ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΓΕΝΟΠ ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

Στο παρακράτος των ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστών ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανέθεσε το
επίσημο πολιτικό καθεστώς την υπεράσπιση των φτωχών και αδυνάμων από το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, το γνωστό χαράτσι. Αυτό το έκανε αφήνοντας επίτηδες ένα κενό στο νόμο ώστε αυτός να γίνει εντελώς κτηνώδης σχεδόν δολοφονικός για τους πιο φτωχούς. Γιατί το χαράτσι είναι ένας φόρος που εκβιάζει τον υπόχρεο να πληρώσει αλλιώς θα του στερήσει μια στοιχειωδώς σύγχρονη ζωή.

Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε στις αρχές του Σεπτέμβρη 2011 και οι πρώτες διακοπές του ρεύματος αναμένονταν μετά τις 20 Νοέμβρη που έληγε η προθεσμία των 40 ημερών για τους πρώτους λογαριασμούς με χρέωση του ειδικού τέλους.

Η υποκρισία και τα ψέματα των σοσιαλφασιστών για το ειδικό τέλος ακινήτων

Στη διάρκεια αυτού των δύο μηνών οι ψευτοαριστεροί έβγαζαν διάφορες κορόνες κατά του ειδικού τέλους ενώ ο Φωτόπουλος διακήρυξε ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να γίνει φοροεισπράκτορας και δεν θα εισπράξει ποτέ το ειδικό τέλος ακινήτων. Μάλιστα, κατέλαβε και το κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος, αλλά αυτή ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού αφού αποχώρησε σχεδόν αμέσως και οι λογαριασμοί εκδόθηκαν και στάλθηκαν κανονικά.

Μέχρι τις 21 Νοέμβρη που θα άρχιζαν οι διακοπές του ρεύματος είχε πληρωθεί το 80% των λογαριασμών που είχαν αποσταλεί. Ήταν φανερό ότι στο 20% που θα στερούνταν το ηλεκτρικό ρεύμα συμπεριλαμβάνονταν αυτοί που ήταν στη χειρότερη οικονομική κατάσταση, τα πιο φτωχά και αδύναμα νοικοκυριά. Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι σε όλο αυτό το διάστημα η ΔΕΗ που δεν θα την άφηναν ο Φωτόπουλος το ΠΑΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει φοροεισπράκτορας, δούλεψε εξόχως αποτελεσματικά σαν φοροεισπράκτορας του κράτους. Ωστόσο οι σοσιαλφασίστες αξιοποίησαν στο έπακρο την αντίθεση του λαού στο αληθινό αυτό χαράτσι, προπαγανδίζοντας τη γραμμή ότι την πείνα φέρνουν οι «νεο-κατοχικές» δυνάμεις της τρόικας και της Γερμανίας της Μέρκελ.

Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο μέτρο. Στο Eurogroup στην Πολωνία που συζητήθηκε το θέμα της 6ης δόσης είχε ασκηθεί στον Βενιζέλο κριτική για το ότι εξαρτά την επίτευξη των στόχων για τα έσοδα του προϋπολογισμού από το τέλος των ακινήτων. Δηλαδή, αυτό το μέτρο το αξιολόγησαν σαν αποτυχημένο και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να το προτείνουν και πολύ περισσότερο να το επιβάλλουν. Σε ότι αφορά τις διακοπές του ρεύματος η Κομισιόν τις χαρακτήρισε ουσιαστικά παράνομες και αντίθετες με τις κοινοτικές οδηγίες. Αλλά αυτά λίγη σημασία έχουν για τους συριζαίους και τους παμίτες, υποτακτικούς τηε Ρωσίας και της Κίνας που συστηματικά εξαπατούν το λαό.

Πέρα από αυτά ο φορολογικός μηχανισμός έχει μπλοκάρει εδώ και ένα χρόνο περίπου την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 (!!!) και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και αυτό, γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο αναιτιολόγητα δεν προχώρησε μία σύμβαση ψηφιοποίησης των Ε9 βάσει των οποίων θα υπολογίζονταν αυτοί οι φόροι. Εάν οι δύο αυτοί φόροι είχαν εισπραχθεί στην ώρα τους δεν θα χρειαζόταν κανένα ειδικό τέλος ακινήτων για να συμπληρωθούν τα έσοδα για την 6η δόση. Αυτό έχει μόνο μια εξήγηση. Ότι οι σαμποταριστές ήθελαν να δυναμώνουν με έναν ακόμα τρόπο την ελληνική υπερχρέωση για να κάνουν όλο και πιο ανίκανη την ΕΕ να σώνει την Ελλάδα και έτσι να επεκτείνεται σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο η κρίση χρέους και να αποσυντίθεται παραπέρα η ΕΕ προς όφελος της Ρωσίας. Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο κάνουν μισητή την ενωμένη Ευρώπη στον όλο και πιο βασανισμένο ελληνικό λαό. Γι αυτούς τους λόγους καθόλου δεν κάνανε μεγάλο θέμα οι ψευτοαριστεροί «προστάτες του λαού» τη μη συλλογή των φόρων μέσω του Ε9. Καθόλου επίσης δεν κατάγγειλαν το σκάνδαλο της απαλλαγής από το χαράτσι της ΔΕΗ της εκκλησίας στην ηγεσία της οποίας βρίσκεται τώρα ο ρωσόφιλος Ιερώνυμος. Γενικότερα, αυτοί καθόλου δεν ενδιαφέρονται να σώσουν το λαό, παρά μόνο να επιταχύνουν την καταστροφή του.

