Οι προδότες προχωρούν γρήγορα την εξάρτηση της χώρας και της ΕΕ από το ρώσικο φυσικό αέριο

Έγκριση των νεοαποικιακών επενδύσεων σε χρόνο ρεκόρ

Έτσι αθόρυβα μέσα στον Ιούλιο εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης η κατασκευή του πλωτού σταθμού φυσικού αερίου (LNG) από την εταιρεία Gastrade. Η εταιρεία ανήκει 100% στον Κοπελούζο, όπως γράφει το Βήμα, που προβάλλει την επένδυση ως ελληνική τάχα, με σκοπό να αποπροσανατολίζει τους αναγνώστες του και να μπορούν να ξεπουλούν με την ησυχία τους οι πράχτορες του ναζιστικού άξονα τη χώρα στη Ρωσία και στην Κίνα.

O Κοπελούζος, τουλάχιστον από τότε που έγινε συμμέτοχος της νεοαποικιακής Προμηθέας Γκαζ, που είναι το εργαλείο της εισόδου της Γκάζπρομ στην Ελλάδα, είναι ένας κεφαλαιοκράτης ουσιαστικά εξαρτημένος από το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό. Ο Πούτιν του έδωσε σημαντική συμμετοχή στην κατασκευή του αεροδρομίου Πούλκοβο της Πετρούπολης και τα εγκαίνια της θεμελίωσης έγιναν το Νοέμβριο του 2010. Εκεί βλέπουμε σε φωτογραφία τον Κοπελούζο με τον Πούτιν! Πρόκειται για τη χρηματοδότηση των ελλήνων ανατολικών κρατικολιγαρχών από το ρώσικο νεοναζιστικό μονοπώλιο με απευθείας αναθέσεις έργων και στην ίδια πια τη Ρωσία. Κάτι ανάλογο έγινε πρόσφατα και με τον Μπόμπολα, που του έδωσαν την επεξεργασία των σκουπιδιών της Πετρούπολης, μια δουλειά ύψους 300 εκατ. ευρώ, αφού αυτός έχει βέβαια λεηλατήσει το ελληνικό Δημόσιο με μπάζες δεκάδων δις ευρώ για να εξυπηρετήσει πολιτικά τα αφεντικά του! Στην πραγματικότητα αυτές οι αναθέσεις έργων από τη Ρωσία στους έλληνες κρατικολιγάρχες εξυπηρετούν -περισσότερο από οποιονδήποτε οικονομικό- τον εξής πολιτικό σκοπό: Αντί να εμφανίζεται γυμνή η αλήθεια ότι το ρώσικο ιμπεριαλιστικό μονοπώλιο διεισδύει με αποικιακούς όρους στη Ελλάδα, εμφανίζεται ότι και το ελληνικό κεφάλαιο διεισδύει στη Ρωσία στα πλαίσια μιας αμοιβαίας συμφέρουσας σχέσης. Βέβαια, δεν υπάρχει καμιά αμοιβαιότητα, γιατί οι Μπόμπολας και Κοπελούζος δεν είναι τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά κομπραδόρικα τμήματα του ρώσικου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Κοπελούζου ότι η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Α.Ε., με συμμετοχή 50% της Gasprom και 50% του ίδιου, «διαθέτει τα αποκλειστικά δικαιώματα προμήθειας Ρωσικού φυσικού αερίου στις γειτονικές χώρες μέσω της Ελλάδας και έχει οριστεί από την OAO GAZPROM ως ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός της στα Βαλκάνια σχετικά με θέματα που σχετίζονται με την ανακατασκευή και την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στην περιοχή». Ο νέος σταθμός LNG που πρόκειται να κατασκευαστεί στα ανοιχτά της θάλασσας στην Αλεξανδρούπολη και που δόθηκε από τον Παπανδρέου -με τη συμφωνία των υπόλοιπων κομματικών ηγεσιών- στον Κοπελούζο, είναι μια επένδυση ρώσικων συμφερόντων στρατηγικού χαρακτήρα. Αυτός ο σταθμός θα προμηθεύεται, σύμφωνα με τους όρους της κατασκευής του νέου σταθμού, φυσικό αέριο υποχρεωτικά από το γιγαντιαίο ρώσικο μονοπώλιο, την Gasprom, με σκοπό τη διακίνησή του σε όλα τα Βαλκάνια και στη χώρα μας και με στόχο την ενεργειακή τους εξάρτηση από τη Ρωσία. Οι αποθήκες του νέου σταθμού χωρητικότητας 135.000 έως 145.000 κυβικών μέτρων θα συνδέονται με τον επίσης ρώσικο αγωγό South Stream, με το ελληνικό εθνικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου, καθώς και με αυτό της Βουλγαρίας και γενικά τα δίκτυα των βαλκανικών χωρών. Μέσω των αποθηκών αυτών θα διακινούνται, όπως αναφέρει το Βήμα, 2,6 δις m3 αερίου ετησίως. Η απέναντι στεριά θα συνδεθεί με τις αποθήκες με αγωγό που θα τροφοδοτεί παράλληλα με 800 εκατ. m3 και δύο ηλεκτρικά εργοστάσια ισχύος 400 MW το καθένα. Επίσης 800 m3 θα τροφοδοτούν ηλεκτρικά εργοστάσια στην Ελλάδα και 1000 m3 θα διοχετεύονται στη Βουλγαρία. Στην ιστοσελίδα του Κοπελούζου επιβεβαιώνεται ότι η διείσδυση του ρώσικου υπερμονοπωλίου προγραμματίζεται να προχωρήσει και να φτάσει τουλάχιστον στα 7 δις m3 φυσικού αερίου, χώρια αυτά που καταναλώνει η χώρα μέσω της ΔΕΠΑ, περί τα 4,4  δις, και από αυτά τα 3 δις περίπου είναι της Gasprom!: «Για την υλοποίηση των σχεδίων της, η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E. έχει εξασφαλίσει για τουλάχιστον 50 χρόνια, μέσω της OAO GAZPROM, μεγάλες ποσότητες αερίου πέρα από αυτές που βάσει σύμβασης εισάγονται στην Ελλάδα από την κρατική εταιρεία ΔΕΠΑ. Αυτές οι ποσότητες ανέρχονται σε 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως μέχρι το 2016 και 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως μετά το 2016.»

