ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

Αντιφασιστικό Δημοκρατικό και Πατριωτικό Μέτωπο για τη σωτηρία της δημοκρατίας και της χώρας από τον επελαύνοντα φαιοκόκκινο φασισμό

 

Ο τρομοκρατικός ψευτοαναρχικός ναζισμός

Τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα είχανε πληθύνει έτσι κι αλλιώς ανησυχητικά. Οι μετα-17Ν τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν ήδη εδώ και μια τριετία τουλάχιστον πραγματοποιήσει το άλμα από μια αριστερής κοπής φρασεολογία στον ανοιχτό μονόμπαντα αντιδυτικό - αντικαπιταλιστικό από τα δεξιά λόγο, χωρίς πολλές φιοριτούρες. Ο Επαναστατικός Αγώνας αφιέρωνε το 2007 το χτύπημα του στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα στους υπέροχους αγωνιστές της Χεζμπολλάχ και της Χαμάς.

Οι αναρχο-ναζιστές της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, που έντονα ψιθυρίζεται πως έχουν σχέση και με κλασσικούς, γνωστούς από παλιά αντικαθεστωτικούς ναζήδες, στην προκήρυξή τους για το χτύπημα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στις 22 του Μάρτη του 2010, απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα για αντικαπιταλιστική συμπόρευση των αντικαπιταλιστών χιτλερικών με τους επαναστάτες αναρχικούς με κοινό στόχο τον αστικό κοινοβουλευτισμό. Η κριτική στη Χρυσή Αυγή ήταν όχι για το δολοφονικό ναζισμό της αλλά για τις σχέσεις της με την αστυνομία και την ΚΥΠ, σε αντίθεση με τους τίμιους χιτλερικούς που πρέπει να είναι αντικρατιστές, άρα και επαναστάτες. Κανένας μέσα από τον αναρχικό χώρο (ή έστω ελάχιστοι και με αδύναμη φωνή) δεν ψέλλισε μια λεξούλα καταδίκης για τους συντρόφους που τόσο ωμά έβαζαν πλατφόρμα ένωσης του Χίτλερ με την αντικαπιταλιστική επανάσταση. Κι αυτό γιατί οι μεν της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης είναι ιδεολογικά και οργανωτικά καθοδηγούμενοι, τσιράκια για την ακρίβεια του ΣΥΝ μέσω Αλαβάνου, δηλαδή κνίτικο απόσπασμα μες στα Εξάρχεια, οι δε παραδοσιακοί αναρχικοί αρνούνται από θέση αρχής να κάνουν κριτική σε κάποιον που είναι φυλακή, άσχετα αν αυτός είναι εκεί γιατί πολεμούσε το αστικό κράτος από την πλευρά του λαού ή από εκείνη του φασισμού.

Ο ΣΥΝ χώνει τους ναζιστές στο αντικαπιταλιστικό κίνημα

Ξεθαρρεμένοι από την πρώτη αυτή επιτυχία, φαιοί και ψευτοαριστεροί φασίστες άρχισαν τα ανοιχτά σαλιαρίσματα σε δημόσιους χώρους. Οι μικροαστικές αντικαπιταλιστικές Επιτροπές κατά των Διοδίων που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρέα με την εξωκοινοβουλευτική ουρά του αποδειχτήκανε προνομιακό πεδίο για να απαντηθούνε χεράκι χεράκι οι μαχαιροβγάλτες με τους αντι-νεοφιλελεύθερους αγωνιστές του λαού. Στις 2 του περασμένου Οχτώβρη, ο αρχηγός του -παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής- Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με έδρα τη Λάρισα Αστέριος Χάμος, παρέα με τους ναζήδες του, καμάρωνε δίπλα δίπλα σε κινητοποίηση στα διόδια του Διού Πιερίας με τον αρχηγό των πλατιών οικολογικών κινημάτων των ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Αριστεράς Οικολόγων Πράσινων στην Πιερία Ηλία Τσολακίδη. Παρά την καταγγελία κάποιων τίμιων ανθρώπων από τις επιτροπές αυτές, που διαχώρισαν τη θέση τους φρίττοντας, το ίδιο το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επιτροπών, που ελέγχεται από τους ΣΥΝ και ΚΟΕ, βγήκε και κατήγγειλε για αντιδημοκρατία τους καταγγέλοντες, με τη λογική ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί από έναν αγώνα, κι ας είναι π.χ. φυλετιστής κανίβαλος και προπαγανδιστής των κρεματορίων και της δολοφονίας Εβραίων, μεταναστών, ανάπηρων, ομοφυλόφιλων, δημοκρατών αντιφασιστών  κλπ.

Ο αρχηγός των νοσταλγών του Χίτλερ και  μαχαιροβγαλτών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και οι εγκληματίες αβανταδόροι του

Στη συνέχεια, είχαμε το σκάνδαλο της διακομματικής συγκάλυψης του κινδύνου που συνιστούσε η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα του ναζιστικού ψηφοδελτίου Ελληνική Αυγή για την Αθήνα, που ήταν στην πραγματικότητα η κομματική υποψηφιότητα της Χρυσής Αυγής. Το καθεστώς παραχώρησε στους ναζιστές δολοφόνους τον Άγιο Παντελεήμονα για ζύμωση, μετατρέποντάς τους σε αστυνομικούς και νταβατζήδες της περιοχής, στην οποία επίτηδες στοιβάζονται επιλεκτικά από τον Γ. Παπανδρέου και τα τσιράκια του χιλιάδες άνεργοι και απόλυτα εξαθλιωμένοι μετανάστες από την Ασία. ΨευτοΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μόκο σε όλη την προεκλογική περίοδο, όπως προβλεπόταν στο φαιοκόκκινο σχέδιο, αβαντάροντας το Μιχαλολιάκο και το χρυσαυγίτικο συνδυασμό, ενώ μονάχα ο αρχιπαλάτζας γεροκνίτης Αλαβάνος, για να πάρει όψιμα αντιφασιστικά εύσημα, πήγε κι έφαγε γιαούρτια από τους φασίστες στον Άγιο Παντελεήμονα, χωρίς ωστόσο να καταγγείλει πολιτικά το συνδυασμό του Μιχαλολιάκου, παρά την υποκριτική οργή του!

