ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΤΑΝΑΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ

Και ξαφνικά, έξω από οποιαδήποτε πραγματική διεργασία μέσα στο στρατό, που να αναδεικνύει κάποια ανησυχητική όξυνση φασιστικών συμπεριφορών ανωτέρων, κατάφωρες αδικίες ή αντιδημοκρατικές κινήσεις κλπ., που θα δικαιολογούσαν πολιτική παρέμβαση, έρχεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Μπεγλίτης και καταργεί ουσιαστικά την κλασσική στρατιωτική ιεραρχία ΥΠΕΡ της διακομματικής συμμορίας που επιχειρεί να υποδουλώσει τη χώρα στον εντολέα της ιμπεριαλισμό! Αυτό συνεπάγεται το μέτρο που ετοιμάζεται να νομοθετήσει, δηλαδή η δυνατότητα του οποιουδήποτε στελέχους των ΕΔ να απευθύνεται απευθείας για παράπονά του στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, παρακάμπτοντας τη στρατιωτική ιεραρχία.

Αυτή η κίνηση σε περίοδες μιας αυταρχικής στρατοκρατίας που καταπιέζει τους φαντάρους και απειλεί το λαό θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν πράξη δημοκρατικού ελέγχου του στρατού. Σήμερα όμως με την άνοδο του διακομματικού φασισμού και στην κορυφή του κράτους και στη βάση του λαού αυτή η κίνηση είναι η εισαγωγή στην νέα εποχή ενός ιδιότυπου στρατιωτικού πραξικοπήματος. Όχι τυχαία η από τα πάνω πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού ήρθε να συμπληρωθεί στις 30 του Σεπτέμβρη από μία φαινομενικά αντίθετη, αλλά στην ουσία παράλληλη πραξικοπηματική κίνηση από τα κάτω. Αυτή είναι και η πιο ανησυχητική.

Το σύνολο των οργανώσεων των απόστρατων, δηλαδή οι τρεις κλασσικές των τριών όπλων μαζί με την μετωπική οργάνωση του ψευτοΚΚΕ στους στρατιωτικούς «ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ» και την επίσης διαβρωμένη από την ψευτοαριστερά «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» - ΑΝΕΑΕΔ (που ιδρύθηκε το 2010), οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πεντάγωνο.

Δεν συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100-150 άνθρωποι, με αιχμή κυρίως οικονομικά αιτήματα (κύρια κατά της μείωσης των συντάξεων των κάτω των 55 ετών συνταξιούχων) και το κλασσικό φαιοκόκκινο συνθήματα «για την ειδική αξιοπρέπεια του αξιωματικού» ανάλογο με την «ειδική αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού» της ΟΛΜΕ. Σε κάποια στιγμή λοιπόν, με προεξάρχοντες απ’ ό,τι φαίνεται μια δράκα εθνικοφασιστών, οι συγκεντρωμένοι όρμησαν στην είσοδο, προπηλάκισαν φαντάρους και υπαξιωματικούς της πύλης (!) και εισέβαλαν στο Πεντάγωνο.

Η στρατιωτική ηγεσία, σαστισμένη μπροστά στην έφοδο, δέχτηκε σαν Α/ΓΕΕΘΑ Γιάγκος μια αντιπροσωπεία αποστράτων, ενώ ο σαν Α/ΓΕΣ Φραγκούλης κατέβηκε να μιλήσει μαζί τους, και δε τους απώθησε ούτε με τη στρατονομία ούτε με τους φαντάρους. Σε γενικές γραμμές δηλαδή, η στρατιωτική ηγεσία ταπεινώθηκε και εμφανίστηκε ως ανίκανη να αντιμετωπίσει εισβολή πολιτών στο διοικητικό κέντρο των ένοπλων δυνάμεων! Οι πιο «μαχητικοί» από τους συγκεντρωμένους έβγαζαν αντιμνημονιακές κραυγές, ενώ κάποιοι ακούγονται στα επίμαχα βίντεο να καλούν την ηγεσία του στρατού να «τιμωρήσει τους προδότες πολιτικούς» ή να παραιτηθεί!!!

