Γιατί οι σαμποταριστές θέλουν οπωσδήποτε τη χρεοκοπία και γιατί την κάνουν αναπόφευκτη

Πάνω από τις 1200 μονάδες εκτίναξε μέσα σε λίγες μέρες τα σπρεντ των δεκαετών ομολόγων o προβοκάτορας πρωθυπουργός όταν σκόπιμα δεν ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο συγκεκριμένα μέτρα για την μείωση των ελλειμμάτων τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, ενώ με την πράξη εκτινάσει τα σπρέντ φροντίζει με τα λόγια να υπενθυμίζει ότι απορρίπτει κάθε αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό όταν μαζί με τις υπόλοιπες πέντε κομματικές ηγεσίες οδηγεί συνειδητά τη χώρα στη χρεοκοπία με το σαμποτάρισμα κάθε επένδυσης.

Αυθαίρετη αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή κήρυξη χρεωκοπίας ενάντια στη θέληση της ΕΕ δεν θα κάνει ποτέ, για να μην χρεωθεί μόνη της η Ελλάδα και το ρωσόδουλο διακομματικό συντονιστικό κορυφής που τη διοικεί μια πανευρωπαϊκή τραπεζική κρίση χειρότερη και από αυτή της Lehman Brothers, όπως εκτιμούν στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.. Μια τέτοια χρεωκοπία μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική απομόωση και ντεφάκτο ξωπέταγμα της Ελλάδας από τη Ευρωζώνη και δεν πρόκειται να την προκαλέσει ποτέ πρωτοβουλιακά καμιά ρωσόδουλη ελληνική κυβέρνηση που για να δυναμιτίζει το ευρώ και την ΕΕ για λογαριασμό του νεοναζιστικού ρωσοκινέζικου άξονα θα πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά εντός της Ευρωζώνης. Και θα παραμένει όσο οι πρωθυπουργοί της ενώ θα κρατούν στη χρεοκοπία τη χώρα θα υποδύονται ταυτόχρονα τους νομιμόφρονες και θα πείθουν τους ευρωπαίους θολωμένους και σε παρακμή μονοπωλιστές, ότι η χώρα τάχα παλεύει με την κυβέρνησή της να ξεφύγει από την κρίση υπακούοντας και εκπληρώνοντας τάχατες τους όρους τους για την αντιμετώπιση της κρίσης της.

Το γεωστρατηγικό πολιτικό παιχνίδι του Κρεμλίνου αλλά και της Κίνας είναι αδύνατο να συλληφθεί από αυτούς τους οικονομιστές και τακτικιστές της ΕΕ που διστάζουν να κόψουν το γόρδιο δεσμό γιατί κοστίζει το σχοινί. Υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του Παπανδρέου η ΕΕ, για να αποφύγει το επερχόμενο κούρεμα, που όλοι προβλέπουν ότι θα είναι αναπόφευκτο, χωρίς νέα βοήθεια, συζητά ένα νέο στην ουσία μνημόνιο, ή νέους ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, που θα δώσει όπως ανόητα πιστεύουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ανακάμψει. Ο Παπανδρέου ξεκινάει ήπια, να ζητά δηλαδή να αποσπάσει την έγκριση της ΕΕ για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και την πιθανή μείωση των επιτοκίων, για να κερδίζει χρόνο και σκορπίζοντας νέες υποσχέσεις και σχέδια στους ευρωπαίους θα τους φτάσει ως την αναπόφευκτη ανοιχτή χρεοκοπία, το με την έγκρισή τους κούρεμα. Τότε η ρωσόδουλη ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει στην σπαρασσόμενη από τις φυγόκεντρες τάσεις και από την κρίση ΕΕ και η ρώσικη πολιτική παράλληλα θα θριαμβεύει. Σε ότι αφορά την εσωτερική διάσταση της χρεωκοπίας αυτήθα έχει σαν αποτέλεσμα να επιτευχθεί σε λίγες ώρες το μεγάλο όνειρο των ρωσόδουλων: ο πολιτικός έλεγχος του πιο μεγάλου και συγκεντρωμένου κεφάλαιου από το κράτος τους, η κρατικοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών.

Σε αντίθεση με τους λογιστικούς υπολογισμούς των γραφειοκρατών της ΕΕ και της ΕΚΤ, που θεωρούν την ελληνική χρεοκοπία μαθηματικά αναπόφευκτη, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Πέρα και έξω από τη γνώση της ΕΕ και τις προτάσεις των ειδικών, καθηγητών, αναλυτών και φιλελεύθερων πολιτικών, που επιμένουν- για να τα έχουν καλά με τους σοσιαλφασίστες σαμποταριστές- ότι η κακοδαιμονία μας είναι η κρατική γραφειοκρατία, υπάρχουν τώρα δα δεκάδες δις επενδύσεων που εμποδίζονται να πραγματοποιηθούν από το καθεστώς. Όλοι αυτοί πιστοί σ αυτό που ξέρουν να κάνουν, να βάζουν φόρους και να μαζεύουν λεφτά, άσχετοι με το τι σημαίνει αξία και πως παράγεται, βρίσκονται στον αφρό της οικονομίας εκεί που διακινείται το χρήμα, χάνουν κάθε επαφή με την οικονομική παραγωγική πραγματικότητα παρακολουθώντας το χρηματιστήριο, γιατί αυτό νομίζουν ότι είναι η οικονομία, και μιλούν ασταμάτητα και κάνουν υπολογισμούς φανταστικών εσόδων από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, των ακάλυπτων χώρων, της αύξησης της φορολογίας σε μια οικονομία που έχει χρεοκοπήσει καθώς και επειδή μπροστά στα μάτια τους εμποδίζονται επενδύσεις δεκάδες και εκατοντάδες δις ευρώ. Ακόμα και όταν μιλούν για κρατικές σπατάλες πάλι συγκαλύπτουν το βαθύ καθεστώς των σαμποτέρ.