Παράλληλα, οι ψευτοαριστεροί δεν δίνουν καμιά απάντηση στα υπαρκτά ζητήματα που θέτει το μεταναστευτικό, ειδικά σε κάποιες συνοικίες του κέντρου της Αθήνας. Δεν ζητάνε ποτέ να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση που αυτή τη στιγμή πάνω στην κρίση -που οι ίδιοι προκάλεσαν με το σαμποτάζ στην παραγωγή- οργιάζει σε έκταση! Αυτή η παράνομη μετανάστευση, που υποκινείται και προστατεύεται ως τώρα από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από την κυβέρνηση Ερντογάν, σημαίνει νέα διόγκωση του στρατού των ανέργων και πεινασμένων, οπότε επιβάρυνση με το μικροέγκλημα και με τις άθλιες συνθήκες ζωής ολόκληρων συνοικιών του κέντρου της Αθήνας που μετατρέπονται ραγδαία σε γκέτο. Έτσι δυναμώνει το κύμα του εθνορατσισμού κατά των μεταναστών και ολόκληρες συνοικίες γίνονται άντρα των ναζιστών της ΧΑ. Και όμως την ίδια στιγμή συνεχίζουν να ουρλιάζουνε ειδικά ο ΣΥΝ, όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για ανοιχτά σύνορα δυναμώνοντας συνειδητά τους ναζιστές με τους οποίους μοιράζονται τον ίδιο επίσημο διεθνή και εσωτερικό κύριο εχθρό τους, τη φιλελεύθερη αστική τάξη (αν και ο πραγματικός κύριος εχθρός του είναι οι λαοί και τα μη φασιστικά έθνη και κράτη της γης).

Το υποκριτικό ενδιαφέρον της ψευτοαριστεράς για τους μετανάστες αποδεικνύεται από το ότι η ίδια αυτή αφήνει τους μετανάστες συνδικαλιστικά, πολιτικά και κοινωνικά ακάλυπτους να σπάνε άθελά τους λόγω εξαθλίωσης τα μεροκάματα και τελικά να συγκεντρώνουν το μίσος των ανέργων και των ντόπιων και των παλιότερων μεταναστών. Ταυτόχρονα παραδίδουν τους μετανάστες  στις ταπεινώσεις που τους επιβάλλει η αστυνομία και η εργοδοσία και κυρίως στη βία που τους ασκούν οι όλο και πιο ξεθαρρεμένοι και αποκτηνωμένοι ναζιστές. 

Χάρη στους προβοκάτορες πρωθυπουργούς και τους ακόμα μεγαλύτερους προβοκάτορες ψευτοαριστερούς των ανοιχτών συνόρων ο διακομματικά πλέον αποδεκτός αρχιμπάτσος του Αγίου Παντελεήμονα, ο μικρο-φύρερ Μιχαλολιάκος πήρε το 5,3% στην πρωτεύουσα κι έγινε από αρχηγός συμμορίας ένας καθωσπρέπει κύριος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων! Στην ορκωμοσία του, μολονότι είχε κουβαλήσει έξω από το Δημαρχείο την κλάκα των τραμπούκων του με τα ξυρισμένα κεφάλια και τις καμπαρτίνες, ο δημοκράτης της Δημ. Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο άνθρωπος των Κουβέλη Γ. Παπανδρέου δήμαρχος Καμίνης χαιρέτισε εγκαρδιότατα και με χαμόγελο τον αρχηγό των ναζιστών, και φυσικά ο γλοιώδης ναζιστής ανταπέδωσε τα ίσα! Τον Καμίνη δε φάνηκε να τον νοιάζει καθόλου το γεγονός πως τα χέρια του χιτλερικού δημοτικού συμβούλου είναι γεμάτα από το αίμα δεκάδων σακατεμένων από τη συμμορία του ανθρώπων. Αυτός είναι ο δημοκρατισμός της Δημοκρατικής Αριστεράς, αυτού του αποσπάσματος του ΣΥΝ που με άλλοθι αρκετούς αριστερούς και δημοκρατικούς ανθρώπους της βάσης της, ετοιμάζει τη μεγάλη μπούκα στο αστικό κράτος στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό της Ρωσίας!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Μιχαλολιάκος εξελέγη και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, με 18 (κατά τον ίδιο με 22) ψήφους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο της Αθήνας είναι 49. (29 δημοτικούς συμβούλους έχει ο συνδυασμός Δημ. Αριστεράς ΠΑΣΟΚ Οικ. Πράσινων του Καμίνη, 11 ο συνδυασμός ΝΔ-ΛΑΟΣ, 3 του ψευτοΚΚΕ, 2 ο ανεξάρτητος οικολογίζων Αμυράς, 2 ο ΣΥΡΙΖΑ, 1 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι έναν οι ναζήδες). Δηλαδή περισσότεροι από το 1/3 των δημοτικών συμβούλων της Αθήνας, μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας  ψηφίζουν Χίτλερ. Απ ό,τι φάνηκε τελικά, ήταν οι ΛΑΟΣτζήδες μέσα από το συνδυασμό του Κακλαμάνη, που όπως αναμενότανε προτείνανε το ναζιστή για αναπληρωματικό μέλος, στη συνέχεια τον ψήφισε σούμπιτος όλος ο συνδυασμός ΝΔ-ΛΑΟΣ, δηλαδή 11 σύμβουλοι, και μετά και άλλοι 6 του συνδυασμού Καμίνη με τη δικαιολογία δήθεν να τελειώνουνε οι ψηφοφορίες. Πρόκειται για πραγματικό αίσχος, το οποίο φυσικά αφορά και την ψευτοαριστερά.

