Αναδημοσιεύουμε παρακάτω και το πολύ καλό σχόλιο για το ζήτημα του Οράνιου Τόξου που σωστά επισημαίνει ότι η ναζιστική κραυγή βγήκε από το καθεστώς και όχι μόνο από ένα στρατιωτικό απόσπασμα.

Δελτίο Τύπου του Ουράνιου Τόξου (1/4/2009): «Οι Μάσκες Έπεσαν»

<<H είδηση δυστυχώς δεν ήταν τα εμετικά ρατσιστικά συνθήματα των βατραχανθρώπων του Λιμενικού που ακούστηκαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Είναι άλλωστε μια κατάσταση που έχει παγιωθεί την τελευταία τριετία, όπου σε κάθε ευκαιρία διαφορετικά τμήματα των ενόπλων και ειδικών δυνάμεων της χώρας εκφράζουν δημόσια τα αντιμακεδονικά, αντιαλβανικά και αντιτουρκικά τους αισθήματα.
Δεν ήταν φυσικά είδηση ούτε η «αντίδραση» των επίσημων ελληνικών αρχών μετά το συμβάν. Ο επικεφαλής του αγήματος τέθηκε σε διαθεσιμότητα (προσοχή, δεν αποτάχθηκε, απλά περιμένει να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να επιστρέψει πιθανότατα σε κάποιο άλλο πόστο) και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε τη λύπη του και τόνισε ότι το περιστατικό δεν αντιπροσωπεύει τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Το πόσο φαιδρή και ψεύτικη είναι η δήλωση αυτή του Μ. Χρυσοχοίδη αποδεικνύεται από το ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που λίγους μήνες πριν από το βήμα της Βουλής μας έλεγε ότι είμαστε περικυκλωμένοι από πολύ κακούς γείτονες και πρέπει να τους προσέχουμε. Οι υφιστάμενοί του, λοιπόν, το μόνο που έκαναν ήταν να επαναλάβουν με απλά λόγια αυτή του τη δήλωση, για να την καταλάβουν οι πάντες, εντός και εκτός συνόρων.

Οι πρεσβευτές της χώρας μας σε Δημοκρατία της Μακεδονίας και Αλβανία έκαναν λόγο για μεμονωμένο συμβάν που δεν θα πρέπει να διογκωθεί. Ενώ, ωστόσο, ο πρεσβευτής μας στα Τίρανα ζήτησε και συγνώμη από τον αλβανικό λαό, κάτι τέτοιο δεν έκανε η συνάδελφός του στα Σκόπια. Μια ακόμα απόδειξη για το πως αντιλαμβάνεται η Ελλάδα τις σχέσεις καλής γειτονίας και το πόσο σέβεται το μακεδονικό λαό.
Το χειρότερο από όλα, ωστόσο, είναι ότι οι συμπεριφορές αυτές έχουν ως αφετηρία και βασικούς αποδέκτες ανθρώπους που ζουν στο εσωτερικό της χώρας. Το επίσημο νεοελληνικό κράτος, μέσω του πολιτικών ελίτ που λυμαίνονται τον τόπο, μέσω των ενόπλων δυνάμεων, της Αστυνομίας αλλά και του παρακράτους, απειλεί ανοικτά και χωρίς ντροπή τους Έλληνες πολίτες μακεδονικής καταγωγής και τους Αλβανούς μετανάστες. Δεν πρόκειται συνεπώς για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια οργανωμένη πολιτική τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Δυστυχώς, το αυγό του φιδιού στη χώρα μας έχει πλέον εκκολαφθεί. Δεν έχει όμως την μορφή μερικών ακραίων στοιχείων αλλά της επίσημης πολιτείας που επαναφέρει τον εθνικοσοσιαλισμό στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, 65 χρόνια μετά την πτώση της χιτλερικής Γερμανίας.

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Ε.Σ.-Ουράνιο Τόξο>>.