Oι εγκληματίες σαμποταριστές Παπανδρέου- Μπιρμπίλη χρεοκοπούν τη χώρα

Το σαμποτάρισμα της τουριστική κατοικίας

Από την  πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε η Μπιρμπίλη το υπουργείο περιβάλλοντος ακύρωσε το Χωροταξικό για τον τουρισμό, μια πολύ σημαντική νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης από τις πολύ λίγες που απελευθέρωνε γη για παραγωγικές επενδύσεις. Στη συνέχεια Η Μπιρμπίλη ακύρωσε τα έργα για  

τους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής, απαγόρευσε την έκδοση αδειών στα καμένα ακόμα και αν αυτά ήταν στο σχέδιο (γι αυτό άλλωστε βάζουν μεγάλες πυρκαγιές οι σαμποταριστές), απαγόρευσε σχεδόν κάθε δραστηριότητα στις περιοχές Natura, μπλόκαρε την εκτροπή του Αχελώου με τη βοήθεια του ΣΤΕ, ακύρωσε βασικές επενδύσεις στο λιγνίτη και στα φωτοβολταικά, ακύρωσε το χωροταξικό για τα αιολικά θαλάσσια πάρκα,  και γενικά σαμπόταρε δεκάδες δις επενδύσεων με στόχο να κρατηθεί γονατισμένη η χώρα σε μια αξεπέραστη χρεοκοπία.

Η ακύρωση του Χωροταξικού για τον τουρισμό είχε στόχο εκτός από τα ξενοδοχεία και την τουριστική κατοικία, την αγορά δηλαδή κατοικιών από ξένους κυρίως σε οργανωμένα οικιστικά-ξενοδοχειακά συγκροτήματα, που η ζήτησή τους είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να αποφέρει στη χώρα έσοδα δεκάδων δις ευρώ μέσα σε μερικά χρόνια. Έσοδα που χρηματοδοτούν άμεσα το ελλειμματικό ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, δηλαδή αυτό που έφερε σε τελική ανάλυση το τεράστιο δημόσιο χρέος, και ανοίγουν επενδύσεις σε μια σειρά άλλους τομείς, δηλαδή ανοίγουν δουλειές, αυξάνουν τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, οπότε μειώνουν και άμεσα τα ελλείμματα του δημοσίου.

Παράνομες όλες οι επενδύσεις με την κατάργηση των χωροταξικών του Σουφλιά και την εφαρμογή ΤΩΡΑ του άρθρου 24 από το ΣτΕ

Όπως είχαμε δει στο άρθρο Οι εγκληματίες σαμποταριστές Παπανδρέου- Μπιρμπίλη με τη βοήθεια του ΣΤΕ ρίχνουν το λαό στην εξαθλίωση εφόσον ακύρωσε η Μπιρμπίλη τα χωροταξικά του Σουφλιά, έμεινε σε ισχύ ο νόμος 2545/97 που προβλέπει ότι στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει χωροταξικό σε μια περιοχή μπορούν να επιτραπούν επενδύσεις βιομηχανικές, τουριστικές και γενικά να εγκατασταθούν επιχειρήσεις με μια εκτίμηση των τάσεων του χωροταξικού της ευρύτερης περιοχής. Την γενική αυτή εκτίμηση των τάσεων, την κρατάει με αυτό το νόμο το καθεστώς για τον εαυτό του, ώστε να μπορούν να ματαιώνουν οι σοσιαλφασίστες κάθε επένδυση μεγάλη και μικρή. Ή αν αυτή έχει πραγματοποιηθεί ή αν έχει ξεκινήσει να μπορεί κάθε στιγμή να κηρυχτεί παράνομη, και επομένως να καταστρέφεται, να εκβιάζεται ή να εξαρτάται σε κάθε περίπτωση ο επενδυτής από την γραφειοκρατική φαιοκόκκινη καθεστωτική ακρίδα. Να σημειωθεί ότι το άρθρο 24 του συντάγματος απαιτεί την αδειοδότηση μιας επένδυσης βάσει του χωροταξικού. Αυτό όμως δεν υπάρχει γιατί καμιά κυβέρνηση των σαμποταριστών δεν επιτρέπει να φτιαχτεί!! Όπως είχαμε δει στο ίδιο άρθρο, που αναφέραμε προηγούμενα, με πρόσχημα την έλλειψη χωροταξικού σχεδίου χαρακτηρίστηκε παράνομη από το ΣτΕ η νόμιμα αδειοδοτημένη και σε λειτουργία ξενοδοχειακή  επένδυση στο Πόρτο Ναυαρίνο και στη συνέχεια βάσει της νομολογίας αυτής ακυρώθηκε η επένδυση των 2 δις ευρώ στη Μονή Τοπλού που είχε αναλάβει να ακυρώσει προσωπικά ο Αλαβάνος μαζί με την τοπική ακροδεξιά-φιλοχαμάς ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων της Κρήτης.

