Η ουρά και οι Γερμανοί...

Στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ Χαϊδαρίου είναι σύνηθες φαινόμενο ο σχηματισμός μεγάλης ουράς από πολίτες που περιμένουν πολλή ώρα μέχρι να εξυπηρετηθούν από δύο μόνο υπαλλήλους. Αυτοί οι τελευταίοι πήζουν σε σύγκριση με συναδέλφους τους που δουλεύουν λιγότερο σε άλλα γραφεία. Αυτή η κατάσταση γίνεται εύκολα αντιληπτή. Αρκεί να σταθεί κανείς μερικά λεπτά στο χώρο και να κοιτάξει τριγύρω.

Έτσι λοιπόν , πριν δυο εβδομάδες, σύντροφος μας που ήταν εκεί για δουλειά του, είδε μια γυναίκα που περιμένοντας στην ποληπληθή ουρά απηύδησε και φώναξε δυνατά για να την ακούσουν όλοι οι υπάλληλοι και ο προϊστάμενος: <<Φέρτε κι άλλον υπάλληλο στο Μητρώο από άλλο γραφείο! Ύστερα σας φταίνε οι Γερμανοί. ..>>

Κανένας δεν βρέθηκε να διαφωνήσει με τη γυναίκα.

Το σοσιαλφασιστικό πολιτικό καθεστώς κάνει τα πάντα σε επίπεδο προπαγάνδας για να ενοχοποιήσει στα μάτια του λαού μας τη Δύση, τους εβραίους και τη Γερμανία για την κρίση. Όμως οι πολίτες στην καθημερινότητα τους νιώθουν στο πετσί τους ποιος τους κανει τη ζωή δύσκολη και ποιος τους καταπιέζει σε κάθε χώρο. Είναι δύσκολο να βλέπουν παντού το Γερμανό δανειστή (ιδιαίτερα μάλιστα όσο αυτός και κάθε άλλος της ΕΕ χάνουν ήδη τα μισά τους λεφτά από αυτά που μας δάνεισαν πριν χρεοκοπήσουμε), όπως θα ήθελε το καθεστώς. Έχουν τις εμπειρίες τους και σίγουρα θα προβάλλουν και τις αντιστάσεις τους.