Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Η διακομματική εγκληματική συμμορία που κυβερνάει αυτή τη χώρα οργανώνει το χειρότερο ως τώρα χτύπημά της στην ΕΕ με εργαλείο της την ίδια τη χώρα που καταβασανίζει και ματωνει οικονομικα και ψυχικά. Το ότι προχθές η κυβέρνηση διέκοψε τη συζήτηση με την Τρόικα για την εκταμίευση της 6 δόσης του πρωτου πακέτου διασωσης λέγοντας ότι δεν μπορεί άλλο να ρΊχνει στην πείνα το λαό και να συγκρούεται πολιτικά μαζί του δεν ήταν ένας απλός διαπραγματευτικός ελιγμός αλλά η αρχή της πιο μεγάλης αναμέτρησης και του πιο μεγάλου ως τώρα πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού ενάντια στην ΕΕ αλλά και ενάντια στην ίδια τη χώρας μας.

Στόχος του εκβιασμού αυτού όπως και των προηγούμενων είναι να σπάσουν οι τελευταίες αντιστάσεις της Γερμανίας και να αναγκαστεί η ΕΕ να εκδόσει μαζικά ευρωομόλογα που σημαίνει να δανειστεί λεφτά από τρίτους, δηλαδή να εξαρτηθει άμεσα οικονομικά και πολιτικά από την υπερπλεονασματική Κίνα αλλά και από τη Ρωσία από την οποία είναι ηδη εξαρτημένη ενεργειακά. Ξέρουν οι προβοκάτορες και οι ρώσοι εντολείς τους ότι χωρίς να δανειστεί λεφτά απο τρίτους η ΕΕ δεν θα μπορεί τελικά για πολιτικούς εσωτερικούς λόγους σε κάθε χώρα να διαχειριστεί το αυξανόμενο ελληνικό χρέος. Δεν θα μπορεί καν να πραγματοποιήσει το πολύ σύνθετο και γι αυτό πολύ εύθραυστο δεύτερο πακέτο διάσωσης της 21 του Ιούλη που απέδειξε πόσο χεροπόδαρα δεμένο στην διάσωση της Ελλάδας είναι το Ευρώ πράγμα που έχει αποθρασύνει τους εκβιαστές. Ήδη το πακέτο έχει σκοντάψει στη φινλανδική απαίτηση για εγγυήσεις που επίτηδες την ενθάρυναν οι προβοκάτορες Παπανδρέου-Βενιζέλος αποδεχόμενοι μονόπλευρη συμφωνία μαζί της για να σπρωξουν και άλλες χώρες σε ανάλογες απαιτήσεις και έτσι να κάνουν βαρύτερη πιστωτικά για την Ελλάδα αρχικά και για την ΕΕ τελικά την τήρηση της συμφωνίας. Το ίδιο κάνουν και με τις ξένες πιστώτριες τράπεζες που δυσκολεύουν την συμμετοχή τους στο έτσι κι αλλιώς ζημιογόνο γι αυτές πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με το να απαιτούν με θράσος να μπει σε αυτό τουλάχιστον το 90% των πιστωτών λες και ειναι οι χαμένοι πιστωτές που μας χρωστάνε!

Ήδη χαρη στην υπερχρέωση και στην ακήρυκτη χρεωκοπία της Ελλάδας η Ρωσία και το τσιράκι της στον Κόλπο των πετρελαίων και τον μουσουλμανικό κόσμο, το αντισημιτικό Κατάρ, έχουν εξασφαλίσει τον οικονομικό έλεγχο των τριών μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών της χώρας αρχικά της πειραιώς και μετά της Άλφα και της Ευρωμπάνκ αγοραζοντας σχεδόν τζάμπα το μεγαλύτερο σχετικά πακέτο μετοχών τους. Έτσι σε λίγες μέρες έχουν διαψεύσει όλους όσους έλεγαν ότι την χρεωκοπία της χώρας μας την έφεραν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές και οι εβραίοι για να την αγοράσουν. Τελικά την αγοράζουν οι αντιδυτικοί και οι αντισημίτες και μάλιστα με σκοτεινές και αιφνιδιαστικές διαδικασίες αποδεικνύοντας ότι αυτοί είχαν συμφέρον από την χρεωκοπία της.