Το μέγεθος του σαμποτάζ

Το μέγεθος του σαμποτάζ της τουριστικής κατοικίας από την Μπιρμπίλη, προκύπτει από τα δημοσιεύματα του τύπου πριν 4 χρόνια περίπου, τον Ιούνιο του 2007, με αφορμή την κατάθεση του χωροταξικού για τον τουρισμό από τον Σουφλιά. Στην Καθημερινή 16/6/2007  διαβάζουμε ότι: Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Clemente Pinedo, πρόεδρος της AFIT (Ελληνική Ένωση Ξένων Επενδυτών στον Τουρισμό), στο πρόσφατο διεθνές συνέδριο Real Estate που οργάνωσε το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η ζήτηση εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 2 εκατ. κτίρια για τα αμέσως προσεχή χρόνια. Ωστόσο, στο μέγεθος αυτό περιλαμβάνονται και οι Έλληνες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και εκδηλώνουν ενδιαφέρον επαναπατρισμού. Αντίστοιχα, άλλες μελέτες οριοθετούν τον αριθμό των Βρετανών που προτίθενται να αποκτήσουν κάποια κατοικία στο εξωτερικό σε 1 εκατ. για την προσεχή δεκαετία, δηλαδή 100.000 κατοικίες σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Pinedo, ο ρυθμός αύξησης των επισκέψεων των τουριστών που διαθέτουν κάποια τουριστική κατοικία σε χώρα του εξωτερικού αυξανόταν με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 9,3% κατά την τετραετία 2001-2005, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος των απλών τουριστών δεν ξεπερνούσε το 2,3%....Ενδεικτικό των περιθωρίων βελτίωσης της Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη είναι και το γεγονός ότι μόνο στην Ισπανία η εταιρεία International Holiday Home υπολογίζει ότι πωλήθηκαν περίπου 140.000 κατοικίες σε ξένους κατά το 2006. Στην Ελλάδα, ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπέρασε τις 3.000 κατοικίες....

