Πραγματικά μέτρα ανακούφισης του κέντρου και όχι τα ψεύτικα της κυβέρνησης

Εκτός νόμου οι ναζιστές

Εντελώς όπως περιμέναμε το ψευτοδημοκρατικό καθεστώς των προβοκατόρων μένει αδιάφορο μετά την αντιδραστική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης με επικεφαλής τους ναζιστές κυνηγούς μεταναστών και συνεχίσει να στιβάζει τις μεταναστευτικές μάζες σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα του κέντρου και ταυτόχρονα να προστατεύει τους λαθρέμπορους, τους ληστές και τους προαγωγούς που ζουν στο στοιχείο τους σε τέτοιες συνθήκες. Έτσι θα προβοκάρει και θα φασιστικοποιεί παραπέρα τις μάζες του κέντρου της πόλης ενώ παράλληλα θα εκβιάζει πολιτικά όλη την ΕΕ ζητώντας να ανοίξει τα σύνορά της στους μετανάστες τράνζιτ της υπερκορεσμένης άνεργης Ελλάδας. Ήδη τα μέτρα που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση Παπανδρέου με έμφαση στην επιφανειακή αστυνομική επιτήρηση και στα οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων των υποβαθμισμένων περιοχών είναι εντελώς κούφια ή ακόμα και αρνητικά. Δηλαδή όσο συνεχίζεται η πολιτική των ανοιχτών συνόρων σε συνδυασμό με την προστασία του παραεμπόριου και της σωματεμπορίας μόνο εγκληματικές επιχειρήσεις μπορούν να σταθούν σε περιοχές που συνεχίζουν να είναι αποθήκες του δουλεμπορίου και άντρα εγκλήματος, ιδιαίτερα όσο επιδεινώνεται η οικονομική κρίση μέσω του συνεχιζόμενου σαμποτάζ των επενδύσεων και της παραγωγής. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι φοροαπαλλαγές θα είναι κίνητρα μόνο για την εγκατάσταση και ανάπτυξη εγκληματικών επιχειρήσεων στο κέντρο.

Πόσο υποκριτικά είναι αυτά τα μέτρα φαίνεται από τις καταγγελίες που βγαίνουν στο φως για τη συνειδητή πολιτική του κράτους να έχει στην πράξη ανοιχτά τα σύνορα και να συγκεντρώνει μεταναστευτικό πληθυσμό από τα σύνορα στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με εμπιστευτικό αμερικανικό έγγραφο που αποκαλύπτει το wikileaks και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εκπομπής ''Νέοι Φάκελοι'': ''Τον Ιούνιο του 2006 ο επιτετραμμένος της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα συναντά τον Αμερικανό πρέσβη και του αποκαλύπτει πως πιστεύει ότι υπάρχει σημαντική σύνδεση μεταξύ λαθρεμπόρων-διακινητών λαθρομεταναστών στην χώρα μας και κυκλωμάτων της Ισλαμικής τρομοκρατίας στην Αθήνα. Ο Πακιστανός διπλωματικός υπάλληλος προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ακόμη και για συνέργεια στη διακίνηση λαθρομεταναστών από την χώρα του στην Ελλάδα''. O ίδιος αναφέρει μαρτυρίες Πακιστανών μεταναστών που έχουν περάσει τα σύνορα τελείως ανενόχλητοι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μεταφέρθηκαν ακόμη και με Ελληνικά στρατιωτικά οχήματα (σχετική αναφορά στο liberalcreta.pblogs.gr). Σύμφωνα με ανάρτηση του δήμαρχου Καμίνη στην ιστοσελίδα του δήμου Έχει επικρατήσει η απαράδεκτη πρακτική, οι αλλοδαποί να εφοδιάζονται, από τις τοπικές αρχές στα σημεία εισόδου, με εισιτήρια και να επιβιβάζονται σε μέσα μαζικής μεταφοράς με προορισμό την Ομόνοια. Η πρακτική αυτή πρέπει άμεσα να σταματήσει. Ο Καμίνης ωστόσο έχει ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης της συνθήκης αυτής έχει ταχθεί με το προεκλογικό του πρόγραμμα! Κάνει την Ελλάδα ένα αποθετήριο της παράνομης μετανάστευσης, είπε τον Οκτώβριο του 2010.

Την προβοκατόρικη αυτή κρατική πολιτική συνδράμει η ψευτοαριστερά των θιασωτών του επαναστατικού δουλεμπόριου των ανοιχτών συνόρων που βγάζουν για χρόνια ρατσιστή όποιον καταγγέλλει αυτό το ελεύθερο δουλεμπόριο, και στέλνουν τους κατοίκους του κέντρου στη Χρ. Αυγή.

Τέτοιος είναι ο Κουβέλης που σε συνέντευξη στις 23/5 παρουσίασε τις προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για το κέντρο. Η κεντρική πρόταση ήταν η αλλαγή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και η αντίστοιχη τροποποίηση της συνθήκης Σένγκεν, δηλαδή να μετατραπεί η Ελλάδα σε πύλη διόδου παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη, και να ναζιστικοποιηθούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα.

Τέτοιος είναι και ο Τσίπρας που μετά τη συνάντηση του με τον Παπουτσή στις 20/5 δήλωσε ότι πρέπει να λυθεί με άλλους τρόπους το μεταναστευτικό και: Πρώτα και κύρια με τη διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μιας άλλης ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση. Με την καταγγελία του Δουβλίνου ΙΙ που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Τέτοια είναι και η Παπαρρήγα που καταγγέλει την ψήφιση και εφαρμογή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και ζητάει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν (δες επίσημη ανακοίνωση ψευτοΚΚΕ μετά τη δολοφονία του 44χρονου).

Στην ίδια αντιευρωπαϊκή αλλά περισσότερο επαναστατική δηλαδή σοσιαλφασιστική κατεύθυνση βρίσκεται το ΣΕΚ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτοί διοργάνωσαν μία υποτιθέμενη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο το μεσημέρι της Δευτέρας 16/5, σέρνοντας πίσω τους μερικούς μετανάστες, με βασικό σύνθημα, εκτός από το κλασσικό με τα ανοιχτά σύνορα, το:Να ανατραπεί το μνημόνιο κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ. Πρόκειται για ένα σύνθημα που είναι και βασικό της Χρυσής Αυγής. Στην ταυτότητα της γραμμής τους για την οικονομική κρίση των δύο υποτιθέμενων αντιπάλων ξεσκεπάζεται το γνωστό αλληλοτροφοδοτούμενο δίπολο φασισμού σοσιαλφασισμού, ή αλλιώς Χρ. Αυγής και ψευτοαριστεράς, ή αλλιώς ψευτοπατριωτισμού και ψευτοδιεθνισμού. Αυτό το δίπολο εγκλωβίζει τελικά το λαό μέσα στο ίδιο ανατολικό αντιευρωπαϊκό πολιτικό στρατόπεδο ενώ τον διασπάει ταυτόχρονα καθώς του λέει: Ή θα είσαι ενάντια στα ανοιχτά σύνορα και ενάντια στους μετανάστες οπότε θα είσαι με τη Χρυσή Αυγή ή θα είσαι με τα ανοιχτά σύνορα και με τους μετανάστες οπότε θα είσαι με την τραμπούκικη εσω- και έξω-κοινοβουλευτική αριστερά.

Η ΟΑΚΚΕ έχει αποδείξει ότι το δίλημμα αυτό είναι πλαστό. Αν κάποιος είναι με τους μετανάστες σήμερα πρέπει να είναι ενάντια στα ανοιχτά σύνορα. Γιατί ανοιχτά σύνορα ειδικά σήμερα πάνω στην πιο τερατώδη ανεργία και κυρίως πάνω στη γραμμή της νέας γεωπολιτικής μετακίνησης πληθυσμών για το πολιτικό προβοκάρισμα της Ευρώπης σημαίνει μαζικό δουλεμπόριο και αποθήκευση ανθρώπων, καταστροφή και εύκολη εγκληματοποίηση της ελληνικής πρωτεύουσας. Αυτές οι συνθήκες κάνουν όλους τους μετανάστες παλιούς και νέους, νόμιμους και παράνομους μισητούς στον ντόπιο πληθυσμό και γι αυτό ρατσιστικοποιεί γενικά τις μάζες. Γι αυτό άλλωστε το βασικό τρέχον σύνθημα των ναζιστών δεν είναι το αντίθετο σύνθημα από τα ανοιχτά σύνορα δηλαδή το κλειστά σύνορα, αλλά συνεχίζει να είναι το έξω οι ξένοι δηλαδή το καθαρά ρατσιστικό έξω όλοι οι μετανάστες. Μάλιστα όχι τυχαία το ΛΑΟΣ όπως και το ψευτοΚΚΕ έχουν σαν βασικό τους αίτημα το να δοθούν έγγραφα στους μη νόμιμους μετανάστες για να πάνε στην ΕΕ.