Ο ενεργειακός έλεγχος της χώρας και των Βαλκανίων με πύλη εισόδου την Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνο στην εξάρτηση από την παροχή του φυσικού αερίου από την Gasprom, αλλά και στη συμμετοχή σε όλες τις υποδομές: « Μεταξύ των βασικών τομέων της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου και της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E. είναι η εισαγωγή και προώθηση του Ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελληνική Αγορά, η συμμετοχή στην ανάπτυξη της απαραίτητης υποδομής με ενεργή συμμετοχή στην κατασκευή των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου, των σταθμών συμπίεσης και των αστικών δικτύων διανομής φυσικού αερίου. Μέσα στα ενδιαφέροντα του Ομίλου είναι και η προώθηση και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, σκοπεύοντας στη διαμόρφωση νέων μεγάλων καταναλωτών φυσικού αερίου, όπως σύγχρονοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου που λειτουργούν με φυσικό αέριο.»

Η νεοαποικιοκρατική εξάρτηση της  χώρας από το ρώσικο φυσικό αέριο προωθείται από τα πέντε κόμματα χωρίς καμιά αντίρρηση από τους φιλελεύθερους της κακιάς ώρας.

Ο ρωσόδουλος υφυπουργός περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης έχει αναλάβει την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από τη Ρωσία, και επομένως το σαμποτάρισμα κάθε επένδυσης των αντίπαλων κεφαλαίων στα φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά, αιολικά και λιγνιτικά εργοστάσια, καθώς και το σαμποτάζ της εξόρυξης των υδρογονανθράκων. Είναι ο άνθρωπος που κατηγορούσε ως γραφικούς τους επιστήμονες που είχαν το θάρρος να υποστηρίξουν ενάντια στο καθεστώς την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές της χώρας, και κυρίως νοτίως και ανατολικά της Κρήτης. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος προσωπικά από τη Μέρκελ και το Σαρκοζί τα μάζεψε, αναγνώρισε την ύπαρξη κοιτασμάτων και εξήγγειλε την έναρξη γεωτρήσεων, στις περιοχές όμως που έχουν το λιγότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Τον περασμένο Μάιο αυτός ο τύπος υποστήριξε απερίφραστα και ανερυθρίαστα το σημαντικό ρόλο της φασιστικής Ρωσίας «για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι ρωσικές εξαγωγές κάλυψαν άμεσα το κενό που άφησε η Βόρεια Αφρική τους τελευταίους μήνες. Η Ελλάδα, υπογράμμισε, υποστηρίζει την υλοποίηση του αγωγού South Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, καθώς θα συνεισφέρει στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας» (δηλώσεις στις 30 Μάη). Καμία από τις κοινοβουλευτικές ηγεσίες δε διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό το μαύρο ανέκδοτο, την αναγνώριση στο ρώσικο πολιτικοστρατιωτικό μονοπώλιο του ρόλου του εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ, όταν τόσες φορές έχει κλείσει τους διακόπτες παροχής φυσικού αερίου εκβιάζοντας οικονομικά την Ουκρανία και ταυτόχρονα όλη την ΕΕ, που τόλμησε για λίγο να υποστηρίξει την κρατική ανεξαρτησία της πρώτης από τη Ρωσία.

