγελία συνέπεσε με την επίσκεψη εκεί του αμερικανού αντιπροέδρου Τζόζεφ Μπάιντεν που είναι εκπρόσωπος της λιγότερο υφεσιακής προς τον νεοναζιστικό άξονα γραμμής που υπάρχει στην προεδρία Ομπάμα. Το γεγονός καυτηρίασαν ο γ.γ. του ΟΗΕ, ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Γιεχούντ Μπαράκ και μεγάλη μερίδα του ισραηλινού τύπου, που εντοπίζει την πηγή της εξαγγελίας αυτής σε μια επιτροπή η οποία λογοδοτεί στον Ελί Γιεσάι, υπουργό εσωτερικών και ηγέτη του ακροδεξιού υπερ-ορθόδοξου κόμματος «Σας». Ήδη φιλικές προς το Ισραήλ μη φασιστικές χώρες σκλήρυναν τη στάση τους απέναντί του επειδή η κυβέρνηση Νετανιάχου χρησιμοποιεί γενικότερα μεθόδους διακρατικού τραμπουκισμού. Έτσι η βρετανική κυβέρνηση απέπεμψε πρόσφατα έναν ισραηλινό διπλωμάτη ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έκαναν χρήση βρετανικών διαβατηρίων προκειμένου να εκτελέσουν ένα στέλεχος της Χαμάς στα Αραβικά Εμιράτα. Δυστυχώς επαληθεύονται οι περσινές προβλέψεις μας ότι η πολιτικο-διπλωματική ήττα της επιχείρησης του Ισραήλ κατά των ισλαμοναζί της Χαμάς στη Γάζα και η άνοδος του Λικούντ στην εξουσία θα ήταν ένα μεγάλο δώρο προς τον σοσιαλιμπεριαλισμό. Η κυβέρνηση Νετανιάχου κινδυνεύει να απομονώσει τη χώρα από ένα μεγάλο τμήμα της δημοκρατικής ανθρωπότητας σε μια στιγμή που η ύπαρξη του ισραηλινού κράτους απειλείται ανοιχτά από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ισλαμοφασισμού και του άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν που τον καθοδηγεί.

Το πιο μεγάλο έγκλημα αυτών των αντιδραστικών δυνάμεων του Ισραήλ είναι ότι ενισχύουν τις δυνάμεις του ισλαμοφασισμού μέσα στις παλαιστινιακές και τις ευρύτερες αραβικές μάζες που εδώ και καιρό έχουν αρχίσει να απομακρύνονται ή και να κινούνται ενάντια στις Χεζμπολά, Χαμάς και τον προστάτη τους το Ιράν. Ο διάλογος των Παλαιστίνιων με το Ισραήλ είναι το κόκκινο πανί γι’ αυτές. Στα μάτια των αντισημιτών της Χαμάς το Ισραήλ αντιπροσωπεύει το κράτος που φιλοξενεί τους εγκληματίες Εβραίους, ένα κράτος ακραία συνωμοτικό και επικίνδυνο που θα πρέπει γι’ αυτό να σβηστεί από τον παγκόσμιο χάρτη. Αντίθετα η επίσημη παλαιστινιακή ηγεσία παρά τον κληρονομημένο από τους άραβες φεουδάρχες αντισημιτισμό έχει , με επικεφαλής του τον εθνικό αστό Αραφάτ, εδώ και δεκαετίες αποδεχτεί την ύπαρξη του ισραηλινού κράτους, και από τότε συμμετέχει στο διάλογο με το Ισραήλ σε μια διαδικασία που βρίσκεται δυστυχώς κάτω από την ηγεμονία των δύο παλιότερων υπερδυνάμεων Ρωσίας και ΗΠΑ. Ένας από τους πιο πρόσφατους όρους αυτού του διαλόγου ήταν η επέκταση των ισραηλινών οικισμών να σταματούσε για τρεις μήνες. Όμως την επομένη μέρα της συμφωνίας η κυβέρνηση Νετανιάχου αποφάσισε την κατασκευή 112 κατοικιών σε οικισμό της Δ. Όχθης δείχνοντας έτσι στους Παλαιστινίους ότι ο δρόμος του διαλόγου δεν έχει μέλλον. Η επίδειξη λοιπόν μίας τέτοιας προκλητικότητας από τους ισραηλινούς σοβινιστές-επεκτατιστές κάνει στα αυτιά των πλατιών παλαιστινιακών μαζών να ακούγεται ελκυστική η αδιάλλακτη ρητορική των αντισημιτών γενοκτόνων της Χαμάς.
Στην ουσία αυτό που μισούν οι ισλαμοφασίστες εγκληματίες είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους που θα ζει ειρηνικά δίπλα στο ισραηλινό κράτος. Κι αυτό γιατί η ηγεσία τους υπηρετεί δουλικά τα συμφέροντα της Ρωσίας όπως το απέδειξε όταν αναγνώρισε την κατεχόμενη από τη Ρωσία Αμπχαζία που είναι τμήμα της Γεωργίας, σαν ανεξάρτητη χώρα. Μόνο 3 χώρες στον κόσμο έχουν ως τώρα κάνει κάτι τέτοιο. Την ίδια υπερδύμανη υπηρετεί και ο διπρόσωπος παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος συνεχίζει να δηλώνει υποστηρικτής του έμμεσου πλέον διαλόγου χωρίς όμως να καταγγέλλει τον ισλαμοφασισμό σαν κύριο εχθρό από τα μέσα του παλαιστινιακού λαού. Έτσι με τη σειρά του βοηθά στην ενίσχυση των ακραίων σοβινιστικών επεκτατικών στοιχείων του Ισραήλ, επιτρέποντάς τους να διευρύνουν το πεδίο επιροής τους σε ολόκληρη τη χώρα. Για να μην αναφέρουμε τη ρωσόδουλη προβοκατόρισσα Κλίντον, η οποία σε συνομιλία της με το BBC δήλωσε πρόσφατα ότι η σκληρή γλώσσα απέναντι στο Ισραήλ έχει εκπληρώσει το ρόλο της, δηλαδή πρέπει να τελείωσει ώστε «να δούμε την επανάληψη της ειρηνευτικής πορείας» (BBC News, 21/3). Έτσι αυτή κλείνει το μάτι στο Νετανιάχου για να συνεχίσει την εποικιστική επέκταση ώστε να τονωθούν τα αντιισραηλινά και γενικότερα τα αντιδυτικά αισθήματα των Παλαιστινίων.

Αποδεικνύεται ότι οι δυνάμεις του ρωσοκινεζικού άξονα έχουν συμφέρον από τη διαιώνιση αυτής της «ερμαφρόδιτης» κατάστασης στην οποία οι δύο ακραίοι πόλοι της θανάσιμης αντίθεσης – ο χαμασίτικος ισλαμοναζισμός και ο ισραηλινός σοβινισμός και επεκτατισμός – στην πραγματικότητα συμπλέουν και αλληλοτροφοδοτούνται.