Η μεν ψευδεπίγραφη Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη, που από το συνδυασμό της προήλθαν οι 6 από τις 18 ψήφους του ναζιστή δεν έβγαλε άχνα, όπως και το ψευτοΚΚΕ, για το οποίο άλλωστε οι ναζιστές δεν αποτελούν ούτε στα λόγια κάποια ιδιαίτερη απειλή για την κοινωνία. Ο ΣΥΝ σαν κόμμα επίσης δεν έβγαλε κιχ, και το θέμα ανέδειξε η Πορτάλιου της ΑΚΟΑ, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων. Αυτή στάθηκε άθλια, καθώς η κριτική της στο Μιχαλολιάκο αφορούσε την γενικά κι αόριστα εμπλοκή του με πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Φυσικά οι ναζήδες εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες, όπως καταγγέλλουν αδιάλειπτα εδώ και χρόνια τόσο η ΟΑΚΚΕ όσο και η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία. Ωστόσο αυτές έρχονται σαν απόλυτο αποτέλεσμα και συνέπεια της κανιβαλικής απάνθρωπης κοσμοθεωρίας τους, η υποστήριξη της οποίας έπρεπε να αποτελεί -και αποτελεί σε πολλές δημοκρατικές χώρες- ποινικό αδίκημα. Γι αυτά όμως η Πορτάλιου και ο ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είδαμε παραπάνω έχωσε τους ναζί στο κίνημα κατά των διοδίων, δεν έχουνε να πούνε κουβέντα, αρνούμενοι επίμονα το αίτημα να τεθούν εκτός νόμου οι ναζιστικές συμμορίες. Ο δε εκπρόσωπος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε στον Καμίνη γιατί λέει έβαλε τη Χρυσή Αυγή στο κάδρο της συναίνεσης, το πρόβλημα δηλαδή για τους σοσιαλφασίστες είναι η αστική συναίνεση του μνημόνιου και απλά, σα δευτερεύον ζήτημα, οι μνημονιακοί κόλλησαν και τον αρχιναζιστή από κοντά τους, οπότε βγάζουμε μια καταγγελία ίσα για τα μάτια κι από κει παν κι οι άλλοι.

Επί της ουσίας, οι ψευτοαριστεροί και ο τρόπος που δηλητηριάζουν τους προοδευτικούς ανθρώπους μειώνοντας στα μάτια τους τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η δημοκρατία και η χώρα από τους ναζιστές κρυφοσυμμάχους τους σε ρωσοδουλία είναι ακόμη πιο επικίνδυνοι από τους ΛΑΟΣτζήδες φασίστες και τους σαμαρικούς ακροδεξιούς που έμπασαν το Μιχαλολιάκο μέσα στη συγκεκριμένη επιτροπή.

Οι αριστεροί ναζί σαν δήθεν αντιπολίτευση στο Μιχαλολιάκο, η ψευτοαριστερά και το Ιντυμήντια

Ο ανοιχτός κανιβαλικός αρραβώνας φαιών και ψεύτικων κόκκινων όμως δεν τελειώνει εδώ. Φαίνεται πως οι φαιοκόκκινοι έχουνε τόσο φουσκώσει τα πανιά τους, που πια έχουν πάρει την απόφαση να παρουσιάσουν το κρυμμένο εδώ και δυο δεκαετίες τέρας στο παλκοσένικο. Δεν κρατιούνται για την ακρίβεια. Έτσι, το καθεστώς πέρα από τη Χρυσή Αυγή, που την πηγαίνει για καθωσπρέπει κοινοβουλευτικό κόμμα, ετοίμασε στα γρήγορα και μια τάχα αριστερή ναζιστική, δηλαδή μια ακόμη πιο εγκληματικά και ωμά απάνθρωπη ακροδεξιά αντιπολίτευσή της. Αυτή ακόμα ζυμώνει πολιτικά, κυρίως μέσα στο Διαδίκτυο και λιγότερο στο δρόμο, και κάνει εισοδισμό τόσο μέσα στους καθαυτό χρυσαυγίτες όσο και μέσα σε άλλες ακόμη πιο ριζοσπαστικές ναζιστικές ομάδες του περιθωρίου.

Οι προμετωπίδες της ναζιστικής αντιπολίτευσης είναι τα ιστολόγια Μαύρος Κρίνος (mavroskrinos.blogspot.com) και Χρυσή Αυγή Συσπείρωση Εθνικοσοσιαλιστών Πατριωτών (xrysiaygi.blogspot.com), όπου και υποβάλλεται σε κριτική η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ως πολύ καθεστωτική και φιλοαστυνομική - ΚΥΠατζίδικη πράγμα που την κάνει τάχα να μην είναι συνεπής χιτλερική, δηλαδή επαναστατική εθνικοσοσιαλιστική. Έτσι, αυτές οι φαιές -φαιοκόκκινες για την ακρίβεια- κανιβαλικές ομάδες μαζεύουνε για τον εαυτό τους τα πιο λούμπεν, τα πιο περιθωριακά και ανώμαλα δήθεν αντικρατικά ναζιστικά στοιχεία. Ταυτόχρονα στέλνουν στον από παλιά συναλλασσόμενο με τμήματα των κρατικών μηχανισμών -μέσα στην αστυνομία, ειδικότερα στα ΜΑΤ- Μιχαλολιάκο τον πιο καθωσπρέπει ακροδεξιό, που αγαπάει την ησυχία, την τάξη και την ασφάλεια και δεν τον ενοχλεί η συμμαχία με το αστικό κράτος.