Η αίτηση του ανατολικού ολιγάρχη Κοπελούζου για την κατασκευή των δεξαμενών κατατέθηκε μόλις στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όπως πληροφορούμαστε από τη διαδικτυακή πύλη Energy press. Μέσα σε έξι μόλις μήνες δόθηκε η άδεια για την κατασκευή του σταθμού, όπως φυσικά και για τον υποθαλάσσιο αγωγό που θα μεταφέρει το αέριο στην απέναντι στεριά, καθώς και το σχέδιο μεταφοράς του αερίου στα υπάρχοντα δίκτυα και στα δύο εργοστάσια ισχύος 400 ΜW το καθένα. Η ταχύτατη έγκριση της επένδυσης από την κυβέρνηση των σαμποταριστών οφείλεται στο γεγονός ότι, εκτός του ότι το φυσικό αέριο θα το προμηθεύει το αφεντικό τους, η επένδυση αυτή είναι και στρατηγικού χαρακτήρα για τον έλεγχο της ροής του φυσικού αερίου στα Βαλκάνια και στην ΕΕ. Η ασύλληπτη ταχύτητα έκδοσης των αδειών, που ξαφνικά ξεπέρασε τα γνωστά άπειρα γραφειοκρατικά εμπόδια που μπαίνουν σε άλλες πολύ πιο ασήμαντες επενδύσεις, είναι και η καλύτερη απάντηση στους φιλελεύθερους τύπου Μάνου, που υποστηρίζουν τις θεωρίες του ραφινάτου σοσιαλφασισμού τύπου Γ. Παπανδρέου ότι για τη χρεωκοπία της χώρας φταίει τάχα η κρατική γραφειοκρατία και το σπάταλο κράτος και όχι το ωμό πολιτικό σαμποτάρισμα της παραγωγής, που μειώνει την παραγόμενη αξία και καταδικάζει τη χώρα στο μαρασμό και τη χρεωκοπία.

Το πεντακομματικό καθεστώς των σαμποταριστών προδοτών ξεπουλά τα πάντα στη Ρωσία και στην Κίνα, όπως και στους ντόπιους ρωσόδουλους ολιγάρχες. Το ξεπούλημα του Πειραιά στην Cosco και η διείσδυση του κινέζικου ναζιστικού μονοπωλίου στον έλεγχο των μεταφορών, μέσω αυτής της εγκατάστασης, είναι μια χαρακτηριστική νεοαποικιακή σύμβαση. Μόνο το τελευταίο διάστημα έδωσαν το 10,7 % της τράπεζας Πειραιώς στη Ρωσία, το 49% της Intracom του Κόκκαλη το αγοράζουν οι Κινέζοι, ενώ το 51% το έχουν ήδη αγοράσει οι Ρώσοι. Κινέζικα κεφάλαια συμμετέχουν ακόμα και στους δρόμους του Μπόμπολα (αυτοκινητόδρομος Μορέα). Μια τελευταία «επενδυτική» πρωτοβουλία του Παπανδρέου είναι η εκχώρηση των οπτικών ινών 2 εκατ. νοικοκυριών (αξίας 2 δις) στους κινέζους. Η αποικιοκρατική σύμβαση που  υπέγραψε πριν τον ανασχηματισμό ο Παμπούκης με την κινεζική SINOVEL αναγνωρίζει την Κίνα ως στρατηγικό επενδυτή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Για αρχή ξεκίνησαν με τη συμφωνία κατασκευής σταθμού ανεμογεννητριών 300 ΜW. Η Ελευθεροτυπία υπολογίζει σε δύο δις τα σκάνδαλα της αφαίμαξης μόνο του ΟΠΑΠ από τον πρώτο και θρασύτερο ανατολικό ολιγάρχη, κατηγορούμενο και για κατασκοπία, Κόκκαλη! To ξεπούλημα του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής στο Βγενόπουλο, που αυτή την περίοδο οργιάζει με τους Ρώσους στην Κύπρο, δείχνουν επίσης τι πρόκειται να συμβεί με τα νέα «επενδυτικά ενδιαφέροντα» των ανατολικών μονοπωλιστών και των πρακτόρων τους ελλήνων κρατικολιγαρχών.

Τα γεγονότα μιλάνε όλο και περισσότερο. Ενώ οι «αγανακτισμένοι» -καθ’ υπόδειξη των τραμπούκων καθεστωτικών ηγετών τους- κατηγορούν σαν οργανωτές της ελληνικής χρεωκοπίας και σαν κυρίαρχους της χώρας τους δυτικούς δανειστές της, από την πίσω πόρτα έχει μπει και έχει στρογγυλοκαθίσει στο σπίτι τους η ρωσοκινεζική φασιστική συμμορία. Είναι αυτή η συμμορία, βασικά η ρώσικη συνιστώσα της, που με το σαμποτάρισμα κάθε ανάπτυξης έφερε αυτή τη χρεωκοπία, και μάλιστα την οργάνωσε πολιτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να βάλει οριστικά τη χώρα στο χέρι, να διασπάσει και να υποτάξει την ΕΕ και να αναστατώσει χρηματιστηριακά όλο τον πλανήτη.