Παπανδρέου: ο Τσάβες της ΕΕ

 

 Τις μεθόδους του Σοσιαλοφασίστα Τσάβες της Βενεζουέλας ζήλεψε το καθεστώς για να φιμώσει τα ΜΜΕ που δεν ελέγχει, ώστε να προπαρασκευάσει μία Πουτινικού τύπου δικτατορία για την χώρα.

Ένα μήνα μόλις μετά την φασιστική φίμωση του μοναδικού οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού του SBC και λίγες μέρες μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, το καθεστώς επιχειρεί να φιμώσει και τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του λεκανοπεδίου της Αττικής. Επειδή ωστόσο η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και είναι δύσκολο για το καθεστώς να καταλαμβάνει σταθμούς με τον στρατό ή να κατεβάζει μαζικά και απροκάλυπτα κεραίες σταθμών όπως κάνει ο Τσάβες, για αυτό το καθεστώς πρέπει να βρίσκει σχετικά νομιμοφανείς, πλην αστήρικτες δικαιολογίες, για να φιμώσει την ελευθερία της έκφρασης, όταν αυτή δεν γίνεται από σφαίρες παρακρατικών.

Στην περίπτωση των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επιχειρείται φίμωση μέσω του νέου χάρτη συχνοτήτων.

Το θέμα κάλυψε με εκτενές ρεπορτάζ στις 27 Ιουλίου ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ καταγγέλλοντας μάλιστα ότι το θέμα είχε κρατηθεί κρυφό από την ένωση ιδιοκτητών ιδιωτικών σταθμών, ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί για την αλλαγή του χάρτη συχνοτήτων!.

Με βάση το ρεπορτάζ η κυβέρνηση προωθεί χάρτη συχνοτήτων μέσω του οποίου μειώνεται η ισχύς εκπομπής επιλεκτικά των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών στην Αττική στα 3 Κιλοβάτ, την ίδια ώρα που η ΕΡΑ θα εκπέμπει με ισχύ που θα μπορεί να φθάνει στα 100 Κιλοβάτ. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι ιδιωτικοί σταθμοί δεν θα ακούγονται, αλλά θα καπελώνονται από το σήμα της ΕΡΑ. Για να μην εκτεθεί δηλαδή η κυβέρνηση ότι περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης, ουσιαστικά λέει στους ιδιωτικούς σταθμούς, ότι μπορούνε να λένε ότι θέλουν αρκεί να τα ακούνε σχεδόν μόνοι τους!

Ο ίδιος μάλιστα χάρτης διαθέτει συχνότητα και για την Βουλή παρά το γεγονός ότι αυτή δεν διαθέτει άδεια για ραδιόφωνο και παρά την εκφρασμένη πρόθεση του προέδρου της Βουλής να μην δημιουργηθεί ραδιοφωνικός σταθμός.
Οι ιδιωτικοί σταθμοί θα έχουν ακόμη έναν περιορισμό μείωσης της ισχύος τους προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, δηλαδή η εκπομπή τους προς τα ανατολικά είναι μειωμένη κατά 10 φορές. Αντίθετα η ΕΡΤ δεν θα έχει κανέναν περιορισμό στην εκπομπή προς το αεροδρόμιο!

Σύμφωνα λοιπόν με το καθεστώς η ισχύς πέραν των 3 Κιλοβάτ των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών θα δημιουργεί παρεμβολές στις ραδιοεπικοινωνίες των αεροπλάνων, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει με τα 100Κιλοβάτ της ΕΡΑ!

Φυσικά καμία αναφορά καμίας αεροπορικής εταιρίας για παρεμβολές στις ραδιοεπικοινωνίες δεν επικαλέστηκε καν η κυβέρνηση γιατί τέτοιο θέμα δεν υφίσταται στην πραγματικότητα παρά μόνο σαν πρόφαση για την φασιστική φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης που κάθε εκκολαπτόμενο φασιστικό καθεστώς φοβάται, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου δεν έχει την δυνατότητα να εκμαυλίζει μαζικά ένα μεγάλο μέρος από τους πολίτες του με παροχές όπως έκανε μέχρι σήμερα. Όπως στην περίπτωση του SBC, έτσι και σε αυτή την επιχείρηση φίμωσης υπάρχει διακομματική κάλυψη. Κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν έκανε καταγγελία της μεθόδευσης και κανένας ΄΄Αριστερός Δημοκράτης΄΄ Κουβέλης δεν είδε ΄΄προσβολή της ελευθερίας της έκφρασης΄΄ όπως έσπευσε να δηλώσει μετά την παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή την υπόθεση Γκιόλια- για το σοσιαλφασιστικό Indymedia (είναι τέτοιο εδώ και καιρό αφότου τον έλεγχό του τον αποσπάσανε απόλυτα τα κνιτοειδή) το οποίο στοχοποιεί όποιον τα βάλει με τα σοσιαλφασιστικά ΄΄κινήματα΄΄ του ΨευτοΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά ο φασιστικός αυτός νόμος περάσει ή όχι ως έχει. Είναι σύνηθες οι φασίστες να ελίσσονται όταν βρίσκουν αντιστάσεις για να κοιμίζουν τα θύματα τους. Και πράγματι την επομένη του ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας επικοινωνιών, Σωκράτης Κάτσικας, ανέφερε ότι ο προτεινόμενος χάρτης δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένος καθώς περιέχει αδυναμίες και γνωστοποίησε πως η διαδικασία της διαβούλευσης θα παραταθεί για ένα μήνα, δηλαδή έως τις 30 Αυγούστου. Η κυβέρνηση δηλαδή δηλώνει, μόνο μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος και τις έντονες διαμαρτυρίες, ότι θα κάνει διαβούλευση στην οποία αφετηρία θα είναι η ισχύς των 3 Κιλοβάτ για τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και των 100Κιλοβάτ για την ΕΡΑ! Είναι σαφέστατο ότι η χώρα έχει μπλέξει με φασίστες. Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να έχει καμία αυταπάτη για το που το πάνε οι ηγεσίες των 6 πλέον κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η διακομματική συμμορία κορυφής που κυβερνάει την χώρα την κατευθύνει σε ένα Πουτινικού τύπου φασιστικό καθεστώς, όπου το προσωπείο του θα είναι δημοκρατικό και στην βάση θα υπάρχει φίμωση κάθε αντιπολιτευόμενης δημοκρατικής φωνής  ώστε να μπορεί ανεμπόδιστα να ασκείται φασιστική βία, οικονομικοί εκβιασμοί, δολοφονίες και ότι άλλο χρειάζεται που θα καθιστά στδιακά την χώρα αποικία του νεοναζιστικού άξονα Ρωσίας-Κίνας.