Το εξακομματικό καθεστώς παραδίδει τον νέο ηλεκτρονικό τζόγο στην ανατολική υπερπαχυμένη βδέλλα

Το εξακομματικό καθεστώς συνεχίζει την παράδοση της απευθείας ανάθεσης, μεταξύ των άλλων και των νέων τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον ανατολικό κρατικοολιγάρχη Κόκκαλη. Ο Καραμανλής o B έβαλε σε τεχνολογική ομηρία τον ΟΠΑΠ το 2007 με απευθείας ανάθεση στην Intralot του Κόκκαλη μιας επένδυσης ύψους 240 δις συν ΦΠΑ. Τον περασμένο Ιούλιο ο Παπανδρέου έδωσε στον Κόκκαλη πάλι με απευθείας ανάθεση το νέο σύνθετο πακέτο τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τα νέα φρουτάκια που είχαν απαγορευτεί το 2002, μια επένδυση 200 εκατ ευρώ, όπως ενημερώνει η Ελευθεροτυπία, συν τα κέρδη από την λειτουργία του παιχνιδιού που ανέρχονται στο 8%. Επαναφέρουν τα απαγορευμένα φρουτάκια, που είχε καταγγείλει ο Τριανταφυλλόπουλος με νέα μορφή και τα δίνουν στον Κόκκαλη, με αφορμή το γεγονός ότι η χώρα έχει καταδικαστεί σε πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο γι αυτή την απαγόρευση. ( Βεβαίως ο Τριανταφυλλόπουλος που χτυπάει πάντα με τις επιλεκτικές αποκαλύψεις του τους αντιπάλους του Μπόμπολα και του Κόκκαλη, κατήγγειλε τα φρουτάκια επειδή αυτά αφαιρούσαν τζίρο από τον κρατικό τζόγο, δηλαδή το τζόγο του Κόκκαλη). Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2009 η χώρα καταδικάστηκε σε εφάπαξ πρόστιμο 3 εκατ ευρώ συν 11 εκατ ευρώ το χρόνο περίπου για όσο χρόνο δεν απελευθερώνει τα ηλεκτρονικά παιγνίδια. Έτσι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί πρόστιμα συνολικά 19,5 εκατ ευρώ περίπου. Σύμφωνα με την Ημερησία Η Ελλάδα αναγνώρισε ότι έχει καθυστερήσει να υλοποιήσει την προηγούμενη (από το 2006) απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά θεωρεί ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν δικαιολογημένη διότι η πλήρης απελευθέρωση θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση.

Η συμμόρφωση τάχα της Ελλάδας προς τις απαιτήσεις της ΕΕ είναι η παραχώρηση του ηλεκτρονικού τζόγου στον Κόκκαλη! Στη συνέχεια φυσικά θα παραπεμφθεί η χώρα στο δικαστήριο τώρα όμως για κατάργηση του ανταγωνισμού εξαιτίας της απευθείας ανάθεσης στον Κόκκαλη, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους ρωσόδουλους. Ο λαός πληρώνει!

Η βρωμοδουλειά γίνεται μέσω του κρατικού μονοπωλίου του τζόγου, του ΟΠΑΠ, του απόλυτου πολιτικού εργαλείου διαφθοράς του αθλητισμού και των μέσων ενημέρωσης με τις διαφημίσεις που μοιράζει επιλεκτικά. Πρόκειται για ένα εργαλείο μαζικής ιδεολογικής διαφθοράς του λαού και ταυτόχρονα ξεζουμίσματος του λαού που τσιμπάει στο δόλωμα του εύκολου πλουτισμού από μια εύνοια της τύχης. Στον ΟΠΑΠ που λειτουργεί με την απόλυτη προστασία των έξι κομματικών ηγεσιών και που μοιράζει τεράστια ποσά στα ανατολικά κεφάλαια και σε όσους περνούν τις εξετάσεις καλής συμπεριφοράς στο φαιοκόκκινο καθεστώς, συμμετέχει το δημόσιο με 35% και διορίζει την διοίκησή του. Η Τυποεκδοτική του ψευτοΚΚΕ, σαν παράδειγμα, έχει πάρει και αυτή δουλειές από τον ΟΠΑΠ μερικών εκατομμυρίων, με απευθείας ανάθεση φυσικά.