Στα ιστολόγια των αριστερών ναζί, παρελαύνουν ο Στράσσερ και ο Ρόμ των ταγμάτων εφόδου (SA) της προπολεμικής Γερμανίας, ο Χίτλερ, ο Τσάβες, ο Μουσολίνι, ο Αχμαντινετζάντ, φυσικά ο μέγας Πούτιν, ύμνοι υπέρ του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, παιάνες στον αντικαπιταλιστικό ξυλοδαρμό του βουλευτή Χατζηδάκη της ΝΔ, αντιΜΑΤατζήδικα καλέσματα για κοινή βία κατά των μπάτσων με τους αναρχικούς και τους αναρχοφασίστες στις πορείες κλπ.

Μάλιστα, η αντιπολιτευόμενη το Μιχαλολιάκο φαιοκόκκινη νέα Χρυσή Αυγή είχε απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία που διοργανώσανε τα αναρχοσυνδικαλιστικά Πρωτοβάθμια Σωματεία στις 17 του Δεκέμβρη στις 17.30 το απόγευμα  (http://xrysiaygi.blogspot.com/2010/12/1730.html). Κανείς φυσικά δεν ασχολήθηκε από πλευράς του χώρου των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιεξουσιαστών που ελέγχουν γενικά τα Πρωτοβάθμια να γράψει τρεις κουβέντες καταγγελίας της ναζιστικής , έστω και μόνο φραστικά διατυπωμένης, συμμετοχής στη συγκέντρωση. (Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε πιο βαθμό συμμετείχαν οι ακόμα ολιγάριθμοι δήθεν αντικαθεστωτικοί χρυσαυγίτες μαυροκρινίτες στην παραπάνω συγκέντρωση καθώς αυτοί έχουν υιοθετήσει εκτός των άλλων και όλο το ενδυματολογικό και εμφανισιακό στυλ του αντιεξουσιαστικού ψευτοαναρχισμού. Σήμερα η ενότητα του ναζιστή, του ανοιχτά φιλοναζί μηδενιστή τύπου πυρήνων της φωτιάς με τον μη φασίστα, αλλά γενικά σπασιματία από τυφλό αντικαπιταλισμό αναρχικό είναι πιο εύκολη ακόμα και σε επίπεδο αισθητικής).

Πρόκειται βέβαια για την ίδια ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκανε δήθεν αντισυγκέντρωση στους χρυσαυγίτες στην ορκωμοσία στο
Δήμο Αθηναίων, αντισυγκέντρωση στην οποία δεν κάλεσε μαζικά ούτε τα μέλη της (!) και που δεν ακούστηκε σχεδόν πουθενά. Μάλιστα το πανό της δήθεν αντισυγκέντρωσης αφορούσε την άρνηση του χρέους και όχι τους ναζιστές! Φυσικά, ο δημοτικός της σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου που ανήκει στο ΣΕΚ συμμετείχε κανονικότατα στην τελετή ορκωμοσίας παρέα με τον αρχηγό των χιτλερικών!
Κι όλα αυτά, από το ΣΕΚ και το ΝΑΡ που κάποτε είχαν δει και μέλη τους να τραυματίζονται από τους μαχαιροβγάλτες. Οι σοσιαλφασίστες αυτοί έχουν κυλήσει ως τον πάτο της πολιτικής προσχώρησης στο φαιοκόκκινο φασισμό, κι επιστροφή, τουλάχιστο για τους καθοδηγητές τους, δεν υπάρχει.

Σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση των δύο αντιδραστικών φασιστικών ρευμάτων του περιθωρίου (αναρχοφασισμού και δήθεν αντικαπιταλιστικού ναζισμού) έχει αναμφίβολα πάντως παίξει και η πολιτική της Συντακτικής Διοικητικής Ομάδας του γνωστού ιστότοπου Athens Indymedia (athens.indymedia.org). Στο συγκεκριμένο ιστότοπο, που δημιουργήθηκε το 2001 στα πλαίσια του αντιδραστικού μικροαστικού κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης, η υψηλή εποπτεία και προστασία είναι του ΣΥΝ και των πρυτάνεών του στο Πολυτεχνείο, ενώ την εργολαβία της διαχείρισης διεκπεραιώνουν αντιεξουσιαστές.

Η ΣΟ του Ιντυμήντια δίνει συστηματικά το λόγο σε σεσημασμένους μαυροκρινίτες, νεονιτσεϊκούς ναζήδες και αντιπολιτευόμενους χρυσαυγίτες για να κάνουν ζύμωση μέσα σε ένα υποτίθεται αντιεξουσιαστικό και αντιφασιστικό μέσο (όπως αυτοπροβαλλόταν), με το αποκαλυπτικά φιλοναζιστικό και κνίτικο επιχείρημα ότι οι ναζί είναι μικρότερος κίνδυνος ή και σύμμαχοι στον αγώνα κατά του κύριου εχθρού, που είναι οι ευρωπαιόφιλοι κλέφτες μες στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως στη ΝΔ, και γενικότερα το νεοφιλελεύθερο δυτικό μπλοκ ΕΕ-ΔΝΤ. Πρόκειται πλέον ξεκάθαρα για ιστότοπο στον οποίο δουλεύεται ανοιχτά η γραμμή της συμμαχίας αναρχοφασισμού, ψευτοαριστεράς από τη μια και ρωσόφιλων φασιστών και ναζιστών από την άλλη με κύριο εχθρό την επάρατη αστική δημοκρατία, που είναι δήθεν αποκλειστική υπεύθυνη για τα δεινά του λαού.

Ο νέος σταθμός του φαιοκόκκινου μετώπου: Η ένωση ψευτοΚΚΕ Χρυσής Αυγής με γέφυρα την Κανέλλη

Το τελευταίο κρούσμα ανοιχτής συμπόρευσης φαιού και κόκκινου είναι το πιο ανατριχιαστικό, γιατί φαίνεται πως είναι ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα σχεδιασμένο, ακριβώς για να γίνει γνωστό και να εγκαινιάσει μια νέα ψυχική ενότητα μεταξύ του καταραμένου χρυσαυγίτη και του επαναστάτη κνίτη.

Στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής του Μιχαλολιάκου, εμφανίστηκε δίκην χρονογραφήματος με αρχαιοελληνικά τσιτάτα, μπόλικο αντισημιτισμό και αντικαπιταλιστική μανέστρα κείμενο ενός ανώνυμου ναζιστή, που αναδημοσιεύεται από το περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ που εκδίδει εδώ και μια 15ετία η σωβινοφασίστρια βουλευτίνα του ψευτοΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Η υπογραφή του άρθρου είναι ξεκάθαρη: Τίμων ο Αθηναίος (και Μισάνθρωπος) Kαταραμένος Χρυσαυγίτης. Πρόκειται για νέα ποιότητα στη μετάλλαξη της ψευτοαριστεράς σε ανοιχτά αντιδημοκρατικό, για την ακρίβεια -και χωρίς υπερβολή- ναζιστικό πολιτικό ρεύμα. Οι παλιάνθρωποι αυτοί, που μετέτρεψαν -μαζί με τα αφεντικά τους, τους Ρώσους σουσλοφικούς- το κουφάρι του επαναστατικού ΚΚΕ από το 1957-1958 και μετά σε απλό διαμεσολαβητή των ρώσικων συμφερόντων στη χώρα μας, ενώνουν πια αυτό το 55 χρονών ψευτοκομμουνιστικό ζόμπι με το κουφάρι του αναστημένου γερμανοτσολιά ταγματασφαλίτη του 43-44, δημιουργώντας έναν πρωτόγνωρα σιχαμένο πολιτικό Φράνκενσταϊν.

Ο κνίτης κι ο χρυσαυγίτης, μέσα στη ζούγκλα του μνημόνιου και του νεοφιλελευθερισμού, αλληλοερωτεύονται βαθιά μέσα από το κοινό τους μίσος για την όποια επιβίωση αστικής δημοκρατίας στον καπιταλισμό και με γέφυρα την παλιά σωβινίστρια Λιάνα Κανέλλη ενώνουν τα χέρια γεμάτοι πάθος φέρνοντας επιτέλους την προδοσία της χώρας και του λαού στο έσχατό της όριο: ο ταγματασφαλίτης, που έσφαζε τον ίδιο του το λαό, έκαιγε πόλεις και χωριά και εκτελούσε τους 200 πατριώτες στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 44, παρέα με τους κανίβαλους των Ες-Ες, ενώνεται τώρα με τον κνίτη του Φλωράκη και της Παπαρήγα, που πρόδωσε και ποδοπάτησε τον αντιφασιστικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), που έστειλε στη Σιβηρία και σκότωσε τον αρχηγό του λαϊκοδημοκρατικού κινήματος Νίκο Ζαχαριάδη εξοντώνοντας πολιτικά και φυσικά την πλειοψηφία των μελών του παλιού τριτοδιεθνιστικού ΚΚΕ.

Ναζήδες, παλιοί μοναρχοφασίστες, κνίτες και συνασπισμαίοι, αναρχοφασίστες πυρήνες της φωτιάς, λαλιωτικοί του ΠΑΣΟΚ και σαμαρικό ακροδεξιό νεολούμπεν της νέας ΝΔ έχουν στήσει κανιβαλικό χορό πάνω στο σώμα αυτής της πολύπαθης χώρας, οδηγώντας τη με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα διχτατορία, ασύγκριτα πιο σκληρή από εκείνες του Μεταξά και του Παπαδόπουλου γιατί θα είναι πιο κανιβαλική στους σκοπούς της και πιο πλατειά στη βάση της.

Οι ψευτοαριστεροί καταστροφείς της χώρας υπονομεύουν τη δημοκρατία προς όφελος του ρωσόδουλου φασισμού

Οι απερίγραπτοι αυτοί φασίστες και προδότες, ειδικά οι ψευτοαριστεροί, αυτοί που μαζί με τον Α. Παπανδρέου εγκαινίασαν μετά τα 1981 την πολιτική της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας, τη διόγκωση του παρασιτικού στρατού στο δημόσιο, τον υπερδανεισμό και την εκτίναξη του δημόσιου χρέους, την πάχυνση των ρωσοφτιαγμένων ολιγαρχών που κλέβουνε ξεδιάντροπα το λαό τύπου Κόκκαλη, Μπόμπολα, Βγενόπουλου, Γερμανού, Καραγκουλέ, οι ίδιοι αυτοί λοιπόν χρεώνουνε σήμερα το χάλι στο οποίο κατάντησαν το λαό μας μέσω του παραγωγικού σαμποτάζ και του ξεπουλήματος του εργατικού συνδικαλισμού στη  μεταπολιτευτική ελληνική Δημοκρατία της Βαϊμάρης, από το 1974 μέχρι σήμερα. Καλούν αυτό το λαό να την ανατρέψει, να κρεμάσει τους τρακόσιους της Βουλής (για την ακρίβεια, τους μη ρωσόδουλους από τους τρακόσιους) και να αφεθεί στα χέρια της Κανέλλη, της Παπαρήγα, του Καρατζαφέρη και κανενός αντιιμπεριαλιστή συνταγματάρχη που θα παίξει το ρόλο του Παπαδόπουλου Τσάβες και θα μας σώσει από την επάρατη δημοκρατική (στα κρατικομονοπωλιακά μισοδημοκρατικά πλαίσια) ΕΕ για να κουρνιάσουμε στη συνθλιπτική αγκαλιά της Ρωσίας και της Κίνας!

Το παντρολόγημα του κλασσικού μαύρου φασισμού και της ψευτοαριστερής νεοφασιστικής αντίδρασης δεν ξεκίνησε βέβαια χτες. Ξεκίνησε αμέσως μετά τη σκηνοθετημένη αυτοκτονία της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και τη δημιουργία της ορθόδοξης νεοτσαρικής Ρωσίας. Τότε όλο το παραδοσιακό φασιστικό σκυλολόι, στη χώρα μας αλλά σε ένα βαθμό και παγκόσμια, αποχωρίστηκε από την αγάπη του για τις ΗΠΑ και στράφηκε προς το νεοναζιστικό άξονα Ρωσίας-Κίνας που έγινε το νέο παγκόσμιο κέντρο της διεθνούς αντίδρασης.