Ενάμιση χρόνο τώρα το όργιο των συνδικαλιστών του σοσιαλφασισμού στα νοσοκομεία και στην υγεία γενικά δεν έχει σταματήσει και αυτοί το αποδίδουν στη γραφειοκρατία και στις συντεχνίες. Πως εξηγούν άραγε την απειλή φορολόγησης των καταθέσεων από τον προβοκάτορα που έδιωξε έτσι σε χρόνο μηδέν 30 δις ευρώ στο εξωτερικό; Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο. Αν είχαν πραγματοποιηθεί οι σαμποταρισμένες επενδύσεις των δεκάδων δις ευρώ που περίμεναν στην ουρά, από τον Οκτώβριο του 2009 που ανέλαβε ο Παπανδρέου μέχρι σήμερα, ποια θα ήταν η κατάσταση της οικονομίας; Ποια θα ήταν τα φορολογικά έσοδα, ποια θα ήταν η ανεργία; Θα υπήρχε έλλειμμα 10,5% του ΑΕΠ το 2010 ή πλεόνασμα; Ποιο θα ήταν το ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών και ποια θα ήταν η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, ποιο θα ήταν δηλαδή το ύψος των spread; Αν οι κουίσλιγκ των έξι κομματικών ηγεσιών ήταν πατριώτες η χώρα δεν θα είχε ξεφτιλιστεί σε όλο τον πλανήτη. Ενάμιση χρόνο έκανε η κυβέρνηση να υπογράψει και να βάλει σε εφαρμογή μια συμφωνία με τα κρουαζιερόπλοια και αυτή μισή- όποτε γουστάρει η κυβέρνηση απαγορεύει σε εταιρείες να προσεγγίσουν σε ελληνικά λιμάνια- και τα λιμάνια ύστερα από αυτή την άδεια πνίγηκαν ήδη από τους τουρίστες. Τι τους εμπόδιζε τάχα να το κάνουν και δεν το έκαναν μέχρι τώρα; Μήπως το ΠΑΜΕ; Μα δεν ήταν μόνο το ΠΑΜΕ. Ο Χρυσοχοίδης άνοιγε την πόρτα στον Πειραιά για να μπει το ΠΑΜΕ μόλις έβλεπε τα πλοία να ταξιδεύουν! Τα χρυσωρυχεία της Θράκης και της Χαλκιδικής απαγορεύεται από την αρχισαμποταρίστρια Μπιρμπίλη να επενδύσουν! Η ακύρωση των φωτοβολταικών της Κοζάνης, μια έτοιμη επένδυση ενός δις ακυρώθηκε. Μάθαμε το γιατί. Ακυρώθηκε για να τη δώσει ο Παμπούκης με την απόλυτη συνενοχή όλων των κομμάτων στο κινέζικο ναζιστικό μονοπώλιο μαζί με το μονοπώλιο όλων των ΑΠΕ στη χώρα. Ένα μονοπώλιο που περιμένει σε συμμαχία με το ρώσικο τη χρεοκοπία όπως ακριβώς ο γύπας γυρίζει πάνω από το άρρωστο θύμα του περιμένοντας τη στιγμή να εφορμήσει. Δεν είναι τυχαίο που οι κινέζοι δεν αγοράζουν ακόμα. Περιμένουν την χρεωκοπία που θα βυθίσει στον πάτο τις τιμές της γης και της εργατικής δύναμης. Επίσης περιμένουν την ανοιχτή χρεωκοπία για να αγοράσουν τζάμπα τις τράπεζες που επειδή θα βρεθούν με τα τοξικά κρατικά ομόλογα αμέσως θα χρεωκοπήσουν και θα κρατικοποιηθούν. Και όποιες κρατικές τράπεζες μείνουν κρατικές ελληνικές και όχι κινέζικες ή ρώσικες κρατικές θα έχουν τελικά στο γραφεία δανειοδότησης υπαλλήλους του βαθιού ρωσόδουλου καθεστωτος που θα δίνουν δάνεια μόνο στους ημετέρους νεο-ταγματασφαλίτες και δραχμή στους εχθρούς δηλαδή τους τίμιους δημοκράτες και πατριώτες.

Η απάντηση του λαού πρέπει να είναι τώρα ανατροπή των προδοτών για τη σωτηρία της χώρας. Από αντικειμενική οικονομική και μαθηματική άποψη είναι ακόμα και τώρα δυνατή η σωτηρία της χώρας και η αποτροπή της χρεωκοπίας. Η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη μόνο όσο αυτοί οι διακομματικοί σαμποταριστές είναι στην εξουσία.