ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Τ. ΜΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΒΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟ

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

Σε δίκη σέρνει η ελληνική δικαιοσύνη το δημοσιογράφο Τάκη Μίχα για τις καταγγελίες για τη συμμετοχή ελλήνων στο πλευρό των σέρβων εθνοεκκαθαριστών στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Το σκάνδαλο είχε έρθει πριν από λίγα χρόνια στην επικαιρότητα όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζήτησε από το ελληνικό κράτος να διερευνήσει τη συμμετοχή ελλήνων στις μαζικές δολοφονίες αμάχων της Σρεμπρένιτσα. Πρόκειται για μία στιγμή ορόσημο στην ιστορία της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η σφαγή 8.000 αμάχων Βόσνιων το 1995 από το σέρβικο στρατό και παραστρατιωτικούς. Αντί όμως να στείλει στοιχεία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, η ελληνική δικαιοσύνη με την πλήρη κάλυψη του καθεστώτος στέλνει στο σκαμνί τον άνθρωπο που τόλμησε να καταγγείλει το σκάνδαλο, τον Τ. Μίχα. Η δίκη του έχει οριστεί για τις 29/09/2010.

Ο χρόνος που γίνεται η δίωξη και η παραπομπή στη δίκη δεν είναι καθόλου τυχαίος. Ο Τ. Μίχας είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Ανίερη Συμμαχία» στο οποίο έκανε την καταγγελία για τα ελληνικά «εθελοντικά» σώματα το 2003. Αλλά η μήνυση υποβλήθηκε έξι ολόκληρα χρόνια μετά με αφορμή ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία όπου ο Τ. Μίχας είπε απλά το πασίγνωσο ότι «Έλληνες εθελοντές πολέμησαν στο πλευρό των Σέρβων κατά την διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας σαν “παραστρατιωτικοί που πήραν μέρος στην σφαγή στην Σρεμπρένιτσα».

Για αυτή τη φράση τον μήνυσε τον Ιούλη του 2009 ένας από τους κύριους «εθελοντές», ο Σ. Βιτάλης για συκοφαντική δυσφήμηση κατά των «εθελοντών» που όπως ισχυρίστηκε πήγαν στη Σερβία “για να βοηθήσουν έναν λαό [δηλ. τους Σέρβους] που σφαζόντουσαν από διεθνικές συμμορίες που επίσης τους κλέβανε τα σπίτια, την χώρα τους και την αξιοπρέπειά τους”. Ανάμεσά τους ήταν και οι ναζιστές της «Χρ. Αυγής» που παρασημοφορήθηκαν από τον Κάρατζιτς (βλ. Γκρεμίζοντας τον μύθο της «Χρυσής Αυγής» του πρώην χρυσαυγίτη Χάρη Κουσουμβρή, Εκδόσεις Έρεβος, 2004).

Ο Βιτάλης εμφανίζεται με την ιδιότητα του εκπροσώπου ενός «Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου» εκ μέρους του οποίου υπέβαλε τη μήνυση.

Όπως λέει και ο ίδιος ο Μίχας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα μία τέτοια μήνυση θα έμπαινε στο αρχείο αφού στο άρθρο του Μίχα δεν γίνεται καμιά αναφορά στον μηνυτή ή το φορέα στον οποίο ανήκει..

Στην Ελλάδα του 2010 όμως με το ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή, με τη Χρυσή Αυγή νόμιμη και ασύδοτη, με ναζιστικά σώματα των ενόπλων δυνάμεων να παρελαύνουν μέρα μεσημέρι στους δρόμους της Αθήνας, και με τον κήρυκα της νέας γενοκτονίας των Εβραίων Κ. Πλεύρη, να αθωώνεται με τη βούλα του Αρείου Πάγου που μάλιστα δικαιώνει και τις γενοκτονικές θέσεις του, δεν υπάρχουν οι ελάχιστες δημοκρατικές συνθήκες μίας ευρωπαϊκής χώρας. Αντίθετα υπάρχει ένα φαιοκόκκινο καθεστώς στο οποίο συμμετέχουν εκτός του ΛΑΟΣ τα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ και οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δίνουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία σε φασίστες και ναζιστές αρκεί να ορκίζονται στο όνομα του νέου αφεντικού, του ρωσοκινέζικου άξονα.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να περνάει από δίκη Τ. Μίχας στις 29 Σεπτέμβρη. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να περνάει από δίκη η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία που έχει οριστεί για τον ίδιο μήνα στις 22 Σεπτέμβρη.

Αυτή η αναθάρρηση του κάθε είδους φασισμού οφείλεται στην ισχυροποίηση του φαιοκόκκινου καθεστώτος που τον Ιούνιο του 1993 υποδέχτηκε με ροδοπέταλα τον Κάρατζιτς στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι όχι μόνο καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει συγνώμη για την ελληνική συμμετοχή στα εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία, αλλά κανένα κόμμα, καμία συνδικαλιστική παράταξη, και κανένας εκκλησιαστικός παράγοντας δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του για αυτό τον εναγκαλισμό ενός κτηνώδους σφαγέα αμάχων. Σύσσωμο το καθεστώς σήμερα με τη σιωπή του στηρίζει τους διώκτες και τους κατήγορους του Τ. Μίχα.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες να αντισταθούν στην πρωτόγνωρη νεοφασιστική βαρβαρότητα που γνωρίζει η χώρα και να απαιτήσουν την αθώωση του Τ. Μίχα.