Αρχικά δηλαδή οι ΗΠΑ μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο χρησιμοποίησαν την κλασική φαιά πανούκλα ενάντια στη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ του Λένιν και του Στάλιν και ενάντια στη Λαϊκή Κίνα του Μάο. Σε αυτήν την περίοδο οι φασίστες σαν γνήσιοι αντικομμουνιστές ήταν παντού αμερικανόφιλοι. Όμως μετά τα 1992 οι φασίστες πείστηκαν όχι μόνο ότι ο πραγματικός κομμουνισμός είχε πεθάνει και στη Ρωσία και στην Κίνα, αλλά με ενθουσιασμό διαπίστωναν ότι αυτές οι δύο χώρες είχαν γίνει στην ουσία τους φασιστικές και μάλιστα πανίσχυρες φασιστικές και ιμπεριαλιστικές χώρες. Έτσι μετά τα 1992 ήταν δύσκολο να βρει κανείς μη ρωσόφιλο φαιό φασίστα. Ταυτόχρονα όμως η νεοτσαρική Ρωσία και η Κίνα δεν έχασαν και την αγάπη και την αφοσίωση των ψευτοαριστερών ΚΚ που η Ρωσία είχε μετατρέψει από προλεταριακά κόμματα σε πρακτόρικα αποσπάσματα από το 1960.

Ανάλογους βαθιούς ιστορικούς δεσμούς είχε η νεοτσαρική Ρωσία με τα χειρότερα στοιχεία μέσα στα σοσιαλδημοκρατικά, φιλελεύθερα και συντηρητικά κόμματα. Αυτό χώρια από τους δυτικούς υφεσιακούς που επιζητούσανε και επιζητούν πάση θυσία καλές σχέσεις με τη Μόσχα και το μετα-μαοϊκό Πεκίνο για να μη διαταράζονται οι μπίζνες του οικονομικά κυρίαρχου δυτικού ιμπεριαλιστικού μονοπώλιου. Έτσι παντού παλιοί φαιοί φασίστες και ψευτοαριστεροί φασίστες ενώθηκαν σε ένα κοινό φαιοκόκκινο μέτωπο ενάντια στον όποιο αστικό δημοκρατισμό και κυρίως ενάντια στην όποια πραγματική προλεταριακή αριστερά.

Η ενότητα αυτή στη χώρα μας πατήθηκε πολιτικο-ιδεολογικά και ανδρώθηκε στο φιλοσερβικό - φιλογενοκτονικό μέτωπο του 1992-1999. Σε αυτήν πρωτοστάτησε το ψευτοΚΚΕ σα μαχητικό αντιδυτικό αντιιμπεριαλιστικό απόσπασμα, κι από την άλλη οργανικοί διανοούμενοι του ελληνικού σωβινισμού και της υπεραντιδραστικής φιλορώσικης πλευράς της Εκκλησίας. Η συνεργασία του ψευτοΚΚΕ με τον Ζουράρι και την Κανέλλη στις Ευρωεκλογές του 1999 ήταν το επιστέγασμα, ενώ η υποτακτική του Κρεμλίνου γραμματέας του ψευτοΚΚΕ Παπαρήγα είχε δικαιολογήσει στα 1999 τη συμπόρευση με τα παιδιά της βάσης της Χρυσής Αυγής στο δρόμο του αγώνα υπέρ των Σέρβων αδερφών μας, με τη λογική ότι μέσα από τη συμμετοχή τους στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, διαπαιδαγωγούνται, άρα ο αγκυλωτός σταυρός που φοράνε δεν είναι μείζον πρόβλημα (!!)

Η μικροαστική αντικαπιταλιστική, οργισμένα αντιδυτική δημαγωγία του σωβινοφασίστα και ρωσόφιλου Χριστόδουλου έδωσε νέο αέρα στα πανιά του φαιοκόκκινου μετώπου, πράγμα που ενισχύθηκε από την επίσης αντικαπιταλιστικής κοπής φρασεολογία του Καρατζαφέρη τα πρώτα χρόνια της διαδρομής του φασιστικού ΛΑΟΣ στην πολιτική σκηνή. Ελάχιστα γνωστό είναι πως πολλά μικρομεσαία στελέχη και μέλη του ψευτοΚΚΕ εντάχθηκαν στο ΛΑΟΣ την περίοδο 2001-2003 και προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην οργανωτική συγκρότηση αυτού του ανοιχτά ρωσόφιλου φασιστικού εκτρώματος. Όπως επίσης λίγοι θυμούνται την ατάκα του Καρατζαφέρη για τη 17Ν, πως συμφωνεί με τις προκηρύξεις της (δηλαδή με την πλατφόρμα του ψευτοΚΚΕ, που μετέφραζε σε επαναστατική γλώσσα η 17Ν), αλλά χωρίς το πιστόλι και τις δολοφονίες.

Το σκηνικό ήρθε να συμπληρώσει ο έλεγχος όλων των ιδιωτικών ΜΜΕ από το καθεστώς μέσω του εκβιασμού με την κρατική διαφήμιση και τις άδειες, κι έτσι κατάντησαν έναν ολόκληρο λαό, που έχει στην πλειοψηφία του αυθόρμητα πατριωτική και δημοκρατική καρδιά, να έχει -μέσω πλύσης εγκεφάλου- κνίτικο πολιτικά κεφάλι! Εθνική, δηλαδή κυρίαρχη μορφή αστικής ιδεολογίας στη χώρα μας είναι πια ο κνίτικος αντικαπιταλισμός του μικροαστού και του γραφειοκρατικού παράσιτου, συν τον κτηνώδη πρωτόγονο σωβινισμό και αντιμεταναστευτισμό που δουλεύει στις μάζες το ΛΑΟΣ και πιότερο πια η Χρυσή Αυγή!