Πως καρφώνουν τη σαρδέλλα στο αγκίστρι

Όμως το ξεκοκκάλισμα και ο οικονομικός έλεγχος της Ελλάδας είναι το ελάσσον τώρα πια για τη Ρωσία και γενικότερα για τον ανατολικό νεοναζιστικό άξονα. Γι αυτόν το βασικό είναι να χρησιμοποιήσει το θύμα του που λέγεται Ελλάδα όπως κάνει ο έμπειρος ψαράς με τη σαρδέλλα που έπιασε: Την καρφώνει στο αγκίστρι και την ρίχνει στη θάλασσα για να πιάσει το πολύ μεγάλο ψάρι που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΕΕ. Όχι με την έννοια ότι η ΕΕ θέλει να φάει την Ελλάδα αλλά με την έννοια ότι θέλει να καταπιεί το χρέος που την βαραίνει για να μην χρεωκοπήσει η ίδια. Αλλά όσο πιο πολύ καταπίνει το χρέος με την Ελλάδα αγκιστρωμένη τόσο αγκιστρώνεται σε αυτό και η ίδια. Σε κάθε περίπτωση όσο πιο πολύ τινάζεται η σαρδέλλα και όσο πιο πολύ ματώνει τόσο πιο καλή είναι σα δόλωμα.

Τα κτήνη λοιπόν τύπου Βενιζέλου-Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη-Παπαρήγα-Τσίπρα-Κουβέλη, που έχουν σαν δουλειά τους να κρατάνε διαρκώς καρφωμένη την Ελλάδα στο αγκίστρι, ισχυρίζονται ότι φροντίζουν για την επιβίωση της, ενώ κάνουν ότι μπορούν για να ματώνει και να σπαρταράει. Τι σημαίνει να την κάνουν να ματώνει; Σημαίνει να μεγαλώνουν το χρέος της με το να σαμποτάρουν παραπέρα την αναιμική της παραγωγή και να εμποδίζουν λυσαλέα τις όποιες νέες επενδύσεις χρησιμοποιώντας επιλεκτικά και την ίδια τη υπερχρέωση και τους δανειστές και τα μνημόνια τους πχ με την υπερφορολόγηση του παραγωγικού κεφάλαιου αλλά και της κατανάλωσης ειδών μη πολυτελείας που παράγονται στη χώρα. Τι σημαίνει να την κάνουν να σπαρταράει; Σημαίνει να σπρώχνουν το λαό σε απελπισμένες κινήσεις και αντιδράσεις που δυναμώνουν την αιμοραγία και τον πόνο του δηλαδή το σαμποτάζ αντί να τον ξεαγκιστρώνουν από αυτό που είναι η βασική πηγή του χρέους του. Αυτό το πανικόβλητο σπαρτάρισμα το εμφανίζουν οι προβοκάτορες σαν επαναστατική ζωτικότητα του λαού μας που τάχα θα ξεσηκώσει και τους άλλους ευρωπαίκούς λαούς.