Επίσης  το Βήμα την ίδια περίοδο, στις 3/3/2007 γράφει: Παράγοντες της αγοράς είναι σαφείς ως προς τη δυναμική που μπορεί να έχει η αγορά παραθεριστικής κατοικίας. Το 10% της επιτυχίας της Ισπανίας να είχε η Ελλάδα, θα είχαμε ετήσιες πωλήσεις τουριστικών κατοικιών της τάξεως των 7 δισ.ευρώ ισχυρίστηκε με δήλωσή του στο Βήμα ανώτατος εκπρόσωπος της εταιρείας ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων Lamda Development, σύμφωνα με έρευνα της οποίας η δυνητική ζήτηση από πολίτες (κυρίως) ευρωπαϊκών χωρών εκτιμάται σε 1 εκατ. κατοικίες. Σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα μπορούσε να διαθέτει κάθε χρόνο περίπου 20.000 πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες λέει ο ίδιος. Το χρονικό σημείο εκδήλωσης αυτής της έντονης κινητικότητας στον συγκεκριμένο τομέα της αγοράς δεν είναι τυχαίο. Έρχεται ακριβώς τη στιγμή που η κυβέρνηση διά των συναρμοδίων υπουργών ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιά και Τουριστικής Ανάπτυξης κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά ετοιμάζεται να δώσει το τελικό σχέδιο για τα νέα κίνητρα τόνωσης της παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον στη ζήτηση τουριστικής κατοικίας από τις ελληνικές επενδυτικές εταιρείες καθώς και από την κρατική ΕΤΑ ΑΕ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης) ήταν μεγάλο σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Βήματος. Ενδιαφέρον για την τουριστική κατοικία έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής οι εξής επενδυτικοί όμιλοι: Πρώτον, οι όμιλοι του εφοπλιστή κ. Β. Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕS SΑ) και Μinoan Group (πρώην Loyalword), που έχουν θέσει τον θεμέλιο λίθο σε δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις σε Μεσσηνία και Λασίθι Κρήτης αντίστοιχα.

Προσθήκη δική μας: η επένδυση στο Λασίθι είναι ακριβώς η ήδη ακυρωμένη επένδυση στη Μονή Τοπλού αξίας 2 δις ευρώ.  Δεύτερον, η κρατική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΕΤΑ ΑΕ, η οποία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τα ακίνητα της Αναβύσσου Αττικής, του Γκολφ Αφάντου Ρόδου, του Παλιουρίου Χαλκιδικής, του Καραθώνα (πλησίον του Ναυπλίου) και του Αζαπίου Χαλκιδικής. Τρίτον, ο όμιλος Αldemar, που έχει καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο στην περιοχή Σκαφιδιά της Δυτικής Πελοποννήσου. Τέταρτον, άλλοι σημαντικοί όμιλοι, μεταξύ των οποίων και αυτοί που διευθύνονται από τους κκ. Ν. Δασκαλαντωνάκη, Α. και Στ. Ανδρεάδη, Κ. Μήτση, Παπαπολίτη και Ποτηριάδη, Π. Δάβαρη και Γ. Σμπώκο. Πέμπτον, κατασκευαστικές εταιρείες όπως ο όμιλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, που έχει ήδη εισέλθει στον χώρο της τουριστικής κατοικίας με συγκρότημα στην Πάρο.

Σήμερα η κυβέρνηση διαφημίζει ένα τάχατες τουριστικό fast-track με δύο νομοσχέδια για την τουριστική κατοικία. Έτσι προσπαθεί να δείξει στην ΕΕ ότι προχωρά τάχα στην εκμετάλλευση της κρατικής γης και να συγκαλύψει την εγκληματική της πολιτική όταν σαμπόταρε σαν αντιπολίτευση, μαζί με το ψευτοΚΚΕ τον ΣΥΝ και την καραμανλική φαιοκόκκινη σαμποταριστική ομάδα, το χωροταξικό του Σουφλιά. Δεν υπήρξε πολιτική και συνδικαλιστική ηγεσία που να υποστήριξε το χωροταξικό του Σουφλιά, δεν υπήρξε μέσο ενημέρωσης που να μην πέταξε την πέτρα του. Εμείς είχαμε υποστηρίξει τα χωροταξικά του Σουφλιά με το κριτήριο της ανάπτυξης όχι φυσικά του κεφαλαίου αλλά της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της διασφάλισης της παραγωγής, γιατί εκτός από το παραγωγικό σαμποτάζ που καταγγέλλουμε επί δεκαετίες, από πολύ νωρίς είχαμε διακρίνει και αναλύσει και την επερχόμενη σημερινή χρεοκοπία. Τα αντίστοιχα άρθρα, από το 2004, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας.  Και τα γεγονότα απέδειξαν την ορθότητα των θέσεων και των προβλέψεών μας. Τώρα οι σαμποταριστές για άλλη μια φορά καμώνονται ότι τρέχουν να εκμεταλλευτούν τάχα την κρατική περιουσία για να μαζέψουν λεφτά! Δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα αν τα έργα δεν τα δώσουν τζάμπα σε κινέζικα ρώσικα και ισλαμοφασιστικά κεφάλαια ή στους δικούς τους ανατολικούς κρατικοολιγάρχες. Το συμφέρον των σαμποταριστών ταυτίζεται με το συμφέρον των αφεντικών τους  και όχι με αυτό της χώρας γι αυτό και απαγορεύουν κάθε επένδυση του εχθρικού τους πραγματικά αναπτυξιακού στη φύση του κεφαλαίου, ντόπιου ή ξένου, και καθαγιάζουν και προσκυνούν κάθε νεοαποικιακή επένδυση-ξεπούλημα στο νεοναζιστικό άξονα και στο ισλαμοφασιστικό κεφάλαιο καθώς και σε αυτό των ανατολικών ολιγαρχών. Η απαίτηση της ΕΕ να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση την κρατική περιουσία καταγγέλθηκε από το καθεστώς σαν επιβουλή της ΕΕ ενάντια στην ακεραιότητα της χώρας, επιβουλή στη γη του ενώ αυτοί οι πράκτορες των ανατολικών επιβουλεύονται σήμερα όλη την ελληνική γη και την κρατάνε για τα αφεντικά τους!

Δημόσια γη δεν πουλιέται και αυτό θα νομοθετηθεί δήλωσε ο Παπανδρέου ταυτίζοντας την εκμετάλλευση της γης με τις επιβουλές της ΕΕ ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία. Τώρα αυτός ο καταστροφέας φαίνεται να υποχωρεί στην ΕΕ και τελικά να πουλάει. Δεν νομίζουμε ότι θα το κάνει δηλαδή ότι θα πουλήσει οτιδήποτε σε ένα πραγματικά παραγωγικό κεφάλαιο. Αυτός ή θα πουλήσει τζάμπα τη γη σε ρωσοκινέζους βάζοντας μαζί τους για ξεκάρφωμα μερικούς δυτικούς κερδοσκόπους ή θα νοικιάσει για λίγο χρόνο σε δυτικούς που θα κάνουν μέτριες επενδύσεις η κάποιο συνδυασμό από αυτά. Σε κάθε περίπτωση θα κάνει οτιδήποτε για να μην αναπνεύσει η χώρα και να μη σωθεί.

Ένα άλλο παράδειγμα πώλησης και εκμετάλλευσης της κρατικής περιουσίας για να μαζέψει το καθεστώς λεφτά σύμφωνα με τις λογικές απαιτήσεις των δανειστών: Μόλις πριν λίγες ημέρες ο υπουργός μεταφορών Ρέππας πήρε εντολή από τους σαμποταριστές και ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για να ξεπουλήσουν τις χρεοκοπημένες και ξεπεσμένες σε αξία από το παραγωγικό σαμποτάζ και το φόρτωμά τους από περισσευούμενους εργαζόμενους δημόσιες επιχειρήσεις στους Ρώσους. Είναι αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά.

Φωνή της Ρωσίας: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις ρωσικές επενδύσεις στον τομέα των υποδομών και των μεταφορών.

 Ετσι δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο  ΄Ελληνας Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Δημήτρης Ρέππας( που σημειωτέον δεν είναι ως τώρα ειδικά ρωσόφιλος αντίθετα οι ρωσόδουλοι τον κυνηγάνε. Φαίνεται όμως ότι του κάνανε σήμα κάποιοι πως πρέπει να προχωρήσει για να σώσει το κεφάλι του). Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες  επένδυσης ξένου κεφαλαίου, μαζί και του ρωσικού, σε τέτοιους τομείς όπως είναι οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι τερματικοί σταθμοί φορτίων.  Για τους Ρώσους επενδυτές η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις μεταφορές, τις υποδομές, την ενέργειας και πολλά άλλα,- παρατήρησε ο Δημήτρης Ρέππας.