Οι φαιοκόκκινοι ετοιμάζουν πείνα και φασισμό για την Ελλάδα και προβοκάρισμα της ΕΕ υπέρ Ρωσίας - Κίνας

Δεν είναι τυχαίο πως σαν έγκυρος εθνικός αναλυτής προβάλλεται πλέον από το καθεστώς ο αρχικνίτης της δεκαετίας του 80, υμνητής της σοβιετικής αποικιακής εισβολής στο Αφγανιστάν, αβανταδόρος του Σαμαρά πρόσφατα και σήμερα στέλεχος του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Δελαστίκ. Αυτός προτείνει στα κανάλια και φτιάνει εθνικές θέσεις που όλες συντείνουνε στο να διαλύσουμε σα χώρα την ΕΕ με νέους εκβιασμούς και να τη βυθίσουμε πιο βαθιά στην ύφεση και στο δημοσιονομικό χάος.

Ενώ ο κνίτης του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δελαστίκ σερβίρει τις ρωσόφιλες κρατικά κυρίαρχες οικονομικές αναλύσεις στα κανάλια, ο σύντροφός του κνίτης του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκης μιλάει στη Βουλή σαν επίσης εθνικός πολιτικός καθοδηγητής και καλεί τον Παπανδρέου να εκβιάσει όλη την Ευρώπη με το ελληνικό χρέος, με μια Βουλή να σείεται από το χειροκρότημα στο σαλτιμπάγκο αυτό διανοούμενο. Την ίδια ώρα η παλιά συντρόφισσά των παραπάνω κομμουνίστρια Παπαρήγα με την Κανέλλη δίπλα της κερδίζει τους σωβινιστές και τους καθωσπρέπει φασίστες ιδιαίτερα στο στρατό με την ήρεμη και συνετή πατριωτική και αντικαπιταλιστική της επανάσταση που δε σπάει τζάμια όπως ο πρώην κνίτης του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλαβάνος. Ο δε επίσης παλιός κνίτης Τσίπρας έχει υιοθετήσει, με τη βοήθεια του Παπανδρέου, το αριστερό λαϊκό ΠΑΣΟΚ των ΔΕΚΟ.

Η χώρα κυβερνιέται στο βάθος σε όλα τα επίπεδα από τον παλιό μηχανισμό του ψευτοΚΚΕ που τον έφτιαξαν οι υποταχτικοί της Ρωσίας και προδότες του κομμουνισμού Φλωράκης Τσολάκης με τις πλάτες των Σουσλόφ Μπρέζνιεφ από το 1974 στην Ελλάδα. Αυτοί κρύβουν την κρατική δύναμή τους πίσω από ένα τσόφλι εξουσίας που έχει ακόμα η αρκετά σάπια αλλά μη φασιστική ντόπια και δυτικόφιλη αστική τάξη. Μέγαρο Μαξίμου στη χώρα μας είναι στην πραγματικότητα το Μέγαρο του Περισσού. Καθόλου παράξενο, αφού οι στενές ηγετικές κλίκες μες στο ΠΑΣΟΚ και στη σαμαρική νέα ΝΔ υπηρετούν την ίδια υπερδύναμη, τη ρώσικη.

Φαίνεται, λοιπόν, πως για να νιώθουν τόσο σίγουροι για τη μελλοντική νίκη τους και να ξεσκεπάζουν την άτσαλα κρυμμένη υπόγεια ενότητά τους, οι φασίστες κι οι σοσιαλφασίστες (με ηγέτες τους δεύτερους) είναι αποφασισμένοι να κινηθούν γρήγορα, και αυτοί και τα ανατολικά αφεντικά τους. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη απέναντί τους να μη βρουν στάχτες περασμένων μεγαλείων του δημοκρατικού κινήματος του λαού μας, αλλά ό,τι δημοκρατικό, αντιφασιστικό και λαϊκό έχει να δείξει αυτή η χώρα.

Τα περιθώρια στενεύουν, και ειδικά σε συνθήκες ανεργίας και πείνας που κινδυνεύει να τρελάνει ένα μεγάλο μέρος του λαού, το εξακομματικό καθεστώς έχει δείξει ήδη σαν υπεύθυνους της χρεοκοπίας και εχθρούς του έθνους τους δυτικόφιλους μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, τη φιλελεύθερη -αν και πολύ υποτακτική στο σοσιαλφασισμό- Μπακογιάννη, την ΕΕ καθώς και το δήθεν μονάχα δυτικό ενώ είναι και ρωσοκινέζικο- ΔΝΤ. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μια επόμενη μπούκα στη Βουλή από ΛΑΟΣτζήδες, Χρυσαυγίτες και ΣΥΡΙΖΑίους, όταν η κρίση θα έχει χτυπήσει κόκκινα, δε θα είναι επιτυχής, με τη βοήθεια βέβαια των προβοκατόρων Παπανδρέου Σαμαρά.

Τότε θα ξεκινήσει η πραγματική πείνα, για την ακρίβεια η απόλυτη λιμοκτονία του λαού για να ξεπουληθεί η χώρα φέτα φέτα στη Ρωσία και την Κίνα. Αλλά τότε όσοι θα υψώνουν την τίμια, δημοκρατική και αριστερή φωνή τους δεν θα έχουν απέναντί τους κανέναν αρχιμπάτσο Χρυσοχοϊδη να τους χαϊδεύει στην πλάτη και να τους θωπεύει πολιτικά, αφήνοντάς τους να πετάνε ανενόχλητοι μολότοφ. Οι δημοκράτες και ακόμα περισσότερο οι πραγματικοί αριστεροί θα τρώνε μια γκλομπιά στο κεφάλι και θα καταλήγουν στο κρατητήριο πριν βγάλουν κιχ. Κι όχι με την κατηγορία του αντικαπιταλιστή ή του μπολσεβίκου, αλλά με εκείνη του εβραίου φιλοαμερικάνου προδότη της χώρας και των νέων συμμάχων της, δηλαδή των νεοναζιστών σοσιαλιμπεριαλιστών Ρωσίας και Κίνας. Η απόλυτη, χυδαία αντιστροφή είναι στη φύση του σοσιαλφασισμού.

