Η Μπιρμπίλη βομβαρδίζει με πρωτοφανή ένταση τις παραγωγικές δυνάμεις

Ακυρώνει τώρα τις δεξαμενές καυσίμων στη Σούδα

Η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα, οι εργαζόμενοι βυθίζονται στη φτώχεια και στην πείνα και η κυβέρνηση του Παπανδρέου συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη μανία το σαμποτάρισμα της παραγωγής, για να συντηρεί τη χρεωκοπία της χώρας και να τη χρησιμοποιεί ως εργαλείο εκβιασμού και διάσπασης της ΕΕ για τα συμφέροντα του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού. Δεκάδες δις επενδύσεων που θα έδιναν δουλειά σε δεκάδες, ακόμα και σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ακυρώνονται συστηματικά από την κυβέρνηση, που την υποστηρίζουν στο καταστροφικό της έργο όλες οι κομματικές ηγεσίες και την καθοδηγεί σ αυτό το έγκλημα το ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Για τη σαμποταριστική μανία του καθεστώτος και της υπουργού Περιβάλλοντος, της γνωστής κρυφοσυνασπισμικιάς Μπιρμπίλη, που διακρίνεται ιδιαίτερα σ αυτό το έγκλημα, θα έπρεπε οι δημοκράτες να συστήσουν ένα πολιτικό δικαστήριο για την καταγραφή του σαμποτάζ και την καταδίκη των εγκληματιών προβοκατόρων που κυβερνάνε τη χώρα μέσα στη γενική σιωπή-αποδοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και φραξιών.

Τώρα η Μπιρμπίλη ακυρώνει μια επένδυση 20 εκατ. του Μαμιδάκη στη Σούδα για την κατασκευή δεξαμενών καυσίμων, που μπορεί να δώσει 50 θέσεις εργασίας στις δεξαμενές και δεκάδες άλλες στον οικονομικό κύκλο λειτουργίας τους. Χώρια τα έσοδα για το χρεωκοπημένο κράτος, και κυρίως χώρια από την πτώση της τιμής της βενζίνης σε όλη την Κρήτη που θα φέρει η δημιουργία των δεξαμενών. Έχουμε υποστηρίξει και παλιότερα τη δημιουργία των δεξαμενών αυτών και έχουμε καταγγείλει το σαμποτάρισμά τους, όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης γενικά για την Κρήτη, αλλά και γιατί συγκεκριμένα οι σημερινές ελάχιστες δεξαμενές καυσίμων στην Κρήτη επαρκούν για την τροφοδότηση της αγοράς μόνο για 15 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι όλη η Κρήτη να πληρώνει μεγαλύτερες τιμές στα καύσιμα από την υπόλοιπη Ελλάδα!

Την επένδυση αυτή τη σαμποτάρει επί χρόνια το καθεστώς. H Jetoil -η εταιρεία του Μαμιδάκη- κατάφερε να προχωρήσει τις διαδικασίες της επένδυσης αφού δικαιώθηκε δύο φορές από το ΣτΕ εξαιτίας των ενστάσεων του δήμου Σούδας και των μανιασμένων υποστηρικτών του, των σοσιαλφασιστικών συμμοριών της τοπικής αυτοδιοίκησης, που δεν έχουν φυσικά κανένα οικονομικό πρόβλημα. Και ισόβια δουλειά έχουν με παχυλούς μισθούς και δε δουλεύουν στις περισσότερες περιπτώσεις και μιζάρονται και επιπλέον κυβερνούν και εκβιάζουν την ντόπια κοινωνία κάτω από την ετικέτα του τοπικού άρχοντα. Είναι οι συμμορίες της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τις συμμορίες του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ μαζί με τους οικολόγους που εμποδίζουν την κατασκευή κάθε εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη, με αποτέλεσμα τις διακοπές ρεύματος για δέκα και δώδεκα ώρες σε τουριστικές και οικιστικές περιοχές το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα, με κινδύνους για τη δημόσια υγεία και με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ΔΕΗ να δώσει ρεύμα ούτε στις νέες κατοικίες, πόσο μάλλον στη βιομηχανία, που γι αυτό το λόγο δεν μπορεί να εγκατασταθεί στην Κρήτη. Οι ζημιές στην ανάπτυξη του νησιού από αυτά τα καθάρματα είναι τεράστιες.

Δικαιωμένη η Jetoil από το ΣτΕ προχώρησε στην αγορά των υλικών για την κατασκευή των δεξαμενών, αλλά τη σταμάτησε ο περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Καρούντζος, που ανακάλεσε την άδεια περιβαλλοντικών όρων που ο ίδιος όμως πάλι σαν περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ είχε εγκρίνει πριν από έξι χρόνια! Ο περιφερειάρχης εκτελούσε εντολές του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ομολογία του δημάρχου Χανίων του ΠΑΣΟΚ στα Χανιώτικα Νέα. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ο δήμαρχος απαντά: Η θέση η δική μας, του ψηφοδελτίου μας, της παράταξής μας, είναι αυτή που καταθέσαμε στη Βουλή, όταν για τρεις ημέρες βρεθήκαμε εδώ ο Σπύρος ο Κουβέλης, ο Γιάννης ο Μανιάτης κι εγώ. Ήρθαμε, πήγαμε, μελετήσαμε, ακούσαμε και καταθέσαμε μια πρόταση στη Βουλή. Λέει: όχι καύσιμα στη Σούδα. Τελειώσαμε. Όχι δεξαμενές καυσίμων. Υπάρχουν άλλα σημεία, τα οποία θα τα βρει η μελέτη, δεν έχει ολοκληρωθεί... Οι δύο υφυπουργοί της Μπιρμπίλη αποφάσισαν αρνητικά για μια έτοιμη επένδυση: όχι καύσιμα στη Σούδα!

Ο Μαμιδάκης μήνυσε τον περιφερειάρχη για σκόπιμη παρεμπόδιση του έργου και ο περιφερειάρχης το Μαμιδάκη όχι γιατί του υποσχέθηκε μίζα, όπως γίνονται δηλαδή συνήθως οι δουλειές με την τοπική αυτοδιοίκηση, όχι γιατί τον έβρισε ο Μαμιδάκης κτλ., αλλά γιατί τον πίεζε να κάνει την επένδυση!! Μήνυση στον επενδυτή γιατί τον πιέζει να κάνει την επένδυση! Η αντανάκλαση του παραγωγικού σαμποτάζ στο μυαλό ενός σαμποταριστή γραφειοκράτη! Ταυτόχρονα ο Μαμιδάκης έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Παπανδρέου, που τη δημοσίευσε και στον Τύπο, ενημερώνοντάς τον δουλικά ότι το έργο της κυβέρνησής του το σαμποτάρουν κάποιοι άλλοι, λες και μπορεί ένας περιφερειάρχης να δουλεύει χωρίς την έγκριση των υπουργών του!!

Οι λόγοι που προφασίζεται η καθεστωτική προπαγάνδα, εδώ και χρόνια, για την ακύρωση της επένδυσης και που έχουν κριθεί όμως με δύο ευνοϊκές αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ της επένδυσης (δηλαδή ούτε το κατεξοχήν βιομηχανοκτόνο αυτό κρατικό όργανο δεν μπόρεσε να την αμφισβητήσει) είναι ότι οι δεξαμενές θα βρεθούν δίπλα από τον οικισμό και την πλαζ του Ναυστάθμου Κρήτης, δίπλα στην ερευνητική μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας του ΕΛΚΕΘΕ, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές βάσεις και σε απόσταση 200 μέτρων από μια ΠΕΡΠΟ (περιοχή ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης) για οικιστική χρήση!  Επίσης ότι η περιοχή διασπά τη συνέχεια των ναυτικών οχυρών, που διέπεται από αυστηρό καθεστώς προστασίας. Έφτασαν ακόμα και στο σημείο να λένε ότι οι δεξαμενές θα βρίσκονται κοντά στην εθνική οδό και ότι τα βυτία δεν μπορούν να κυκλοφορούν στην εθνική (άλλος δρόμος, βέβαια, που να συνδέει όλη την Κρήτη δεν υπάρχει, επομένως στην Κρήτη δεν πρέπει να γίνουν δεξαμενές!).

Ύστερα από την ανατροπή όλων αυτών των κατασκευασμένων εμποδίων απέμεινε η ανοιχτή φασιστική βία που εφαρμόζει συστηματικά πια η Μπιρμπίλη: Βίαιη ακύρωση της επένδυσης με εντολή στον περιφερειάρχη, που πιστεύει μάλλον, αν κρίνουμε από τη μήνυσή του, ότι θα πρέπει να νομοθετηθεί η απαγόρευση των επενδύσεων γιατί έτσι γουστάρει το κράτος. Εδώ έφτασε η Μπιρμπίλη να βγάλει παράνομη την επένδυση του Κωνσταντακόπουλου, το πελώριο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ναβαρίνου που λειτουργεί νόμιμα από το Μάιο! Όλοι οι προηγούμενοι αντικειμενικοί λόγοι απόρριψης της επένδυσης για το φαιοκόκκινο καθεστώς δεν υφίστανται στην πραγματικότητα, αρκεί να δει κανείς με μια απλή ματιά και με την κοινή λογική την περιοχή. Θα σταθούμε όμως στην ύπαρξη, τάχα, της ερευνητικής μονάδας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) δίπλα στις δεξαμενές, και αυτό γιατί την ερευνητική μονάδα την έστησαν στα χαρτιά οι σαμποταριστές με σκόπιμη δωρεά του οικοπέδου στο ΕΛΚΕΘΕ, για να έρθουν μετά να υποστηρίζουν ότι υπάρχει ερευνητική μονάδα και δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν δεξαμενές! Οι δωρητές είναι υπόλογοι γιατί δώρισαν ένα οικόπεδο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Υπόλογη είναι φυσικά και η διοίκηση του τότε ΙΘΑΒΙΚ, που έλαβε τη δωρεά χωρίς κανένα λόγο (το ΙΘΑΒΙΚ απορροφήθηκε αργότερα από το ΕΛΚΕΘΕ, οπότε και η ανύπαρκτη ερευνητικά μονάδα αναφέρεται στη φανταστική ερευνητική δραστηριότητά του στη Σούδα). Εκεί ούτε σχεδιάστηκε ποτέ ούτε και υπάρχει ερευνητική μονάδα. Εγκαταστάθηκαν κλωβοί ψαριών χωρίς προσωπικό. Και μια τέτοια εγκατάσταση δεν απαιτεί την ύπαρξη οικοπέδου μερικών στρεμμάτων, παρά μια παράγκα στη στεριά, όπως υπάρχει σήμερα.

Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με τους σαμποταριστές των έξι κομμάτων, που το καταστροφικό τους έργο πολλαπλασιάζεται σε επιπτώσεις αυτή την περίοδο της χρεωκοπίας, πάνω στις τσακισμένες πλάτες του άνεργου και του φτωχού λαού.