Αυτές είναι φρικαλέες επινοήσεις των προδοτών, όπως είναι και ο διαρκώς επαναλαμβανόμενος γκεμπελίστικος ισχυρισμός τους ότι την πείνα και την υπερχρέωση την προκαλούν οι δανειστές και όχι οι ίδιοι σαν σαμποταριστές της παραγωγής. Εξηγούμε στο μεγάλο οικονομικό άρθρο αυτού εδώ του φύλλου της Ν. Ανατολής με τίτλο «Πως οι σαμποταριστές χρεοκόπησαν τη χώρα μόνο στα τελευταία χρόνια» και στο υποκεφάλαιο με τίτλο «Η μικρή και με τσακισμένη την ανταγωνιστικότητά της ελληνική βιομηχανία δεν μπορεί παρά να εξάγει ελάχιστα παρά την τεράστια αύξηση των εξαγωγών της ΕΕ των 27» ποιες είναι οι ευθύνες της τρόικας των πιστωτών για την πείνα του λαού και την ύφεση της οικονομίας και ποιες εκείνες των κυβερνητών σαμποταριστών. Εκεί αποκαλύπτουμε κυρίως τον Σαμαρά που παριστάνει τον πετυχημένο οικονομολόγο επειδή αυτός καταλαβαίνει ότι το μνημόνιο είναι εδώ και καιρό η αιτία της υπερχρέωσης της χώρας και γι αυτό προβλέπει ότι αυτή θα δυναμώνει διαρκώς όσο η ΕΕ δεν μας χαρίζει λεφτά για να αυξήσουμε την παραγωγή μας. Ο Σαμαράς γίνεται τζάμπα προφήτης χάρη στο ότι από τη θέση του όχι μόνο ξέρει ότι το σαμποτάζ θα συνεχιστεί αλλά μπορεί και να το διεξάγει μαζί με τους άλλους συν-πράκτορές του.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε και τις πελώριες ευθύνες των ελλήνων φιλοευρωπαίων φιλελεύθερων που κρατάνε στην τύφλα της την ΕΕ δείχνοντας της σαν κύριους υπέυθυνους της χρεωκοπίας την κρατική γραφειοκρατία και τις μικροαστικές συντεχνίες και προβάλοντας σαν λύση τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση της αγοράς ενώ αυτές αφορούν βασικά την διανομή του κοινωνικού προιόντος και των δανείων και είναι μόνο κάποιες από τις μορφές και όχι οι μεγαλύτερες του πολιτικού σαμποτάζ της ίδιας της παραγωγής που είναι η βασική αιτία της ελληνικής χρεωκοπίας.

Αλλά λίγο πολύ για όλα αυτά και για την προετοιμαζόμενη νέα σύγκρουση με την ΕΕ έχουμε μιλήσει στα δύο προηγούμενα φύλλα της Νέας Ανατολής στα οποία είχαμε ήδη εντοπίσει το γεγονός ότι ο Βενιζέλος ήρθε στα πράγματα με την αποστολή να διεξάγει με τον καλύτερο τρόπο την νέα εκβιαστική εκστρατεία ενάντια στην Ευρώπη. Αυτή όπως και οι προηγούμενες θα περιλαμβάνει -αλλά σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και ένταση- της απειλή της χρεωκοπίας της χώρας συν το στημένο από το διακομματικό καθεστώς κορυφής φαιοκόκκινο δηλαδή φασιστικό «κίνημα της εθνικής αγανάκτησης κατά των δυτικών δανειστών» συν μια ανώτερη συγκρότηση του «οικουμενικού πατριωτικού» μετώπου κορυφής τύπου συνενόησης Βενιζέλου-Σαμαρά-Παπούλια κλπ. Εννοείται ότι οι προβοάτορες έχουν φροντίσει να μεταθέσουν με κατάλληλους χειρισπούς μια σειρά «συνδικαλιστικά» κινήματα αποκλεισμών και παλλαίκής ομηρείας για το Σεπτέμβρη πχ φοιτητές, ταξιτζήδες, ναυτικούς, ΔΕΚΟ, ώστε να αβγατέψουν τους «αγανακτισμένους» και να προσφέρουν μεγαλύτερο δέος στην ΕΕ.