Ο Βενιζέλος δίνει νίκη σε ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Φωτόπουλο

Μέχρι τότε η μόνη πρόνοια του νόμου για τους πιο φτωχούς φορολογούμενους ήταν ένας μειωμένος συντελεστής για τους πολύτεκνους, τους ολικά τυφλούς και τους κινητικά ανάπηρους πάνω από 80%, και η απαλλαγή για τους μακροχρόνια άνεργους. Αλλά και για αυτούς προβλεπόταν ότι τον πρώτο λογαριασμό έπρεπε πρώτα να τον πληρώσουν και μετά να ζητήσουν με αίτησή τους την ευνοϊκή ρύθμιση, αλλιώς θα τους κοβόταν το ρεύμα!!! Έχοντας υπόψη του ο Βενιζέλος ότι καμία Κομισιόν και καμία τρόικα δεν θα τον στηρίξει σε τέτοιες ωμότητες και με δοσμένο το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στα κανάλια για αυτή την υπόθεση, ανακοίνωσε στις 20 Νοέμβρη ότι θα αναστείλει προσωρινά τις διακοπές ρεύματος και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να υπαχθούν και άλλες περιπτώσεις ευπαθών ομάδων στις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Ωστόσο τα ειδοποιητήρια θα αποστέλλονταν κανονικά σε όσους δεν είχαν πληρώσει.

Εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο Φωτόπουλος με την υποστήριξη ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ το «αντάρτικο» και προχώρησε στην κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ στη Μεσογείων. Άρχισε μάλιστα τις διακηρύξεις ότι δεν θα επιτρέψει να πάει κανένα ειδοποιητήριο σε σπίτι φτωχού και αδύναμου. Μέχρι τότε βέβαια είχε επιτρέψει να πάνε πολλά ειδοποιητήρια σε σπίτια χιλιάδων σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ φτωχών και αδυνάμων που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους πριν την επιβολή του ειδικού τέλους. Καθόλου δεν ασχολήθηκε με τους συνταξιούχους και τους άνεργους όταν το συνδικάτο του έκανε γερές εισπράξεις από τα έσοδα της ΔΕΗ για διάφορες δραστηριότητες, και σε κανέναν δεν έδωσε λογαριασμό για το πως αυτές οι αφαιμάξεις της πιο ισχυρής ΔΕΚΟ επιβάρυναν το λογαριασμό του κάθε φτωχού και του κάθε αδύναμου. Τα ίδια ισχύουν και για τους δήμους που μπήκαν και αυτοί επικεφαλής του «δεν πληρώνω» για το ειδικό τέλος ακινήτων αλλά για χρόνια επιβάλουν σε κάθε φτωχό και αδύναμο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ το μεγάλο και πολλές φορές αβάσταχτο χαράτσι του ΤΑΠ για το οποίο κανέναν απολογισμό δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Αυτοί όλοι σήκωσαν τις σημαίες τους λοιπόν στο όνομα των φτωχών και αδυνάμων. Την κατάληψη του κέντρου της ΔΕΗ στη Μεσογείων επισκέφτηκε ο Τσίπρας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και η Παπαρήγα χαιρετίζοντας και οι δύο τη «λαϊκή» αντίσταση.

