ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Προπαγάνδα γενοκτονικού αντισημιτισμού από το μητροπολίτη Πειραιά

Να φράξουμε το δρόμο στους προπαγανδιστές του γενοκτονικού μίσους και να καταγγείλουμε τους προστάτες τους

Στις 20 Δεκέμβρη σε πρωϊνή εκπομπή του MEGA o μητροπολίτης Πειραιά δήλωσε ότι α) ο διεθνής σιωνισμός θέλει την καταστροφή των εθνικών κρατών και έχει ειδικότερα επιδοθεί σε μία παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπίας των Χριστιανών, β) ότι το παγκόσμιο σύστημα στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό, και γ) ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Αυτή η τελευταία δήλωση της ανοιχτής άρνησης του Ολοκαυτώματος έγινε από τον Σεραφείμ σε απάντηση του εύλογου ερωτήματος που του απεύθυνε ο δημοσιογράφος αν πιστεύει ότι καλώς έκανε ο Χίτλερ που έκαψε τους Εβραίους αφού ισχυρίζεται ότι ο διεθνής σιωνισμός φταίει για όλα. Εν κατακλείδι ο Σεραφείμ υποστήριξε ότι δεν τα βάζει με τους Εβραίους αλλά με το σιωνιστικό τέρας που απομυζεί την ανθρωπότητα, ή με άλλα λόγια δεν τα βάζει με τους Εβραίους εκ μόνου του λόγου ότι είναι Εβραίοι αλλά επειδή αυτοί, σύμφωνα με το αντισημιτικό σκεπτικό του, δημιούργησαν το σιωνιστικό τέρας που απομυζεί την ανθρωπότητα.

Πρόκειται για ωμή αντισημιτική προπαγάνδα που αναμασά το βασικό χιτλερικό επιχείρημα με το οποίο προετοιμάστηκε το Ολοκαύτωμα, δηλαδή τη γενοκτονική θεωρία της συνωμοσίας των Εβραίων για την παγκόσμια κυριαρχία.

Αμέσως ξέσπασαν αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο από τις εβραϊκές οργανώσεις, από την ελληνική κοινότητα της Αμερικής (ΑΧΕΠΑ) και την ορθόδοξη αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Τρεις μέρες μετά κι ενώ ο θόρυβος δεν καταλάγιαζε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποδοκιμάζει έντονα τις δηλώσεις του Μητροπολίτη και έκανε λόγο για απόψεις που ανήκουν στο περιθώριο. Όλο όμως το ζήτημα είναι ότι αυτές οι απόψεις εκφράστηκαν από έναν μητροπολίτη στην τηλεόραση και από εκείνη τη στιγμή και μετά ξέφυγαν από το περιθώριο. Τώρα πια αυτό αποτελεί κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Εάν η κυβέρνηση ήθελε να εναντιωθεί στον αντισημιτισμό θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητήσει την καταδίκη των αντισημιτικών δηλώσεων από τους πάντες, την άμεση καθαίρεση του μητροπολίτη και τελικά να ζητήσει την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου του κράτους εναντίον του. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση κατέφυγε μόνο σε μία τυπική και καθυστερημένη αντίδραση για να ξεφύγει από τη διεθνή κατακραυγή και για να κρύψει τη σταδιακή αποκάλυψη της μετατροπής της Ελλάδας στο πρώτο αντισημιτικό κράτος της Ευρώπης. Σε αυτό το κράτος μόνο μένει στη θέση του και ένας μητροπολίτης που προπαγανδίζει στους πιστούς τόσο ανοιχτά αντισημιτικές θέσεις φτάνοντας μέχρι την άρνηση του Ολοκαυτώματος μέσα στην επαίσχυντη σιωπή της επίσημης Εκκλησίας και όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Άλλωστε λίγες μέρες πριν μιλήσει ο Σεραφείμ η Ιερά Σύνοδος είχε απευθύνει ανακοινωθέν προς το λαό με το οποίο συντάσσεται ανοιχτά με τη φαιοκόκκινη αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα μιλώντας για χώρα που εκτελεί εντολές των κυρίαρχων-δανειστών που απειλούν την πνευματική και πολιτιστική φυσιογνωμία της Πατρίδος μας, και εκμεταλλεύονται ανελέητα την κρίση σα σύγχρονοι έμποροι των Εθνών. Πρόκειται για ένα ιδεολογικο-πολιτικό πλαίσιο το οποίο μπορεί άνετα να ενσωματώσει και να νομιμοποιήσει την ανοιχτά αντισημιτική εξήγηση της κρίσης και στην πιο ακραία της εκδοχή όπως ήδη αποδείχτηκε.

Μετά από όσα είπε ο Σεραφείμ δεν προκάλεσε καμία έκπληξη το γεγονός ότι εμφανίστηκε στην ίδια συνέντευξη φίλος του πουτινικού φασιστικού καθεστώτος. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι κακώς αρνούνται οι ελληνικές κυβερνήσεις στο ρώσικο στόλο να κατέβει στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο παρόλο που το ζητάει απεγνωσμένα η ρώσικη ομοσπονδία. Στη Ρωσία του Πούτιν βρίσκεται σήμερα το κέντρο του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού και σε αυτήν προσβλέπουν όσοι φανατίζουν το λαό με αντισημιτική προπαγάνδα προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα ολοκαυτώματα.

Η σχεδόν ομόφωνη αποδοχή από το πολιτικό σύστημα της προπαγάνδισης του πιο ωμού αντισημιτισμού και του απολογητικού για τα ναζιστικά εγκλήματα λόγου, όπως εκφράστηκε από τον συγκεκριμένο μητροπολίτη, αποκαλύπτει τον εκφασισμό του ελληνικού κράτους. Με τον ίδιο τρόπο έγιναν αποδεκτές από κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα οι αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών και του Αρείου Πάγου που νομιμοποίησαν το ναζισμό στη βάση του γενοκτονικού σκεπτικού που χρησιμοποιεί και ο Σεραφείμ, δηλαδή της θεωρίας περί δήθεν συνωμοσίας των Εβραίων για την παγκόσμια κυριαρχία. Οι συνέπειες αυτών των αποφάσεων τώρα ξεδιπλώνονται.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκράτες να φράξουν το δρόμο στους προπαγανδιστές του κανιβαλικού αντισημιτισμού και του ρατσιστικού μίσους, να καταγγείλουν τους προστάτες τους και να απαιτήσουν:

- Να καταδικάσει έμπρακτα η κυβέρνηση τις αντισημιτικές δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά ζητώντας την καθαίρεση του και την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου εναντίον του.

- Να καταγγελθεί από την κυβέρνηση και από τα κοινοβουλευτικά κόμματα η δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών που νομιμοποίησε το ναζισμό και επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, και να ληφθούν μέτρα για την ανατροπή της

- Να απομακρυνθούν από τη δικαστική έδρα οι δικαστές που έκφρασαν αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις.

- Να βγουν εκτός νόμου οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής.