Τι σημαίνουν οι γρήγορες επενδύσεις του Παπανδρέου.

Η περίπτωση του Αστακού

Οι γρήγορες επενδύσεις του Παπανδρέου, fast track, έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να χώσουν και στην οικονομία το ρωσοκινέζικο και φιλο-ιρανικό άξονα του πολέμου, να του παραχωρήσουν στρατηγικές γι αυτόν επενδύσεις και επομένως να προσδέσουν ακόμα περισσότερο στο άρμα του την κατεστραμμένη από το σοσιαλφασισμό χώρα. Οι ληστρικές επενδύσεις της σοσιαλιμπεριαλιστικής Κίνας και του φιλο-ιρανικού και ρωσόφιλου κράτους του Κατάρ στη χώρα μας ακόμα και σε κρατική γη, η παραχώρηση κρατικών δημόσιων υποδομών και επιχειρήσεων δεν είναι οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στην οικονομία της Ελλάδας και σε ένα δυτικό μονοπώλιο του ελεύθερου ανταγωνισμού. Είναι κρατικές σχέσεις που προϋποθέτουν αδιατάρακτες φιλικές και επί δεκαετίες σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και αυτών των κρατών, που προϋποθέτουν δηλαδή την εξάρτηση και την υποταγή της χώρας στον πολεμικό άξονα. Χρειάζεται μια λαϊκο-δημοκρατική αλλαγή που θα αποτινάξει την εξάρτηση της χώρας από το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό, και από τα δεσμά της νεοαποικιοκρατίας που χαλκεύει σήμερα ο Παπανδρέου ως συνεχιστής του επίσης ρωσόδουλου Καραμανλή του Β΄.

Τον νεοαποικιοκρατικό κτηνώδη χαρακτήρα αυτών των επενδύσεων τον κρύβει ο Παπανδρέου και οι υπόλοιπες ρωσόδουλες κομματικές ηγεσίες. Κρύβουν για παράδειγμα ότι καμιά σύγχρονη επιχείρηση στον βιομηχανικό βορά δεν χρησιμοποιεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υγραέριο (υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, LPG), μίγμα δηλαδή προπανίου και βουτανίου, το προϊόν της επεξεργασίας του πετρελαίου, γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να εκραγεί. Αυτό που χρησιμοποιούν για την παραγωγή ενέργειας είναι το φυσικό αέριο (LNG). Το LPG το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι μόνο στα σπίτια για μαγείρεμα και λιγότερο για θέρμανση. Ο Παπανδρέου όμως και οι φίλοι του του Κατάρ δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την χρήση του LPG για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό! Οι 660 νεκροί στο Mεξικό και οι 6000 τραυματίες μετά την κατάρρευση οικοδομικών τετραγώνων από την έκρηξη του LPG δεν σταματούν τους λακέδες Παπανδρέου και την υπουργό περιβάλλοντος Μπιρμπίλη. Αυτοί θέλουν να το χρησιμοποιήσουν το άεριο με το οποίο οι άνθρωποι μαγειρεύουν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας γιατί το αέριο αυτό είναι πολύ φθηνότερο από το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG, το αέριο που βγαίνει από τα έγκατα της γης. Το LPG οι καταρινοί δεν έχουν να το χρησιμοποιήσουν πουθενά αλλού παρά μόνο στην Ελλάδα. Eπιπλέον το Κατάρ απαλλάσσεται και από οικονομικό βάρος γιατί αν συνεχίσει να το καίει θα πληρώνει και ρύπους από το 2013 και πέρα. Έτσι το κέρδος της επένδυσης αυξάνει σε βάρος της ασφάλειας μιας ολόκληρης περιοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει κατατάξει το υγραέριο LPG στην οδηγία Σεβέζο! Το ελληνικό φαιοκόκκινο καθεστώς εξαπατούσε το λαό ότι τάχα θα χρησιμοποιούνταν στον Αστακό μόνο το υγροποιημένο φυσικό αέριο. Τώρα η Μπιρμπίλη κάνει τον ψόφιο κοριό και ανακοινώνει ότι θα γίνει μελέτη για την καταλληλότητα του LPG και θα αποφασίσουμε! Θα ανακαλύψει δηλαδή τον τροχό. Το LPG έχει όμως επιλεγεί τελεσίδικα για τον Αστακό!