Παράλληλα φροντίζουν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ξεπλένουν τη Χρ. Αυγή καλύπτοντας το ναζιστικό της χαρακτήρα με αναφορές σε ακροδεξιούς, εθνικιστές κλπ Μάλιστα μόλις πριν λίγες μέρες σε εκπομπή του Κόντρα ο Καρατζαφέρης έσπασε άλλο ένα φράγμα στην πολιτική προστασία που δίνει στους ναζιστές, όταν σε επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου απάντησε ότι θεωρεί τη Χρ. Αυγή μία δεξιά παράταξη, και εννοεί με άλλα λόγια αυτό που είχε πει όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ με πρόεδρο τον Κ. Καραμανλή ότι οι χρυσαυγίτες θα μπορούσαν και θα έπρεπε να αναλάβουν και κυβερνητικές θέσεις.

Το σύνθημα μας για τα κλειστά σύνορα για τους παράνομους μετανάστες από τα έξω προς την Ελλάδα και από την Ελλάδα προς ΕΕ (πάντα εκτός από τους περιορισμούς για τους πολιτικούς πρόσφυγες και την επανένωση οικογενειών) δεν πρέπει να είναι και δεν είναι βέβαια η γενική γραμμή μας για το μεταναστευτικό. Είναι μόνο η ειδική γραμμή μας για τα σύνορα σήμερα. Η γενική μας γραμμή για το μεταναστευτικό είναι στη βάση της μία: η ενότητα ελλήνων και μεταναστών, ιδιαίτερα των εργαζομένων. Όλα τα κλασσικά συνθήματά μας που πρώτη προώθησε η ΟΑΚΚΕ από τα μαζικά κύματα μετανάστευσης του 1990 ίση αμοιβή για ίση δουλειά, πλήρη πολιτικά δικαιώματα αρχίζοντας από τους παλιότερους μετανάστες εκτός νόμου οι ρατσιστικές και ναζιστικές συμμορίες υπηρετούν αυτό το κεντρικό και στρατηγικό σύνθημα. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΟΑΚΚΕ δεν δέχεται καμιάς μορφής βίαιη απέλαση.

Σήμερα, άμεσα και για να ανακοπεί ο δρόμος στους ναζί πρέπει να εφαρμοστούν τακτικά μέτρα ανακούφισης του κέντρου που όμως θα έχουν δυο προυποθέσεις για να είναι αξιόπιστα και αποτελεσματικά:

Α.Να περιφρουρηθούν στενά από την Ελλάδα τα σύνορα και να κλειστει κάθε δρόμος για την παράνομη μετανάστευση. Ανοιχτά θα είναι μόνο για πολιτικούς πρόσφυγες που έυκολα και γρήγορα μπορούν να ελεγχθούν αν υπάρχει πολιτική θέληση

Β. Να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και κάθε άλλη ναζιστική συμμορία Αν γίνει αυτό τότε πρέπει και μπορεί να προχωρήσει γρήγορα η ανακούφιση του κέντρου με τα υπόλοιπα μέτρα που είναι

1ο Να δώσει το κράτος ψηλά και ουσιαστικά υλικά κίνητρα στους τράνζιτ μετανάστες να γυρίσουν στις χώρες τους. Αυτό δεν θα είναι δώρο ούτε εξαγορά. Το ελληνικό κράτος πρέπει να αποζημιώσει αδρά τις τελευταίες φουρνιές μεταναστών με αρκετες χιλιάδες Ευρώ ανάλογα με τα πελώρια έξοδα μετανάστευσής τους. Γιατί το ίδιο το κράτος. Αυτά τα λεφτά μπορούν να βγουν μαζί με τα άλλα χρέη αν σταματήσει το βιομηχανικό σαμποτάζ. έκανε συνειδητά πολιτική δουλεμπορίας καθώς τους ενθάρρυνε να μεταναστεύσουν με την προβοκατόρικη πολιτική της των ανοιχτών συνόρων και με το κλείσιμο του ματιού ότι θα ανοίξουν αργά ή γρήγορα και έτσι ή αλλιώς και τα σύνορα Ελλάδας-ΕΕ. Έτσι έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να πληρώσουν χιλιάδες και καμιά φορά δεκάδες χιλιάδες δολάρια στους δουλεμπόρους για να καταλήξουν τελικά στον εφιάλτη του Άγιου Παντελεήμονα.

