Θερμή ανταπόκριση στην καμπάνια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας

 

Να αθωωθούν τα μέλη της στη δίκη της 22 Σεπτέμβρη

 

Να είμαστε όλοι εκεί!

 

Πολύ θερμή ήταν η ανταπόκριση στην καμπάνια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας κατά της αθώωσης του ναζισμού από τον Άρειο Πάγο και για συμπαράσταση στα διωκόμενα μέλη της, η πιο θερμή από κάθε άλλη καμπάνια της Αντιναζιστικής. Έστειλαν μηνύματα πολλοί δημοκράτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παράλληλα έστειλαν επιστολές στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μηνύματα συμπαράστασης έχουν στείλει και οργανώσεις στην Ελλάδα (Αντιεθνικιστική Κίνηση, Κίνηση για τον ελευθεριακό δημοτισμό) και στο εξωτερικό (Never Again, Regional Center for Minorities). Το κάλεσμα για συμμετοχή στην καμπάνια έχει διαδοθεί πλατιά με δημοσιεύσεις και καλέσματα σε συμπαράσταση σε ιστοσελίδες και μπλογκ, και μέσω του πανευρωπαϊκού δικτύου i-care. Η σχετική ενημέρωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αντιναζιστικής (www.antinazi.gr).

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία έχει στείλει εκατοντάδες μηνύματα και έχει απευθυνθεί μεταξύ άλλων σε όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και σε όλες σχεδόν τις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης.

Σε ότι αφορά τη δίκη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας θυμίζουμε ότι τρία μέλη της διώχθηκαν ύστερα από μήνυση του ναζιστή Κ. Πλεύρη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πηγαίνουν σε δίκη στις 22 Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αυτές οι ψευδείς ειδήσεις θίγουν το κύρος της δικαιοσύνης και δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες.  Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της δίκης Πλεύρη η Α.Π είχε καταγγείλει με ανακοινώσεις της ότι συγκεκριμένοι δικαστές (οι Λ. Λαζαράκος, Π. Ματζούνης και Μ. Παγουτέλη) υπεράσπισαν το ναζιστή και εξέφρασαν πρωτοφανείς αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις. Οι καταγγελίες αυτές ήταν αληθινές και όχι ψευδείς ειδήσεις παρμένες τόσο μέσα από τις τοποθετήσεις τους όσο και μέσα από τα ίδια τους τα κείμενα!

Το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης θίγεται αποκλειστικά από την ύπαρξη μέσα σε αυτήν αντισημιτών δικαστών που υπερασπίζουν και αθωώνουν ναζιστές. Και είναι αυτό που ανησυχεί τους πολίτες.
Για άλλη μια φορά καλούμε όλους τους δημοκράτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να καταγγείλουν τη νομιμοποίηση του ναζισμού στη χώρα από το δικαστικό σώμα και να συμπαρασταθούν στα διωκόμενα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που δικάζονται στις 22 Σεπτέμβρη στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Αθήνας (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, ώρα 9.00).

Όλοι οι δημοκράτες πρέπει να δώσουν το παρόν στη πολύ σημαντική αυτή δίκη.