Τρομοκρατική επίθεση σε ηγετικό στέλεχος της ΟΑΚΚΕ

Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας που δημοσιεύουμε παρακάτω καταγγείλαμε τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο ηγετικό μας στέλεχος Ρένα Κούτελου στις 18/5:

<<Η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (ΟΑΚΚΕ) καταγγέλλει σαν πολιτική τρομοκρατική την επίθεση κατά της Ρένας Κούτελου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΑΚΚΕ και μέλους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, στα γραφεία της στη Χαλκοκονδύλη 35, το απόγευμα της Τρίτης 18/5.

Συγκεκριμένα στις 18.05 μμ άγνωστος άνδρας ακολούθησε τη συντρόφισα στο ασανσέρ στο ισόγειο του κτιρίου στον 5ο όροφο του οποίου στεγάζονται τα γραφεία της ΟΑΚΚΕ και εκείνα της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας . Μόλις έκλεισε η πόρτα του ασανσέρ ο άγνωστος έβγαλε ένα μαχαίρι, έστρεψε την αιχμή του στο πρόσωπο της συντρόφισας, ενώ με το άλλο του χέρι έκλεισε το στόμα της και ψύχραιμα της είπε: «Μην φωνάξεις».

Η Ρ. Κούτελου όμως αντέδρασε αμέσως, αντιστάθηκε και άρχισε να καλεί πολύ δυνατά και επίμονα σε βοήθεια. Τότε ο άγνωστος σταμάτησε την επίθεσή του, άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ και κινούμενος πάλι ψύχραιμα έφυγε. Η συντρόφισα κάλεσε αμέσως την αστυνομία η οποία πήρε την κατάθεσή της.

Η ΟΑΚΚΕ εκτιμά από τον τρόπο και τα στοιχεία της επίθεσης καθώς και τις αντιδράσεις και τα χαρακτηριστικά του δράστη ότι πρόκειται για πράξης πολιτικής τρομοκρατίας.

Η ΟΑΚΚΕ απαιτεί τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και δεν θα επιτρέψει αυτό να περάσει έτσι. Σε κάθε περίπτωση το νέο παρακράτος δεν μπορεί να αποτρέψει τη φυσική ροή των πραγμάτων που είναι η αυξανόμενη αντίσταση του λαού στο φασισμό και στο σοσιαλφασισμό.

Αθήνα 20/5/2010>>

Η πιο πάνω ανακοίνωση που στάλθηκε σε όλες τις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς δημοσιεύτηκε μόνο στην Ελευθεροτυπία.

Όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μία πολιτική τρομοκρατική επίθεση ναζιστικού τύπου. Η ίδια η συντρόφισα αλλά και μάρτυρας στην πολυκατοικία που μίλησε με την αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης φορούσε «μαύρο δερμάτινο γκεσταπίτικο τζόκευ». Η συντρόφισσα μας περιέγραψε το όπλο σαν ένα κυνηγετικό μαχαίρι με πλατιά λάμα και πολύ μακρύ που μόνο ένας ναζιστής δολοφόνος θα μπορούσε να περιφέρει μαζί του νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα, ενώ ο δράστης δεν έκανε απολύτως καμία κίνηση που να φανερώνει πρόθεση ληστείας ή σεξουαλικής επίθεσης. Επίσης επιτέθηκε σε ένα σημείο της πολυκατοικίας,στο ασανσέρ που κρατήθηκε στο ισόγειο σε ώρα αρκετής κίνησης που ήταν αδύνατο να υπάρξει απαγωγή ή βιασμός. Υπήρξε εκφοβισμός ή μάλλον απόπειρα εκφοβισμού που δεν έπιασε όπως απέδειξε η άμεση και μαχητική αντίδραση της συντρόφισας.

Η σ. Ρ. Κούτελου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων αφού χρειάστηκε να κάμψει τις έντονες αντιρρήσεις του αρμόδιου αξιωματικού του ΑΤ Ομονοίας που αρχικά αρνήθηκε επίμονα να δεχτεί την υποβολή μήνυσης και την παρότρυνε να αναφέρει απλά το γεγονός για να καταγραφεί σα «συμβάν», επειδή ο άγνωστος «δεν μπορεί να εντοπιστεί». Στη συνέχεια κατά την υποβολή της μήνυσης, της συνέστησε να μην «στοχοποιεί» πολιτικούς χώρους χαρακτηρίζοντας «πολιτικό χώρο» τους ναζιστές και όχι επαρκή, ουτε καν ενδεικτικά τα στοιχεία ότι επρόκειτο για ναζιστή!

Μετά την υποβολή της μήνυσης η σ. Ρ. Κούτελου με ένα σημείωμα που της δόθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα πήγε στη Γενική Ασφάλεια για να κοιτάξει φωτογραφίες υπόπτων. Εκεί οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να της δείξουν ύποπτους από το ναζιστικό χώρο και γενικά αρνήθηκαν να της δείξει ύποπτους κατά κατηγορία εγκλήματος, αλλά μόνο κατά κατηγορία «χαρακτηριστικών». Και στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και στη Γενική Ασφάλεια οι αστυνομικοί επέμεναν ότι επρόκειτο περί βιασμού.

Στην εποχή που ο φασισμός και ο σοσιαλφασισμός κάνουν τις μεγάλες του εφορμήσεις για την εξουσία, τα βάσανα του λαού μεγαλώνουν και αντίστοιχα μεγαλώνει και η απήχηση της γραμμής της ΟΑΚΚΕ που είναι η μόνη πολιτική δύναμη σήμερα που μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση της πολιτικής κατάστασης. Αυτή η απήχηση φαίνεται ότι έχει αρχίσει να τρομοκρατεί τους φαιοκόκκινους και εν προκειμένω τους φασίστες που είναι εξοργισμένοι από την αντι-αντισημιτική εκστρατεία της ΟΑΚΚΕ και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που τόσο πολύ έχει αφυπνίσει το δημοκρατικό κόσμο για αυτό τον πελώριο ιδεολογικό κίνδυνο. Η ΟΑΚΚΕ καλεί όλους τους δημοκράτες να σταθούν στο πλευρό της για να σταματήσουν εδώ και τώρα τους ναζιστές και κάθε είδους φαιοκκόκκινους φασίστες που αναπτύσσονται με την προστασία του καθεστώτος.