ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΧΙ

Καταγγέλλουμε μόνιμα ότι οι ρωσόδουλοι σαμποταριστές κάνουν πάντα επιλεκτικό σαμποτάζ. Ότι δηλαδή σαμποτάρουν το δυτικόφιλο κεφάλαιο ενώ το ανατολικό των Κόκκαλη, Μπόμπολα και λοιπών το αφήνουν στο απυρόβλητο. Άλλη μια απόδειξη γιαυτό είναι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του Κατάρ στον Αστακό. Το Κατάρ είναι ένα εμιράτο του Κόλπου που έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένες σχέσεις με το Ιράν και τη Ρωσία. Οι εγκαταστάσεις που θα κατασκευάσει το Κατάρ ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το Μάρτη. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από τη στιγμή που της κατατέθηκε το αίτημα η ΡΑΕ έδωσε άδεια για να προχωρήσουν τα σχέδια του Κατάρ και αναμένονται σύντομα και οι υπόλοιπες άδειες.

Αντίθετα για τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο χρόνος που απαιτείται είναι 2 ή και τρία χρόνια. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου εταιριών φωτοβολταϊκών: Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι ενώ με την ισχύουσα νομοθεσία απαιτούνται 2-3 χρόνια για να αδειοδοτηθεί ένα μικρό έργο φωτοβολταϊκών και ο χρόνος αυτός θα παραμείνει σημαντικός και μετά την ψήφιση του νέου νόμου, η κυβέρνηση προχωρά σε διαδικασίες εξπρές για μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, η ΡΑΕ γνωμοδότησε θετικά για τη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με υγραέριο ισχύος 1.010 MW, όταν έργα φωτοβολταϊκών των λίγων κιλοβάτ βασανίζονται για μήνες για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες εγκρίσεις. Οι προτεραιότητες είναι προφανείς! (27-5).

Έτσι λοιπόν οι φίλοι της Ρωσίας και της Κίνας μπορούν να αγοράζουν και να επενδύουν στην χώρα μας, αλλά δεν μπορούν οι υπόλοιποι.