Τη νεοαποικιοκρατική συμφωνία ο Παπανδρέου και η Μπιρμπίλη τη διανθίζουν και με άλλες πολιτικές απάτες πουλώντας στην κυριολεξία φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αφήνουν να διαρρεύσει στον τύπο ότι τάχα το διοξείδιο του άνθρακα που θα παράγεται από την καύση του εργοστασίου θα απορροφάται από μια τεράστια φυτεία από φύκια που στο τέλος θα τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή καυσίμου των αεροπλάνων! Αυτά τα εξαιρετικά πράγματα θα τα κάνει, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, σε ένα εργοστάσιο των 1010 MW κάποιος Ιωάννης, για τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, που θα συμμετέχει κατά την Ελευθεροτυπία κατά το ένα τρίτο στην επένδυση. Είναι ο άνθρωπος χωρίς ίχνος στο διαδίκτυο ενώ υπήρξε διευθύνων σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες! Από την Ελευθεροτυπία 20/6/2010 διαβάζουμε: Βασικός επενδυτής είναι η QPI (Qatar Petroleum International) που συμμετέχει, ωστόσο, μόνο με 33%, ενώ με το ίδιο ποσοστό (33%) συμμετέχει και η Shabbagh & Khoury SAL, του κατασκευαστικού κολοσσού της CCC - δύο εταιρείες με διεθνή φήμη.. Ο τρίτος εταίρος (με το άλλο 33%) αποτελεί μάλλον έκπληξη, καθώς πρόκειται για μία άγνωστη εταιρεία, με την επωνυμία Rosebud Energie Deutschland GmbH και εκπρόσωπό της τον, επίσης όχι γνωστό επιχειρηματία, Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη. Πρόκειται για μία εταιρεία που δεν διαθέτει ιστοσελίδα και τη μόνη πληροφορία που μπορεί να βρει κανείς για το επενδυτικό παρελθόν της είναι ένα πρότζεκτ για καύσιμα από φύκια στο Ισραήλ. Στο ίδιο επίσης φύλλο της Ελευθεροτυπίας, διαβάζουμε: Ρωτήσαμε τον Ι. Αντωνιάδη Σπορίδη εάν έχει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ (και κάτι) που απαιτείται για να συνεισφέρει ως εταίρος (κατά το ένα τρίτο). Απάντησε ότι δεν χρειάζεται να διαθέσει χρήματα, καθώς θα αναθέσει το έργο σε υπεργολάβο. Οι υποψήφιες εταιρείες για να το αναλάβουν είναι τρεις: η Mitsubishi, η General Electric και η Siemens. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του πρώην επικοινωνιακού συμβούλου του Γ. Παπανδρέου και φίλου του αδελφού του Νίκου, Γιώργου Σεφερτζή, ως εκπροσώπου της κοινοπραξίας. Ο Γ. Σεφερτζής εμφανίζεται να συνεργάζεται στενά με τον Ι. Αντωνιάδη Σπορίδη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι άνθρωποι που κινητοποίησαν τις διαδικασίες για τη σύσταση της κοινοπραξίας του Αστακού, αλλά και την έκδοση αδειών. Εκείνοι, δηλαδή, που κινούν την ελληνική μηχανή.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ για τον βασικό συνέταιρο του Κατάρ, την παλαιστινιακών συμφερόντων CCC ότι αυτή μέχρι πρόσφατα παρουσιαζόταν σαν φιλοδυτική, όμως διοικείται σήμερα από την οικογένεια του επιχειρηματία Said Khoury που φαίνεται ότι έχει άριστες σχέσεις με το ρωσόδουλο αντισημίτη Αμπάς. Στο πρόσφατο συνέδριο του ελληνοαραβικού φόρουμ που έγινε στον απόηχο της υπογραφής του μνημονίου με το Κατάρ, και στο οποίο ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό εξωτερικών Σπ. Κουβέλη η νέα ενεργειακή συνεργασία της Ελλάδας με τη Λιβύη (!), απονεμήθηκε στη CCC ειδικό βραβείο για την προώθηση των ελληνοαραβικών επιχειρηματικών σχέσεων. Ο ρόλος της εταιρείας αυτής θα ξεκαθαρίσει όσο θα προχωράνε τα έργα στον Αστακό.

Επενδύσεις σαν αυτές του Αστακού είναι αδιαφανείς και ύποπτες!! Σε μια χώρα του στοιχειώδους αστικού δημοκρατισμού θα είχε ξεσηκωθεί παλλαϊκή κατακραυγή για τους σωτήρες της χώρας με τις σκοτεινές, δίχως διαγωνισμούς, και επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών νεοαποικιοκρατικές τους επενδύσεις. Το φαιοκόκκινο όμως ελληνικό καθεστώς ελέγχει την ενημέρωση και μέσω αυτής την κοινή γνώμη γιατί έχει για στήριγμά του όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και από πίσω το κοινό τους αφεντικό τη Ρωσία του Πούτιν. Τώρα οι εφημερίδες δεν αναμασούν τα οικολογικά δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας για να πουλήσουν τάχα! Οι επαγγελματίες φρουροί της νομιμότητας έχουν λουφάξει, η κοινωνία των ψευτοοικολόγων πολιτών του ΣΥΝ δεν κάνει πια μηνύσεις. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν φαίνεται δουλειές ή ίσως είναι αφηρημένοι. Ας οργιάζει η Μπιρμπίλη παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα με την εξαπάτηση του λαού για την χρήση τάχα του φυσικού αερίου για υψηλες και ασφαλείς τεχνολογίες, για φύκια και μεταξωτές κορδελες, περί ενός μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας που σύμφωνα με τον τύπο θα είναι μάλλον μόνον 140, περί υποσχέσεων ότι με αυτές τις επενδύσεις θα σώσουν τη χώρα την ώρα που σκοτώνουν καθημερινά χιλιάδες επενδύσεις με τα μπλόκα τους με την υπερφορολόγησή τους με το πολυπρόσωπο γραφειοκρατικό τους μπλοκάρισμα . Με την επένδυση του Αστακού διαφωνεί διακριτικά, προφανώς για ξεκάρφωμα, και ο ΣΥΝ, για να ξεγελά τους οπαδούς του και τα βάζει μόνο με τον Αντωνιάδη και τον Σεφερτζή και όχι με το Κατάρ και την CCC.

