ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση της ΟΑΚΚΕ στο Κερατσίνι στις 21 Ιούνη.  Περίπου ενενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του αμφιθέατρου Αντώνη Σαμαράκη στην οποία μίλησε ο γραμματέας της ΚΕ σ. Ηλίας Ζαφειρόπουλος. Πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή των απολυμένων από τα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

 

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία που ήταν εκτεταμένη αφού ο σ. Ηλίας Ζαφειρόπουλος έκανε πολύπλευρη ανάλυση της σύνθετης πολιτικής φάσης που διανύουμε. Μετά το τέλος της ομιλίας που χειροκροτήθηκε θερμά ακολούθησαν ερωτήματα από το ακροατήριο και έγινε πλούσια συζήτηση. Αυτό δείχνει μία νέα κατάσταση όπου ο λαός μπαίνει ταχύτατα στην πολιτική αναζητώντας διέξοδο και εξήγηση για τη σημερινή ταραγμένη πολιτικά περίοδο καθώς και τρόπους αντίστασης στην επερχόμενη καταστροφή της χώρας, των παραγωγικών δυνάμεων και στη ραγδαία χειροτέρευση του βιοτικού του επιπέδου. Ανταποκρινόμενη σε αυτή τη διάθεση στο λαό, στους φίλους και τις επιρροές της, η ΟΑΚΚΕ κάλεσε σε αυτή τη συγκέντρωση με τίτλο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ με πλατιά αφισοκόλληση σε Αθήνα και Πειραιά.

Είναι φανερό σήμερα ότι ο παλιός πολιτικός κόσμος, οι ηγεσίες των 5 κομμάτων εξουσίας, (δηλ. ουσιαστικά το ρώσικο κόμμα) που ευθύνονται γι αυτή την κατάσταση και ιδιαίτερα η ψευτοαριστερά, έχουν βαθιά απογοητεύσει το λαό. Το καθεστώς δεν μπορεί να πείσει πια τις πλατιές μάζες παρά την πολιτική κυριαρχία του ιδιαίτερα στα μέσα ενημέρωσης και κύρια στην τηλεόραση, γιατί σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική ζωή οι πολίτες έχουν τις δικές τους άμεσες εμπειρίες, (σε αντίθεση με τα λεγόμενα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, όπου οι ρωσόδουλοι έχουν το μονοπώλιο της ενημέρωσης).

 

Ο σ. Η. Ζαφειρόπουλος εξήγησε στην ομιλία του πως το κυρίαρχο σοσιαλφασιστικό καθεστώς χειρίστηκε την κρίση στην Ελλάδα για να οξύνει τις σχέσεις της με την Ευρώπη και μετατρέπει τη χώρα σε αποικία της Ρωσίας και της Κίνας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πως ο προβοκάτορας Γ. Παπανδρέου μεθόδευσε την πορεία της χώρας προς τη χρεωκοπία κιόλας από την εκλογή του στην κυβέρνηση και έβαλε μέσα στην Ευρώπη το ΔΝΤ στο οποίο αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ρόλο οι ανατολικοί ιμπεριαλιστές, Ρωσία και Κίνα. Εξήγησε πως όλη αυτή η μεθόδευση ανοίγει το δρόμο στην επέλαση του κρατικο-φασιστικού κεφαλαίου της Κίνας που αποτελεί το μεγαλύτερο εκμεταλλευτή εργατικής δύναμης παγκόσμια, σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας της χώρας (λιμάνια, μεταφορές κλπ). Μέσα σε συνθήκες κρίσης οι κινέζοι αποικιοκράτες καλωσορίζονται σα σωτήρες. Από την άλλη η Ελλάδα βρίσκεται σε στρατηγική σύμπλευση με τη Ρωσία στην ιμπεριαλιστική ενεργειακή της πολιτική στην Ευρώπη παραχωρώντας το έδαφος της χώρας για τους ρώσικους αγωγούς.

Ο σ. Η. Ζαφειρόπουλος ανάλυσε πως η πολιτικά κατακερματισμένη και οικονομικά καταρρακωμένη ύστερα από την ελληνική κατάρρευση Ευρώπη, δεν θα προβάλει σήμερα αντιστάσεις στη ρωσο-κινέζικη διείσδυση στη χώρα. Την ίδια στιγμή βαθαίνει ο αντιευρωπαϊσμός και ο αντιδυτικισμός στη χώρα αφού οι δυτικοί ιμπεριαλιστές σαν πιστωτές φέρνουν μέτρα που θα φτωχύνουν το λαό χωρίς να ζητάνε από τον Παπανδρέου λογαριασμό για το σαμποτάζ και το μπλοκάρισμα των επενδύσεων που θα μπορούσαν να ανακόψουν τη χρεοκοπία της χώρας και να ανακουφίσουν το λαό.