Που ποντάρουν οι προβοκάτορες για να πετύχουν τον εκβιασμό τους

Το ζήτημα που θέλουμε να διερευνήσουμε εδώ είναι που ποντάρουν οι ρωσόδουλοι αρχίζοντας αυτή τη μάχη για να πιστεύουν ότι ο μεγάλος θυμός που θα προκαλέσουν στην Ευρώπη, τουλάχιστον για την επαναλαμβανόμενη σε ανώτερη κλίμακα απατεωνίστικη στάση τους να μην τηρούν την υπογραφή τους, θα εξουδετερωθεί από την αυξανόμενη πολιτική και οικονομική αποδυνάμωση της ΕΕ που σε μεγάλο βαθμό η ελληνική διαρκής ακήρυκτη χρεωκοπία έχει φέρει. Λέμε σε μεγάλο βαθμό γιατί ο πυρήνας της ευρωπαικής οικονομικής αδυναμίας όπως και τη αμερικάνικης βρίσκεται εκεί που τον είχαμε εντοπίσει από το 2008, δηλαδή στις τρεις μεγάλες παραγωγικές και γεωπολιτικές ανισομέρειες που είναι 1. το σχετικό αδυνάτισμα της βιομηχανικής παραγωγής και των μισθών, οπότε και τη κατανάλωσης στη Δύση, 2. Η μεταφορά του παγκόσμιου κέντρου της βιομηχανικής παραγωγής στην φασιστική Κίνα που σέρνει προς το κάτω το παγκόσμιο μεροκάματο και υποτιμάει το νόμισμά της για να γίνει ο μεγαλύτερος πιστωτής του πλανήτη και 3. η σε συνθήκες παγκόσμιας ύφεσης συνεχιζόμενη σχετική άυξηση της τιμής της ενέργειας που οφείλεται στο ότι το παγκόσμιο πολιτικό διαχειριστικό κέντρο της ενέργειας βρίσκεται στην εκβιαστική νεοναζιστική Ρωσία που είναι και ο ηγεμόνας του νεοναζιστικού πολεμικού άξονα.

Έχουμε λοιπόν την εντύπωση ότι οι προβοκάτορες κυβερνήτες της μικρής Ελλάδας που την ζώνουν με εκρηκτικά και απειλούν ότι θα την ανατινάξουν στις συνεδριάσεις στο κέντρο των Βρυξελλών ποντάρουν κυρίως στο ρωσομερικανικό μέτωπο που δουλεύει τουλάχιστον αντικειμενικά και σε επίπεδο ηγεσίας για την Ρωσία έχει προσφέρει στην δεύτερη ιστορικής σημασίας στρατηγικές νίκες του ισλαμοφασισμού στην ευρωπαική περιφέρεια και στην Μέση Ανατολή. Αυτές οι νίκες έχουν ενισχύσει τη γεωστρατηγική θέση της διπλωματικά ρωσόδουλης Ελλάδας (δες πόσο απαραίτητοι έχουν γίνει στο περικυκλωμένο Ισραήλ), πόσο μάλλον εκείνων από αυτούς που εμφανίζονται σαν φιλοαμερικάνοι όπως είναι ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Χάρη σε αυτό το μέτωπο της καταστροφής που δυναμώνει ακριβώς εξ αιτίας της αυξανόμενης πολιτικής και οικονομικής αδυναμίας της ΕΕ έχουν καταφέρει οι προβοκάτορες και σαμποταριστές να έχουν σε όλες τις μάχες την σθεναρή υποστήριξη και των ΗΠΑ και των φιλοαμερικάνων και των άφθονων σε ηγετικές θέσεις φιλορώσων της ΕΕ και της ΕΖ (Ολι Ρεν, Γιουνκέρ, Αστον, Ζαπατέρο, Ρομπάι) αλλά και των όψιμα όλο και πιο φιλορώσων από νεο-ιμπεριαλιστικό καιροσκοπισμό ηγετών της Γαλλίας και Αγγλίας. Η τρομακτική δύναμη των μικρομεσαίων ελλήνων εκβιαστών είναι τελικά η δύναμη του ίδιου ιμπεριαλιστικού μετώπου που την ίδια εποχή συντρίβει παρά την ηρωική της αντίσταση την Λιβύη και καταλύει την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία καταλαμβάνοντας την με τα τσιράκια του.