Ο δε Μπεγλίτης, που πρόσφατα λιβάνιζε ψευτοΚΚΕ – ΣΥΝ και καλούσε το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ να μην ανοίγει μέτωπα μαζί τους, ακόμη κι όταν δέρνουν βουλευτές, επιτέθηκε στις παλιές ενώσεις αποστράτων, χαρακτηρίζοντάς τες λίγο-πολύ φέουδα της ΝΔ, υπεραμύνθηκε της ρύθμισης που καταργεί επί της ουσίας την ιεραρχία και έκανε τον θυμωμένο με την εισβολή στο Πεντάγωνο!

Η ουσία όμως είναι άλλη: οι κλασσικές ενώσεις των αποστράτων, που μέχρι σήμερα είναι ΝΠΔΔ, έχουν την κλασσική αντιδραστική ιδεολογία του σωβινιστικού αντικομμουνισμού, πράγμα που φαίνεται από τα έντυπά τους. Ωστόσο, αντιστέκονται στο κίνημα του ψευδεπίγραφου «εκδημοκρατισμού» των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας που καθοδηγάνε αντίστοιχα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ υπόγεια τα τελευταία χρόνια, και αντιτίθενται στον προωθούμενο φαιοκόκκινο ψευτοσυνδικαλισμό στο στρατό.

Γι’ αυτό οι παλιοί σωβινιστές απόστρατοι (όσοι δε μπουν στο φαιοκόκκινο μέτωπο) και οι εθνικιστές μες στο στρατό αποτελούν στόχο τόσο του αποδεικνυόμενου σαν πολιτικού τέκνου του Βενιζέλου, Μπεγλίτη, που ξεδοντιάζει και ταπεινώνει με το νέο μέτρο του την γενικά εθνικιστική γραφειοκρατική ηγεσία των Γενικών Επιτελείων (που πάντως έχει αποδεχτεί γενικά τη μεταπολιτευτική δημοκρατία και κάθεται ήσυχα στη γωνιά της εδώ και πολλά χρόνια), όσο και των φαιοκόκκινων (βασικά φιλο-ψευτοΚΚΕ) ΚΕΘΑ-ΑΝΕΑΕΔ, που βαράνε τους σωβινιστές απ’ έξω σαν «δημοκρατικές» και προωθήτριες του συνδικαλισμού δυνάμεις, χωρίς να χτυπάνε κανένα ιδεολογικό βάθρο του ελληνικού σοβινισμού και μιλιταρισμού. Ήδη στις 30/9 οι κνίτες έσυραν πίσω τους τις κλασσικές φαιές οργανώσεις των αποστράτων, με πρόσχημα τον οικονομικό αγώνα.

Αυτές είναι κάποιες πρώτες διαπιστώσεις, που πρέπει να βαθύνουν, γι’ αυτό και θα γράψουμε στο μέλλον πιο εκτεταμένα για το νευραλγικό θέμα της μάχης που δίνει ο σοσιαλφασισμός για να κερδίσει το στρατό. Κυρίως πρέπει ο λαός να μάθει τι παιχνίδια παίζονται στην πλάτη του από τους δήθεν «αριστερούς αντικρατιστές» σοσιαλφασίστες, που εισοδίζουν μαζικά στα πιο νευραλγικά σημεία του αστικού κράτους, όπως είναι ο στρατός και η αστυνομία, με συμμαχίες χωρίς αρχές και χαμαιλεόντιες μεταμορφώσεις, προκειμένου να οδηγήσουν την Ελλάδα στην αποικιοποίηση από το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποστράτηγος (με στρατηγό τον Αλαβάνο) του καψίματος της πόλης και του «αντικαπιταλιστικού» μπάχαλου Τσίπρας υποστήριξε τη φαιοκόκκινη μπούκα στο ΥΠΕΘΑ, σημειώνοντας πως η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους απόστρατους αλλά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!