Στη συνέχεια εξήγησε πως μόνο η ΟΑΚΚΕ κιόλας από το 2004 μίλησε για τη βαθιά οικονομική κρίση που έρχεται εξαιτίας του συστηματικού και εκτεταμένου βιομηχανικού σαμποτάζ που πραγματοποιείται πάνω από 25 χρόνια, αλλά και των απευθείας ληστρικών αναθέσεων που γιγάντωσαν τους ανατολικούς κρατικοολιγάρχες τύπου Κόκκαλη, Μπόμπολα, Μυτιληναίου, Βγενόπουλου, Γερμανού. Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό το σαμποτάζ έπαιξε η ψευτοαριστερά (ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ) που πρωταγωνίστησε στο γκρέμισμα εργοστασίων με τα λεγόμενα κινήματα πολιτών προβάλλοντας ταξικά και οικολογικά προσχήματα. Ο σ. Η. Ζαφειρόπουλος είπε πως οι μαρξιστές ποτέ δεν ήταν με την καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων ενώ οι μαχητές του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ έδωσαν την ζωή τους για να εμποδίσουν την ανατίναξη του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι από τους Γερμανούς ναζιστές κατά την αποχώρηση τους. Επισήμανε πως η Ναυπηγοεπισκευατική Ζώνη της Περάματος είναι το παράδειγμα του πόσο αντεργατικό κόμμα είναι το ψευτοΚΚΕ. Καθώς εκεί που κυριαρχεί διάλυσε την παραγωγή μέσα από διαρκείς απεργίες με αποτέλεσμα χιλιάδες εργάτες να είναι άνεργοι ενώ στις λίγες δουλειές που υπάρχουν δουλεύουν τα μέλη του και οι άνθρωποι του.

Ο σ. Η. Ζαφειρόπουλος είπε πως μπορεί κανείς να δει πως μέσα από μία τέτοια φασιστική αντίληψη που στηρίζεται στο πρώτα οι δικοί μας βγήκε και η παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Ρωσία και στην Κίνα. Σημείωσε ότι η νέα αριστερά και το νέο εργατικό κόμμα θα είναι ενάντια στο πρώτα οι δικοί μας. Θα είναι για όλο το λαό και θα σέβεται τις εμπειρίες και τις διαθέσεις του.

Εξήγησε πως μόνο με μπροστάρη την εργατική τάξη μπορεί σήμερα να βγει η χώρα από το σκοτάδι ενώνοντας όλες τις δυνάμεις ακόμα  και τις αστικές δυνάμεις, που αντιστέκονται στον σοσιαλφασισμό σε ένα αντιφασιστικό δημοκρατικό μέτωπο. Επεσήμανε πως η ίδια η ελληνική αστική τάξη δεν μπορεί να είναι ηγέτιδα δύναμη του έθνους γιατί είναι ιστορικά δεμένη με τον ιμπεριαλισμό και έφερε σαν παράδειγμα τα τρία κόμματα το ρώσικο, το αγγλικό και το γαλλικό που παρουσιάστηκαν με την γέννηση του ελληνικού κράτους.

Κάλεσε όσους συμφωνούν με την ΟΑΚΚΕ να έρθουν μαζί της και να ενωθούν και να την δυναμώσουν για να αντιπαλέψει ο λαός την επερχόμενη οικονομική καταστροφή και τη φασιστική εκτροπή που ετοιμάζουν για το λαό και τη χώρα οι 5 ηγεσίες των καθεστωτικών κομμάτων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν από τους συγκεντρωμένους ερωτήσεις που έδειχναν το ψηλό πολιτικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι αναζητήσεις του λαού, όπως πχ γιατί δεν εκδηλώνονται πλατύτερες αντιστάσεις στον κόσμο για την προέλαση του σοσιαλιμπεριαλισμού, ιδιαίτερα του κινέζικου, στην Ελλάδα και γενικότερα.  

Ότι και να κάνουν οι σοσιαλφασίστες η πολιτική γραμμή της ΟΑΚΚΕ και οι ιδέες της κατακτούν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο κύρος και απήχηση γιατί επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα.