ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΚΕ

Μια βασική και γελοία θεωρία του ψευτοΚΚΕ είναι ότι την οικονομική κρίση την θέλουν ή ακόμα και την υποθαλπουν οι μεγαλοκαπιταλιστές για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους και να ρίξουν τους μισθούς και τα μεροκάματα. Ειναι αλήθεια ότι σε περιόδους κρίσης οι μισθοί και τα μεροκάματα συμπιέζονται και πέφτουν ανάλογα με τη διάρκεια και το μέγεθος της κρίσης, αλλά ποτέ οι καπιταλιστές δεν έχουν οργανώσει μια κρίση και μάλιστα παγκόσμια ούτε μπορούν να το κάνουν. Αλλωστε μια κρίση ξεκάνει και πολλούς από αυτούς και κανείς δεν ξέρει από τα πριν ποιους. Είναι γεγονός ότι σε ένα ναυάγιο οι επιβάτες της πρώτης θέσης σώνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι φτωχότεροι των κάτω καταστρωμάτων αλλά ποτέ δεν παρατηρήθηκε οι επιβάτες της πρώτης θέσης να οργανωθούν για να προκαλέσουν ναυάγιο στο καράβι που τους μετέφερε.

Πολλά εργοστάσια μικρά ή μεγάλα κλείνουν στέλνοντας στην ανεργία όχι μόνο τους εργάτες τους, αλλά και συχνά χρεοκοπόντας ακόμα και σαν άτομα τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες τους. Οι σοσιαλφασίστες του Περισσού δεν κάνουν τον κόπο να εξηγήσουν πως ακριβώς σχεδιάζεται αυτή η κρίση. Γιατί στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μας πουν αν η κρίση σχεδιάζεται από όλη την αστική τάξη ή από ένα μόνο μέρος της. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να εξηγηθεί πως αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν ορισμένοι καπιταλιστές για να αυξηθούν τα κέρδη των υπολοίπων, πράγμα που προϋποθέτει την ενότητα των καπιταλιστών στη διανομή των κερδών. Αλλά στην περίπτωση αυτή πάει περίπατο ο μαρξισμός που θεωρεί σαν θεμελιακό γνώρισμα του καπιταλισμού σε κάθε βαθμίδα της ανάπτυξής του τον ανταγωνισμό των καπιταλιστών μεταξύ τους, ένα γνώρισμα που οι κομμουνιστές το χρησιμοποιούν στην προώθηση της πολιτικής των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Στη δεύτερη περίπτωση αν δηλαδή αποφασίζεται από μια μερίδα πρέπει να μας εξηγήσουν από ποια μερίδα γίνεται αυτό και γιατί οι υπόλοιποι καπιταλιστές δεν αντιδρούν αφού οδηγούνται στη σφαγή σαν τα αρνιά. Στην πραγματικότητα η μόνη εξήγηση που δίνουν οι ψευτοαριστεροί σε αυτό το ερώτημα είναι ότι την κρίση την φέρνουν οι εβραίοι καπιταλιστές βασικά οι τραπεζίτες. Αυτή η αντισημιτική θεωρία δοκιμάστηκε άσχημα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια καθώς η μόνη πολύ μεγάλη τράπεζα που έκλεισε και μάλιστα αφέθηκε να κλείσει με την παγκόσμια κρίση του 2008 ήταν η κύρια εβραικών ιδιοκτησιακών συμφερόντων Lehman Brothers. Εννοείται οι αντισημίτες δεν πτοούνται από γεγονότα.