Το αντιφασιστικό δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο

Αυτή την πορεία μπορεί να την αποτρέψει στη βαθιά εξαρτημένη από τον σοσιαλιμπεριαλισμό και γενικότερα τον ιμπεριαλισμό χώρα μας μονάχα ένα πλατύ αντιφασιστικό δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο, ένα λαϊκό στην ουσία του μέτωπο, όπως το πρότεινε και πρώτη το έβαλε στη ζωή πριν το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γ΄ Κομμουνιστική Διεθνής με επικεφαλής τους Στάλιν και Δημητρώφ.

Σε αυτό το μέτωπο χωράει όλη η πλατιά δημοκρατική μάζα που σήμερα μένει έξω από την ενεργό πολιτική απογοητευμένη και μπερδεμένη από τις πλαστογραφίες του σοσιαλφασισμού, χωράει δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων. Αλλά χωράνε και μη φασιστικά, μη ρωσόδουλα στελέχη των δύο μισοδημοκρατικών αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και βέβαια τα αντίστοιχα της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Μπακογιάννη ή της Δράσης του Στέφανου Μάνου, των δύο κομμάτων που δεν έχουν ρωσόδουλη ηγεσία.

Χωράνε οι χιλιάδες τίμιοι και αριστεροί άνθρωποι της βάσης που ακόμη ακολουθούν με βαριά καρδιά τα κόμματα της ψευτοαριστεράς Δημοκρατική Αριστερά ΣΥΝ ψευτοΚΚΕ - και τους διάφορους οικολόγους και εξωκοινοβουλευτικούς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σαπίσει όπως οι ρωσόδουλοι γραφειοκράτες καθοδηγητές τους, γι αυτό πολλοί από αυτούς ήδη μυρίζονται πως κάτι δεν πάει καλά και πως έμπλεξαν με απατεώνες που καμιά σχέση δεν έχουν με την πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, το ψωμί, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό. Χωράει η δημοκρατική διανόηση που κουρνιάζει σήμερα φοβισμένη από τα γιαούρτια και τους τραμπουκισμούς του σοσιαλφασισμού στα αμφιθέατρα, στις παρουσιάσεις βιβλίων, στις κοινωνικές εκδηλώσεις και στρουγγίζεται πίσω από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, για να έχει δικαίωμα να δημοσιεύει πού και πού κανένα άρθρο. Χωράει σε τελική ανάλυση παραπάνω από το 90% του λαού, που στο βάθος, παρά το εντατικό φιλορώσικο και ψευτο-αντικαπιταλιστικό φροντιστήριο δεκαετιών, δεν θέλει να είναι η χώρα του υποδουλωμένη σε κανένα ξένο αφεντικό.

Ένα τέτοιο μέτωπο θα θέτει σα μίνιμουμ στόχο την αποτροπή του εκφασισμού της χώρας μας, δηλαδή την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την έξοδο από το οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό τέλμα μέσα από μια κυβέρνηση του Αντιφασιστικού Δημοκρατικού Πατριωτικού Μετώπου, στα πρότυπα της αντιφασιστικής Δημοκρατικής Ισπανίας του 1936-1939, θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις απελευθερώνοντας ιδιωτικές και δημόσιες-κρατικές επενδύσεις και τσακίζοντας τους σαμποτέρ, θα εγγυηθεί το ψωμί και την πολιτική λευτεριά του λαού μας, θα θέσει αμέσως εκτός νόμου και θα τσακίσει με τη λαϊκή αυτενέργεια τις φασιστικές συμμορίες, θα εξουδετερώσει σε βάθος τη ναζιστική και τη φαιοκόκκινη προπαγάνδα.

Τέλος θα κινηθεί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για περισσότερη δημοκρατία και σε βαθιά ενότητα με το μπλοκ χωρών του Τρίτου Κόσμου. Έτσι θα θεμελιώσει την πραγματική εθνική ανεξαρτησία και θα αποτρέψει την υποδούλωση στο φασιστικό ιμπεριαλιστικό άξονα Ρωσίας Κίνας, ενώ θα αντισταθεί και στην ηγεμονική, προβοκατόρικη και υφεσιακή προς τον σοσιαλιμπεριαλισμό πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αυτό το μέτωπο είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να συγκροτηθεί ΣΗΜΕΡΑ και χωρίς καθυστέρηση. Είναι ξεκάθαρο πως ειδικά στη χώρα μας αυτό το μέτωπο θα είναι πρώτα και κύρια ένα λαϊκό μέτωπο, που με τη δυναμική και την ορμή του θα τραβήξει μαζί και τα μη φασιστικά τμήματα της αστικής τάξης, που γενικά διακρίνεται για το συμβιβαστικό προς τον ιμπεριαλισμό, αλλά και προς το φασισμό πνεύμα της.

Οι κομμουνιστές, οι πολιτικοί κληρονόμοι της παράδοσης του παλιού ηρωικού ΚΚΕ, οι πιο συνεπείς και αδιάλλακτοι αντιφασίστες, πρέπει και θα βρίσκονται στη θέση τους. Άλλωστε αυτός είναι και ο μόνος δρόμος για να βρεθούν στο στίβο του αγώνα με τις πλατιές μάζες που βρίσκονται κάτω από την επιρροή των αστικών ιδεών και να τις πείσουν, με το παράδειγμα και με τα επιχειρήματά τους, για τους τελικούς επαναστατικούς προγραμματικούς σκοπούς και στόχους τους.