Αυτό το μέτρο που προτείνουμε δεν έχει καμία σχέση με το γελοίο μέτρο που εφαρμόζει η κυβέρνηση για το λεγόμενο εθελούσιο επαναπατρισμό για τον οποία μάλιστα έχει ζητήσει και έχει λάβει χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για πληρωμή των εισιτηρίων των μεταναστών και χορήγηση ποσού 300 Ευρώ για τα πρώτα έξοδα τους όταν φτάσουν στη χώρα τους. Δεν είναι καθόλου παράξενο που είναι μικρός ο αριθμός των μεταναστών που έχουν ανταποκριθεί σε αυτό το μέτρο.

2ο Αν οι νέοι μετανάστες προτιμήσουν να μείνουν στη χώρα μας πρέπει να μπορούν να μείνουν και να δουλέψουν ακριβώς επειδή πρέπει να τους αναγνωριστεί το ότι παγιδεύτηκαν από το καθεστώς εδώ. Γι αυτό πρέπει και μπορούν να δοθούν σε αυτούς μεταβατικές άδειες παραμονής και δουλειάς που όμως δεν θα παραβιάζουν το Δουβλίνο 2, δηλαδή θα τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν προς τις χώρες της ΕΕ μόνο αφού περάσει ένα σημαντικό διάστημα. Έτσι δεν θα επικροτείται η κρατική πολιτική της Ελλάδας να είναι η χώρα τράνζιτ της παράνομης μετανάστευσης προς την ΕΕ αλλά και οι μετανάστες των τελευταίων κυμάτων δεν θα απελαύνονται ούτε θα παγιδεύονται εξαθλιωμένοι στη χώρα. Για την άμεση καλυτέρευση της ζωής των νέων μεταναστών που δεν θέλουν να επιτρέψουν στην πατρίδα τους και ώσπου να βρουν δουλειά πρέπει να τους δοθεί ταυτόχρονα ένα μικρό ενοίκιο ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι να μένουν δεκάδες σε κάθε διαμέρισμα. Αυτό το μέτρο θα αποσυμφορήσει τα γκέτο του κέντρου αν συνδυαστεί με την τιμωρία με αυστηρές ποινές των ιδιοκτητών τέτοιων σπιτιών γιατί εγκληματούν σε βάρος της υγείας των ενοίκων τους και των κατοίκων όλης της πόλης. Για όλα τα παραπάνω ποσά ενίσχυσης-αποζημίωσης των μεταναστών το ελληνικό κράτος μπορεί να ζητήσει να επιδοτηθεί από την ΕΕ (λόγω χρεωκοπίας, αλλά και γιατί έτσι αντιμετωπίζεται ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα που ωστόσο αντίθετα από ότι ισχυρίζονται οι προβοκάτορες το προκάλεσε το ίδιο το ελληνικό κράτος) αναλαμβάνοντας όμως την απόλυτη δέσμευση ότι δεν θα ξαναπειράξει τα σύνορα, ούτε από έξω προς τα μέσα, ούτε από μέσα προς την ΕΕ (δες σχετικά στο φ 464 της Νέας Ανατολής, Γενάρης-Φλεβάρης 2011).

Όσο ο λαός μας ακόμα έχει τα αποθέματα εκείνα που του έχουν αφήσει οι δημοκρατικές του παρακαταθήκες για να αντιστέκεται στο ναζισμό και στο ρατσισμό υπάρχει χρόνος. Καλούμε όλους τους δημοκράτες να απαιτήσουν την εφαρμογή αυτών των μέτρων για να μπει άμεσα ένα ανάχωμα στη νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α. Όμως το πρώτο και το πιο βασικό που πρέπει να κάνουν είναι να οργανώσουν οι ίδιοι οι δημοκρατικοί πολιτές ένα δικό τους αγώνα ενάντια στους ναζιστές και ενάντια στους προβοκάτορες της κυβέρνησης πάνω στην γραμμή που περιγράψαμε παραπάνω.