Αλλά στα χαλκεία των υπογείων του Περισσού κατασκευάζονται και άλλα ψέματα. Όπως είναι η αύξηση των κερδών των ελλήνων καπιταλιστών χάρη στη κρίση που επιβεβαιώνει το ψέμμα τους ότι με την κρίση οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Αν αυτό ήταν αλήθεια θα έπρεπε να δει κανείς τα κέρδη των επιζησάντων από την κρίση αστών, ιδιαίτερα των βιομηχάνων που τόσο μισεί το ψευτοΚΚΕ να μεγαλώνουν. Αντίθετα η ζωή έρχεται για μια ακόμη φορά να δικαιώσει το μαρξισμό και να βγάλει ψεύτες τους ψευτομαρξιστές της Παπαρήγα. Βλέπουμε λοιπόν ότι : Ζημιογόνος ήταν η μία στις τρεις βιομηχανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα το 2010, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Stat Bank. Συγκεκριμένα, σε 1.183 παραγωγικές επιχειρήσεις κατεγράφη μείωση κατά 98,4% στα συνολικά κέρδη το 2010 σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2009. Τα συνολικά κέρδη των εν λόγω επιχειρήσεων μειώθηκαν από 2,303 δισ. ευρώ το 2009 σε μόλις 36,3 εκατ. ευρώ το 2010. Την ίδια στιγμή, μεγάλη μείωση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο, με τις μεγαλύτερες απώλειες να παρατηρούνται στον κλάδο της μεταποίησης. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε κάτω από τις 80 μονάδες τον Μάιο του 2011 και συγκεκριμένα στις 78,3 μονάδες, σημειώνοντας μείωση 10% σε σχέση με τον Μάιο του 2011Το μεγαλύτερο τμήμα των εταιρειών του δείγματος εμφάνισε επιδείνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα από τις 1.183 επιχειρήσεις του δείγματος, οι 770 εμφάνισαν κέρδη (65,1% του δείγματος) και οι 413 παρουσίασαν ζημίες (ποσοστό 34,9% του δείγματος). Το ποσοστό των ζημιογόνων εταιρειών αυξάνεται τα τελευταία 3 χρόνια. Ετσι, το ποσοστό ζημιογόνων αυξήθηκε από 26,5% το 2009 σε 34,9% το 2010. Από τις 1.183 εταιρείες, οι 453 (ποσοστό 38,3% του δείγματος) εμφάνισαν βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων, ενώ οι 730 (ποσοστό 61,7% του δείγματος) παρουσίασαν επιδείνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Ειδικότερα, στη φωτεινή πλευρά του επιχειρείν 257 επιχειρήσεις εμφάνισαν αύξηση κερδοφορίας, 79 μετέτρεψαν τις ζημίες του 2009 σε κέρδη το 2010, ενώ 117 εταιρείες μείωσαν τις ζημίες τους. Αντιθέτως, στη σκοτεινή πλευρά του επιχειρείν, 434 εταιρείες εμφάνισαν μείωση κερδών, 178 μετέτρεψαν τα κέρδη σε ζημίες και 118 αύξησαν τις ζημίες τους.. Το 2010 οι μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας λειτούργησαν με μέσο περιθώριο καθαρού κέρδους 0,2% όταν οι ίδιες επιχειρήσεις είχαν λειτουργήσει με μέσο περιθώριο καθαρού κέρδους 5,4%. Είχαμε δηλαδή μία κάθετη πτώση του μέσου περιθωρίου καθαρού κέρδους των μεγάλων παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.. (Καθημερινή, 12-7).

Στην ελληνική κρίση έχουμε επι πλέον το φαινόμενο να είναι τρομακτικά ισχυρό το χτύπημα και στις μεγάλες παραγωγικές επειχειρήσεις. Αυτό γιατί ο σοσιαλφασισμός που κυβερνάει τη χώρα χτυπήσε με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα με την σαμποταριστική υπερφορολόγηση με αλλεπάλληλα γιουρούσια τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις

Τα στοιχεία όπως μπορούμε να δούμε είναι συντριπτικά για τους αρνητές του μαρξισμού και δολοφόνους του ίδιου του πραγματικού ΚΚΕ και του τελευταίου νόμιμου γραμματέα του Ν.Ζαχαριάδη.