Εκείνη τη στιγμή, που Φωτόπουλος-ψευτοΚΚΕ-Συν είχαν κάνει για μέρες το μεγάλο θέμα στην κοινή γνώμη και βεβαίως καμιά αστυνομία δεν είχε χτυπήσει με αποτελεσματικό τρόπο τον πιο άτρωτο πολιτικά και νομικά σκληρό πυρήνα του καθεστώτος, όπως θα έκανε αν αυτοί ήταν λαϊκοί επαναστάτες που εμπόδιζαν το κράτος να συλλέξει φόρους, ο Βενιζέλος έσπευσε να τους δώσει και την πολιτική νίκη. Δεσμεύτηκε δηλαδή ότι θα περάσει άμεσα συγκεκριμένες στοιχειώδεις ρυθμίσεις για την ελάφρυνση των φτωχότερων και για την προστασία τους από τη διακοπή ρεύματος, και έδωσε άλλες 40 μέρες παράταση για τις διακοπές ρεύματος. Τότε ο Φωτόπουλος δήλωσε ότι δεν θα αποχωρήσει αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το τέλος. Ασφαλώς και δεν είχε κανένα σκοπό να παλέψει γι’ αυτό. Αλλιώς θα πήγαινε σε απεργία τη ΔΕΗ. Αλλά με αυτό το πυροτέχνημα, στήθηκε και η «ηρωική» έξοδος του με την επέμβαση των ΜΑΤ και τη σύλληψη του μαζί με άλλους 14. Πέρασαν αυτόφωρο και η δίκη τους αναβλήθηκε επειδή είχαν πάει μόνο δύο στελέχη της ΔΕΗ να καταθέσουν εναντίον τους (!!!)

Σε αυτή την κατάληψη εκτός από το ΠΑΜΕ, τους συριζαίους και τους «δεν πληρώνω» δεν συμμετείχε κανένας λαός και κανένας από αυτούς δεν κάλεσε το λαό να συμμετέχει. Τις τρεις μέρες που κράτησε η κατάληψη δεν εκδηλώθηκε κανένα «λαϊκό» κίνημα. Αυτό όχι γιατί δεν θα υπήρχαν αρκετοί πρόθυμοι άνθρωποι του λαού, που δεν τους ξέρουν, να το κάνουν. Αλλά γιατί οι επικεφαλής αυτής της υπόθεσης δεν θέλουν πολύ κόσμο στα πόδια τους σε τέτοιες συνεννοημένες δουλειές, ούτε να ακυρώσουν στα αλήθεια τα χαράτσια για τη φτωχολογιά. Θέλουν μόνο να αρπάξουν την εξουσία που τους δίνουν τώρα οι Ευ. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Κ. Καρατζαφέρης, για να επιβάλουν όποτε θέλουν το νόμο τους στο όνομα τάχα της προστασίας του λαού.

Το ειδικό τέλος βέβαια δεν καταργήθηκε και δεν θα καταργηθεί παρά για λίγους από τους εκατοντάδες οικονομικά αδύναμους ανθρώπους. Αλλά επεκτάθηκε ο μειωμένος συντελεστής σε περισσότερες κατηγορίες αναπήρων, επιτράπηκε ο διακανονισμός του ποσού του τέλους για πληρωμή σε περισσότερες δόσεις, και προβλέφθηκε μία επιτροπή στην οποία θα προσφεύγει όποιος αποδεδειγμένα δεν έχει να πληρώσει. Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από έναν εφοριακό, έναν κοινωνικό λειτουργό του δήμου και έναν αστυνομικό. Μετά από την αντίδραση του Παπουτσή που ζήτησε από τον Βενιζέλο να αλλάξει την εγκύκλιο γιατί η αστυνομία δεν μπορεί να αποφασίζει για τέτοια θέματα, τώρα σκέφτονται τον αστυνομικό να τον αντικαταστήσουν με κάποιον εκπρόσωπο δήμου. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί θα λειτουργούν λίγο-πολύ αυθαίρετα και σιγά-σιγά η υπόθεση θα γίνει παράδεισος για ρουσφέτια και διαφθορά κάθε είδους. Πάλι ωραία ατμόσφαιρα για την ψευτοαριστερά και κάθε άλλους «φίλους του λαού» στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ κλπ .

Τα «δώρα» που δίνει ο σοσιαλφασισμός στο λαό είναι δηλητηριασμένα γιατί δυναμώνουν την εξουσία του. Τώρα κόβει λίγους φόρους και δίνει ρεύμα σε λίγους ανθρώπους αλλά έτσι θα δυναμώνει το φασιστικό, παραχωρημένο από το κράτος δικαίωμά του να κλείνει λιμάνια, αεροδρόμια και δρόμους, να καταλαμβάνει εργοστάσια, μαγαζιά και ξενοδοχεία και να ματώνει έτσι μια χώρα που ήδη αιμορραγεί. Αυτό το κίνημα αν ήταν πραγματικό θα έπρεπε να ζητάει να καταργηθεί το ειδικό τέλος για όλους για να μην κινδυνεύει οποιοσδήποτε πολίτης με διακοπή ρεύματος για όποιο λόγο δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι και να σταματήσει εδώ και τώρα το σαμποτάζ που φέρνει τη χρεωκοπία και την πείνα.

Αυτούς τους αγώνες, τους λαϊκούς και τους δημοκρατικούς δεν θα τους δώσουν οι σοσιαλφασίστες αλλά ο δημοκράτης και πατριώτης λαός, όταν θα καταλάβει τους απατεώνες αυτούς και θα οργανωθεί για να τους αντιμετωπίσει.