Βεβαίως όταν λέμε υποστήριξη από τις ΗΠΑ δεν εννοούμε απλά ωμή πολιτική υποστήριξη και επέμβαση στα εσωτερικά της ΕΕ από τον Ομπάμα και την Κλίντον που τολμούν και καλούν με θράσος κάθε κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ να δώσει νέα δάνεια στην Ελλάδα, εννοούμε κυρίως την ιδεολογική και στη συγκεριμένη περίπτωση «οικονομολογική» υποστήριξη των ελλήνων μπαταχτζήδων κυβερνητών ενάντια στην ΕΕ. Αυτή η υποστήριξη νομιμοποιεί «επιστημονικά» και συχνά με πάθος κάθε πολιτικό ισχυρισμό τύπου Σαμαρά (μάλιστα οι ΝΥ Τάιμς υποστηρίζουν ανοιχτά την οικονομική γραμμή Σαμαρά) ότι το ελληνικό αδιέξοδο αποπληρωμής του χρέους οφείλεται από μια στιγμή και πέρα στα σχετικά φτωχά γι αυτούς πακέτα διάσωσης που δεν εξασφαλίζουν άμεση και σημαντική μείωση του χρέους οπότε και ανάπτυξη και καλεί την Ευρωζώνη γενικά και την Γερμανία ειδικά να σταματήσουν τις εθνικιστικές τσιγγουνιές και να προχωρήσουν σε έκδοση τεραστίων όγκων ευρωομολόγων μέσω ή εκτός του EFSF για να οχυρώσουν όλο τον ευρωπαϊκό νότο από κάθε κίνδυνο χρεωκοπίας και απο εκεί όλη την Δύση. Βεβαίως όλοι αυτοί που τα λένε αυτά δεν παίρνουν σώνει και καλά πολιτικές εντολές και αρκετοί από αυτούς είναι απλά κούφιοι νεοκευνσιανοί που δεν έχουν ιδέα από το τι γίνεται πραγματικά σε κάθε χώρα ξεχωριστά ούτε συλλαβάνουν τις βασικές οικονομικές αντιφάσεις στον πλανήτη, αλλά έχουν μια ρετσέτα και θέλουν να την επιβάλουν μέσα από τις επεμβατικές πολιτικές ηγεσίες τους σε όλες τις χώρες. Συγκεριμένα αυτοί, όπως και οι σοσιαλφασίστες και οι σοσιαλδημοκράτες πουλημένοι συνδικαλιστές των δυτικών μονοπωλίων που συνεργάζονται στενά με τα ανατολικά, αποδίδουν γενικά την δυτική κρίση οπότε και την ελληνική και εκείνη του ευρωπαίκού νότου κύρια στο ότι τα αντίστοιχα κράτη δεν διευκολύνουν τις παραγωγικές επενδύσεις, δεν επεκτείνουν την πίστη έστω τυπώνοντας πληθωριστικό χρήμα, αλλά προσπαθούν να ισοσκελίσουν τους προυπολογισμούς τους μειώνοντας την κατανάλωση και τις θέσεις εργασίας στο κράτος. Αυτή η γραμμή μπορεί να είναι σωστή σε περιόδους ιδιαίτερου πιστωτικού μπλοκαρίσματος και ειδικά τραπεζικού πανικού, αλλά στη συγκεριμένη περίπτωση δεν υπάρχει καμιά στρατηγική δυνατότητα διεξόδου από την κρίση και τη στασιμότητα για όλο τον παλιό βιομηχανικό Βορρά αν αυτός δεν προστατευτεί με πολιτικά και οικονομικά μέτρα από τον φασιστικό εμπορικό και μισθολογικό πόλεμο των κινέζων κρατικομονοπωλιστών και από τον ενεργειακό πόλεμο που αθόρυβα έχει κηρύξει η Ρωσία με ωμό ή με πολιτικό τρόπο (κινήματα ενάντια στην πυρηνική ενέργεια, ενάντια σε κάθε καύση άνθρακα, ενάντια στην παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων όπως η αιθανόλη) ενάντια στην ΕΕ και την Ιαπωνία.

