Οι εισοδιστές της Δημοκρατικής Αριστεράς σε τροχιά εξουσίας

Η Μπακογιάννη σε ρόλο ιδανικού θύματος

O αρχηγός του κόμματος της αιώνιας παλάντζας και του πιο ύπουλου σοσιαλφασισμού, του ΣΥΝ, ο Τσίπρας, κατηγόρησε πρόσφατα τον πρώην σύντροφό του Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) του τελευταίου για επαμφοτερίζουσα στάση στο θέμα του μνημονίου και φιλοκυβερνητισμό. Από την πλευρά του ο Κουβέλης απάντησε σε ήπιους τόνους πως αν και καταψήφισε το μνημόνιο δε θεωρεί πως ο αντιμνημονιακός αγώνας μπορεί να αποτελέσει πολιτική στρατηγική για την αριστερά.

Πάντως στο συνέδριο του μαλακού σοσιαλφασιστικού Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) θα εκπροσωπηθεί τόσο ο ΣΥΝ όσο και η ΔΑ, ενώ με το ΣΥΝ θα συνταξιδέψουν και οι πασοκογενείς αντιμνημονιακοί της λεγόμενης Δημοκρατικής Συνεννόησης του γλοιώδη Μητρόπουλου, που αποτελούν σχήμα μέσω του οποίου ο ΣΥΝ εισοδίζει στο αριστερό ΠΑΣΟΚ.

Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή πως η ΔΑ, αν και στη βάση της είναι πολύ δημοκρατικότερη του ψευτοΚΚΕ και του απόλυτα κνίτικου πια ΣΥΝ, αποτελεί σε τελευταία ανάλυση ένα πολύ επικίνδυνο εισοδιστικό απόσπασμα του σοσιαλφασισμού, κύρια στην ηγεσία της. Όλη η στρατηγική της ηγεσίας της ΔΑ είναι η είσοδος της σε κυβερνητικό σχήμα σα δύναμη παραπληρωματική του ΠΑΣΟΚ, πράγμα στο οποίο διευκολύνεται φυσικά από τη ρωσόδουλη φράξια Λαλιώτη Γ. Παπανδρέου μες στο ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και τονίστηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ τόσο εμφατικά ο ρόλος της στις νίκες Καμίνη Μπουτάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα (αν και ο Μπουτάρης είναι δημοκράτης και όχι σοσιαλφασίστας).

Το μαλακό αντιμνημόνιο του Κουβέλη που μετατρέπεται εύκολα σε μαλακό φιλο-μνημόνιο ανάλογα με τις περιστάσεις, είναι το διαβατήριο για την εξουσία με τις ευλογίες του καθεστώτος. Ειδικά δε αν το σχέδιο που μισοψιθυρίζεται σε όλους τους δημοσιογραφικούς κύκλους, περί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Δημοκρατικής Συμμαχίας - Δημοκρατικής Αριστεράς είναι πράγματι βούληση του βαθιού καθεστώτος, τότε θα έχουμε το εξής εκτρωματικό σκηνικό: μια κυβέρνηση με πραγματικούς κουμανταδόρους τους Παπανδρέου Κουβέλη, που θα ξεπουλάει τη χώρα στα αφεντικά των δύο αυτών προβοκατόρων, τη Ρωσία, την Κίνα και τους άλλους φιλικούς τους φασισμούς, εκκαθαρίζοντας ταυτόχρονα και ρίχνοντας το ανάθεμα του λαού στους δυτικόφιλους φιλελεύθερους της Μπακογιάννη και στους αυτοδυναμικούς εθνικιστές και τους εναπομείναντες δυτικούς σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή θα ωρύεται κατά των εκκαθαριζόμενων ο αντικαπιταλιστικός όχλος που θα έχει φτιάξει η Χρυσή Αυγή, το ΛΑΟΣ, το ψευτοΚΚΕ, η σαμαρική ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η φασιστική δημαγωγία τους.

Γι αυτό ο Τσίπρας θα πρέπει σύμφωνα με την σωστή κατανομή ρόλων του ίδιου φιλορώσικου μπλοκ να κριτικάρει τον Κουβέλη για δεξιό σοσιαλδημοκράτη και στο βάθος αστό διαχειριστή και γι αυτό ο Κουβέλης πρέπει να αντιτείνει ότι ο αντινεοφιλελεύθερος και κατά βάθος αντικαπιταλιστικός ΣΥΝ είναι υπερβολικά αντικαθεστωτικός. Αλλά και γι αυτό πρέπει και να είναι και ποι δυο τους μαζί στο συνέδριο του ΚΕΑ, για να μην ξεχνιέται αλλά να δουλεύεται η κοινή σοσιαλφασιστική στρατηγική.

Η ΟΑΚΚΕ καλεί κάθε πραγματικό αριστερό, κάθε διεθνιστή και αντιφασίστα, κάθε δημοκράτη, άσχετα από τις θέσεις του για τα στρατηγικά ζητήματα εξουσίας και ταξικής πάλης, να δώσει τη μάχη του κατά του φαιοκόκκινου μετώπου που διαφεντεύει τη χώρα μας δίπλα της και σε συνεργασία μαζί της.

Κανένας αριστερός δημοκράτης δεν πρέπει να δίνει με τη συμμετοχή του φύλλο συκής στο έκτρωμα των Κύρκου Κουβέλη, το ψευδεπίγραφα δημοκρατικό και αριστερό της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικά φιλελεύθερους, δημοκράτες που θαμπώθηκαν πρόσκαιρα από τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας από τη Μπακογιάννη.

Όποιος δε βάζει στο στόχαστρο του το παραγωγικό σαμποτάζ, τις ληστρικές σχέσεις των κρατικο-ολιγαρχών Κόκκαλη, Μπόμπολα, Βγενόπουλου κλπ. με το κράτος, το ξεπούλημα της χώρας στο ρωσοκινέζικο άξονα, το φαιοκόκκινο παρακράτος φασιστών και ψευτοαριστεράς, τη νομιμότητα των ναζιστών, δεν είναι πραγματικός δημοκράτης. Είναι στην καλύτερη περίπτωση αντιδραστικός οικονομιστής φιλελεύθερος, αβανταδόρος του σοσιαλφασισμού (Δημοκρατική Συμμαχία - Μπακογιάννη), στη χειρότερη σοσιαλφασίστας με πατέντα που υποδύεται τον αριστερό και το δημοκράτη (Δημοκρατική Αριστερά - Κουβέλης).