Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΟΣ ΕΘΝΟΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τη στρατιωτική παρέλαση της ντροπής, όπου μπροστά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους επισήμους η ομάδα βατραχανθρώπων του λιμενικού του Χρυσοχοίδη κραύγαζε φρικαλέα, γενοκτονικού τύπου ρατσιστικά συνθήματα του τύπου: Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ, Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς. Κι όμως, ενώ η πολιτική ηγεσία της χώρας υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει τους ενόχους και παρά τις διαμαρτυρίες των γειτονικών κυβερνήσεων, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί έως σήμερα. Αντίθετα, ένα πέπλο σιωπής καλύπτει την υπόθεση που φαίνεται πως έχει μπει πια στο αρχείο.

 

Το πολιτικό καθεστώς της Αθήνας έχει κάθε συμφέρον να καλύψει το σκάνδαλο και να διασώσει τους φυσικούς αυτουργούς, καθώς είναι το ίδιο που για χρόνια ολόκληρα καλλιέργησε τον εθνορατσισμό και τις προκαταλήψεις του ελληνικού λαού και προσπάθησε να οξύνει τα χειρότερα κόμπλεξ των πιο αρωστημένων στοιχείων του προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια που βρίσκονται πάντα στην υπηρεσία των στρατοκρατών του ρωσο-κινεζικού άξονα.

 

Γεγονός είναι πάντως ότι όσο οι ναζιστές του λιμενικού καλύπτονται από τον υπουργό η χώρα εκτείθεται παραπέρα στο εξωτερικό. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό City Uncovered στις 15/6, ο παγκοσμίου φήμης αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ ματαίωσε προγραμματισμένη ομιλία που θα έδινε στις 19 Απρίλη στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής. Δικαιολογώντας την απόφασή του ο συγγραφέας εξηγεί ότι ...σε ένα κλίμα τέτοιο, που στερείται κάθε ίχνος πολιτισμού, η επίσκεψή μου θα ήταν άκαιρη.

 

Η άρχουσα τάξη της χώρας έκανε ό,τι μπορούσε για να δικαιώσει την πιο πάνω απόφαση. Πράγματι, τι νόημα θα είχε μια διάλεξη πάνω στην κουλτούρα, την τέχνη και τη λογοτεχνία, απέναντι σε εκπροσώπους ενός έθνους που βυθίζεται διαρκώς στην πιο βάρβαρη φυλετική αντιπαράθεση, ανέχεται όλο και περισσότερο λογικές πογκρόμ σε βάρος άλλων εθνών που το ανώτατο δικαστήριό του θεωρεί δικαιολογημένη την εξόντωση των εβραίων και αντιμετωπίζει σαν καταχραστή όποιον τολμά να του αμφισβητεί την αποκλειστική κυριότητα πάνω στην αρχαία ελληνική πολιτιστική κληρονομιά που στην ουσία της όπως κάθε άλλη κληρονομιά κάθε μεγάλου πολιτισμού είναι παγκόσμια!