Το ότι οι Παπνδρέου-Βενιζέλος και σία ξεκινάνε αυτή τη μάχη με πολύ ευνοικούς συσχετισμούς δεν σημαίνει ότι θα κάνουν έναν περίπατο. Όπως είπαμε έχουν θυμώσει πολύ κόσμο και έχουν χάσει πολλούς φίλους με την όλο και πιο ύπουλη, διπρόσωπη και γεμάτη θράσος συμπεριφορά τους και έτσι εκτός από συμπάθειες κυβερνήσεων έχουν αρχίσει να χάνουν και συμπάθειες λαών. Επί πλέον έχει αρχίσει να αδυνατίζει τελευταία το μεγαλύτερο τους όπλο που ήταν η απειλή τους ότι μια δική τους χρεωκοπία θα προκαλέσει ντόμινο γιατί πάνω κάτω ίδια είναι η ελληνική με την Ιρλανδική και την Πορτογαλέζικη υπερχρέωση και μετα την Ισπανική κλπ. Το επιχείρημα αυτό κινδυνεύει σοβαρά από το γεγονός ότι η Πορτογαλία και η Ιραλνδία αποπληρώνουν κανονικά το χρέος τους και εισπράτουν κανονικότατα από την Τρόικα τις αντίστοιχες δόσεις των πακέτων τους διάσωσης τιμώντας τις συμφωνίες που έχουν κάνει μαζί της ενώ η δεύτερη απο αυτές έχει απογειωθεί κυριολεκτικά παραγωγικά και κυρίως εξαγωγικά και εκτιμάει ότι από του χρόνου θα μπορεί να βγει στις αγορές για να δανειστεί.

Αυτή η σχετική απαγκίστρωση της Ιρλανδίας και της Πορστογαλίας από τις αλλεπάλληλες πιστωτικές δίνες που προκαλεί η ελληνική βύθιση στον ευρωπαϊκό νότο μπορεί, αν παραμείνει και μεγαλώσει, να ξεσκεπάσει τις αιτίες της ελληνικής ιδιορρυθμίας ως προς το χρέος. Αν κάποια στιγμή αυτή η ιδιορρυθμία γίνει κάπως κατανοητή στις διεθνείς αγορές μπορεί ακόμα και ένα ελληνικό πιστωτικό επεισόδιο να μην ξεσπάσει με δύναμη σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο, δηλαδή μπορεί το κόλπο με τον καμικάζι να μην πιάσει. Αν αυτό συμβεί οι προβοκάτορες θα εκτεθούν παγκόσμια και θα πάθουν μεγάλη ζημιά και στην ΕΕ και μέσα στην Ελλάδα. Είναι κι αυτός ένας λόγος έχουμε την εντύπωση που οι διακομματικοί κυβερνήτες βιάζονται να δημιουργήσουν μια νέα κρίση στην Ευρωζώνη τώρα που η γενική της κατάσταση είναι καχεκτική και ασταθής σε επίπεδο ανάπτυξης, και σε επίπεδο χρηματιστηριακής και πιστωτικής ισχύος. Φοβούνται ότι αν σταματήσουν να προκαλούν αστάθεια την ΕΖ και ειδικά στο νότο της θα ξεκοπούν και θα αποκαλυφθούν. Εκτός δηλαδή από επιθετική που είναι σίγουρα μπορεί η συμπεριφορά τους να είναι και αμυντικά υποχρεωτική.

Αλλά αυτά θα τα μάθουμε σύντομα. Το ζήτημα είναι εμείς και όλοι όσοι μας ακούνε και λογαριάζουν τη γνώμη μας να μην ακολουθήσουμε για μια ακόμα φορά τη νέα αντιΕΕ και ειδικά αντιγερμανική εκστρατεία που θα κατασκευάσουν οι εντεταλμένοι τυχοδιώκτες κυβερνήτες μας αλλά να διαφωτίσουμε και να οργανώσουμε το λαό για να υπερασπίσει την παραγωγή από τους σαμποταριστές και το δημοκρατισμό από τους νέους φαιοκόκκινους «αγανακτισμένους πολίτες».

 

.