Το ψευτοΚΚΕ στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ αγνοεί και τους μετόχους, αγνοεί την εξαπάτηση του λαού ότι θα χρησιμοποιούνταν τάχα φυσικό αέριο, αγνοεί την πρακτική της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Μπιρμπίλη που αναγνώρισαν σε χρόνο ρεκόρ την καταλληλότητα της περιοχής για εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, την ώρα που μπλοκάρουν κάθε άλλη ενεργειακή επένδυση, αγνοεί την παράκαμψη κάθε νομιμότητας στην θεσμοθετημένη διαδικασία των πραγματικών περιβαλλοντικών μελετών και ελέγχων, αγνοεί τα κρατικά έσοδα σε σχέση με τα κέρδη του Κατάρ, αγνοεί τον αριθμό των θέσεων εργασίας. Η ανακοίνωση δηλαδή δεν λέει λέξη για το νεοαποικιοκρατικό περιεχόμενο της επένδυσης. Σβήνοντας την νεοαποικιοκρατία το ψευτοΚΚΕ, σβήνοντας δηλαδή στην πράξη την χειρότερη μορφή ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης, σβήνει και το πραχτοριλίκι που ασκεί υπέρ αυτού του ιμπεριαλισμού. Για να κρυφτεί από το λαό το ψευτοΚΚΕ κάνει και εδώ το ίδιο κόλπο με το οποίο χαζεύει όλη τη χώρα εδώ και 20 χρόνια : Κάνει ταξική τοποθέτηση εναντίον του κεφαλαίου γενικά οπότε του κεφάλαιου των ουσιαστικά απ ευθείας και σκοτεινών αναθέσεων του Κατάρ, της Κίνας και οποιουδήποτε άλλου γιατί όλα τα κεφάλαια σύμφωνα με το ψευτοΚΚΕ είναι ίδια αφού είναι όλα εκμεταλλευτικά. Δηλαδή όλα τα κεφάλαια συγκρίνονται με τον ανύπαρκτο σήμερα σοσιαλισμό και όχι μεταξύ τους. Που σημαίνει ότι για το ψευτοΚΚΕ είναι ίδιο το κεφάλαιο που ελέγχεται από την αγορά, από τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου και από τα δημοκρατικά κινήματα των πολιτών και ίδιο το κεφάλαιο που δουλεύει με όρους της αποικιοκρατίας και φασιστικής δικτατορίας στο εσωτερικό μιας χώρας!

Η παρουσία της Cosco στον Πειραιά αποτιμάται από το ψευτοΚΚΕ μόνο επειδή της δίνει κέρδη και όχι από το στρατηγικό πόστο που εξασφαλίζει στο κινέζικο νεοναζιστικό καθεστώς για τη διακίνηση σε όλη την Ευρώπη των εμπορευμάτων του με όρους Νάπολης, δηλαδή όρους λαθρεμπορίου ή όρους Ναμίμπιας, Γουινέας και Αφγανιστάν δηλαδή όρους κυβερνητικής διαφθοράς ή όρους Περού και Λάος δηλαδή όρους εργασιακής υπερεκμετάλλευσης. Μια δημοκρατική κυβέρνηση που θα συντρίψει το φαιοκόκκινο καθεστώς και πρώτο απ όλα το στρατηγείο του το ψευτοΚΚΕ και που θα θελήσει να κάποια στιγμή διώξει την Cosco από τον Πειραιά πως θα αντιμετωπιστεί από το κινέζικο καθεστώς και από τον πολεμικό άξονα; Θα της κάνουν λογαριασμό των κερδών τους ή θα αντιπαρατεθούν σε όλη την οικονομία και στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική της χώρας, αφού μια τέτοια δημοκρατική χώρα θα ανήκει στο αντίπαλο δημοκρατικό στρατόπεδο και αφού η αξία των εμπορευμάτων που θα διακινούν θα είναι τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε φορές περισσότερη από το κέρδος τους ενώ η οικονομική και πολιτική τους επιρροή στην ΕΕ θα είναι εκατονταπλάσια;