Στην Ελευθεροτυπία καταγγέλλεται ότι η κυβέρνηση εξαπατά την ΕΕ στέλνοντάς της ένα συνοπτικό σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση τάχα του τζόγου σε δύο με τρία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχει δώσει στην Intralot την εγκατάσταση ύψους 200 εκατ των νέων παιχνιδιών και την συνεκμετάλλευση για πέντε χρόνια! Αυτές τις απάτες σε βάρος του χρεοκοπημένου δημοσίου τις στηρίζει ο Παπανδρέου και συνολικά το καθεστώς στο ότι ο ΟΠΑΠ δεν είναι τάχα απόλυτα κρατικός. Γνωρίζουν βέβαια ότι η ΕΕ θα απορρίψει τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, όπως έχει κάνει και σε άλλες χώρες, αλλά μέχρι τότε θα έχουν περάσει τα πέντε χρόνια και ο αχυράνθρωπος- κατασκευασμένο κεφάλαιο από το σύστημα- Κόκκαλης θα έχει εισπράξει για λογαριασμό του καθεστώτος το χρήμα. Γράφει η Ελευθεροτυπία: Επιχειρηματίες από το χώρο της ενέργειας, της ναυτιλίας, των μέσων ενημέρωσης κ.ά. έχουν έρθει σε επαφή με κυβερνητικούς συμβούλους ανακοινώνοντας ότι θα δραστηριοποιηθούν στο νέο τζόγο. Και αυτοί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένουν το τελικό σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους. Στην Ε.Ε. έχει αποσταλεί ένα συνοπτικό σχέδιο και όχι το αναλυτικό σχέδιο νόμου, το οποίο και αυτό δείχνει ΟΠΑΠ και Intralot, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα 27 άρθρα του που έχει στη διάθεσή της η Ε. Ειδικότερα, με το άρθρο 22 του σχεδίου νόμου γίνεται σαφές ότι ο νόμος θα φτιαχτεί για το θεαθήναι, καθώς για διάστημα πέντε ετών από τη δημοσίευση του παρόντος, ανατίθεται στον ΟΠΑΠ το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, εγκατάστασης, λειτουργίας και διεξαγωγής παιγνίων περιορισμένου κέρδους μέσω VLTs (Video Lottery Terminals). Δηλαδή φτιάχνεται νόμος για να ισχύσει έπειτα από πέντε χρόνια!

Τα δύο σοσιαλφασιστικά κόμματα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ καθώς και η εξωκοινοβουλευτική ουρά τους καμώνονται τους παπάδες ηθικολογώντας γενικόλογα ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη χώρα σε καζίνο. Και εκεί σταματούν για να καλύψουν την Intralot του ρωσόδουλου κρατικοολιγάρχη. Από την εμπορία της τύχης απουσιάζει τώρα για τους ακροδεξιούς δήθεν αντικαπιταλιστές το κέρδος, πόσο μάλλον που είναι τώρα τέσσερις φορές ανήθικο. Μια φορά γιατί είναι κέρδος, μια φορά γιατί προέρχεται από τζόγο, μια γιατί είναι κέρδος που αποσπάται με πολιτικές μεθόδους, έξω από την ελεύθερη αγορά του τζόγου, μια φορά γιατί αυτό το κέρδος είναι πολιτικό χρήμα με το οποίο εξαγοράζονται αθλητικοί σύλλογοι, εκδότες, κανάλια και έτσι αυτό το χρήμα κυριαρχεί πολιτικά και αναπαράγεται παράνομα με τη δύναμη και την πολιτική υποστήριξη που του δίνει το φαιοκόκκινο καθεστώς. Και τέλος άλλη μια φορά είναι ανήθικο γιατί αυτό το κέρδος της Intralot είναι πολύ μεγαλύτερο από το νόμιμο κέρδος, από το κέρδος δηλαδή που θα αποκόμιζε η οποιαδήποτε εταιρεία που θα μειοδοτούσε στο διαγωνισμό που έπρεπε να γίνει για την επένδυση των 200 εκατ ευρώ και την συνεκμετάλλευση με τον ΟΠΑΠ των παιχνιδιών. Ο Παπανδρέου με την υποστήριξη του εξακομματικού καθεστώτος που δεν διαμαρτύρεται δεν καταγγέλλει- ούτε μια επερώτηση δεν έγινε στη βουλή από τους φίλους του φτωχού λαού, από αυτούς που διαδηλώνουν και δηλώνουν έτοιμοι στα πάνελ να πέσουν τάχα στη φωτιά για την προστασία του κρατικού χρήματος και για τα εισοδήματα του λαού που τα κατακρεουργεί η κυβέρνηση. Ο Παπανδρέου και το καθεστώς με την υποστήριξη σύσσωμης της ψευτοαριστεράς κοινοβουλευτικής και μη μοιράζουν κρατικό χρήμα στους ανατολικούς κρατικοολιγάρχες μέσα σε συνθήκες χρεωκοπίας ανεργίας και κυριολεκτικής πείνας για τη φτωχολογιά.

Το καθεστώς όμως τζογάρει και τζογάρει κλέβοντας ακόμα και τους υπεραθλούμενους κατακουρασμένους παίχτες του αφού το κρατικό μονοπώλιο του τζόγου σαν τέτοιο μειώνει τα σταθερά κέρδη των παικτών αναγκάζοντάς τους να καταφύγουν σε τιμιότερες εταιρείες του εξωτερικού για να παίξουν. Έτσι εκτός από το πελώριο έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών το καθεστώς δημιουργεί μειωμένα έσοδα και ελλείμματα ακόμα και στον τζόγο προκειμένου να μοιράσει το χρήμα στο ανατολικό κεφάλαιο!